son asama cift terapisindeyiz

Ben ozguveni tam biriyim ve cevrem cok genis. Evlilikte hic dusunmuyordum birden oldu bizimki hicbirsey anlamadim nerdeyse. Okadar cok isteyenim vardi ki. Yine ayrilirsam kimseyi bulamam kimse beni sevmez diye dusunmuyorum. Ben evliligimi rafa kaldirdim vazgectim zaten. Onceligim sadece esimin iyi olmasi.

Peki sevgili konu sahibesi siz hayatınızla ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Cidden hayattan mutlu musunuz?
Doktor, hastane, arka toplama kırık dökük temizleme daha ne kadar devam edebileceksiniz sizce?? Yani siz de insansınız siz yorilmicak mısınız?

Bana öyle geldi ki sizin eşinizin asıl derdi alkolizm değil. Sanki başka bir psikolojik rahatsızlığı var, onunla başa çıkmak için içiyormuş gibi. Genel anlamda ben eşinizin zayıf mı diyeyim hassas mı, hastalıklı mı o tür bir psikolojiye sahip olduğunu düşünüyorum. Bu adam alkolü bıraksa bile tam iyileşmeyebilir. Sizin hayat planınız ne? Gittiği yere kadar gitmek mi, ömürboyu gitmek mi? Yani ona da yazık tabi ama evlenip sizin de başınızı yakmış.

En güzeli tabii hiçbir çocuk görmemeli, yaşamamalı böyle şeyleri. Hikaye tanıdık olunca farklı etkileniyor insan.Inanın sizin adınıza sizin kadar mutlu oldum umarım her akşam bu akşam ki gibi çabalar eşiniz. Malesef herkes hazır pembe bulutlarda yaşayamıyor, önemli olan birlikte yaraları sarıp o pembe bulutları çekmek. Sabrınıza tekrar şapka çıkardım doğrusu.

Cok tesekkur ederim. Insallah hersey iyi olacak inaniyorum.

Evet piskiyatristtim ama artık hoca oldum :) Biraz düşünmeliyim acaba ne tür bir yol izlemeniz için bununla ilgili yarın birşeyler yazmayı düşünüyorum umarım yardımcı olur 3 saat fark var bulunduğum yerle türkiye arasında :)

Peki sevgili konu sahibesi siz hayatınızla ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Cidden hayattan mutlu musunuz?
Doktor, hastane, arka toplama kırık dökük temizleme daha ne kadar devam edebileceksiniz sizce?? Yani siz de insansınız siz yorilmicak mısınız?

Bana öyle geldi ki sizin eşinizin asıl derdi alkolizm değil. Sanki başka bir psikolojik rahatsızlığı var, onunla başa çıkmak için içiyormuş gibi. Genel anlamda ben eşinizin zayıf mı diyeyim hassas mı, hastalıklı mı o tür bir psikolojiye sahip olduğunu düşünüyorum. Bu adam alkolü bıraksa bile tam iyileşmeyebilir. Sizin hayat planınız ne? Gittiği yere kadar gitmek mi, ömürboyu gitmek mi? Yani ona da yazık tabi ama evlenip sizin de başınızı yakmış.

Tabi esimde anksiyete ve takinti var. Planim ilaclarini tam kullanmasi terapiyle birlikte iyilesmesi. Mazojist degilim tabiki omur boyu bu sekilde cekemem. Ben iyilesecegini dusunuyorum

Evet piskiyatristtim ama artık hoca oldum :) Biraz düşünmeliyim acaba ne tür bir yol izlemeniz için bununla ilgili yarın birşeyler yazmayı düşünüyorum umarım yardımcı olur 3 saat fark var bulunduğum yerle türkiye arasında :)

Süpersiniz. Cok cok tesekkur ederim. Beklemede olacagim. Ben internette hasta yakini nasil davranmali diye cok arastirma yaptim. Zaten o yuzden o anlarda tepki gostermiyorum haklisin diyerek sakinlestirmeye calisiyorum.

Tabi esimde anksiyete ve takinti var. Planim ilaclarini tam kullanmasi terapiyle birlikte iyilesmesi. Mazojist degilim tabiki omur boyu bu sekilde cekemem. Ben iyilesecegini dusunuyorum

Alkolizm için bir bağımlılık ilacı var, devlet sigara bıraktırma için veriyor. Alkolizmden kurtulabilir ama bu melankoliden kurtulabileceğini düşünmüyorum açıkçası bana öyle gelmedi.

Valla konu sahibesi bana öyle geliyor ki siz ömürboyu devam ediceksiniz en azından adam iyileşir umarım!

Allah yardımcın olsun.O halde bile arabayı kullanabilmek,sabır göstermek ,mücadele etmek,büyük başarı sanırım ben yapamazdım.Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükemez.Umarım eşin düzelir ve mutlu olursun hep.Sen mutluluğu hakeden bir insansın ben onu anladım.

Doktoruna sordum. Bende sizofreni diye cok korktum. Fakat lustral ustune asiri alkol ve anksiyete krizi boyle durumlar olusturuyormus. Haklisiniz fakat suan bosanma davasi acsam yili doldurmadik anlasmali olmaz. Diger turlu esim birakmaz. Ben evliligimi rafa kaldirdim. Once tedavisi tamamlanacak.
tabi ki sizin hayatınız kararı siz vereceksiniz umarım istediğiniz gibi olur

Sizce neden olabilir, kendini düşünmüyorsa bile insan evladını düşünüyor. İçen sağa sola saldıran, vuran kıran kapıları parçalayan bir babanın çocuğa yaşatacağı dehşeti düşünebiliyor musunuz? Adamın sinir anında çocuğu alıp duvara çarpmayacağı ne malum? Dengesiz tiplerden, alkolikten, kıran dökenden baba olmaz hanımefendi. Bana sorarsanız koca da olmaz ama kadınlar zorla oldurmaya meraklı işte.
Bana gelen cevaplari okudukca acaba yanlis konuya mi yorum yazdim diyorum. Gercekten sasirtiyorsunuz insani. Kadin cocuktan bahsetmis mi? Yapmasin efendim adam iyilesene kadar cocuk. Konu sahibi iyi bir insan, düşmüş birine yardim etmek istiyor. Kocam olmasa da yardim ederdim diyor. Ayni seyi ben de yapardim. Bu adam problemli, normal birisi degil. Bosanmak, terk etmek kendini dusunup bencillik yapmaktan baska hicbir sey degil. Tamam bazen kendimizi daha fazla dusunmek gerekiyor. Ama allah rizasi icin de bir insana yardim etmek, kendini hice sayarak ona destek olmak, duzelecegini umut etmek o kadar da kotu olmamali.

tebrik ediyorum sizi bukadar güçlü olmanız eşinizi kurtaracak inanıyorum ben.
asla vazgeçmeyin yanlız bırakmayın ruh saglıgı iyi degil sizde terk ederseniz eşiniz yaşayamax ama yanında olursanız herşeyi birlikte çözersiniz
Allah ım yardımcınız olsun

Alkolizm için bir bağımlılık ilacı var, devlet sigara bıraktırma için veriyor. Alkolizmden kurtulabilir ama bu melankoliden kurtulabileceğini düşünmüyorum açıkçası bana öyle gelmedi.

Valla konu sahibesi bana öyle geliyor ki siz ömürboyu devam ediceksiniz en azından adam iyileşir umarım!

Bana link veya numara verebilir misiniz? Ben ariyorum telefonla internette buldugum numaralari dr u karar verecek diyor doktoru da vermiyor. Ben yaninda girememistim hic psikiyatrisine bir kere devletten 1 ay sonraya verdi randevu aldik bende girecektim o gun beni is yerim ani sekilde izmire yolladi tedarikci denetlemeye. Tek gitti ben biliyorum benimkini rahatlamak icin 1 2 kadeh iciyorum demistir eli yuzu duzgun agzi laf yapiyor dr ne bilsin. 6 7 senelik psikiyatri ilk defa ben girdim iceri. Dusunuyorum da kandiriyordu belki beni her defasinda once o giriyordu diyordum ki bende konusmak istiyorum dedim de sonra bi dahakine dedi diyordu giremiyordum bu sefer direkt iceri girdim bayan cok ilimli karsiladi beni. Ve doktoru cok sasirdi anlattiklarima.

Allah yardımcın olsun.O halde bile arabayı kullanabilmek,sabır göstermek ,mücadele etmek,büyük başarı sanırım ben yapamazdım.Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükemez.Umarım eşin düzelir ve mutlu olursun hep.Sen mutluluğu hakeden bir insansın ben onu anladım.

Cok tesekkur ederim.

Bana gelen cevaplari okudukca acaba yanlis konuya mi yorum yazdim diyorum. Gercekten sasirtiyorsunuz insani. Kadin cocuktan bahsetmis mi? Yapmasin efendim adam iyilesene kadar cocuk. Konu sahibi iyi bir insan, düşmüş birine yardim etmek istiyor. Kocam olmasa da yardim ederdim diyor. Ayni seyi ben de yapardim. Bu adam problemli, normal birisi degil. Bosanmak, terk etmek kendini dusunup bencillik yapmaktan baska hicbir sey degil. Tamam bazen kendimizi daha fazla dusunmek gerekiyor. Ama allah rizasi icin de bir insana yardim etmek, kendini hice sayarak ona destek olmak, duzelecegini umut etmek o kadar da kotu olmamali.

Aynen oyle. Baska biri olsaydi da ayni sekilde yardim ederdim ki ettigimde olmustur. Lisedeydim bizim sinifta bir cocuk vardi sirasi bile ayriydi herkes onunla arasina mesafe koymustu. Cocuk en dipte. Sinifta da sevilen sozu gecen biriydim. Ben o cahil donemimde bile kimse o cocukla konusmazken o cocugun yanina oturdum uzun sure oradan ders dinledim. Ve ogrendim ki cocugun annesi de babasida vefat etmis ondan sonra boyle olmus. Bana derdi ki tum sinif deli bir ben bir sen akilliyiz:) sonra bir hocamiz o arkadasimizin tedavisini ustlenmisti. Ben diger arkadaslarimla konustugumda kuserdi bana bagirirdi. Tedaviden geldiginde bir gun tekim. Bana dr um dediki sevdigin uzdugun insanlardan ozur dile dedi ozur diliyorum senden demisti. Ve tum sinif artik onu kabul etmisti. Hatta polar hirka hatirasi yaptiriyorduk benden once arkadaslarimin aklina gelmisti o arkadasimdan para almadan yaptirmak.

Son düzenleme:
tebrik ediyorum sizi bukadar güçlü olmanız eşinizi kurtaracak inanıyorum ben.
asla vazgeçmeyin yanlız bırakmayın ruh saglıgı iyi degil sizde terk ederseniz eşiniz yaşayamax ama yanında olursanız herşeyi birlikte çözersiniz
Allah ım yardımcınız olsun

Insallah cok tesekkur ederim.

Esim sabah ben uyurken elbise dolabimizi hizlica kapatti uyandim. Birden ilk defa bagirdim yavas kapat onu da kiracaksin dedim. O da bana bagirdi yanlislikla yaptim diye. Sonra gectik balkona sigara yaktik. Dedim ki bak biraz utanman biraz olsun kendini suclu hissetmen gerekmez mi sencede dedim. Bu kadarina hakkim var dedim. O da utaniyorum zaten kendime yediremiyorum yaptiklarimi dedi. Dedim ki tepkin oyle degil hayatim yanlislikla hizli kapattim sorun yok diyebilirdin uyuyordum ve cikarttigin o gurultuyle korkuyla uyandim dedim. Bak sen iyilesinceye kadar yanindayim ama bu degilki cuma gununu bana 3. Kez yasatirsan ben yine senin yanindayim. Gece 3 te olsa cikip gidecegim ozaman dedim. 3. Sunde bu kadar sakin bende kalamayabilirim dedim. O da mukemmel koca olacagim goreceksin. Zaten yaptiklarimin temelinde hep sana birsey olacak korkusu seni gecindirememe korkusu var sacma evet ama durum bu dedi. Ya olecegim ya mukemmel koca olacagim zaten baska sansim yok sensiz yasayamam dedi. Morvital Morvital

Buradan bazı şeyleri bilmeden yorum yapmamın doğru olmadığını belirteyim.Bazı kriterleri bilmek gerek.Mesela aile içi şiddet görmüş birisimi? keyif verici maddeleri(uyuşturucu) bilginiz olmadan kullanıyor mu? Belki siz farkında değilsiniz kullandığının.Madde kullanımında etkisi geçince krizler geçiren insanlar vardır. Babası nasıl birisi alkolik mi mesela? eğitim durumu nedir? Askerlik görevini yaparken psikolojik travma durumu yaşadımı( terör operasyonu çatışma ) gibi. Bunları bilmek gerek. Bu soruların yanıtına istinaden tedaviye başlanmalıdır. Psikoterapist meslektaşlarımızın yakında görmesi gereken bir vakadan bahsediyoruz.

Bana link veya numara verebilir misiniz? Ben ariyorum telefonla internette buldugum numaralari dr u karar verecek diyor doktoru da vermiyor. Ben yaninda girememistim hic psikiyatrisine bir kere devletten 1 ay sonraya verdi randevu aldik bende girecektim o gun beni is yerim ani sekilde izmire yolladi tedarikci denetlemeye. Tek gitti ben biliyorum benimkini rahatlamak icin 1 2 kadeh iciyorum demistir eli yuzu duzgun agzi laf yapiyor dr ne bilsin. 6 7 senelik psikiyatri ilk defa ben girdim iceri. Dusunuyorum da kandiriyordu belki beni her defasinda once o giriyordu diyordum ki bende konusmak istiyorum dedim de sonra bi dahakine dedi diyordu giremiyordum bu sefer direkt iceri girdim bayan cok ilimli karsiladi beni. Ve doktoru cok sasirdi anlattiklarima.

Bu ilacı sigara bıraktırma merkezi reçeteliyor ama reçetesiz de alabilirsiniz. Annem sağlıkçı bir sorayım alkol bırakma işi nasıl oluyor.

Adam psikiyatrisi de kandırmış. İntihar eğilimini biliyor mu ? Siz net konuşun alkolizm tedavisi isteyin. Adam evi dağıttıktan sonra hiç foto/video çektiniz mi? Çekin ve mutlaka doktora gösterin.

Buradan bazı şeyleri bilmeden yorum yapmamın doğru olmadığını belirteyim.Bazı kriterleri bilmek gerek.Mesela aile içi şiddet görmüş birisimi? keyif verici maddeleri(uyuşturucu) bilginiz olmadan kullanıyor mu? Belki siz farkında değilsiniz kullandığının.Madde kullanımında etkisi geçince krizler geçiren insanlar vardır. Babası nasıl birisi alkolik mi mesela? eğitim durumu nedir? Askerlik görevini yaparken psikolojik travma durumu yaşadımı( terör operasyonu çatışma ) gibi. Bunları bilmek gerek. Bu soruların yanıtına istinaden tedaviye başlanmalıdır. Psikoterapist meslektaşlarımızın yakında görmesi gereken bir vakadan bahsediyoruz.

Evet cok haklisiniz. Randevumuzu aldik zaten. Uyusturucu kullanmiyor eminim. Babasi,dedesi,amcalari komple alkol bagimlisi. Kucukken babasi alkol alip dovdugu oluyormus oyuzden ailesine hic bagli degil. Ayni sehirdeyiz 1 ay evlerine gitmedigimiz olur. Bir araya gelirlerse de ozellikle annesiyle 5 dakikanin icinde 10kere kavga edebiliyorlar. Annesi cocuklarina esimde dahil asagilayici konusabiliyor. 32 yasindasin ama beyni 3 yasinda gibi hakaretler. Cevrelerinde birileri olsun olmasi. Hic cekinmez annesi. Esimde kavga ediyor. Karsilik veriyor neler soyluyor ama yok anlamazlar. Bana da bir kac kez emrivaki yaptilar bir kac Kezde laf sokmaya calistilar ama guzel bir sekilde tolere ettim. Ben ne kadar sevgi dolu bir ailede buyuduysem ailem matematikten 70 alsam ornek veriyorum akilli kizim zeki kizim hep ovgu yaparlardi esimde durum tam tersi ne yaparsa yapsin kardesi de esimde ailesi takdir etmez dalga gecer. Ilk evlendik esimde surekli kendisini ailesine kabul ettirme gosterme cabasi. Konustum o da vazgecti artik. Onlari oyle kabul etmesi gerektigini kimsenin aferin demesine ihtiyaci olmadigini soyledim. Askerligini doguda yapti ama ekstra bir zorlukla karsilasmamis.

X