Sizce bu normal mi ? Bilemedim ...

Aynen benim köpegim de böyle bir gölden gibi filan güzel değil ama dünyaya değişmem. Şu insanlarda ay bana versene bi kaç günlüğüne mantığını da anlamış değilim . Oyuncak sanıyorlar herhalde. Ben cesaret edip , alamam şahsen hele bakımını bilmediğim bir canlıyı!
Bunları duymak beni çok mutlu etti ... inşallah oğluma bir insan kardeşi gelir, bizde büyük bir aile olma yolunda ilerleriz:)

Gayet normalsin. Pek cok insani kopeklerimin ya da kedilerimin bir kılına değişmem. Hic evlenmemis kedili deli kadın gibi sacma bir imaj var ya hani, onun Gayet de tersi evli, mutlu ve çocuklu bir kadınım:)

Eger ki birinci dereceden akrabalariniz yerine yanginda kopegimi kurtaririm diyorsaniz bu sizin yanlisiniz degildir ki, demek ki o kisiler kendilerini sevdirememisler size. Onlar kendilerine baksin.

Onun disinda sevginin iyisi kotusu olur mu, insani hayvani cocegi dogayi sev.

Ben mesela bir orman yangini haberi alsam icime oturur bir cok insanin olumundan daha cok uzer beni. Ne yani illa insan mi olacak icinde sevmek icin.

Herkesin normal anlayışı farklıdır, siz nasıl mutlu oluyorsanız normal ve doğru olan odur.

Artik etrafimizda o kadar sevgisiz, bencil insanlar var ki bizim yaptigimiz normal seyler sanki anormalmis gibi kaliyor. Bence siz anormal degil tam da olmasi gerekensiniz. Toplum olarak ailenize sizi boyle vicdanli yetistirdigi icin tesekkur etmemiz gerekirken, sizin kendinizi anormal hissetmenize neden olmamiz cok aci. Oyun olsun diye kacamayan sakat kopegi taslayan cocuklar gordum ben. Onlari uyardigim engel oldugum icin hayvansever manyak kadin oldum.. Yorumu size birakiyorum. Sevgi herseye duyulur dediginiz gibi. Masum bir kopek, bir cok cani kotu niyetli insandan daha cok sevmeye deger degil mi ? Lutfen kendinizi anormal hissettirmelerine izin vermeyin.Hasta bir hayvani yolda oylece birakamamak her vicdanli insanin gorevidir. Asil bunu yapmayanlar anormaldir.

hep düşünüyorum yangın filan çıksa önce köpeğimi çıkarırım, o insanlardan önce diyorum . Tabii ki kendi kendime . Bunu sesli olarak söyleyemem,
Bence söyleyebilirsiniz benim bi arkadaşım derdi insana ve hayvana araba çarpsa hayvana insandan daha çok üzülürüm diye. Hiç bir derdini anlatamayan bir canlıya daha fazla merhamet duymanız çok normal. Ben bütün hayvanlardan korkarım ama aklınıza gelebilecek bütün hayvanlardan ama onları aç hasta görmeye dayanamam korktuğum kadarda severim. Bence siz hasta falan değilsiniz. Kuzenimin çocuğu olmuyor . Sokakta gördüğü ayağı kırık bir yavru kediyi alıp sahiplendi ama inanılmaz bağlandı. Kimseye hayvana bişey demesine izin vermiyor adeta bebek gibi davranıyor. Gidip doktoruna sormuş durumu anlatmış sizce çocuğum olmadığından mı böyle davranıyorum diye oda tüm hayvan sahipleri sizinle aynı şeyleri yaşıyor demiş.

ben hayvanlarla temas edemem. ne kadar istesemde yapamam bu bir fobi. ama hayvanlar için ölüp biten deliren insanlar görünce hep aklıma aynı fikir düşer. Allah bazı insanları yaratırken içlerine bu tılsımı da eklemiş. eklemiş ki bu hayvanlara sahip çıkabilenler olsun. sevebilenler olsun. herkes benim gibi olsaydı vay hayvanların haline. doğru yoldasınız. acayip olan hiçbirşey yok. bu sizin kimyanız sizin yaratılışınız.

İnşallah. Maalesef bize diyen çok oluyor, o bizim yavrumuz veremeyiz deyince de çok garipsiyorlar, belki bazılarına aşırı gelebilir ama bu sevgi anlatılmaz yaşanır, nasıl diyeyim onların sevgisi çok saf ve masum, yalansız dolansız, içinde hiç kötülük barındırmayan sonsuz bir sevgi veriyorlar, evet belki evi her gün süpürmek zorunda kalıyorum, her gün sil süpür, tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkar, aşıları, mamaları, hastalığı derken bir sürü sorumluluk lakin seviyorsanız hiçbirini görmüyor gözünüz, mesele sadece bir kedi köpeğe bakmak sevmek de değil, sadece sahiplendiklerinizi sevmiyorsunuz çünkü, bir ağacın dallarının kırıldığını görünce içiniz gider, yavru bir kuş yuvasından düşünce onu hayatta tutabilmek için çabalarsınız, çitlerden geçerken sıkışan bir kirpiyi kurtarmak için ne yapacağınızı şaşırırsınız, yol ortasında ezilme tehlikesi olan kaplumbağa için yola fırlarsınız, dünya onlarla çok daha güzel çünkü.

Gayet normalsin. Pek cok insani kopeklerimin ya da kedilerimin bir kılına değişmem. Hic evlenmemis kedili deli kadın gibi sacma bir imaj var ya hani, onun Gayet de tersi evli, mutlu ve çocuklu bir kadınım:)

Aynen, evliyim çocukluyum ama aynı zamanda evcilliyim, köpek çeteleriyle yaptığım yürüyüşler yüzünden bir ara benim de adım köpekli deli kadına çıkmıştı, hoş şimdi de çiçeklerle konuşup hayvanlarla coştuğumu görenler neler diyordur, varsın öyle desinler bizlere, dünyanın çılgın insanlara da ihtiyacı var, renk katıyoruz hayata.

Size sokağa atın diyen mi oldu?? İleride çok sevdiğiniz bir yakınınızın hayvan fobisi olursa onu eve almazsınız o zaman. Fobiler insanın elinde olan bir şey midir? Benim annemin arkadaşının evinde de köpek vardı ,köpek fobisi olan insan gelince köpeği başka bir odaya kilitlerdi. Büyük bir odaydı hem köpek rahat hem insanlar rahat oluyordu.

Valla bende inşallah bir çocuğum olursa , çocuğumla ve köpeğimle yapacağım yürüyüşleri hayal ediyorum gece yatarken . Allah herkesin duasını kabul etsin inşallah :)

Bence herkesin kendi kararı , ben hayvanını kapatana da aaaa niye kapatıyorsun demem, kapatmayana da neden kapatmıyorsun denmesine de karşıyım. Bu karşılıklı iki kişiyi ilgilendirir . Ben de kapatmıyorum hayvanımı , bir kaç kişiye de söyledim bunu ama büyük konuşmaktan da korkarım, gün gelir mecbur kalırım . Yani olmaz olmaz diye birşey yok maalesef hayatta ..

Herkesin fikrine saygı duymak gerekir , bence hiç gerilmeye gerek Yok :)

Evet gerilmeye gerek yok. Ama dediğiniz gibi büyük konuşmamak da lazım. Annemin bahsettiğim bu arkadaşı da kapatmam diyormuş önceden, şansına çevresindeki çoğu insanda da fobi varmış. Arkadaşları evine gelmez olunca kapatmış mecburen. Ama hayvan odada gayet mutlu ve rahat. Koskoca ferah bir oda,ona göre döşemiş hem de. Köpekcik rahat misafirler rahat :)

Benim evime de gelmediler, ama benim için sorun değil . Dışarda buluşabiliriz . Ama dediğim gibi , bir gün mecburiyet olur (misal babamın cenazesinde , mecburduk onu kapatmaya ) o başka bir durum . Ama birileri rahat etsin diye, böyle birşey yapmadım şimdiye kadar . Çünkü ben rahat edemem :) önce benim ,eşimin rahatlığı , sonra köpeğimiz sonra diğerleri

Ben de hayvanları çok severim ama köpeklerden korkuyorum Civcivleri çok severim, alıp içime sokasım gelir. Minik kedilere bayılırım. Güvercinleri çok severim. Tavşanları çok severim. Kısacası tüm hayvanları severim ama köpekleri sevemiyorum ne yazık ki. Ha sevememekten derken ,severim ama uzaktan :)

Bu arada soylemezsem vicdan azabi cekecegim, neden kopeginizi bahceye koyuyorsunuz? O hayvan bugune kadar sizinle yasamaya alisti, simdi nasil alissin bahceye? Benim kopegim de kucuk bir irk degil, doberman ama onu evden cikartmak aklimin ucundan bile gecmedi. Bir kez daha dusunmez misiniz evde tutmayi?

hayvanlarında insanlara eşdeğer yaşı var mesela bizim rıfkı (amazon papaganı , biz evcilleştirmedik sahiplendiğimizde evcildi) 4 yaşında çocugun zekasına sahip , gayet bilinçl, bi hayvan . bazen gercekten insan yerine kayuyoruz. hata falan değil. çok seviyoruz . bizimde cocuğumuz yok varsın olmasın rıfkı var. :))

Bu konuda bende size katılıyorum , misal annemin 2 köpeği annemin bahçesinde (tabii ki aşıları tam , evleri var herşeyi tam , evinde de 2 kedisi var ) ama onlar hep oradaydı , ve bazen kışın eğer çok soğuk olursa annem onları eve alıyor fakat hayvanlar resmen bütün gece huzursuz , uyumuyorlar . Gün aydınlanır, aydınlanmaz sokağa çıkmak için ağlaşıyorlar. Çünkü onlar öyle alışmış , onlar için ödül değil ceza özgürlüklerini kısıtlamak .. fakat evde yaşamaya alışmış bir kedinin köpeğinde bahçede çok mutlu olacağına inanmıyorum . En azından ben yapamazdım . Gerçekten çok zor , ama belki gerçekten başka şansı yoktur arkadaşın , bilmiyoruz durumunu . Zor valla ya .
Bu arada eşim hep doberman istiyordu :)

Siz kilitleyin ben kilitlemem gerekirse kimseyide almam benim icin sorun degil benim misafirleri dert etmeyin. Benim tercihim benim evim. Konu sahibine yorum yapın lutfen. Ben ona fikrimi soyledim. Begenir begenmez

:)) oncelikle izninizle sosyal mesajimi vereyim, SATIN ALMA SAHİPLEN

Biz kopegimizi buldugumuzda genclik hastaligiyla olume terkedilmisti ve belediye sokakta bulup kisirlastirmisti, dikisleri uzerindeyken de sokaga salmisti tekrar

Ben de hep dobermanim olsun istiyordum ama ciddi manada kopek fobim vardi; evde de mevcut kediler var (o zaman daha 2 ayaklilarim yok). Dedim ki tedavi ettirip sahiplendirelim ama esim ben ayrilamam bu hayvandan artik dedi (ben de zaten ayni fikirdeydim) ve bizimle kalmasina karar verdik. Yalniz hem kedi cetesi hem benim korkum yuzunden cok iliman bir egitim aldirdik, temel komutlari ogrendigi, saldirganligi tamamen unuttugu bir egitimdi bu

Simdi 6 yasinda ve benim en yakin dostum

Biz de bütün hayvanlarımızı Türkiye’den sokaktan aldık , sadece şu anki köpeğimi maalesef para ile aldık . Çünkü ben Türkiye’de yaşamıyorum , burda sokak hayvanı Yok , genelde barınak gibi bir yerden almak içinde para ödeniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…