Sevdiğim adamı aileme nasıl kabul ettirebilirim ?

Eski eşin zengin olması babanin görevlerini yapmasina engel teşkil etmez.Cocugunu hangi araliklarla görüyor peki? Sık sık ilgileniyor mu telefonda da olsa.Babanin yeri ne kadar ayridir bir cocukta..Bi kere daha anladık ki ; aşkın gözü kördür.Ve görmek istemeyene burda ssbaha kadar yazsaniz da hic bir sey ifade etmez.Hayati hatalar yaparak öğreniyoruz ama dilerim ki hic kimseye Allah telafisi olmayan hatalar yaptirmasin.Siz kararinizi vermişsiniz .Eş seçmek cok önemli belki de hayatin en onemli şeyi.Yolunuz acik olsun ne diyeyim.
 
Kadin ölse etse tabikide seve seve de cocuga annelik yaparim benim demek istedigim farkli bir sey kadin cocuk icin bize yok gelis gidis yapacak bilmem ne gibi
 
Ben yoruldum anlatmaktan herkes nasıl bu yoruma geliyo cozmus de degilim gayet ilgili alakali sorumlu bi baba kiz babasi sonucta kizina asık duskun bi baba nokta
 
Kadin ölse etse tabikide seve seve de cocuga annelik yaparim benim demek istedigim farkli bir sey kadin cocuk icin bize yok gelis gidis yapacak bilmem ne gibi

Tabi ki yapacak normal olan bu zaten. Yarın bir gün Türkiye’ye dönmeye karar verse ki bir ömür yurtdışında yaşayacağının garantisi yok diyelim ki tekrar evlendi Türkiye’ye yerleşti çocuğu için eski eşiyle görüşmek zorunda sevgiliniz. Bunun mezuniyeti, gösterisi, karne günü, hastalığı, Doğum günü vb bir sürü anne babanın bir arada olması gereken durum var. Eski eşi evinize de gelecek dışarı da görüşecekler görüşmek zorundalar. Eğer ben bunu kabullenemem diyorsanız ki diyorsunuz neden evlenmek istiyorsunuz?
 
İstemiyor ne demek? Bu çocuk daha küçük ileride ne olacağı belli değil. Ben artık babamla yaşayacağım diyebilir. Baba neden yanımda olmadın uğraşmadın diyebilir. Zamanla eski eş fikrinden dönüp çocukla baba görüşsün ister, tatillerde yanına yollayabilir. Sizden olmayan bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek misiniz? Buradan yazdıklarınızdan bile ne kadar toy olduğunuz belli. Bu kadar insan bir şey diyorsa bir bildikleri var denir.

Yok ben hayatı çok iyi biliyorum derseniz de evlenin. Hayat sizin. Ama 1 senedir beraber olduğunuz çocuğuna baba olamamış birine çok da güvenmeyin derim.
 
Ben yoruldum anlatmaktan herkes nasıl bu yoruma geliyo cozmus de degilim gayet ilgili alakali sorumlu bi baba kiz babasi sonucta kizina asık duskun bi baba nokta
Kızına asık baba ,annesi zengin bile olsa bu da benden ,babasindan deyip mutlaka bi seyler yapar,gönderir.Ben erkek olsam ağrima giderdi acikcasi.Kızim büyüyor ve ben bi sey yapmiyorum.
Burdaki herkesin böyle konuşmasina sinirlenmeyin lütfen.Bunları duyun ,alışın.Cunku aileniz ve sizi seven insanlarda bu cümleleri söyleyecekler.Cok küçüksünüz kızım.Bakın kızım dedim haddimi aşmış olmayayim ama kac yaşinda olursa olsun bir hemcinsimi uyarmak ,gercekleri söylemek isterim.Insallah mutlu olursunuz,insallah aileniz ikna olur bunu tüm kalbimle diliyorum.Çünkü siz cok aşık olmuşsunuz...
 
Yapma.. Sakın yapma.. Karşındaki kişi hayatı çok hızlı yaşamış 25 yaşında bir çocugu var boşanmış.. Şuan yapacagı evliliginde hiç saglam olacagını düşünmüyorum. Yanlış anlam 35 yaşında deseydın olaya böyle bakmazdım herkesın kendi kararı derdim. Karşındaki kişiye güveniyor inanıyor olabilirsin ama hayatın bir kumar degil.. Ne yazık ki sonuc %80 belli ama eger cok guvenıyotsan 3-5 yıl bekle ailene öyle acıkla eger o zamana kadar ayrılmazsanız. İnşallah iyice düşünür vazgecersin..
Konuya girerken egitim farkı, mezhep farkı falan düşünmüştüm :/
 
Yani çocuğa hasret çekmesi gerekir elini ondan çekemez o babası. Bu sorumluluğu hisseden biri olması senin içinde önemli olmalı bence. Hissetmezse sorun.

Tekrar diyorum sende evlenip boşanabilirdin, aynı şartlarda olabilirdin ki bizde olabiliriz. İnsanların bu şekilde yorum yapmalarını yanlış buluyorum , ailende bunu kabul etmeli. Ama evlenmek için gerçekten acele etme 1 sene uzun bir süre değil belki yeterli bile değil.
 
Ne isle ilgileniyo sevgiliniz yani maddi olarak ne durumda? meslegi nedir? Aileniz ne isle ilgileniyo? Nasil tanistiniz ? Bunlari bilelim ona gore konusalim
 
aydinlatirmisiniz
Sizde çok erken yaşta evlenmişsiniz peki ailenizi nasıl ikna ettiniz yada evlenmis bosanmis bir adam aileniz icin sorun mu olmadı ne gibi puruzler cikiyo baska lutfen beni aydinlatirmisiniz
Ben 19 yaşında evlendim annem 9yaşındayken öldü babam tekrar evlendi orta okul lise yatılı okul tıp fakültesi ikinci sınıfta evlendim erken evlendim yuvam olsun istedim ailemi ikna etmek eşime kaldı. İnanın bana çıktığınız yol zor hiç kolay değil vazgeç diyemem haddim değil dünyanın en iyi insanı da olsa sonuçta paylaşmayı kabul ederek evleniyorsun bunu kendine sor ben bir çocuğa anne olabilir miyim ne tepki veririm inan bana yaşarken çok farklı beni 18 sene öncesine götürdün benim en büyük şansım çocuk çok küçüktü beraber büyüdük ama eşime baba dediğinde içim cız ederdi kardeşleri oldu bir erkek bir kız kızım ikisini de ittirip benim babam diyor yani şunu söylemeye çalışıyorum hayat evlilik iki kişi arasında başlamayacak sonrasını düşün ailen muhtemelen bunları yaşamış insanları etrafında görmüştür zorluklarını bilir doğal olarak her aile gibi sizi korumak isteyecekler burada sizin kararınız önemli bu kararı verirken aklınızla vicdanınız ile ve çocuğu hesaba katarak karar verin bu yol inanın zor çok fedakar olmanız emek vermeniz gerek herşey gönlünüzce olsun
 
Bence ailenle tanışsın onaylarlarsa devam edin.Kolay değil çocuklu adamla olmak .Belki gözünün önünde olan yanlışı bile göremezsin belki o yüzden bir baksınlar tavsiye alın ona göre davranın bence .Hayırlısı olsun
 
şuan kendisi işinde gücünde ve iyi para kazandigi da meslegi var
gayet iyi para kazanip da 3 sene en zor,en bakima muhtac zamanlarinda cocuguna nafaka vermeyen adam!
Tüküreyim onun babaligina!
Oteki kadina da helal olsun. 'Sinek kadar kocam olsun basimda bulunsun' dememis, def etmis bu hayırsızi, pasalar gibi bakıyor bebegine,bir kuruş almadan
Adam da oyle hayirsiz ki 4 sene ayni yastiga bas koyup bir de ona kiz evlat veren kadini sallayip hayatina aldigi kiza 'sen benim ilk askimsin' diyor.
Gercekten bu kadar kör olamazsin



#benim de bosanmis ve cocuklu,yabanci bir sevgilim vardi. Isin komik tarafi onun da eski esi ve cocuklari baska ulkedeydi. O yuzden empati yapmadığımi dusunme. Yeterince empati yaptığım icin bu yorumu yazdim. Lutfen boyle kör olma. Yarin bir gun senden de ayrılır, tum parasını baska kizlara yedirir, sen de ikinizin cocuguna tek basina hem anne hem babalik edersin. Ustelik cocugunu Kirk yılda bir gorup mc donaldsa goturdugu icin baska insanlarin "dort dörtlük baba" dedigini duyar sinir krizleri gecirirsin
 
Öyle olmasanız eğer okur okulunuzu bitirirsiniz. Kendinize layık biriyle evlenirsiniz. Ha 18 ha 22 4 yaşımı problem ettin. Hayat sizin. Ne haliniz varsa görün. Burdada insanlara bu kadar sert yorum yapacaksanız madem cok iyiiyi siz biliyorsunuz gidin istediğiniz yapın. Hem bu kadar insan aynı şeyi söylerken ders cıkaracagınıza insanlara kızmayın
 
Su an hali vakti yerinde ve çok iyi baba olacak ama nafaka yollamıyor. Sizce de çelişmiyor mu ? Siz onun çocuğunu kabullenmemişsiniz. Ailenizden nasıl kabullenmesini bekliyorsunuz? Çocuk uzakta , bizimle olsaydı buraya kadar gelmezdi diyorsunuz. Yarın bu şartlar değişse çocuk sizinle yaşayacak olsa ne yaparsınız, evlenir misiniz peki ?
 
Öncelikle eski eşinin maddi durumu iyi olsa da kızına düşkün olsa sürekli irtibat halinde olup görüşmek ister,fazla görüşmemesi senin için şuan iyi bir şey olsa da o kızına olması gerektiği gibi babalık yapmayan senin çocuklarına ilerde babalık yapar mı? Kızına fazla ilgili olsa evet iyi baba deriz ama bu seferde o kızını da sürekli yanına alması ilgilenmesini sen kaldırabilir misin?

Şuanda seviyeli bir ilişkileri var ben sorun etmiyorum deme, ilerde senden de çocuğu olunca önceki eşinden olan kızına da eşit davranmaya çalışacak ve sen bunu kaldırabilecek misin? Kolay şeyler değil bunlar.
Burda olumsuz yorum yapanlara biraz sert çıkmışsınız ama hepsi görmüş geçirmiş insanlar.

Siz de zaten aileni nasıl ikna edebilirim diye sormuşsunuz, çünkü durumu açıkladığınızda ikna edilmesi gereken bir aileniz olacak ortada. Onlar da benzer şeyleri diyecekler. Ben boşanmış insanlara farklı gözle asla bakmıyorum, her şey biz insanlar için var. Kimin ne olacağı belli olmaz, onlar da bir zamanlar mutlu olmak için yola çıkmışlar olmamış ayrılmışlar. Ancak ortada küçük bir kız çocuğu var ve bu zamanlar sorun olmasa da zaman geçip büyüyünce o kız babasıyla iletişime geçecek. Belki annesiyle değil sizle yaşamak isteyecek, bunları önceden o kişiyle konuşup netleştirmeniz lazım. Aileniz şartlarını sunup kızının sizle yaşama durumunu netleştirmeli. Düşününce o da evladı sonuçta, babasıyla yaşamak onun da hakkı ama sizin de başta tamam deseniz de zamanla eşinizi paylaşmamak isteğiniz olacak. O yüzden çocuklu birinin çocuğu olmayan biriyle evlenmesini çoğu kişi tavsiye etmiyor.

Burda bir sürü konu var, eşim eski eşinden çocuğu olduğu için tekrar çocuk istemiyor diyen birisi vardı mesela. Aşk güzel şey ama mantıktan da çok uzaklaşmamak gerekiyor, o cocukla annesi yurtdışında diye kendinizi rahatlatmayın. Yarın bir gün evlenince siz ,eski eş farklı psikolojiye girip kızıma ben baktım biraz da sen ilgilen deyip topu sizi kucağınıza bırakabilir. Yada sizi rahat bırakmayabilir, ihtimaller yüzünden de ayrılın demiyorum ama her şeyi konuşup sonra ben bunu demiştim kabul etmem demeniz lazım.
 
1 yıldır tanıdığınız insanı ailenize kabul ettirme çabası bana hiç mantıklı gelmiyor. Sonuçta siz bile daha yeni tanıyorsunuz..

İlerde evlendiğinizde o çocuğa bakmakla yükümlü. Hem kendi evinize hemde o çocuğa bakabilecek mi?

Eski eşiyle çocuk için bir araya gelecekler. Bu durum sizi rahatsız eder mi?

Geçenlerde bir arkadaşım evlendi. Annesi ve babası ayrı, babası şuan başka biriyle evli. Arkadaşım babasının eşini düğününe istemedi adam yalnız geldi. Böyle bir durumda anlayış gösterebilecek misiniz?

Bu ve bunun gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaline karşı yıllarca sizi büyütmüş ve gözünden sakınmış aileniz tabii onay vermeyecek.

Siz onları ikna etmek için bu soruların cevaplarını önce kendinize, sonra ailenize verin. Cevaplar mantıklı ise elbet ikna olurlar.

Hakkınızda hayırlısı olsun...
 
Sakın evlenme kuzenimle aynı şeyler yaşamışsın yaşlar v.s hepsi aynı başına gelmeyen kalmadı bin pişman oldu 3 çocuğu oldu boşandı ama kız yaşayan ölü şu anda bende aynısı olmaz diye düşünmeyin bu gördüğüm ilk örnek değil üstelik. Biz ne desek evleneceksin senin durumunda olan kimse de dinlemedi evlendi hayırlısı olsun
 
Bende bir anneyim ve 22 yasında evlendim
İki kızımvar.kızlarım bana böyle bir konuyla gelseler vazgecirmek için elimden geleni yapardım
22 yaş aklın havalarda uctugu bir yaş
Ayrıca bir cocugu varmış,ilerde sorunlar cıkmayacagı ne malum
Sen evlenmiş boşanmış ,adam bekar olsaydı acaba kabul edecek miydi

En kısa zamanda ailene acıkla ve onların söylediklerini can kulagıyla dinle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…