• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablama karşı duygularım sizce kıskançlık mı soğukluk mu lütfen akıl verir misiniz?

Evet bundan dolayı sormuştum soruyu ama zoruma gidiyor mesela ilk ablamın evliligi sirasinda misafirleri gelince ikinci ablam hic yardim etmezdi cekilirdi koseye, ikinci ablam evlenirken annem sanki yapmak zorundaymisiz gibi bizim uzerimize gelirdi
Hâlâ evde yapılan iş üzerinden ablanızı kötü görmeye, göstermeye çalışıyorsunuz. Ablalarınızın çocukları olmuş, yazdığınız şeyler üzerinden yıllar geçmiş. Siz bunlara takılıp ablam ev işi yapmazdı ama mutlu gibi saçma bir çıkarımda bulunuyorsunuz yani kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Adamın hapse girmesinden de diğer ablanız mı sorumlu? Mutlu evliliği olan ablanız mı suça teşvik etti? İkisi de kendi seçtiği kişilerle evlenmiş, sizinle yaşayan ablanız kendinde hata arıyor mu? Bu adam hem benim hem çocuğumun hayatını mahvetti diyor mu? Herkes mutsuz olsun sürünsün mü istiyorsunuz, herkes mağdur mu olsun? Sizi ilgilendirmiyor ve hadsizlik yapıyorsunuz. Sanki hepinizin mutsuzluğu üzerine mutluluk kurmuş gibi yansıtıyorsunuz. Herkes seçimini yapıp kararının arkasında durmalı. Ben hayırsız uğursuz bir adamla evlenmeyi hatta çocuk yapmayı kendim seçtim sonucuna da katlanacağım denmesi gerekiyor. Diğer ablanızın eşiyle arası bozulursa, maddi durumları zayıflarsa kavga tartışma boşanma yaşarlarsa mutlu mu olacaksınız?

Burda iş ablaniza düşüyor. Anne babasida olsa kendini ezdirmemesi lazım. Birçok anne baba yapıyor bunu maalesef. Yüzü yumuşak olan evladına bütün yükü taşıtırken sorumsuz olan evladına sürekli destek oluyor. Kimisi oğlunu yüceltirken kızını eziyor, kimisi kızları arasında ayrım yapıyor.
Evet maalesef bende dik başlıyım annem benim huyumu sevmez ben bunları gordugum icin yuzlerine vururum 3 gundur konusmuyoruz, kiskanc ilan edildim ve halama benzetildim😅
Cok uzuldum annemi kirdigim icin bende 3 gundur temizlik yaparak kendimi sevdirme pesindeyim

ben de yengec burcuyum ama şükür ay burcum yay . yengecin sadece ultra şefkatini almisim :) eskiden boyle değildim ama cok vericiydim. sonra bir aydinlanma yasadim. ne zaman ben degistim hayatim degisti - insanlar bana verici olmaya başladılar.
her sey insanın icinde bence. ve bize nasil davranıldigi bizim ne kadarina izin verdigimizle alakali.
sulaleme ters gelen bir hayatım var ama herkes (en azindan yüzüme karşı) bana bayilir, takdir eder. benim onda birimden bile az sey yapan - iki yan sehre giden kuzenime herkes akil verir, bana "oh masallah en iyisi" diyen hala ona "cok gezenin ayagina b.k bulaşır" der - psikolojik baskı yapar.
Aynen bende o durumdayım.resmen iyiliğim kişiliğimden denilmez ama iyi bişey söyler gibi sen çok safsın iltifatı alırdım aman yanlış anlama güzel yönde saf dedik die 🤣🤣🤣 Hayır demeyi de öğrendiğimden beri daha bi göze battım dik burunlu ilan edildim 😀ama sürekli de bi aramalar sormalar arayı iyi tutmaya çalışmalar umrumda mı asla 🥰

Evet maalesef bende dik başlıyım annem benim huyumu sevmez ben bunları gordugum icin yuzlerine vururum 3 gundur konusmuyoruz, kiskanc ilan edildim ve halama benzetildim😅
Cok uzuldum annemi kirdigim icin bende 3 gundur temizlik yaparak kendimi sevdirme pesindeyim
Yani evdeki ablanızın aynısı olma çabasındasınız . Diğer ablayı bu şekilde lans etmeniz normal o zaman

mesela ilk ablamın evliligi sirasinda misafirleri gelince ikinci ablam hic yardim etmezdi cekilirdi koseye, ikinci ablam evlenirken annem sanki yapmak zorundaymisiz gibi bizim uzerimize gelirdi
e tabii ki evli ablanin misafiri gelince ona hizmete gitmeyebilir ne alaka. ablam evleneli 10 sene gecti en fazla bebek mevludunden önce 1 kere temizlige yardima gittim o da kendi istegimle.
sorun o ablanın digerine gitmemesi degil. sorun digerinin kendi evine bir kere yardim etmeyen kardesine hizmete kosmasi, israr eden annesine "kizina israr etseydin bana yardima gelseydi. bana gelmeyene ben hic gitmem sacmalama. bir cesit yemek götürür misafir gibi otururum . ne zmaan o bana yardima gelir ben giderim" diyememesi.
bir söz var ya guzel ulkemizde, sen esek olursan semer vuran cok olur diye
iste ablan esek olmayacak- kimseyi sirtina bindirmeyecek- en yakınına bile hakettiginden fazlasini vermeyecek - onceligi kendisi olacak.
o zaman o da mutlu olabilir.

IKi ayrı hayatı görmek koyuyor insana, herkes hakkinda hayirlisi olsun, anneme dillendirince bana kiskancsin halan gibisin ablana gorumcelik yapiyorsun falan dedi evlenmeden once iş yapmayan keyfine giden kisi simdi degerli oldu
Siz gerçekten aşırı derecede kıskançsınız ama. Yahu insan ablasına bin yıl önce aile evinde çamaşır bulaşık yıkamıyor diye bu kadar kinlenir mi? Annenizin kıskanç ilan etmesi doğal çünkü gerçekten kıskanıyorsunuz. Yani sanki büyük bir günah işlemiş gibi aile evindeyken ev işi yapmıyordu türküsü tutturmuş gidiyorsunuz. Herkese de aynı cevapları veriyosunuz. Tamam ev işi yapmıyomuş. Eee sonuç?

Adamın hapse girmesinden de diğer ablanız mı sorumlu? Mutlu evliliği olan ablanız mı suça teşvik etti? İkisi de kendi seçtiği kişilerle evlenmiş, sizinle yaşayan ablanız kendinde hata arıyor mu? Bu adam hem benim hem çocuğumun hayatını mahvetti diyor mu? Herkes mutsuz olsun sürünsün mü istiyorsunuz, herkes mağdur mu olsun? Sizi ilgilendirmiyor ve hadsizlik yapıyorsunuz. Sanki hepinizin mutsuzluğu üzerine mutluluk kurmuş gibi yansıtıyorsunuz. Herkes seçimini yapıp kararının arkasında durmalı. Ben hayırsız uğursuz bir adamla evlenmeyi hatta çocuk yapmayı kendim seçtim sonucuna da katlanacağım denmesi gerekiyor. Diğer ablanızın eşiyle arası bozulursa, maddi durumları zayıflarsa kavga tartışma boşanma yaşarlarsa mutlu mu olacaksınız?
Yok allah korusun insallah olmaz öyle bir şey, bilmiyorum ablamla kaliyorum baya kotu psikolojisi evde huzur yok, ben hassas biriyim etkileniyorum her şeyden yoksa diger ablama karsi nefretim yok, üzmem kimseyi.

Siz gerçekten aşırı derecede kıskançsınız ama. Yahu insan ablasına bin yıl önce aile evinde çamaşır bulaşık yıkamıyor diye bu kadar kinlenir mi? Annenizin kıskanç ilan etmesi doğal çünkü gerçekten kıskanıyorsunuz. Yani sanki büyük bir günah işlemiş gibi aile evindeyken ev işi yapmıyordu türküsü tutturmuş gidiyorsunuz. Herkese de aynı cevapları veriyosunuz. Tamam ev işi yapmıyomuş. Eee sonuç?
Ne yapmalıyım peki yani düzelmem için?
Cunku ben arada kaldim gibi ruhum daraliyor kaldigim evde, herkesin sorunlarini dinlemekten ruhum daraldi diger ablama soylediklerim dilde sadece yanyana geldigimde magdur ablama nasilsam ona da oyleyim,

Seni anliyorum. Ama bu her yerde boyledir. Kendini agirdan satan kazanir da diyebiliriz. Disli, kendini ezdirmeyen biri ne kadar bencil, cikarci vs vs de olsa her zaman kazanir.

Ablanizın bir şeyleri hak edip etmemesi evlenmeden önce yaptığı ev işine mi bağlı?
Evdeki ablanız için üzülebilirsiniz ama diğer ablanizın mutlu olmasından bu kadar rahatsız olmanız normal değil. Sizde mağdur seviyorsunuz demek ki. Mağdur sevmek en kolay iştir zaten.

Ne yapmalıyım peki yani düzelmem için?
Cunku ben arada kaldim gibi ruhum daraliyor kaldigim evde, herkesin sorunlarini dinlemekten ruhum daraldi diger ablama soylediklerim dilde sadece yanyana geldigimde magdur ablama nasilsam ona da oyleyim,
Mağdur olan ablanızın yaşadığı problemlerin diğer ablanızla hiçbir ilgisi olmadığı konusunda kendinizi telkin ederek başlayın. Taaa bekarken aile evinde iş yapmamasının çok da önemli bir olay olmadığını, baskın bir karakter olmak, tuttuğunu koparmak gibi özelliklerin onun mizacı olduğunu ve bunların kötü özellikler olmadığını kabullenmeye çalışın.

Onun dışında sizi bu kadar olumsuz etkiliyorsa mağdur ablanızla da sorunlarını fazla konuşmayın. Üzülmenizi anlıyorum ama o sorunlar size değil ablanıza ait. bu yüzden bu kadar içselleştirmeyin.

Hâlâ evde yapılan iş üzerinden ablanızı kötü görmeye, göstermeye çalışıyorsunuz. Ablalarınızın çocukları olmuş, yazdığınız şeyler üzerinden yıllar geçmiş. Siz bunlara takılıp ablam ev işi yapmazdı ama mutlu gibi saçma bir çıkarımda bulunuyorsunuz yani kusura bakmayın.
Mutlu olmasını sorun etmiyorum ki, olsun inşallah hepte olur cunku mutlu olmayan ablamda yaşanılan acıyı görebiliyorum sadece ayrım noktasında icimde bir burukluk var ve hala yaşanıyor, sanirim hayatta önceligi ne anne ne baba ne de kardeşe vermek gerekiyor oncelik kendine sonra baskalarina aksi olursa insan dogasi geregi daha zayifi eziyor veya zayif algiladigini ben abla dusmani degilim 😅 öyle algilandim tam anlatamadim onunla alakali sanirim, bu aralar ruhum çok daraliyor, cok sorunlu bir ailem var be kendi sorunlarim da cok fazla dertli uyuyup dertli uyaniyorum sanirim zihnimi temizlemeye ihtiyacim var

Mağdur olan ablanızın yaşadığı problemlerin diğer ablanızla hiçbir ilgisi olmadığı konusunda kendinizi telkin ederek başlayın. Taaa bekarken aile evinde iş yapmamasının çok da önemli bir olay olmadığını, baskın bir karakter olmak, tuttuğunu koparmak gibi özelliklerin onun mizacı olduğunu ve bunların kötü özellikler olmadığını kabullenmeye çalışın.

Onun dışında sizi bu kadar olumsuz etkiliyorsa mağdur ablanızla da sorunlarını fazla konuşmayın. Üzülmenizi anlıyorum ama o sorunlar size değil ablanıza ait. bu yüzden bu kadar içselleştirmeyin.
Anladım tesekkur ederim, diger ablamla problemim yok onun da bir sorunu olsa üzülse ben yine kafaya takarim, işyerlerinde bile birisi üzücu seyler yasamissa ben hissederim acisini fazla duyarlilik mi bilmiyorum bu huyumi birakmam gerek ama cok zorlaniyorum, annemin tutumlarini gordugum icin iki ablama karsi ondan dolayi icimde bir anlam veremedigim durum var
Haklisiniz dediklerini uygulayacagim tesekkurler

Anladım tesekkur ederim, diger ablamla problemim yok onun da bir sorunu olsa üzülse ben yine kafaya takarim, işyerlerinde bile birisi üzücu seyler yasamissa ben hissederim acisini fazla duyarlilik mi bilmiyorum bu huyumi birakmam gerek ama cok zorlaniyorum, annemin tutumlarini gordugum icin iki ablama karsi ondan dolayi icimde bir anlam veremedigim durum var
Haklisiniz dediklerini uygulayacagim tesekkurler
Siz ne burcusunuz? Herkese karşı fazla hassasmışsınız.

Evliliği kötü olan ablana üzülmen tabiki çok insani bir durum.Ancak biri kötü bir tecrübe yaşıyor diye diğerinin mutluluğunun göze batması çok kötü.Ben diğer ablanız yerinde olsam benimle ilgili bu düşünceleriniz olduğunu öğrensem inanılmaz üzülürdüm.Mutlu olan ablanızı Kıskanmak yerine (bence evet kıskanılıyor) diğer ablanız için farklı seçenekler oluşturun onu mutlu edecek.İkisi de sizin ablanız biri için mutluyken diğeri adına üzülebilirsiniz ama sırf biri mutsuz diye ötekinin mutluluğunun göze batması bana çok rahatsız edici geldi.Allahım bir ablam zor durumda ama çok şükür diğeri iyi en azından aklımız onda kalmıyor diye düşünmeniz normal olanıydı ama siz sanırım ablanızı kıskanıyorsunuz.

2 ablam var ikisinin hayatı birbirinin tam zıddı, birisinin eşi hapiste ve çocuğuyla bizde kalıyor diğeri ise hayatı cok güzel ona değer veren eşi ve eşinin ailesi var ve çocukları, mutlu huzurlu ve maddi olarak sıkıntı yaşamayacağı bir ortamda büyüyecek, sorun şu ki ben durumu kötü olan ve psikolojisi bozulmuş olan ablama çok üzülüyorum cunku cok cömert kimseye kötülüğü dokunmayan biriydi ve hak etmediği inanilmaz berbat bir evlilik hayatı oldu. Diğer ablam ise çocuklugundan beridir baskın tuttugunu koparan biri ben kotu evlilik yapan ablamin evliliginin suçlusu olarak ailemi goruyorum annem ve babamı.. cunku ablami cok bastirdilar içe kapandı kendi degerinin farkina varamadı simdide durumu iyi olan ablam nedense el üstünde halbuki onceligi hep kendine verirdi örnegin ev işi yapmazdi diger ablama kitlerdi iki ablami da seviyorum iyi olmalarıni tabii ki isterim ama iyi insanlarin ezilmesine yumusak olanlarin uzerime gidilmesini anlayamiyorum aile icinde bile evlat ayrimi olmasi kotu bir sey sizce ben kotu biri miyim, diger ablami cekemiyor muyum kendimi kotu hissediyorum bilemiyorum,
Sen ne güzel bir insansın be🌸💗kocaman kalp sana 🤗 yani şu ayrımı yapıyor olman bunun farkında oluşun bile ne kadar güzel bir insan olduğunu gösterir maşallah 🧿 herkes görmez senin gördüğünü, görse de görmezden gelir menfaati uğruna

Sen ne güzel bir insansın be🌸💗kocaman kalp sana 🤗 yani şu ayrımı yapıyor olman bunun farkında oluşun bile ne kadar güzel bir insan olduğunu gösterir maşallah 🧿 herkes görmez senin gördüğünü, görse de görmezden gelir menfaati uğruna
Teşekkür ederim o sizin güzel bakisiniz ama sanirim mutlu ablam icin iyi dusunmemisim ondan dolayi yorum yapan arkadaslarin dediklerini uygulayacagim 🌷

Back
X