Merhaba,
Hayatımın en zor ama belki de en gerçek kararını alma sürecindeyim. 3.5 yıldır hayatımda olan, beni çok seven ve her koşulda yanımda duran bir insanla evlenmek istiyorum.
O, daha önce bir evlilik yaşamış. Aile baskısıyla, sevmeden ve bilinçsizce yaptığı bir evlilik olduğunu söylüyor hep. Bu evlilik sonrası, eski eşinden kaynaklı bir adli sürece dahil olmuş. Bu süreç tamamlandı ve olayla hiçbir ilgisi olmadığı da net bir şekilde ortaya çıktı.
Ben, bu ilişkinin en başından beri her şeyi biliyordum. Tüm süreci bilerek, ona inanarak ve severek bu yola çıktım.
Ben hiç evlenmedim. Aileme her şeyi 3.5 yılın sonunda açıkça anlattım. Ama maalesef, onların bu ilişkiye ve evliliğe bakışı çok keskin ve çok sert oldu.
Geçmişi, onun ikinci evliliği olması, ailesel durumları gibi sebeplerle onu asla kabul etmediler. Denk görmediklerini kendime bunu nasıl yakıştırdığımı ve millete ne diyeceklerini sorguladılar. Bu süreçte ailem tarafından çok kırıcı sözler, iftiralar duydum, tehditlere maruz kalıyorum ve yalnız bırakıldım. Sevdiğim adam her zaman arkamda, bunu biliyor ve hissediyorum.
Ben ne ailemi kaybetmek istiyorum ne de hayatımı kurmak istediğim insanı bırakmak…
Bu yüzden, benzer süreçlerden geçmiş, ailesinin onayını alamamış ama kalbini dinlemiş insanlara seslenmek istiyorum:
Böyle bir durum yasadıysanız nasıl başa çıktınız? Ailemi mi? Neler yapmamı önerirsiniz?