Sevdiğim adamı ailem istemiyor

Yani bir adam gelip de bana dese ki aile baskısıyla evlendim çok gülerim. Evlenmeseydi aile baskısıyla. Döve döve mi evlendirdiler. Evlenme gibi hayati bir konuda söz hakkı yok, ailesine karşı duramamış,yarın öbür gün sizi savunacağını mı düşünüyorsunuz. Sadece bu yüzden bile böyle birine güven 0.
Aynen taa sene bilmem kaç Baba ne derse olur zamanları. Babamı babası evlendirmek istemiş hatta kızo istemişler babam yokken. Babam istemiyorum demiş dinlememişler. En son babam kızın yanına gitmiş ben seninle evlenmek istemiyorum demiş. Kız ağlayarak evine gitmiş ve nişan atmışlar .
Bence de bizim ülkede zorla evlendirilen kadınlar var evet malesef ama, erkekler istemezse evlenmiyor net.

Aynen taa sene bilmem kaç Baba ne derse olur zamanları. Babamı babası evlendirmek istemiş hatta kızo istemişler babam yokken. Babam istemiyorum demiş dinlememişler. En son babam kızın yanına gitmiş ben seninle evlenmek istemiyorum demiş. Kız ağlayarak evine gitmiş ve nişan atmışlar .
Bence de bizim ülkede zorla evlendirilen kadınlar var evet malesef ama, erkekler istemezse evlenmiyor net.
Masal,Masal. İnananlar olduğu sürece de bu masallara devam edecekler. Bir erkek zorla evlendim derse zaten benim gözümden düşer, erkek gibi bakamam ona.

Adli durumu biraz açmam gerekiyor sanırım. Çünkü yazdıklarımdan kendisi ve eski eşi arasında geçen bir durummuş gibi yansımış.
Eski eşi diye bahsettiğimiz kişi bir dolandırıcı. Bütün evrakları tek tek kendim okudum. Ayrılma sebepleri başkalarından para istediğini görüyor ve bunun üzerine tartışmalar yaşanıyor. Bu nedenle ayrıldıktan sonra kadının dolandırdığı bir kişi tarafından açılıyor dava. Evlilikleri sürecinde kadın, benim hayatımda ki insan adına kayıtlı bir telefondan bazı işlemler yaptığı için davaya dahil oluyor. Herkesin ifadesinde kimsenin onu tanimadiginı, hatta eski eşinin bile onun bir ilgisi bilgisi yoktur gibi ifadelerini okudum.
Burada aileni dinlemeni söyleyenler çokkkk çokkk haklı. Lakin sen kimseyi dinlemeyecek sevginden adamı iyilemeye devam edecekmişsin gibi geliyor bana.

Sana şöyle anlatayım. Benim babam dolandırıcıdır.

Ben çok küçükken annemle ayrıldılar.
Akabinde hiç evlenmemiş bir kadınla evlenmiş.

Bir gün annemi bir numara aradı. Babamın evlendiği eşi . Anneme kibarca durumları anlatıp düğünden eve döndüğünde tüm eşyalarını satmış ve boş bir ev ile karşılaşınca anlamış. Annem tarafından dinlemek istedi. Annemde kırmadı ve anlattı.
Benim annem orta okul mezunu ama anneme mühendis demiş.
Annemin çok borcu varmış ondan ayrılmış annemden.
Biz 3 kardeşiz ama iki çocuğum var ikiside 18 yaşından büyük demiş. (ben 11 abim 12 en küçüğümüz 2 yaşında o zaman)

O zamanlar böyle e devlet falan yok. Ben sana bişey diyeyim mi madem bu kadar çok güveniyorsun eminsin. Eski eşten bilgi alabilmenin yollarına bak. Belki direk bilgi alamazsın zaten ama tanıdık bul birinden öğren.

Burada aileni dinlemeni söyleyenler çokkkk çokkk haklı. Lakin sen kimseyi dinlemeyecek sevginden adamı iyilemeye devam edecekmişsin gibi geliyor bana.

Sana şöyle anlatayım. Benim babam dolandırıcıdır.

Ben çok küçükken annemle ayrıldılar.
Akabinde hiç evlenmemiş bir kadınla evlenmiş.

Bir gün annemi bir numara aradı. Babamın evlendiği eşi . Anneme kibarca durumları anlatıp düğünden eve döndüğünde tüm eşyalarını satmış ve boş bir ev ile karşılaşınca anlamış. Annem tarafından dinlemek istedi. Annemde kırmadı ve anlattı.
Benim annem orta okul mezunu ama anneme mühendis demiş.
Annemin çok borcu varmış ondan ayrılmış annemden.
Biz 3 kardeşiz ama iki çocuğum var ikiside 18 yaşından büyük demiş. (ben 11 abim 12 en küçüğümüz 2 yaşında o zaman)

O zamanlar böyle e devlet falan yok. Ben sana bişey diyeyim mi madem bu kadar çok güveniyorsun eminsin. Eski eşten bilgi alabilmenin yollarına bak. Belki direk bilgi alamazsın zaten ama tanıdık bul birinden öğren.
Ben çok sordum dava dosyasında kadının ifadesini, ama söylemeden vınladı. Demek ki kadın tarafından dinleme değil ama okuma fırsatı olmuş, işine gelmemiş olarak yorumluyorum.

Back
X