Sevdiğim adamı ailem istemiyor

Kumar oynayıp uçan kuşa borç takan adamlar geldi gözümün önüne. Hani karısının hesabından bile gizlice kredi çeken, evdeki altını çalıp satan, hem kendi hem de eş ailesinden çeşit çeşit yalanlarla borç alıp batıran, iş akraba çevresinden karısı adına borç isteyenler... Günün sonunda kadının başına kalıyor değil mi bunlar? Adamlar kaçıp saklanıyor kadın utancından insan içine çıkamıyor, kocan bu kadar şey yaparken fark etmiş olamazsın kesin sen de biliyordun lafını yiyorlar. Kadın herkesi dolandırmışmış. Zaten ya aile zoruyla evlenirler, ya karıları kendilerini aldatır, çocuklarına bakmaz, ya da hep beklentileri yüksektir adamı bunaltırlar. Çok acıyorum böyle zavallı çaresiz minnoş adamlara.

Ben de adamın lafına kandığınızı düşünüyorum. Hadi hiç biri olmadı, bu kadın bunları yaptı diyelim, ailesinin zoruyla evlenen adamla yola çıkılır mı? Ailesi ol deyince olduruyorsa olma deyince de oldurmaz. Zayıf karakterli tekinsiz, sıkışınca satan bir adamı kimse istemez.

zamanla aileler yumuşayabiliyor canım ama bu süreçte kendi mutluluğunu da asla ama asla göz ardı etmemelisin. Kalbini dinlemişsin, bilinçli karar vermişsin, bu çok değerli.

Merhaba,
Hayatımın en zor ama belki de en gerçek kararını alma sürecindeyim. 3.5 yıldır hayatımda olan, beni çok seven ve her koşulda yanımda duran bir insanla evlenmek istiyorum.
O, daha önce bir evlilik yaşamış. Aile baskısıyla, sevmeden ve bilinçsizce yaptığı bir evlilik olduğunu söylüyor hep. Bu evlilik sonrası, eski eşinden kaynaklı bir adli sürece dahil olmuş. Bu süreç tamamlandı ve olayla hiçbir ilgisi olmadığı da net bir şekilde ortaya çıktı.

Ben, bu ilişkinin en başından beri her şeyi biliyordum. Tüm süreci bilerek, ona inanarak ve severek bu yola çıktım.

Ben hiç evlenmedim. Aileme her şeyi 3.5 yılın sonunda açıkça anlattım. Ama maalesef, onların bu ilişkiye ve evliliğe bakışı çok keskin ve çok sert oldu.
Geçmişi, onun ikinci evliliği olması, ailesel durumları gibi sebeplerle onu asla kabul etmediler. Denk görmediklerini kendime bunu nasıl yakıştırdığımı ve millete ne diyeceklerini sorguladılar. Bu süreçte ailem tarafından çok kırıcı sözler, iftiralar duydum, tehditlere maruz kalıyorum ve yalnız bırakıldım. Sevdiğim adam her zaman arkamda, bunu biliyor ve hissediyorum.

Ben ne ailemi kaybetmek istiyorum ne de hayatımı kurmak istediğim insanı bırakmak…
Bu yüzden, benzer süreçlerden geçmiş, ailesinin onayını alamamış ama kalbini dinlemiş insanlara seslenmek istiyorum:
Böyle bir durum yasadıysanız nasıl başa çıktınız? Ailemi mi? Neler yapmamı önerirsiniz?
Ailemin zoruyla evlendim diyor kadın olsa anlıyacam bazı bölgelerde böyle şeyler oluyor kadınlar zorla evlendiriliyor ama bana sevgiliniz güven vermedi. Ailenizin de bir bildiği vardır evlenmeniz istemiyordur sonradan pişman olmayın

Merhaba,
Hayatımın en zor ama belki de en gerçek kararını alma sürecindeyim. 3.5 yıldır hayatımda olan, beni çok seven ve her koşulda yanımda duran bir insanla evlenmek istiyorum.
O, daha önce bir evlilik yaşamış. Aile baskısıyla, sevmeden ve bilinçsizce yaptığı bir evlilik olduğunu söylüyor hep. Bu evlilik sonrası, eski eşinden kaynaklı bir adli sürece dahil olmuş. Bu süreç tamamlandı ve olayla hiçbir ilgisi olmadığı da net bir şekilde ortaya çıktı.

Ben, bu ilişkinin en başından beri her şeyi biliyordum. Tüm süreci bilerek, ona inanarak ve severek bu yola çıktım.

Ben hiç evlenmedim. Aileme her şeyi 3.5 yılın sonunda açıkça anlattım. Ama maalesef, onların bu ilişkiye ve evliliğe bakışı çok keskin ve çok sert oldu.
Geçmişi, onun ikinci evliliği olması, ailesel durumları gibi sebeplerle onu asla kabul etmediler. Denk görmediklerini kendime bunu nasıl yakıştırdığımı ve millete ne diyeceklerini sorguladılar. Bu süreçte ailem tarafından çok kırıcı sözler, iftiralar duydum, tehditlere maruz kalıyorum ve yalnız bırakıldım. Sevdiğim adam her zaman arkamda, bunu biliyor ve hissediyorum.

Ben ne ailemi kaybetmek istiyorum ne de hayatımı kurmak istediğim insanı bırakmak…
Bu yüzden, benzer süreçlerden geçmiş, ailesinin onayını alamamış ama kalbini dinlemiş insanlara seslenmek istiyorum:
Böyle bir durum yasadıysanız nasıl başa çıktınız? Ailemi mi? Neler yapmamı önerirsiniz?
Davul bile dengi dengine .Boşuna dememişler. Siz hiç yaşayamamissiniz bu duyguyu ama o adam evlenmiş ve ilkelerini başka biriyle yaşamış. Bence aileniz haklı ve onları dinleyin .Şuan hoslandiginiz için her şey size tatlı gelebilir ancak bekar biri ve daha önce evlenmiş biri denk değildir. Ha nisanlanip yüzük atsaydı sorun yoktu .netice de evlilik geçirmiş. Siz bu sayfayı kapatın bence daha denk birini bulursunuz

Adli durumu biraz açmam gerekiyor sanırım. Çünkü yazdıklarımdan kendisi ve eski eşi arasında geçen bir durummuş gibi yansımış.
Eski eşi diye bahsettiğimiz kişi bir dolandırıcı. Bütün evrakları tek tek kendim okudum. Ayrılma sebepleri başkalarından para istediğini görüyor ve bunun üzerine tartışmalar yaşanıyor. Bu nedenle ayrıldıktan sonra kadının dolandırdığı bir kişi tarafından açılıyor dava. Evlilikleri sürecinde kadın, benim hayatımda ki insan adına kayıtlı ikinci bir hattan bazı işlemler yaptığı için davaya dahil oluyor. Herkesin ifadesinde kimsenin onu tanımadığını, hatta eski eşinin bile onun bir ilgisi bilgisi yoktur gibi ifadelerini okudum.
Bence bilmediğiniz şeyler var .Bu şekilde olamaz .Bir yerde kandiriliyorsunuz

Merhaba,

Kalbinizi dinlemeyin derim ben boşanmış bir insan olarak kuracağım bu cümleleri benim herkesten sakınarak büyüttüğüm kızım şimdi gelsin boşanmış biriyle evleneceğim desin izin vermem tamam dünya hali herkesin başına her şey geliyor ama gerek yok ben kızımın gözündeki o ilk heyecanı damatta da görmek isterim suçlu suçsuz fark etmez böyle adli olaylara bulaşmış bir insanla hayatını birleştiremez ex eş çirkef belli ki çocuğum ömür boyu üzüleceğine bir kere üzülsün kendine lanet edip neden evlendim diyeceğine bana lanet okusun hiç önemli değil her şey aşkla sevgiyle sevmekle bitmiyor maalesef

Benimde ailem hiç istememişti, Genede saygı duydular ve evlendim. Sonuç boşandım. Ailem uyardiklari her konuda haklı çıktı.
Ben dinlemedim şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. Ben bile bosandigim halde boşanmış bir erkek görünce çok tereddüt ediyorum.Gerçekten dolandırıcıysa da ailene kanıtla. Eski eşe göre de bende bütün kötü sıfatlara sahibim. Dolandırıcı bile dendi bana. 8 ay evlilik yaşadım, şiddet gördüm. Bir Sebep yokken sana şiddet uygular, sonrasında sen istedin,sen kendini dovdurttun bile diyebilir. Bu dolandırıcı lafına çok sinir oluyorum, dolandırıcıysa evlenmez bile hadi evlendi gecesinden kaçar. Aileni dinle.

Merhaba,

Konu sahibi, ayni durumlari benzer sekilde ben de yasiyorum. Ben ailemi ikna ettim gibi ama hala icleri rahat degil. Ki ben erkek arkadasimin bosanma zamanlarinin nasil olduguni ne yasadigini az cok bilen biriyim. Ve simdi aramiz muallakta. Sana tavsiyem asla ailenle sevgilim arasinda kalma. Ailen cok hakli. (Benim ailemin dedikleri bir bir cikmaya basladi benden tavsiye)

Konu sahibi, ayni durumlari benzer sekilde ben de yasiyorum. Ben ailemi ikna ettim gibi ama hala icleri rahat degil. Ki ben erkek arkadasimin bosanma zamanlarinin nasil olduguni ne yasadigini az cok bilen biriyim. Ve simdi aramiz muallakta. Sana tavsiyem asla ailenle sevgilim arasinda kalma. Ailen cok hakli. (Benim ailemin dedikleri bir bir cikmaya basladi benden tavsiye)
Özel değilse aileniz ne söylemişti?

Özel değilse aileniz ne söylemişti?
Onun icin yara bandi olma, ayni hevesle evlenecek mi emin misin? Ya seni de bosarsa. Gecmisten gelen Borcu varmis zaten , bi de seni yuk olarak gorurse, iste Neden esinden bosandi? Bu seni baskilar sesini cikartamazsin( oyle de oluyordu sesimi cikardigim zaman acayip degisiyordu hep pohpohlanmak istiyordu) 1,5 ay gorusmediniz sevgilin senden sogudu mu ? Soguduysa kotu o zaman seni gercekten sevmiyor demektir dediler. Babam falan ‘kendine buna mi layik gordun’ vs vs Hakli da cikiyorlar yavas yavas (Biz bi ara gorusmedik ailem bosanmis oldugunu sindirene kadar ve o soğumuştu bu surecte benden niye gorusmuyoruz ne var yani bosandiysam adam mi oldurdum sanki gibi tepkiler veriyordu) onun cocugunun olmama ihtimali vardi bunu bilerek iliskiye devam ettim.( Ailem bilmiyor bu durumu. )
Ozetle boyle. Daha bugun yasadigim
Bi olayi burda paylastim.

Back
X