-
- Konu Sahibi berlin8982
Ben o yorumumu size ithafen yazmadim. Neden üzerine alınıyorsunuz? Ayrıca bu sert tutumum çevremde tanık olduğum şeylerden kaynaklaniyor olabilir mi? Bakın bizim bir komşumuz vardı eskiden. Kadının bir sürü kedisi vardı ve sürekli kedilerini çocuklari gibi sevdiğini söylüyordu. Biz de melek gibi kadın zannediyorduk. Sonradan öğrendik ki kadın evde kedilerini dövüyormuş.Konuyla alakasi yok ama duzeltme icin tesekkurler, buna cok ihtiyacim vardi gercekten duzelttiginiz iyi oldu :)
Kimseye iftira atmam ben, insanlarin hayvanlarini cocuklari kadar sevdiklerini soylemeleri yalan bence gibi bir yorumunuz vardi ve hatta sonrasinda sirf entel gorunmek icin oyle soyluyorlar vs yazmistiniz.
Beni tanimadan (ya da diger arkadaslari) bu kadar fikre nerden sahip oldunuz acaba? Kaldi ki size hangi evladimizi ne kadar sevdigimizi ispatlamak zorunda miyiz?
Bir de ordan bakinca entel gorunmek icin hayvanimi cocugum kadar sevdigimi soylemeye ihtiyac duyacak kadar ezik birine mi benziyorum?
Su-i misal emsal olmazBen o yorumumu size ithafen yazmadim. Neden üzerine alınıyorsunuz? Ayrıca bu sert tutumum çevremde tanık olduğum şeylerden kaynaklaniyor olabilir mi? Bakın bizim bir komşumuz vardı eskiden. Kadının bir sürü kedisi vardı ve sürekli kedilerini çocuklari gibi sevdiğini söylüyordu. Biz de melek gibi kadın zannediyorduk. Sonradan öğrendik ki kadın evde kedilerini dövüyormuş.
Çocuk cesedi görüp etkilenmemek ama hayvan cesedi görünce ağlama krizine girmek... Bu hayvan sevgisi değil yalnız... Ben de bir hayvan cesedi görduğümde çok uzülüp ağlıyorum. Ama küçük bir yavrunun cesedini görüp de içinin titrememesi... Vicdana sığar mı bu...
Valla bende her ailede bir hayvan olması gerektiğine inanan biriyim . Hayvan sevgisi ile büyüyen bir çocuk , ileride gerçekten daha duyarlı bir birey oluyor :) sizi takdir ediyorum :)İki tane çocuğum var ve dünyalar tatlısı bir golden köpeğim var çok çok seviyorum .Sizin bu özelliğiniz annenizin size aşıladığı hayvan sevgisinden.Benim çocuklarımda bütün hayvanları çok seviyor tv de hayvanlarla ilgili olumsuz bir haber görseler oturup ağlıyorlar .Sokakta ihtiyacı olan bir hayvan görsek elimizden geleni yapıyoruz.Onlar bize emanet ve dilsiz melekler keşke herkes içinde bu sevgiyi çocuklarına aşılasa merhametli çocuklar iyidir..
Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin :)Bende hayvan sevgisini delice yasayanlardanım, içim eriyor görünce bütün hayvanları evime toplamak istiyorum ,,bir gün cok param olursa dışarda hiç aç hayvan kalmıycak kadar hepsine bakmak istiyorum..
Bazıları abartı buluyor benimkini.. ama insanlardan daha cok hayvanları seviyorum ,buda benim zaafım yapıcak bisey yok.
Çünkü onlar daha masum,dertlerni söylemecek kadar bizlere muhtac.. biz verirsek yer ,vermessek arasınki bulsun..
Şöyleki , sanırım sizle aynıyız merak etmeyin yanlız da değiliz,anne adayıyım bende inşallah bir cocugum olucak ve böyle hayvan sevgisiyle yetissin istiyorum en az benim kadar..
Ben de tüp bebek tedavisi görüyorum ve Japon başlıklarımız var. Tedavi için her gelişimizde aklım onlarda kalıyor aç kaldılar diye. Her sevginin yeri ayrı bence
Ayyyy çok tatlıMerhabaaaa..
Çok ama çokk tatlı bir kızçem var. Dünya güzeli. :)
Benim için o kadar değerli ki..
Valla şu kadar söyliyim: Benim kayınpederim yaşlı, e doğulu tabi çok böyle işlere açık değil. Altlı üstlüyüz bi de kızçeyi aldık getirdik, haber verdik gelin torun sevmeye diye.Geldi, ya ne gerek vardı falan alttan alta söyleniyor. Dedik baba sokakta doğmuş anası yok nerde olduğu da belirsiz, ölsün mü falan. Öyle deyince kıyamadı " eyyi madem sevap olur bakın " dedi ve bir süre hiç lafını bile açmadı. Burda kızçe için alışveriş yaptığımız hemşehrimiz bir petshop var. Onun yanına gitmiş çay içmeye. Bizimkiler o hayvancığa ne yedirip içiriyorlar diye sormuş. Abi de bunları bunları diye göstermiş. Almış mama getirmiş. Bi tane top getirmiş. Bi de balık gibi bi oyuncak. Aldık madem hakkını verelim yedirin bunları da büyüsün dedi, bıraktı gitti. Çocuk gibi sanıyor. Aha dedim miyoş oldu bu iş. Kedinin lafını ettirmeyen adam, büyüsün diye mama getirmiş öyle mutlu oldum kii. Geçen de onlardayız yemekte, 1-2 gün önce, siz burda yiyip içiyonuz o hayvana mama verdiniz mi diye sorguluyor bizi. Herkes şoka girdi, geleneksel adam, kendi çocuğunu uyurken sevengillerden. Verdik baba dedim. Eyyi, girdiniz bi işe bari gözel bakın dedi.
Kapılarımız açık olunca her şey geliyor aslında, yeterki sevmek isteyelim. ❤❤❤❤❤
Ayyyy çok tatlıbenim kayınvalidem de öyleydi ne yalan söyleyeyim :) insanın kalbine bir kere girdi mi gerisi geliyor ! :)
Ya yeter ki sevmek isteyelim. ❤❤
Benim kayınvalidem hala korkuyor kadın gerçekten korkuyor hissediyorum ama yenmeye çalışıyor yavaş yavaş. Akrabalar aaa kedi mi aldılar falan demiş, napsınlar sokakta kalmış hayvan alcaklar tabi ölsün mü demiş hep. Hele eltisi var, ben hayatta almam kedi demiş. Ona da sen ne anlarsın hayvan sevmekten bencil demiş.Tabi bunları Adıyaman şivesiyle söyleyince daha bi tatlı oluyor. En azından zihniyeti iyi,varsın eliyle sevmesin kalbinde kötülük taşımasın yeter dimi?❤❤
Tabii ki ! Eve bebekken gelen bir hayvana , ‘ben bu hayvanı sevmiyorum,korkuyorum alışamadım’ diyecek bir insanın olduğuna inanmıyorum :)
Aynen öyle.
Kime ne zararları var ki, dünya güzelleri. ❤❤❤
Ben hayvan çok severim, seveni de çok severim.
Tabii ki ! Eve bebekken gelen bir hayvana , ‘ben bu hayvanı sevmiyorum,korkuyorum alışamadım’ diyecek bir insanın olduğuna inanmıyorum :)
Bu benim oğlum, onu ilk gördüğüm gün :)
Valla bende , gel sarılalım :) gerçi ben şu işaretleri yapmayı bilmiyorumbi tek bunu biliyorum , bide göz kırpma
Mesaj yazdığımız yerin üst tarafında gülen surat var, oraya basınca bi sürü emoji çıkıyor. ❤❤❤❤