Öncelikle eski eşinin maddi durumu iyi olsa da kızına düşkün olsa sürekli irtibat halinde olup görüşmek ister,fazla görüşmemesi senin için şuan iyi bir şey olsa da o kızına olması gerektiği gibi babalık yapmayan senin çocuklarına ilerde babalık yapar mı? Kızına fazla ilgili olsa evet iyi baba deriz ama bu seferde o kızını da sürekli yanına alması ilgilenmesini sen kaldırabilir misin?
Şuanda seviyeli bir ilişkileri var ben sorun etmiyorum deme, ilerde senden de çocuğu olunca önceki eşinden olan kızına da eşit davranmaya çalışacak ve sen bunu kaldırabilecek misin? Kolay şeyler değil bunlar.
Burda olumsuz yorum yapanlara biraz sert çıkmışsınız ama hepsi görmüş geçirmiş insanlar.
Siz de zaten aileni nasıl ikna edebilirim diye sormuşsunuz, çünkü durumu açıkladığınızda ikna edilmesi gereken bir aileniz olacak ortada. Onlar da benzer şeyleri diyecekler. Ben boşanmış insanlara farklı gözle asla bakmıyorum, her şey biz insanlar için var. Kimin ne olacağı belli olmaz, onlar da bir zamanlar mutlu olmak için yola çıkmışlar olmamış ayrılmışlar. Ancak ortada küçük bir kız çocuğu var ve bu zamanlar sorun olmasa da zaman geçip büyüyünce o kız babasıyla iletişime geçecek. Belki annesiyle değil sizle yaşamak isteyecek, bunları önceden o kişiyle konuşup netleştirmeniz lazım. Aileniz şartlarını sunup kızının sizle yaşama durumunu netleştirmeli. Düşününce o da evladı sonuçta, babasıyla yaşamak onun da hakkı ama sizin de başta tamam deseniz de zamanla eşinizi paylaşmamak isteğiniz olacak. O yüzden çocuklu birinin çocuğu olmayan biriyle evlenmesini çoğu kişi tavsiye etmiyor.
Burda bir sürü konu var, eşim eski eşinden çocuğu olduğu için tekrar çocuk istemiyor diyen birisi vardı mesela. Aşk güzel şey ama mantıktan da çok uzaklaşmamak gerekiyor, o cocukla annesi yurtdışında diye kendinizi rahatlatmayın. Yarın bir gün evlenince siz ,eski eş farklı psikolojiye girip kızıma ben baktım biraz da sen ilgilen deyip topu sizi kucağınıza bırakabilir. Yada sizi rahat bırakmayabilir, ihtimaller yüzünden de ayrılın demiyorum ama her şeyi konuşup sonra ben bunu demiştim kabul etmem demeniz lazım.