Sizce bu normal mi ? Bilemedim ...

Yıllar önce evimizde yangın çıkmıştı. Erkek kardeşim köpeğimizi almak için alevlerin içine dalmıştı ama kapıdan çıkamadı. Camdan köpekle birlikte e itfaiye almıştı. O yangında kuşumuz ölmüştü günlerce ağlamıştık. Yani normalsiniz vicdan sahibi bir insan neden hayvanları sevmesin

Konu sahibi bir önceki mesajımı beğenmedi sanıyorum. Ben yinede okuyuculardan Petshop' lar dan hayvan satın almamalarını rica ediyorum. Lütfen hayvanları süs eşyası olarak gören zihniyeti desteklemeyelim. Evcil hayvan ıslah ve üretimini teşvik etmeyelim. Hayvanları sokağa salındıklarında bir gün bile yaşayamayacak kadar aciz hale getiren zihniyettekileri hayvan sever insanlar olarak değerlendirmeyelim.

Konu sahibi bir önceki mesajımı beğenmedi sanıyorum. Ben yinede okuyuculardan Petshop' lar dan hayvan satın almamalarını rica ediyorum. Lütfen hayvanları süs eşyası olarak gören zihniyeti desteklemeyelim. Evcil hayvan ıslah ve üretimini teşvik etmeyelim. Hayvanları sokağa salındıklarında bir gün bile yaşayamayacak kadar aciz hale getiren zihniyettekileri hayvan sever insanlar olarak değerlendirmeyelim.
Kesinlikle haklısınız. Hayvanları insanlaştırmaya çalışıyorlar. Doğal dengelerini bozuyorlar. Görüyorum zavalli hayvanlari maskara gibi giydirmişler. Bu hayvan sevmek değil. Ego tatmin etmek maalesef. Her hayvanin yeri de apartman dairesi değildir bunu da unutmamak lazım. Ayrıca bizim de köpekli bir komşumuz var ve gece gündüz hep havlıyor. Kimse kusura bakmasın ama çok rahatsız oluyoruz hepimiz. Kimse gece gündüz köpek sesi çekmeye mecbur değil.

Siz şimdi bana ne yazdınız anlamadım ?
Siz herhalde okumadınız yazıklarımı ? Pet shoptan alın yazdım da benim haberim mi Yok ?

Kesinlikle haklısınız. Hayvanları insanlaştırmaya çalışıyorlar. Doğal dengelerini bozuyorlar. Görüyorum zavalli hayvanlari maskara gibi giydirmişler. Bu hayvan sevmek değil. Ego tatmin etmek maalesef. Her hayvanin yeri de apartman dairesi değildir bunu da unutmamak lazım. Ayrıca bizim de köpekli bir komşumuz var ve gece gündüz hep havlıyor. Kimse kusura bakmasın ama çok rahatsız oluyoruz hepimiz. Kimse gece gündüz köpek sesi çekmeye mecbur değil.
Hayvanlara çok üzülüyorum. Hele ki kafesteki kuşlara. Dört duvar arasına sıkıştırılmış köpeklere. Sözümona hayvanseverler yapıyorlar birde bunu. Hayvanları değil kendilerini seviyorlar. Çok üzücü gerçekten.

Eğer hayvanlara yaşam alanı bırakmış olsaydık
-biz insanlar - ben de sizin bu düşüncenize %100 hak verirdim . Ama sokakta hayvan görünce de ,belediyeyi arayıp şikayet edip barınaklara tıktıran bir toplumuz , ondan sonra da hayvanların yeri apartman değil derseniz orda dur demek zorunda kalırım . T torarikar Bence sizin probleminiz , fobi filan değil baya nefret . Fobiden girdiniz , tiksinmeden devam ettiniz şimdide , rahatsız oluyoruza geldiniz . :KK66:

Hayvanlara çok üzülüyorum. Hele ki kafesteki kuşlara. Dört duvar arasına sıkıştırılmış köpeklere. Sözümona hayvanseverler yapıyorlar birde bunu. Hayvanları değil kendilerini seviyorlar. Çok üzücü gerçekten.
Valla benim hayvanım hiçte 4 duvar arasında sıkıştırılmamış , o yüzden söylediğinizi hiç ciddiye almıyorum . Bir çok insandan daha güzel hayati var köpeğimin o yüzden hiç dert etmeyin kendinize .

Ayrıca bir güvercini alıp kafese koyarsanız size katılırım , ama bir muhabbet kuşunu a Özgür olsun diye salarsanız onu ölüme yollamış olursunuz.

Evimizdeki beslediğimiz hayvanlar , doğada maalesef yaşamını devam ettiremeyecek olan hayvanlar , gerek biz insanlar yüzünden gerek değişen doğa tabiat yüzünden .
Amazon ormanından kaplan avlayıp , bakmıyoruz evde .
Sapla , samanı ayırmak gerekir .

Eğer hayvanlara yaşam alanı bırakmış olsaydık
-biz insanlar - ben de sizin bu düşüncenize %100 hak verirdim . Ama sokakta hayvan görünce de ,belediyeyi arayıp şikayet edip barınaklara tıktıran bir toplumuz , ondan sonra da hayvanların yeri apartman değil derseniz orda dur demek zorunda kalırım . T torarikar Bence sizin probleminiz , fobi filan değil baya nefret . Fobiden girdiniz , tiksinmeden devam ettiniz şimdide , rahatsız oluyoruza geldiniz . :KK66:
Nasıl nefret? Kalbimi açıp baktınız sanirim. Kadinin köpeği gece gündüz hep havliyor. Komsularimizda yaşlı hasta insanlar var uyuyamiyorlar. Yazik günah değil mi? Ayrica yorumları görünce kanım dondu. Köpeğimi çocuğum kadar severim diyenler olmuş. Yahu mantıklı bir şey mi bu? Ki o diyen kişilerin gerçekten sevdiğine de inanmiyorum. Çoğu kişi hayvansever gözükmek için,entel takilmak için bu davranışlari sergiliyor. Olan zavalli hayvanlara oluyor.

Yooo gayet normalsiniz hayvanları sevmeyen insanları da sevmez bence çocuğu nasıl kiyasliyorlarsa bende onu anlamiyorum. Çocuğun senin bir parcan hayvanı da daha az seversin diyen de ne alaka sevgi aynı sevgi. Eve gelen hayvan zaten ileriki zamanda evden bir birey gibi oluyor 10 sene muhabbet kuşu baktik. Ölünce hep beraber agladigimizi bilirim.

Konu sahibi arkadasim, simdi etiketleyip polemige girmek istemiyorum o arkadasi ama gecenlerde kendisine google a bakip asperger sendromu koymus ve burda konu acmisti kendisi. Konunun basindan sonuna kadar okursaniz dikkat cekme cabasini gormemek mumkun degil. Bana da laf carpmis, muhattap olmayacagim, siz de olmayin bence :) sevgiler

Konu sahibi arkadasim, simdi etiketleyip polemige girmek istemiyorum o arkadasi ama gecenlerde kendisine google a bakip asperger sendromu koymus ve burda konu acmisti kendisi. Konunun basindan sonuna kadar okursaniz dikkat cekme cabasini gormemek mumkun degil. Bana da laf carpmis, muhattap olmayacagim, siz de olmayin bence :) sevgiler

Bende ilk başta gerçekten sakın kalayım safa yatayım dedim ama sonunda beceremedim yine . Ama yerden göğe haklisiniz :) ben de sizinle aynı fikirdeyim. Hatırlıyorum o asperger olayını :') gülmüştüm hatta , bu arkadaş miydi :KK70:

Ben size nerede laf çarptım?? Laf çarpmak?? İftira atmayın lütfen. Ha bu arada muhattap değil,bu kelimenin doğru yazılışı muhatap. Sevgiler :)

Yooo gayet normalsiniz hayvanları sevmeyen insanları da sevmez bence çocuğu nasıl kiyasliyorlarsa bende onu anlamiyorum. Çocuğun senin bir parcan hayvanı da daha az seversin diyen de ne alaka sevgi aynı sevgi. Eve gelen hayvan zaten ileriki zamanda evden bir birey gibi oluyor 10 sene muhabbet kuşu baktik. Ölünce hep beraber agladigimizi bilirim.
Yazmayacağım diyorum ama dayanamadım. İnsan çocuğuyla hayvanını nasıl eşit derecede sevebilir? Hayret ediyorum gerçekten.

İki tane çocuğum var ve dünyalar tatlısı bir golden köpeğim var çok çok seviyorum .Sizin bu özelliğiniz annenizin size aşıladığı hayvan sevgisinden.Benim çocuklarımda bütün hayvanları çok seviyor tv de hayvanlarla ilgili olumsuz bir haber görseler oturup ağlıyorlar .Sokakta ihtiyacı olan bir hayvan görsek elimizden geleni yapıyoruz.Onlar bize emanet ve dilsiz melekler keşke herkes içinde bu sevgiyi çocuklarına aşılasa merhametli çocuklar iyidir..

Ben size nerede laf çarptım?? Laf çarpmak?? İftira atmayın lütfen. Ha bu arada muhattap değil,bu kelimenin doğru yazılışı muhatap. Sevgiler :)
Konuyla alakasi yok ama duzeltme icin tesekkurler, buna cok ihtiyacim vardi gercekten duzelttiginiz iyi oldu :)

Kimseye iftira atmam ben, insanlarin hayvanlarini cocuklari kadar sevdiklerini soylemeleri yalan bence gibi bir yorumunuz vardi ve hatta sonrasinda sirf entel gorunmek icin oyle soyluyorlar vs yazmistiniz.

Beni tanimadan (ya da diger arkadaslari) bu kadar fikre nerden sahip oldunuz acaba? Kaldi ki size hangi evladimizi ne kadar sevdigimizi ispatlamak zorunda miyiz?

Bir de ordan bakinca entel gorunmek icin hayvanimi cocugum kadar sevdigimi soylemeye ihtiyac duyacak kadar ezik birine mi benziyorum?

X