• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablama karşı duygularım sizce kıskançlık mı soğukluk mu lütfen akıl verir misiniz?

2 ablam var ikisinin hayatı birbirinin tam zıddı, birisinin eşi hapiste ve çocuğuyla bizde kalıyor diğeri ise hayatı cok güzel ona değer veren eşi ve eşinin ailesi var ve çocukları, mutlu huzurlu ve maddi olarak sıkıntı yaşamayacağı bir ortamda büyüyecek, sorun şu ki ben durumu kötü olan ve psikolojisi bozulmuş olan ablama çok üzülüyorum cunku cok cömert kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi ve hak etmediği inanilmaz berbat bir evlilik hayatı oldu. Diğer ablam ise çocuklugundan beridir baskın tuttugunu koparan biri ben kotu evlilik yapan ablamin evliliginin suçlusu olarak ailemi goruyorum annem ve babamı.. cunku ablami cok bastirdilar içe kapandı kendi degerinin farkina varamadı simdide durumu iyi olan ablam nedense el üstünde halbuki onceligi hep kendine verirdi örnegin ev işi yapmazdi diger ablama kitlerdi iki ablami da seviyorum iyi olmalarıni tabii ki isterim ama iyi insanlarin ezilmesine yumusak olanlarin uzerime gidilmesini anlayamiyorum aile icinde bile evlat ayrimi olmasi kotu bir sey sizce ben kotu biri miyim, diger ablami cekemiyor muyum kendimi kotu hissediyorum bilemiyorum,
Herkesin kaderi yolu farklıdır , bunun için ablaya kin tutulur mu ? Diğer ablan da içine kapanik biri olabilir di çok saçma düşünceler içindesin hayatına ve işine bak. Ablana üzülebilirsin ama diğerine kinlenmek nedir ? Resmen kıskanclık bu!

Yani hapse girecek adamın karakteri önceden bellidir . Her hapse düşen kötüdür demiyorum tabi de bu adam suç işlemeye yatkın biridir zaten . Ablaniz onu eş olarak seçti diye diğer ablanizin suçu ne ? Siz bu ablanizla kala kala bence etrafı suçlu görmeye başlamışsınız.

Diğer ablaniz önce kendini düşünerek en güzelini yapıyor . Benim merak ettiğim şu boşanan ablaniz en büyük mü genellikle en büyüğe çok yüklenilir.

2 ablam var ikisinin hayatı birbirinin tam zıddı, birisinin eşi hapiste ve çocuğuyla bizde kalıyor diğeri ise hayatı cok güzel ona değer veren eşi ve eşinin ailesi var ve çocukları, mutlu huzurlu ve maddi olarak sıkıntı yaşamayacağı bir ortamda büyüyecek, sorun şu ki ben durumu kötü olan ve psikolojisi bozulmuş olan ablama çok üzülüyorum cunku cok cömert kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi ve hak etmediği inanilmaz berbat bir evlilik hayatı oldu. Diğer ablam ise çocuklugundan beridir baskın tuttugunu koparan biri ben kotu evlilik yapan ablamin evliliginin suçlusu olarak ailemi goruyorum annem ve babamı.. cunku ablami cok bastirdilar içe kapandı kendi degerinin farkina varamadı simdide durumu iyi olan ablam nedense el üstünde halbuki onceligi hep kendine verirdi örnegin ev işi yapmazdi diger ablama kitlerdi iki ablami da seviyorum iyi olmalarıni tabii ki isterim ama iyi insanlarin ezilmesine yumusak olanlarin uzerime gidilmesini anlayamiyorum aile icinde bile evlat ayrimi olmasi kotu bir sey sizce ben kotu biri miyim, diger ablami cekemiyor muyum kendimi kotu hissediyorum bilemiyorum,
Kişiler ailelerini seçemiyorlar ancak eşlerini seçebiliyorlar. Ben artık birşeylerin suçlusunun başkaları olarak görülmesini kabul etmiyorum. Hepimiz kendi tercihlerimizi yapıyoruz belirli bir yaştan sonra. Aynı evde büyüyen bir ablanız kendine değer veren birini seçmiş diğeri değer vermeyen birini. Olan olmuş peki eşi hapiste olup durumu kötü olan ablanız boşandı mı?

bir ablanızın kötü tercihler yapması neden iyi niyet oluyor? Göz göre göre suça meyilli adamla evlen sonra mağdurum de.
Ayrıca herkese fedakarlık yapmak, haddinden fazla verici olmak da iyilik değil enayiliktir.
Elbette herkes önce kendini sevecek kendine değer verecek

Evlat ayrımı çok çok kötü. Ve malesef evlat ayrımı yapmayan anne baba görmedim henüz hem bizim nesilde hem yeni nesilde. O yüzden ikinci çocuk istemiyorum hatta
Kesinlikle katılıyorum ayrım yapmayan yok...biz iç kardesiz anne babam abimle benden maddi anlamda faydalanır ama kaymağı hep küçük olan yer ...bende kestim yardımı ...para yok para yok diye bizi sömürüp,kendileride yemeyip icmeyip küçük oğullarına ve onun tatminsiz karısına veriyorlar ellerinde avuclarinda ne varsa ...soyleyincede kıskanç ve fesat damgası yapıştırıyorlar direk...ailemden sogudum resmen yüzlerini gormeye tahhammulum yok

2. Ablanız kendinden emin net olduğu için el üstünde tutuluyor. Bu çoğu yerde ilişkide böyle.Ben mesela tam tersiyim ama böyle olunca herkes aman o da kırılmaz kin tutmaz deyip her şeyi yapma hakkını buluyor kendinde.Herkes kendinin kıymetini bilsede karşı taraftanda aynı kıymeti alabilse keske

Kendi değerini bilmek önemli birşey.
Sınırlarını bilmek.
O zaman insan gerektiği kadar değer görür ve gerektiği kadar karşı taraftan saygı görür.
Siz de o ablanızı örnek alın kendinize.

Diğer ablanız için üzüldüm, umarım o da bir gün kendi değerinin farkına varır.

Herkes seçimlerinin sonucunu yaşar ama kendi tercihin ama aile baskısı ile yaptığı tercihin. Durumu iyi olan ablaniza bilenmenizi gereksiz buldum o ablaniz kötü biri değil kendi enerjisinin ve varlığının farkında olan biri. Kendisini onceleyeni hayat da onceler . Yapacak birşey yok . Herşey inşallah şuan hayatı kötü giden ablaniz içinde iyi olsun .

Hak etmedi diye bir şey yoktur. Çünkü herkes kendi yaşam planıyla doğar. Çok detaylı konu olduğu için bu kadar yazıyorum.

O abla abi olsaydı ev işinin e'sini konusmazdınız. Ülkemiz kadını bazı açılardan çok garip, misafirden bile kadın diye ev işi bekler, evde hep yaşayan kocayı abiyi görmezler

Siz evdeki ablanızın durumunu fazla içselleştirmişsiniz. Ve aslında ona benzediğiniz için kafanız karışık.
Çünkü size; huzuru korumak için yumuşakbaşlı, oluruna bırakan, alttan alan yapıda olmanız gerektiği öğretilmiş.
Günün sonunda biri mutlu biri mutsuz olunca siz değerlerinizi sorgulamaya başlamışsınız. Bence konu ne tam olarak mutlu ablanız, nede mutsuz ablanız.
Siz hangisi gibi olmanın doğru olduğunu tartmaya çalışıyorsunuz.

Asiri sacma dúsnúyirsun bence.
Iyi olan ablanin sartlari iyi diye suclu olamaz kesinlikle.

Kòtú durumdaki karekteri kendi halinde sessiz biriyse yapacak bir sey yok. Cocukken bastirildiysa, buyúyunce kabugunu kiramamasi, kendini gelistirememesi sadece kendi sorimlulugudur.

Hepimiz neler yasiyoruz cocuklukta, birilerini gunah kecisi yapmak, sucu baskasina atmak cok kolay ve acimasizca olur suanmi hayatimizla ilgili..

Back
X