• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablama karşı duygularım sizce kıskançlık mı soğukluk mu lütfen akıl verir misiniz?

Evliliği kötü olan ablana üzülmen tabiki çok insani bir durum.Ancak biri kötü bir tecrübe yaşıyor diye diğerinin mutluluğunun göze batması çok kötü.Ben diğer ablanız yerinde olsam benimle ilgili bu düşünceleriniz olduğunu öğrensem inanılmaz üzülürdüm.Mutlu olan ablanızı Kıskanmak yerine (bence evet kıskanılıyor) diğer ablanız için farklı seçenekler oluşturun onu mutlu edecek.İkisi de sizin ablanız biri için mutluyken diğeri adına üzülebilirsiniz ama sırf biri mutsuz diye ötekinin mutluluğunun göze batması bana çok rahatsız edici geldi.Allahım bir ablam zor durumda ama çok şükür diğeri iyi en azından aklımız onda kalmıyor diye düşünmeniz normal olanıydı ama siz sanırım ablanızı kıskanıyorsunuz.
Aslında önceden böyle düşüncelerim hiç yoktu sanırım mutsuz ablamla evde çok kalmaktan benimde ruh halim iyice bozuldu çünkü mutsuz ablamın psikolojisi hiç iyi değil ve çok gelgit yaşıyor sürekli birilerini suçluyor ve haliyle diğer ablama da laf attığı oluyor, kıskançlık demiş çoğu kişi haklısınız tabii ki yani çogu kişi oyle dedigine göre öyledir ben çözüm bulmayı isterim yardımcı oldular teşekkürler herkese, sanırım hayatta biraz bencil olmak gerekiyor, sınır koymak ve hayır diyebilmek eğer bunları yapamıyorsak ailemize karşı bile, bu bizi iyi bir insan yapmaz tam tersine üzer bunu ablamda görebiliyorum

Diğer abla da balık ya da başak burcu mu acaba. Genelde kombinasyon böyle oluyor kardeşlerde.

Bence benim ablam olsa ve üçümüz bu durumda olsak ablama sinirlenmezdim. Eğer içten içe ya da birilerine, bizim için “bunlar varken işleri ben niye yapayım” diye söylenmiyorsa tabii ki. İşlerden yırtmış, içimizde en akıllısı oymuş diye düşünürüm. :KK48:

mutlu ablan yay burcu mu?
bazi insanlar yapi olarak azicik bencildir, gamsizdir, neşelidir. kolay kolay kimsenin canlarını sikmasina izin vermezler. haliyle her aile cocugunu tanir. bir iki deneyip onu baski altina alamayinca kendi haline salarlar. ablan önceliği kendine vermis ve kendini sevmis. ailesi de bunu gorüp zitlasmamis çünkü zitlassalar kendileri zararda cikabilirlerdi. mesela atıyorum baskilamak icin ablani dövseler ablan kadar kendini seven birisi polisi arayip sikayetci olup babandan ozur diletebilirdi. delidir ne yapsa yeridir hikayesi ailesi ondan cekinip fazla karismamis.
kendisini seven, mutlu bir insan oldugu icin onu simartacak - iyi bir adam bulmus ve haliyle mutlu olmus.
bence olay bundan ibaret.
diğer ablan da dunyaya cile cekmeye gelmis, anam uzulmesin babam uzulmesin diye baskalarini kiramayan, duygusal, hafif ezik karakterde biri olabilir. mesela digeri evi toplamayijca "ama ben de toplamazsam anneme kalacak, yazik degil mi" diye diye tum sorumlulukları yapan - zamanla her sey görevi olmus biri. ailen onun soz dinleyecegini bildiği icin kisitlayip kendi egolarini tatmin etmis. sonra kardes de zaten cile cekmeye musait yapısı var - baskalarini kendinden cok dusunuyor - duzeltilmeye uygun bir adam bulup asik olup adamdan emin olmadan iki de cocuk yapmis olabilir
yani herkes bir yerde karakterine uygun bir hayat yasiyor.
birj digerinden daha iyi ya da kötü diye düşünme.
biraz ilk ablani ornek al, sen de bencil ol - önceliği kendine ver :)
benim annem de cok burnu dik biridir. ailesi diger cocugunu kucuk yasta sevmediği birine duygusal manipulasyonlarla evlendirmis, hayatinin icine s.cmis. ama annemin tersi pis oldugundan kimse karisamamis - birkac görücü getirmek isteseler de annem salak salak davranıp ailesini rezil etmis - utandirmis - ailesi de vazgecmis. en son yasi otuza yakin sevdigiyle evlenmis. cok da mutlu bri kadin.
biraz da aileler çocuklarının sınırlarını bilip ona göre ihlal ediyorlar
Bir yay burcu olarak katılıyorum 🤣 yay burcuyum is yaparken cok rahat davranirim baskalari is yapar ama elimde olmadan oluyor gamsiz vurdum duymazim

2 ablam var ikisinin hayatı birbirinin tam zıddı, birisinin eşi hapiste ve çocuğuyla bizde kalıyor diğeri ise hayatı cok güzel ona değer veren eşi ve eşinin ailesi var ve çocukları, mutlu huzurlu ve maddi olarak sıkıntı yaşamayacağı bir ortamda büyüyecek, sorun şu ki ben durumu kötü olan ve psikolojisi bozulmuş olan ablama çok üzülüyorum cunku cok cömert kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi ve hak etmediği inanilmaz berbat bir evlilik hayatı oldu. Diğer ablam ise çocuklugundan beridir baskın tuttugunu koparan biri ben kotu evlilik yapan ablamin evliliginin suçlusu olarak ailemi goruyorum annem ve babamı.. cunku ablami cok bastirdilar içe kapandı kendi degerinin farkina varamadı simdide durumu iyi olan ablam nedense el üstünde halbuki onceligi hep kendine verirdi örnegin ev işi yapmazdi diger ablama kitlerdi iki ablami da seviyorum iyi olmalarıni tabii ki isterim ama iyi insanlarin ezilmesine yumusak olanlarin uzerime gidilmesini anlayamiyorum aile icinde bile evlat ayrimi olmasi kotu bir sey sizce ben kotu biri miyim, diger ablami cekemiyor muyum kendimi kotu hissediyorum bilemiyorum,
Bizim millet zengini , rahatı yerinde olanı sever.Ben çocukken çok hor görüldüm.Ailem sulalenin en fakiri idi , ben de en çirkin küçük çocuğu.Hala etkileri devam ediyor bende.

kötü durumda olan ablanıza empati yapmanız ayrı bir konu, mutlu mesut yaşayan ablanızın hayatı apayrı. diğer arkadaşların dediği gibi herkes seçimleri doğrultusunda yaşıyor. ailemizin bize yaşattıklarını bir noktada kendimizi aşmamız için itekleyici güç olarak görmek lazım. hatta hayatta başımıza kötü şeyler geldiyse onları da değişikliğe gitmek için bir sinyal olarak görmeli. ablanızın hayatını yoluna koyması için ne yapması gerektiğini düşünüyorsanız o konuda tavsiye verin, baktınız ki acı içinde kalmakta ısrarcı o zaman siz de uzak tutun biraz kendinizi onun problemlerinden. herkes kendisi için ve bizzat kendisi yapar ne yaparsa. sizin de problemleriniz olduğunu söylemişsiniz, onların çözümüne odaklanmanız en doğrusu. bence sizin durumda aile içinde taraf tutmak doğru değil. hatta bu iki ablanız bir araya gelse de onlar birbirine akıl verse keşke.

Herkes ev işi yapmadığı için kötü biri olmaz falan demiş ama bu sadece bir örnekti eminim.
Mesela aile takı takacaktır evdeki abla takmayın zahmet olmasın derken diğeri gramına modeline kadar söylüyordur. Yoktan anlamıyordur falan. İnsan da o zaman şaşırıyor. Bu kadar bencil düşüncesiz birinin önüne hep güzel şeyler geliyor diye. Neyse vardır Allah’ın bir bildiği.
Evdeki ablayı destekleyin. İşe girsin açıktan okusun. Hapisteki koca neden hapiste mesela? Ona göre de onu beklesin ya da beklemesin. Biraz güçlendirin onu. Bir de mutlu olan abla diğerinin gözüne sokuyor mu mutluluğunu?

Ne yapmalıyım peki yani düzelmem için?
Cunku ben arada kaldim gibi ruhum daraliyor kaldigim evde, herkesin sorunlarini dinlemekten ruhum daraldi diger ablama soylediklerim dilde sadece yanyana geldigimde magdur ablama nasilsam ona da oyleyim,
Büyük ablaniz annnenizi kiskirtmiyorsa bu hikayede sorunlu olan kişi evlat ayırt eden anneniz.
Evet maalesef bende dik başlıyım annem benim huyumu sevmez ben bunları gordugum icin yuzlerine vururum 3 gundur konusmuyoruz, kiskanc ilan edildim ve halama benzetildim😅
Cok uzuldum annemi kirdigim icin bende 3 gundur temizlik yaparak kendimi sevdirme pesindeyim
Mesela değişime kendinizi sevdirmeyi bırakarak başlayabilirsiniz. Siz kendinizi sevdirmek için bu temizliği yaptiniz diye anneniz sizi daha çok sevip daha çok anlamayacak. Aksine onun olumsuz davranisini pekistireceksiniz.
Kıskanç ilan edilip halaniza benzetilirken, evlat ayrımı yapılırken sizin de kalbiniz kırılıyor sonuçta. Buna siz tepki koymadan bir şeylerin değişmesini bekleseniz de boşa bir bekleyis olacaktır. Ya da tepki koyduktan sonra yine annenizin istediğini yapmaya devam ederseniz o tepkinin bir anlami kalmıyor.
Kendi sınırlarınızı büyük ablanizin yaptığı gibi siz cizeceksiniz. İnsan kendisini de ilk siraya koymalı. Bu bencillik değil, olması gereken. Siz zaten ilk sıraya kendinizi koymazsaniz hiç kimsenin de önceliği olmayacaksınız, alttan almasi beklenen hep siz olursunuz.

2 ablam var ikisinin hayatı birbirinin tam zıddı, birisinin eşi hapiste ve çocuğuyla bizde kalıyor diğeri ise hayatı cok güzel ona değer veren eşi ve eşinin ailesi var ve çocukları, mutlu huzurlu ve maddi olarak sıkıntı yaşamayacağı bir ortamda büyüyecek, sorun şu ki ben durumu kötü olan ve psikolojisi bozulmuş olan ablama çok üzülüyorum cunku cok cömert kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi ve hak etmediği inanilmaz berbat bir evlilik hayatı oldu. Diğer ablam ise çocuklugundan beridir baskın tuttugunu koparan biri ben kotu evlilik yapan ablamin evliliginin suçlusu olarak ailemi goruyorum annem ve babamı.. cunku ablami cok bastirdilar içe kapandı kendi degerinin farkina varamadı simdide durumu iyi olan ablam nedense el üstünde halbuki onceligi hep kendine verirdi örnegin ev işi yapmazdi diger ablama kitlerdi iki ablami da seviyorum iyi olmalarıni tabii ki isterim ama iyi insanlarin ezilmesine yumusak olanlarin uzerime gidilmesini anlayamiyorum aile icinde bile evlat ayrimi olmasi kotu bir sey sizce ben kotu biri miyim, diger ablami cekemiyor muyum kendimi kotu hissediyorum bilemiyorum,
Diğer ablanızın kendine değer vermesi, ezdirmemesi, baskın olması, ev işi yapmaması onu kötü, mutluluğu daha az hak eden bir insan mı yapıyor?
Yorumlarda iyiler en sonunda kazanır falan diyenleri gördüm, öyle bir şey yok. Bir dizide yaşamıyoruz, günün sonunda kendini seven, iyi bir hayatı kovalayan kazanır. Ablanızı sevebilirsiniz, iyi ve masum biri de olabilir. Ama yaşadığı kötü hayat ne anne babanızın ne de diğer ablanızın suçu. Günün sonunda herkes kendi seçtiği hayatı yaşıyor.
Üzülmeniz normal ama diğer ablanızın mutluluğunun gözünüze batması normal değil. Hayatı kötü olan, mağdur insanları sevmek çok daha kolay, belki acıdığınızdan belki de size hayatınızın daha iyi olduğunu hatırlattığından. Sonuç olarak sizin de yaptığınız bu. Ablanız kendi seçtiği hayatı yaşamış, kimsenin suçu değil. Elinizden gelen artık iyi insanlarla karşılaşmasını ummak

Evet kötücül düşünen kıskanç birisiniz. Diğer ablanızı kötülemek için sadece ev işi yapmıyordu ve iyi bir evlilik yaptı argümanını kullanmışsınız. Diğer ablanız muhtemelen kötü biri değil, çünkü başka şeyi olsa mutlaka yazardınız. Ben de kardeşimden daha az ev işi yaparım o mutfak işlerini benden daha çok sever çünkü. Evlensem de bu değişmeyecek, eşim de mutfağa en az benim kadar girmek zorunda kalacak yani. Herkesin karakteri aynı olacak diye bir kaide mi var? Diğer ablanız da ezdirmeseymiş kendini herkese ve yanlış kişiyi seçmeseymiş evlenmek için. Evlenmek için seçtiği kişi hapiste olan kriminal bir tip ve üstüne bu adamdan çocuk yapıyor. Bunların sorumlusu diğer ablanız değil

TErazi burcu, anlattıklarınız o kadar dogru ki, kotu hayati olan ablam çok merhametli sorumluluk alan birisi digeri tembel onceligi kendine veren birisi sanirim ondan dolayı bizde kalan ablama kendimi yakin hissediyorum digerini de seviyorum ama onun kafa yapisi ben ilk once iyi olayim ben iyi olduktan sonra herkese iyi olurum
İyide ablanınızın davranışı bencilce değil ki; psikologların olunmasını söylediği kişi, önce kendini sevip kendine değer veren kişi. Zira sen mutlu huzurlu olmazsan kimseyi mutlu edip huzur falan veremezsin.
Diğer ablanız yanliş olan, başkaları kendini sevsin diye taviz verip, hayatının sorumluluğunu almayan suçu başkalarında arayan. Bence alacaksanız evli ablanızı örnek alın

Diğer ablan çok akıllıymış. Böyle ailelerde bencil olmazsan kızlarını yer bitirirler bundan da hiç çekinmezler.

Ablanızın kötü evliliği zorla evlendirilmediyse (ki bahsederdiniz öyle olsaydı) anne babanızın suçu değil kendi hatası. Önce bunu kavrayın. Yaptığımız hatalar için başkalarını suçlamak en kolay yoldur. Kendi seçimlerimiz sebebiyle kötü şeyler yaşadığımızı kabullenmek daha sağlıklı ve insanın ilerlemesini, değişmesini, gelişmesini sağlar.

Sizin duygu ve düşünceleriniz muhtemelen annenizin ve evdeki ablanızın yansıması. 24 yaş bunlardan sıyrılmak için geç kalınmış bir yaş. Bu zamana kadar artık etkilenmelerden kurtulup kendi fikirlerinizi oluşturmanız gerekirdi.

şuan yanınızda olan ablana nasıl davranıyor ailen? Ablan da keşke biraz yaşadıklarından ders alsa ve güçlü durabilse. Diğeri belki uzaktan sinir bozucu görünüyor olabilir ama kendini feda edince de kimse teşekkür etmiyor. Deneyimlemene gerek kalmamış izleyerek görmüşsün sende dik dur kendi hayatına sahip çık aynj yanlışlara düşme. Herkesin kaderi farklı ister kardeşin olsun ister doğurduğun çocuk. Sen mutlu olmazsan kimseyi mutlu edemezsin bu çok doğru. İdolün evdeki ablan olmasın gereğinden fazla empati kurma. Yoluna bak

Fikret- Leyla -Necla
Siz bu durumda Ayşe oluyorsunuz, psikolojinize dikkat edin.

Bana biraz kıskançlık gibi geldi. Sonuçta eşi ve eşinin ailesi de bu kadar seviyorsa dediğin kadar kötü biri olamaz.
Diğer ablan evlenip çocuk yapabilecek yetilere sahip olduysa pekala haklarını da koruyabilirdi.
Burda o kadar olmayacak kişilerle göz göre göre evlenen insanlar gördük ki anne-babanın hatası olduğu kadar ablanın da bu konuda hataları vardır.
Bu arada ayrım sebebi de muhtemelen sizinle hep beraber olmaları ablanızın başka yerde yaşaması.

ben de yengec burcuyum ama şükür ay burcum yay . yengecin sadece ultra şefkatini almisim :) eskiden boyle değildim ama cok vericiydim. sonra bir aydinlanma yasadim. ne zaman ben degistim hayatim degisti - insanlar bana verici olmaya başladılar.
her sey insanın icinde bence. ve bize nasil davranıldigi bizim ne kadarina izin verdigimizle alakali.
sulaleme ters gelen bir hayatım var ama herkes (en azindan yüzüme karşı) bana bayilir, takdir eder. benim onda birimden bile az sey yapan - iki yan sehre giden kuzenime herkes akil verir, bana "oh masallah en iyisi" diyen hala ona "cok gezenin ayagina b.k bulaşır" der - psikolojik baskı yapar.
O sırada iki burcu da yay olan benim hayattan aldığım keyif 😃😃
Eşim diyor ki sen bu rahatlıkla 150 sene yaşarsın 😃😃 yay burcu şansı diye bir gerçek var arkadaşlar. Çocuk yapmayı düşünenler planlamayı bu şekil yapsın 😃😃😃

Back
X