mutlu ablan yay burcu mu?
bazi insanlar yapi olarak azicik bencildir, gamsizdir, neşelidir. kolay kolay kimsenin canlarını sikmasina izin vermezler. haliyle her aile cocugunu tanir. bir iki deneyip onu baski altina alamayinca kendi haline salarlar. ablan önceliği kendine vermis ve kendini sevmis. ailesi de bunu gorüp zitlasmamis çünkü zitlassalar kendileri zararda cikabilirlerdi. mesela atıyorum baskilamak icin ablani dövseler ablan kadar kendini seven birisi polisi arayip sikayetci olup babandan ozur diletebilirdi. delidir ne yapsa yeridir hikayesi ailesi ondan cekinip fazla karismamis.
kendisini seven, mutlu bir insan oldugu icin onu simartacak - iyi bir adam bulmus ve haliyle mutlu olmus.
bence olay bundan ibaret.
diğer ablan da dunyaya cile cekmeye gelmis, anam uzulmesin babam uzulmesin diye baskalarini kiramayan, duygusal, hafif ezik karakterde biri olabilir. mesela digeri evi toplamayijca "ama ben de toplamazsam anneme kalacak, yazik degil mi" diye diye tum sorumlulukları yapan - zamanla her sey görevi olmus biri. ailen onun soz dinleyecegini bildiği icin kisitlayip kendi egolarini tatmin etmis. sonra kardes de zaten cile cekmeye musait yapısı var - baskalarini kendinden cok dusunuyor - duzeltilmeye uygun bir adam bulup asik olup adamdan emin olmadan iki de cocuk yapmis olabilir
yani herkes bir yerde karakterine uygun bir hayat yasiyor.
birj digerinden daha iyi ya da kötü diye düşünme.
biraz ilk ablani ornek al, sen de bencil ol - önceliği kendine ver :)
benim annem de cok burnu dik biridir. ailesi diger cocugunu kucuk yasta sevmediği birine duygusal manipulasyonlarla evlendirmis, hayatinin icine s.cmis. ama annemin tersi pis oldugundan kimse karisamamis - birkac görücü getirmek isteseler de annem salak salak davranıp ailesini rezil etmis - utandirmis - ailesi de vazgecmis. en son yasi otuza yakin sevdigiyle evlenmis. cok da mutlu bri kadin.
biraz da aileler çocuklarının sınırlarını bilip ona göre ihlal ediyorlar