Hiçbir artısı olmayan evlilik !

o öğretmenlik diplomasını alalı yıllar olmuş ama?

keşke atanıp işinizle, maaşınızla bir evlilik yapsaydınız mesela
e evlenmişsiniz 2.5 sene olmuş 22 kpps, 23 kpss 24 kpps 2.5 sene için sığıyor keşke 3 kpss geçip gitmeseydi mesela

bugün mülakatlarla ilgili bir haber vardı öğretmen bir kadın ağlıyordu
"ben çocuğumun eline telefon verdim de ders çalıştım" diye

yani hakikaten şu lafı öğretmenden başka bu ülkede edecek kadın yok
yok
vallahi de yok billahi de yok

biz anlatmaktan yorulduk ama öğretmen kızlarımız bir türlü anlayamadılar....
Kesinlikle aynı fikirdeyim keşke atanıp hiç evlenmeseydim hatta. Ama bu yazdıklarınızın zamanı geri getirme şansı var mı ? Benim de keşkelerim var kendimce . Ama şu zaman için konuşuyorum geçmişte kaldı artık dediğiniz yıllar

Öncelikle bu evliliğe devam ettiğiniz her saat, dakika değil her saniye kaybınız. Cinselliği bile böyle bir eşle istemiyordur bilinç altınız belki ondan yapamıyorsunuzdur. Belkide iyi ki olmamış, aranızda bir bağa olurdu yada çocuk olurdu şimdi mis gibi sizi bu evlilikte tutam hiç bir şey yok. Bir şeyin içine düşünce insan belki hemen çıkamıyor o kötü ruh hali psikoloji sarıyor ama bir durup sirkelenip kendinize gelmeniz lazım. Kendinizi yalnızca kendiniz kurtarabilirsiniz. Bu boşanmada da karar verecek kişi anneniz değil sizsiniz . Siz net kararınızı verin uygulayın yazdıklarınızdan anladığım anneniz sizi kapıya atacak birine benzemiyor. Sonra ilk etapta ücretli öğretmenlik yada kasiyerlik bir iş bulup en azından kafanızı dağıtırsınız. Böyle elin kumarbaz, cimri, kocalık işlevi olmayan, yalancı adamını çekeceğinize annenizin dırdırını çekseniz daha iyi. Bütün hayatınızı karartmayın ilerde normal bir hayat yaşama, mutlu olma şansınızı tepmeyin.

Öncelikle bu evliliğe devam ettiğiniz her saat, dakika değil her saniye kaybınız. Cinselliği bile böyle bir eşle istemiyordur bilinç altınız belki ondan yapamıyorsunuzdur. Belkide iyi ki olmamış, aranızda bir bağa olurdu yada çocuk olurdu şimdi mis gibi sizi bu evlilikte tutam hiç bir şey yok. Bir şeyin içine düşünce insan belki hemen çıkamıyor o kötü ruh hali psikoloji sarıyor ama bir durup sirkelenip kendinize gelmeniz lazım. Kendinizi yalnızca kendiniz kurtarabilirsiniz. Bu boşanmada da karar verecek kişi anneniz değil sizsiniz . Siz net kararınızı verin uygulayın yazdıklarınızdan anladığım anneniz sizi kapıya atacak birine benzemiyor. Sonra ilk etapta ücretli öğretmenlik yada kasiyerlik bir iş bulup en azından kafanızı dağıtırsınız. Böyle elin kumarbaz, cimri, kocalık işlevi olmayan, yalancı adamını çekeceğinize annenizin dırdırını çekseniz daha iyi. Bütün hayatınızı karartmayın ilerde normal bir hayat yaşama, mutlu olma şansınızı tepmeyin.
Evet yaptığı hareketler beni soğuttuğu için inanın bazen ben bile iyi ki olmadı diyorum . Çok teşekkür ederim beni anladığınız için. Bugün zaten yine pazar ve yine tartışarak geçti ben aşırı stres oldum sabahtan beri nabzım çok yüksek vücudumu çok etkiliyor bu evlilik

Evet yaptığı hareketler beni soğuttuğu için inanın bazen ben bile iyi ki olmadı diyorum . Çok teşekkür ederim beni anladığınız için. Bugün zaten yine pazar ve yine tartışarak geçti ben aşırı stres oldum sabahtan beri nabzım çok yüksek vücudumu çok etkiliyor bu evlilik
Canınızın kıymetini bilin ben kadınların bu şekilde hırpalanmasına beş para etmez adamcıkların eline bakmasına gerçekten çok üzülüyorum. Madem borç bataklığında, kendinden başkasına hayrı olmayan biriydi niye sürüklüyor elin kızınıza bu çukura. İnanın değmez onunla tartışmaya çünkü belli ki kendini bilmez biri aklı başında azıcık merhameti olan bir insan olsaydı dediğim gibi sürüklemezsi sizide bu hayata. O yüzden basın bunun totosuna tekmeyi bir yerden tutunursunuz hayata. Farz edin bu adam öldü ne kaybınız olacak mecbur çıkacak o hayatınızdan o şekilde çıkarın bu kakalak adamı hayatınızdan.

Canınızın kıymetini bilin ben kadınların bu şekilde hırpalanmasına beş para etmez adamcıkların eline bakmasına gerçekten çok üzülüyorum. Madem borç bataklığında, kendinden başkasına hayrı olmayan biriydi niye sürüklüyor elin kızınıza bu çukura. İnanın değmez onunla tartışmaya çünkü belli ki kendini bilmez biri aklı başında azıcık merhameti olan bir insan olsaydı dediğim gibi sürüklemezsi sizide bu hayata. O yüzden basın bunun totosuna tekmeyi bir yerden tutunursunuz hayata. Farz edin bu adam öldü ne kaybınız olacak mecbur çıkacak o hayatınızdan o şekilde çıkarın bu kakalak adamı hayatınızdan.
Bu soruyu ona defalarca sordum biliyor musunuz ? Madem böyle bi batağın içindeydin neden beni de sürükledin ? Sürekli sordum ama hep üste çıkıyor . Ben nasıl fark edemedim oynadığını bilmiyorum . Evlendikten sonra gördüm çoğu huyunu ve boşanma için de bi pislik çıkaracak biliyorum açıkçası korkum var biraz medeni bir ayrılık olmaz bence

Yuva kolay kurulmuyor ki yıkılsın fakat bu işin sonunda kırılan taraf sen olmuşsun. 2.5 sene bir çok şeyi toparlamak için gayet makül bir zaman. Hâlâ yerinde sayan biriyle olmaz. Ailelere güvenerek evlenmiyoruz ki canım artık hayatın içindesin inişi çıkışı sana. Eğitim, diploman varsa işini garanti etmeden boşanma, eğer düşüncen varsa. Yoksa bu borç kumar konusunda bir büyüğünden nasihat ise eşine. Cinsel hayatınızı dillendirmek onu hepten köreltir. Zor bir durum..
Cinsel hayatı dillendirmesin bence borçları da dillendirmesin, kumarı da nasihat falan kırılıp incinir adam ne gerek var 😑

Herkese merhaba . Geçen konumdan beni hatırlayanlar olur belki konuyu daha iyi anlamanız için ilk konumu okursanız mutlu olurum .

Eşimle 2,5 senelik evliyiz . Evliliğin ilk gününden beri sonu gelmeyen sorunlar yüzünden ayrılmayı düşünüyordum ve ailemde destekti . Bu ayrılığı ona ailemin yanına gittikten sonra söyleyecektim bana engel olmasın diye . Fakat ailemin yanına gittikten sonra işler biraz değişti. Annem önceki gibi destek olmadı yani şöyle ki “ kimsenin kocası iyi değil , kim mutlu sanıyorsun , idare et “ gibi şeyler söyledi . Bazen “tamam ayrıl ben arkandayım “ dedi . Bazen de “idare et “ . Yani o da emin değil bana kalırsa çevrenin tepkisinden ve benim hali hazırda olan anksiyetemin üzerine depresyon eklenecek diye korkuyor . Bu durumda ben güvenemedim ve eve geldim o süreçte de eşime bir şey söylemedim . Bizim eşimle çözülemeyen çok sorunumuz var .

Öncelikle biz 2,5 senedir ilişkiye giremedik . Bunu önceki konuda belirtmemiştim . İlk önce ben defalarca doktora gidelim desem de yanaşmadı üstüne sinirlendi. Sonrasında işte zamana yayalım dedi ve ne bi doktor ne aile danışmanı istemedi. Bi defasında tamam dedi ve yine götürmedi. Bu başlı başına bi sorun . İlk zamanlar çok sorun etmesem de gözüme çok batmaya başladı. Bu evlilikte cinsellik yok . Temas sevişme var ama birleşme hiç olmadı . Milletin çocuk sorularından da bıktım üstelik .

İkincisi ekonomik sıkıntı . Ben çalışmıyorum . Defalarca iş arayışında olsam da olumlu yanıt alamadım . Ki zaten çalışsam da alıp maaşımı borçlara verecek o yüzden şu anda da istemiyorum . Kendisi 25 bin alıyor . Maaşı aldığı gün para bitiyor . Çünkü hali hazırda 150 bin borç var . Evlendiğimizden beri borç asla bitmedi. Önceleri kumardı sonraları paranın yetmeyişi diye biliyorum . O kadar yıprandım ki artık sorgulamıyorum bile . Evlenmeden lüks içindeydim şimdi kendime bi bot bi mont bile alamıyorum . Hafta içi full evdeyim bi pazar tatili var dışarı çıkacağımız onda da muhakkak kavga ediyoruz. Para yok diyor çıkmak istemiyor ama arkadaşlarının yanına gidiyor gayet. Kendi hergün iş yerinde dışardan yemekler söylüyor yiyor evden götürmeyi kabul etmeyip ama ben dışarda yiyelim desem pazarları bi kavga çıkıyor . Götürüyor çoğunda ama ağzımdan burnumdan getiriyor. Markette her aldığıma karışıyor . İhtiyaç neyse onu alıyorum sadece ama oldu ki birkaç abur cubur aldım yine kavga . Bazen eve para bırakıyor sonrasında hergün o parayı istiyor ve bitiriyor . Çok yoruldum bıktım . Bi alışveriş dahi yapamıyorum kendime .

Üçüncüsü bu şehirde yapayalnızım kimsem yok . Akşam geliyor o da çoğu zaman uyuyor ben hep yalnız kalıyorum. Temizlik yemek resmen hizmetçilik yapıyorum bu evliliğin benden götürdüğü çok şey var ama kattığı hiçbir şey yok . Ayrılmak istiyorum ama arkamda destek yok bunu anladım nasıl çıkacağım bu işin içinden ?
25 binlerce nasıl her gün dışardan yiyor anlamadım? O parayla nasıl geçim olsun? İyi ki birleşme olmamış, yoksa bir de bebek gelirdi.
Ben boşanın yada boşanmayın diyemem ama mutlaka bir iş bulup çalışın.

Nişanlı iken adamin kumar borcu varmış. Bile bile evlenmişsiniz. Ben arkadaşlar gibi öğretmenlik adına olumlu bakamıyorum. Çalışması idi atanması vs ütopik. Bu koşullar altında zor. Normal de zor zaten. Sizin bir işe girip çalışmaya başlamanız lazım. Ya aileni dinleyemeyeceksin. Boşanacaksın. Çalışacaksın. Birikim yapıp sonra ailenden ayrılacaksın. Sert olman lazım. Annenin kafası karışık da bence senin de karışık ki annenin kafası karışıyor. Net olun.
Kocanın iyiliğini geçtim, adamla cinsellik yok yok. Adam da geçinmesi iyi olan kafa dengi biri de değil. Kendi kafa dengi bir kızla ev arkadaşı olsan yer içer gezer bundan daha eğlenceli hayatın olur.
Atanma konusu zor ama etüt merkezi, özel okul gibi yerlere girip deneyim kazansan iyi olur. Çünkü deneyim isterler.
Bence bu kadar eksi varken eşinde senin gönlünü yapmak yerine bir abur cuburda sorun çıkarıyorsa o adamla bir ömür seni orada çürütür.
İnsanlar konfor alanından kötü olan alışkanlıklardan bile çıkmaya bazen korkar. Annen de dahil sen de dahilsin bu duruma. Her şey alt üst oluyor gibi gelebilir belki uzunca bir süre de yorabilir ama arkasına gelen rahatlama bir ömür sürecek. Şu adamın cefasını çekmeye gerek yok. Adam olmasa da olur etkisiz eleman. Bir cesaret çık yola mecbur yanında duracaklar. Baktın zor gününde yapayalnızsın tek başına yeniden kur bir düzen minnet etmeden. Belki seni hasta eden şeyler de mecbur bırakılan veya senin mecbur hissettiğin şeyler yüzündendir.

Herkese merhaba . Geçen konumdan beni hatırlayanlar olur belki konuyu daha iyi anlamanız için ilk konumu okursanız mutlu olurum .

Eşimle 2,5 senelik evliyiz . Evliliğin ilk gününden beri sonu gelmeyen sorunlar yüzünden ayrılmayı düşünüyordum ve ailemde destekti . Bu ayrılığı ona ailemin yanına gittikten sonra söyleyecektim bana engel olmasın diye . Fakat ailemin yanına gittikten sonra işler biraz değişti. Annem önceki gibi destek olmadı yani şöyle ki “ kimsenin kocası iyi değil , kim mutlu sanıyorsun , idare et “ gibi şeyler söyledi . Bazen “tamam ayrıl ben arkandayım “ dedi . Bazen de “idare et “ . Yani o da emin değil bana kalırsa çevrenin tepkisinden ve benim hali hazırda olan anksiyetemin üzerine depresyon eklenecek diye korkuyor . Bu durumda ben güvenemedim ve eve geldim o süreçte de eşime bir şey söylemedim . Bizim eşimle çözülemeyen çok sorunumuz var .

Öncelikle biz 2,5 senedir ilişkiye giremedik . Bunu önceki konuda belirtmemiştim . İlk önce ben defalarca doktora gidelim desem de yanaşmadı üstüne sinirlendi. Sonrasında işte zamana yayalım dedi ve ne bi doktor ne aile danışmanı istemedi. Bi defasında tamam dedi ve yine götürmedi. Bu başlı başına bi sorun . İlk zamanlar çok sorun etmesem de gözüme çok batmaya başladı. Bu evlilikte cinsellik yok . Temas sevişme var ama birleşme hiç olmadı . Milletin çocuk sorularından da bıktım üstelik .

İkincisi ekonomik sıkıntı . Ben çalışmıyorum . Defalarca iş arayışında olsam da olumlu yanıt alamadım . Ki zaten çalışsam da alıp maaşımı borçlara verecek o yüzden şu anda da istemiyorum . Kendisi 25 bin alıyor . Maaşı aldığı gün para bitiyor . Çünkü hali hazırda 150 bin borç var . Evlendiğimizden beri borç asla bitmedi. Önceleri kumardı sonraları paranın yetmeyişi diye biliyorum . O kadar yıprandım ki artık sorgulamıyorum bile . Evlenmeden lüks içindeydim şimdi kendime bi bot bi mont bile alamıyorum . Hafta içi full evdeyim bi pazar tatili var dışarı çıkacağımız onda da muhakkak kavga ediyoruz. Para yok diyor çıkmak istemiyor ama arkadaşlarının yanına gidiyor gayet. Kendi hergün iş yerinde dışardan yemekler söylüyor yiyor evden götürmeyi kabul etmeyip ama ben dışarda yiyelim desem pazarları bi kavga çıkıyor . Götürüyor çoğunda ama ağzımdan burnumdan getiriyor. Markette her aldığıma karışıyor . İhtiyaç neyse onu alıyorum sadece ama oldu ki birkaç abur cubur aldım yine kavga . Bazen eve para bırakıyor sonrasında hergün o parayı istiyor ve bitiriyor . Çok yoruldum bıktım . Bi alışveriş dahi yapamıyorum kendime .

Üçüncüsü bu şehirde yapayalnızım kimsem yok . Akşam geliyor o da çoğu zaman uyuyor ben hep yalnız kalıyorum. Temizlik yemek resmen hizmetçilik yapıyorum bu evliliğin benden götürdüğü çok şey var ama kattığı hiçbir şey yok . Ayrılmak istiyorum ama arkamda destek yok bunu anladım nasıl çıkacağım bu işin içinden ?
Cinsellik konusunda sanırım vajinusmus sıkıntınız var bu zaten başlı başına bir sorun.Evliliğin büyük bir kısmı cinsellik çünkü.2,5 senedir olmaması büyük sıkıntı. Her konudan yana sorununuz varmış,boşanın bence.Ayrıca boşandıktan sonra hastalığınızın üzerine düşün yoksa diğer ilişkilerinizde sıkıntı yaratmaya devam edecek.

Cinsellik olmayan evlilik bitmeye mahkumdur.
Kumar oynuyor dedin canım bu adamın elle tutulur yanı yok.
Çocuk yokken ayrıl birleşme olmadan sevişmeden kazara hamile kalırsın ömür boyu mutsuz bir evlilik yaşamak zorunda kalırsın bunu yapma kendine.
Ailene özellikle annene bu durumundan bahset.

Senin boşanmanın gerekliliği bence bir tartışma konusu bile değil. Git anne babanın gerekirse ayaklarına kapan ve koşarak uzaklaş. Hemen boşan hiç bekleme.

Bu soruyu ona defalarca sordum biliyor musunuz ? Madem böyle bi batağın içindeydin neden beni de sürükledin ? Sürekli sordum ama hep üste çıkıyor . Ben nasıl fark edemedim oynadığını bilmiyorum . Evlendikten sonra gördüm çoğu huyunu ve boşanma için de bi pislik çıkaracak biliyorum açıkçası korkum var biraz medeni bir ayrılık olmaz bence
Zaten bunu anlayacak altta kalacak biri olsa hiç sizi sürüklemezdi bu hayata. O yüzden onu sorgulamayı bırakın, bu adamdan size hiçbir hayır gelmez sadece kendinizi kurtarın. Eşek gibi medeni ayrılacak, ne yapabilir bu basiretsiz en fazla bağırır çağırır. Gidin annenizin evine annenize kararlı durun. Kurtarın kendinizi, geleceğinizi.

Anneniz devam et dese mutsuzsunuz, ama annem boşanmamı istemiyor olacak. Boşan dese, ileride bir şey olduğunda sen boşan dedin diyeceksiniz, yine suçlu olacak.

Ben diyim bari, boşanın, iş bulun ve eski mutlu hayatınızı yaşayın. Yargılayacak olan yargılayabilir ama samanlık seyran devri değil artık. Bir pazar günü eşimle güzel bir gün geçiremeyeceksem elalemin bakmadığı oğlunu beslemek, temizliğini yapmak için evli kalmazdım.

Paravan evlilik değil biliyorum ama o kadar umursamaz bi insan ki sanki tüm duyguları alınmış gibi . Aynı şeyi ben de söyledim birkaç tartışmada bekarken rahattım lükstüm diye . Bu sefer üste çıkmaya çalışıyor maalesef . Kesinlikle evlilik hayatı üste taşımıyorsa mutsuzluk . Üstelik onun yüzünden anksiyete oldum
Merhaba...:KK66: Burada kilit cümle var."sanki tüm duyguları alınmış gibi" bu kısım benim için çok önemli.Ben 21 yıllık evliyim.Her zaman iş hayatında aktif olan biriydim.Ve sanki tüm duyguları alınmış gibi yaşayan, sorumluluk almayı sevmeyen, ruhsuz bir adamla evliyim.Evliliğin ilk yıllarında da böyleydi.Ben zannnediyordum ki yapısı öyle, çocukluk travmaları var vs. Doktora gitmek hiç istemedi.En sonunda zorla götürdüm.Doktor gizli narsist olduğunu ve çok uzun zaman önce tedaviye başlanması gerektiğini söyledi.Tedavi edilmez ise şizofreniye doğru gidiyor.Bunu niye yazdım.Kaç kurtul güzel kızım.Çocuğunda yokken kaç kurtul.Kimseyi dinleme.Vajinismus biraz da karşı tarafın senin ruhundan anlamadığı içindir.Sonra çocuğun olduğunda o adamın genlerini taşıyacak.Şu an 18 yaşında oğlum var ve anksiyete sahibi.Demem o ki yolun başı yakınken dön.2,5 yıllık emeğim var diye düşünme.Bunların en büyük kozu sana kendini suçlu hissettirmektir.Sevgiler.

Çok haklısınız . İnanın bana kalsa ilk kumar oynadığını öğrendiğimde ayrılırdım ama daha 1 günlük gelindim cesaret edemedim. Şu 2,5 sene bile beni anksiyetenin zirvesine sürükledi bunca sorunun yanında bi de bununla uğraşıyorum teşekkür ederim tekrardan
Rica ederim 🙏 umarım bir an önce hem bu evlilikten kurtulursunuz hem bir işiniz olur, biraz cesaret lazım o kadar.
Annem kabul etmez diye de düşünmeyin, boşanın ve gidin annenizin evine, biraz baskın olun anneniz mırın kırın ederse kızını evden atacak değilsin herhalde deyin geçin yerleşin, sonra da iş sorununu halledersiniz zaten atanma veya iyi bir iş vs olursa annenize dahi minnet etmenize gerek kalmaz kendi yağınızla kavrulursunuz zamanla.

İş arayışında olduğum dönem asla parana karışmam kendi ihyaçlarına kullan demişti sonrasında maaşı vermeye mecbursun lafları başlayınca işe girmek istemedim . Çünkü çalışıp neden onun kumar paralarını ödeyeyim
Siz paranızı vermeseniz sizden nasıl alacak? Kartınızı alsa daha atm'ye varmadan bir arama ile şak diye kapattırırsınız o kartı, hiçbir şey alamaz. Öğretmenlik bitirmişsiniz cahil bir insan değilsiniz ki bunları hesap edemeyecek. Sorunlarınızın çözümü yalnızca ekonomik özgürlüğünüzü kazanmanıza bakıyor. Az ya da çok fark etmez. Kocanız için değil kendiniz için çalışmak zorundasınız. Sınava çalışıyorum demişsiniz ama Özel eğitim değilse eğer branşınız, atanabilmek için %99'u eleyip %1'lik dilime girebilmeniz gerekiyor ve bu çok ama çok zor bir şey. Ben de öğretmenim ve bu süreci çok iyi biliyorum. Korkunç bir azim gerekli. Özelde de çok mezun olduğu için iş bulmak zor. O yüzden yalnızca kendi alanınızdaki ilanlara başvuru yapmayın. Girin bir markete çalışın, bir çağrı merkezinde çalışın. Sirkülasyon hızlıdır buralarda muhakkak iş bulursunuz. Bu şekilde boşanabilmenin de ilk adımını atacaksınız. Anneniz işsiz olduğunuz için boşanmanıza sıcak bakmıyor bu net. Atanmış bir öğretmen olsaydınız boşanmanızı isterdi. Atanamasanız da kendi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek parayı kazanabileceğinizi gösterin. Eşinizin cinsellik sorununun ise hiçbir şekilde çözüleceğine inanmıyorum.

Keşke neredeyse hiç tanımadığınız bir insanla evlenmeseydiniz. Şu aşamada yolun sonuna gelmişsiniz görünüyor. Boşanacaksınız anlaşmalı ya da çekişmeli. Kimse arkanızda durmazsa durmasın. Tek başınıza ayaklarınız üzerinde duracak güçtesiniz. İşe girip çalışırsınız gül gibi yaşarsınız ondan sonra da kimsenin ağız kokusunu çekmeden.

X