Sizce bu normal mi ? Bilemedim ...

Aaa cok ilginc, barinaktan alirken de para odeniyor olmasi yani. Hangi ulkede yasiyorsunuz?

Sevmenin zararı olur mu hiç?
Hayvan sevgisi dünyadaki en güzel şeylerden biri.
Herkes anne olmak zorunda da değil bebek sevmekle alakası bile yok.

Biz de hayvanları cok severiz annemle
Kedim vardı evlenirken annemde kaldı
Annem kedimiz için ölür:)
Annem hep torunun olsa kediyi atarsın dediler
Torunu oldu ama atmadı tabi
Kediyi hala seviyor

Gecenlerde hatta kadının biri bahcede anneme dedi ki
Aaa senin torunun olmamış muydu
Kediyi neden hala seviyorsun dedi

Biri insan biri hayvan
Bunu ayırt edemeyen beyinsizler( çok afedersiniz)

Hayvanları seviyorum. Merhametim var, kıyamıyorum. Ama "Petshop" lar dan hayvan alınmasına şiddetle karşıyım. Birileri hayvanları kendilerine oyuncak etsin diye o hayvanların ıslah edilmelerine, bünyelerinden doğaya adapte olmalarını sağlayan özelliklerinin uzaklaştırılmasına, herbirinin birer oyuncağa dönüştürülmesine karşıyım. Bu tip hayvanları pamuklara saranların hayvanları sevdiklerine inanmıyorum. Bencil, saygısız insanlar bana göre.

Aaa cok ilginc, barinaktan alirken de para odeniyor olmasi yani. Hangi ulkede yasiyorsunuz?

Almanya Berlin'deyim, yanlış olmasın,yanı yalan konuşmuş gibi, parasız aldigin hayvanlarda oluyor ama genelde yaşlı ve hasta olanalr yanı ölmek üzere diyeyim ... kuzenim 6 ay önce bir köpek 'sahiplendi'köpek türkiyeden gelme, orda sokakta bulunuyor ve buraya geliyor , burda da öyle yerler var , başka ülkelerde sokaktan alıp burda para karşılığı veriyorlar , öyle para kazanıp bünyesindeki hayvanlara bakıyorlar yanı bir yerde bağış gibi olmuş oluyor .
Annem istanbulda yaşıyor, bahçesinde 2 köpek dışında sokakta baktığı da birsürü hayvani var , bundan 1.5 yıl önce 3 köpek kardeş (2 aylik filandilar) buldu , onlarin tum bakimlarini yaptırdı, ası vs. Evinin karşısında boş arazi vardı oraya 3'üne de ayrı ayrı kocaman yuva yaptırdı , tabi mahallede adı çoktan deli yaşlı kadına cıktı , ama ne yaptılar ne ettilern1,5 yılın sonunda belediyeye o köpekleri ordan aldırdılar, annem vermemek için çok savaştı ama açıkça söylediler , zehirli et atacağız diye , annemde onun korkusuna kabul etti , benim annem 60 yasinda seker hastasi bir kadin yemin ediyorum 1 hafta hasta yattı , ağlamaktan gözleri kapandı . Her gün barınağa gitti geldi . Ben annemin o hâline gerçekten dayanamadım, burdan bahsettiğim yer gibi bir yerle görüştüm, yalvar yakar ikna ettim , bütün kağıt kürek olayları ayarlandı. Belli testler yapılması gerekiyor avrupaya giriş yapabilmeleri için o testler yapıldı, ağustos ayında 3 kardes buraya geliyorlar. :) Burda mutlaka sahiplenecek birisi çıkacaktır. Burdaki insanlarda turkiyedeki gibi cins köpek kedi merakı yok . Gerçekten ...
En kötü sahip çıkmasa bile , turkiyedeki barınaklar gibi asla değil , oyle birsey olsa yer yerinden oynar . Kocaman yeşillik içinde yaşıyorlar, barınak demeye bin şahit!

Ben bu konuya nasıl geldi :/ he şey , şimdi o köpekleri , bahsettiğim dernek sahiplendirirken en azından köpek başına 200-300 euro para alacak .

Sorun bende mi bilmiyorum ama ben köpeklerin çok oldugu evlerde rahat yemek yiyemiyorum. Hele bir keresinde bir eve gittim kadın iki tane kopek besliyordu hayvancağızlar öyle kirlenmişler ki. Leş gibi kokuyordu ev. Yemeğini yiyemedim.

Valla , şu anda benin evimde bir arkadaşımın köpeği var , kendisi rica etti bugün bende kalacak , o da kokuyor . Ama bence bazı köpekler kokuyor bazıları kokmuyor . Benim köpeği, gerçekten kokmuyor bu benim köpegim olduğu için değil , çünkü farkediyorum ve evime gelen herkeste söylüyor senin evinde köpek olduğunu görmeyen anlamaz diye . Bence biraz köpek cinsi, biraz da bakim . Köpek beslemek sadece 'mama ve su vermek ' değil. Tüy bakımından, agiz bakımına tepeden tırnağa yapmaya mecburuz.

Ama yemek yememe olayını biraz saçma buluyorum açıkçası , sonuçta köpek yapmıyor o yemeği, insan yapıyor . Kopek olan bir eve , köpek olduğunu bilerek yemeğe gidip, yemek yememeyi kusura bakmayın ama saygısızlık olarak algiliyorum . Ya gitmeyin ya da gidiyorsanız yiyin

Benim esim de cok sever hayvanlari. Ozellikle kuslari. 2 cocugumuz var sevgisi hic degismedi. Eline alip kara gozlum, nazli kizim diye sever hala. Oglumda hayvanlari cok sever. Sokakta kedi gorsun hemen yanasir sevmeye calisir. Bence aileden geliyor bu sevgi. Cocukken nasil alistirilirsaniz buyuyunce de oyle devam ediyor. Cocugun olmasi durumu pek degistirmez bence. Belki eskisi kadar cok ilgilenilemez ama sevgi de azalma olacagini sanmam.

zaten gündüzleri bahcede duruyodu etrafta oynayan cocuklara bakiyo falan uyaninca direk disari cikmak istiyodu. bide kedilerimde bahcede butun gun yanyana sarilip yatiyolar iceri girmek istese mecbur alicaz üzülürüm o zamab ama suan pek keyifli duruyo. bide bizi surekli goruyo salonun bahceye acilan cami var yanyana gibiyiz aslinda. havalat soguyunca yine gunduz cikicak gece eve giricek

Ben de aynıyım. İnsanlığa karşı bir nefret büyüdü artık içimde. Birbirimize, hayvanlara, doğaya zarar verdiğimiz için. Tatile gittiğimizde bir çocuk boğulup ölmüş, cesedini ilk görenlerden biriydim ve bu bende travma yaratmadı. Ama bir kedi/köpek cesedi görsem ağlama krizine giriyorum, mahvoluyorum, günlerce aklımdan çıkmıyor. Bende insanlığa karşı sevgi, merhamet kırıntısı dahi yok, çocuklar ve bireyler dışında. Yani insanlardan değil insan türünden nefret ediyorum, biraz değişik ama anlatabilmişimdir umarım.

Kedilerle iç içe yaşadım, yaşımdan çok kediye bakmışımdır. Sokakta yürürken dahi gördüğüm kedilerle selamlaşmadan hallerini hatırlarını sormadan rahat edemiyorum . Çevrem beni de tuhaf karşılıyor. ‘Crazy cat lady’yim onlara göre. Geçen yıl iki kızla tanıştım okulda çok iyilerdi bana karşı. Kedimi daha yeni sahiplenmiştim ve yavruydu, erkek arkadaşım bakıyordu ona o sırada benim yerime. Sohbet içinde geçti ‘ yavru kedi sahiplendim, şimdilik yeni eve çıkacağım için erkek arkadaşımda kalıyor’ dedim. ‘Iııy kediden mefret ederim’ dedi biri öteki de erkek arkadaşımla dalga geçti. ‘Kedi bakan erkekler erkek değilmiş’ meğer. Çok iyi anlaşmamıza rağmen bu bakış açılarından dolayı bir daha asla görüşmedim ikisiyle de. Hayvan sevmeyen insanla işim olabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Korkana ben de saygı duyuyorum, kedileri çok iyi tanıdığım için kedi korkusu biraz tuhaf gelse de, korku bu, elde olan bir şey değil. Ama sevmemek, tiksinmek... bunu anlayamıyorum.

Aynen sevgisizlik başka, korku başka...

İşte bahsettiğim kişi köpeğine hiç bakım yapmıyordu .

Çocuk cesedi görüp etkilenmemek ama hayvan cesedi görünce ağlama krizine girmek... Bu hayvan sevgisi değil yalnız... Ben de bir hayvan cesedi görduğümde çok uzülüp ağlıyorum. Ama küçük bir yavrunun cesedini görüp de içinin titrememesi... Vicdana sığar mı bu...

Çocuk dediğim 20’li yaşlarda içkiyi fazla kaçırmış birisiydi. İntihar olabileceği konuşuluyordu. Yaşıtımız erkeklerden genelde çocuk diye bahsederiz ya, o anlamda kullanmıştım. Küçük çocuk cesedi görsem şu an ihtiyacım olduğundan daha çok psikolojik sorunum olurdu herhalde. Yanlış anlaşılma için özğr dilerim.

Aslinda cok mantikli bir yontem, keske tr’de de insanlar daha bilincli ve sevgi dolu olsa

Tamam şimdi anladım. Rica ederim hepimiz insanız,yanlış yazabiliyoruz bazen.

Bu mesajinizda kime cevap verdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…