- 20 Temmuz 2019
- 1.575
- En iyi cevaplar
- 1
- 11.233
- 158
- Konu Sahibi whiteswan11
-
Celallenmeyinmi? Asıl celallenmeyi ailenize bahsettiğinizde göreceksiniz.. Aklın yolu birdir. Herkes haksız, bir siz haklı olamassınız. Lütfen unutmayın, bunlar sadece onun size anlattıkları. Karşı taraf ne şekilde ayrıldı, ona neler yaşatıldı bilmiyorsunuz.. Okuyun, çalışın hayatınınızı bir rayına sokun ! Yoksa sizde sevdiğiniz adam gibi ilerde çok cahildim, bir hata yaptım, boşandım vesaire dersiniz..Tabikide o çocuğa da yazıkta hemen bu kadar celallenmeyin ilk boşanmak istediğini dile getiren kişi de karşı taraf dilinden boşanmak düşmemiş zaten öyle aşk sevgi yaşayıpta evlenmedik cahilliğimize denk geldi dedi
Bence 25 yaşına gelmeden böyle büyük bir karar vermeyin.Hep takip ettigim ve zaman gecirdigim bir siteydi burası yorumlar fikir alışverişleri çok hoşuma gittiği için üye oldum ve size danışmak istedigim bir konu var şimdiden teşekkur ederim
1 senedir ciddi bir ilişkim var kendisi 25 ben 22 yaşındayım ve geçen hafta evlenme teklifi aldım kabul ettim kendisi evlenmiş boşanmış ve de bi kızı var eski eşi ve çocuğu yurt dışında yaşıyolar asıl olay şu ki ben hiç evlenmedim etmedim ailemde böyle bir şeye kesinlikle karşı çıkacak biliyorum ben karşımdakini sevdiğim için sorun görmedim ama ailem kesinlikle istemeyecek biliyorum 1 senedir hep beni ailenle tanıştır dedi erteledim kendisine de sebebi açıkça ifade ettim o beni tüm ailesiyle de tanıştırdı ve evlenme teklifi etti ve yüzükte taktığından artık ailen beni bizi bilsin ciddi bi adım atalım artık istiyo doğal olarak
ailemi ben bu duruma nasıl kabul ettiririm ne yapabilirim çok dardayım bunalımdayım lütfen bi akıl fikir verin şimdiden teşekkürler iyi akşamlar..
Yaşım genc olabilir ama sonucta kendi kararım kendi kararlarimi veremeyecek kadar da ufak bir yaşım yok diye dusunuyorum 30 35 yasında mı olsaydım peki evlenmis bosanmis bi adamla evlenecektim bu yaşta diye yazmissiniz yaAilenin bir bildiği vardır demeye geldim.
Yaşın daha çok genç evlilik için... Hele ki evlenip boşanmış, çocuğu olan biriyle evlenmek bu yaşta..
Ya allah aşkına nasıl böyle pat diye konusabiliyorsunuz yahu adam karisini cocugunu yolda sokakta birakip arkasina donmeden kacmis mi diyorum ben karsilikli anlasarak bosanma diyorum nafaka da yollamiyo kadin yurt disinda kendi ailesinin de maddi durumu gayet iyi yatlar partiler havuzlu evler gayet luks bi yasam suruyo emin olun bosanir bosanmaz cocugu alip ucmus yurt disinada 2 sene kızı babasına da gostermek istememis pislik yapmış anlaşarak boşanmalarına rağmen şimdi de adam yuzunden kadin gostermemistir demeyin kadınında emin olun suclu yanları var artık konu dısında yorum atmasin kimse lutfen yaAşk sevgi yaşamadık cahilliğimize geldi ne demek? Hiç anlamadım. Görücü usulü mü evlenmiş? İlk aşkımsın vs hep palavra 19 yaşındaki erkek mantık evliliği yapacak değil herhalde. O çocuğa da nafaka yollamıyorsa yazık onu erkek diye çocuklarına baba yapma sakın sonra sen de ortada kalırsın, 30 40 yaş olgunluğuna sahip erkek çocuğunu yapıp aradan çekilmez. En çok çocuklara çok üzülüyorum yazık orda babasız büyüyen bir çocuk var.
Ben bilmem gereken her şeyi biliyorum gerisini tabikide Allah bilir gözüm kör kulağım sağır değil tabikide gerceklerı goremeyecek degilim ama kendisini taniyan nasil biri oldugunu bilen benim yoksa sevmezdim boyle cokCelallenmeyinmi? Asıl celallenmeyi ailenize bahsettiğinizde göreceksiniz.. Aklın yolu birdir. Herkes haksız, bir siz haklı olamassınız. Lütfen unutmayın, bunlar sadece onun size anlattıkları. Karşı taraf ne şekilde ayrıldı, ona neler yaşatıldı bilmiyorsunuz.. Okuyun, çalışın hayatınınızı bir rayına sokun ! Yoksa sizde sevdiğiniz adam gibi ilerde çok cahildim, bir hata yaptım, boşandım vesaire dersiniz..
Eger evlenme bosanma ve cocuk durumu olmasa ailem onu eminim ki cok sever bayilirdi karakteri oturusu kalkisi her seyiyle cok iyi bu saydigim durumlar sorun onun disinda maddi olsun yada baska bir sey bir sorun yokHaddime degil ama... ailenin bir bildigi bir gordugu vardir. Yaşayarak anladim ben de... zira tasi yasina,huyu huyuna,boyu boyuna biri de olmus olsa aile istemiyorsa bir is oluyor orada... cunku aile mutluluğunu ister ilerde mutsuz olmani asla istemez. Hakkınızda hayirlisi olsun acele etmeyin,belki de olacaksa da biraz zaman gerekiyordur.
Evlenme bosanma cocuk durumu olmasa ailem kendisini cok sever eminim bundan insallah hayirlisi neyse o olurSiz ben herseyi kabul ediyorum, o noktada sorun yok diyorsunuz. Yani ben sunu anlıyorum basıma ne gelicekse cekicem İnsallah arkadasların yazdığı bazı seyler olmaz ama bende onlar gbi küçük Oldugunuzu düşünüyorum. Elinizde bir mesleğiniz yok, para kazanmıyorsunuz mesela. Neyse siz bunları tartmıssınızdır zaten. Ailenizi ikna etme konusunda da siz tanıstırırsınız, herseyi acık acık o anlatsın. Aileler genelde olumlu, olumsuz herseyi hemen görüyorlar. Onların yorumlarını kulak arkası yapmayın bence.
Hepsinin sorularinin cevabini biliyorum mide bulandirici durumda yok yoksa hangi kiz da kabul ederdi saf kör değilim herhalde rahatsiz edici bir durum olmadigindan benim icin beraberim yanii sorumluluktan kastınız ?25 yaşında boşanmış ve çocuklu biri olarak erkek arkadaşınız pek akıllanmışa benzemiyor.
İnsanlar evlendiği gibi boşanabilir de ama geçmişten de ders çıkartmak gerekir. Neden ayrılmış? Neden erken evlilik yapmış? Neden tekrar evlenmek istiyor vs. Ayrıca sizin de yaşınız çok küçük böyle bir sorumluluk alabilecek misiniz?
3 sene daha mı sevgililik hayatı yaşayayım yani evlenme teklifine evet dedim yuzugu taktım ailemddn gizledigimden evde cikartiyorum daha ne kadar surer de bu gizlilik bekliyim ?Bence 25 yaşına gelmeden böyle büyük bir karar vermeyin.
Gayet iyi gezdim tozdum eglendim her seyden tat aldım Allah karsima cikardi iste sevdim ne yapabilirim25 yas bir erkek icin evlilik yasi bile degilken adam ikinciyi yapmaya calisiyor birde cocuk var. Baska adammi yoktuda bu yasta gezip tozacagina biyle biriyle evlenmek istiyorsun biraz akilli olun ya
Cocuguna gonderdigin nafaka belgelerini mi cikart diyim gondermiyo kadin yurt disinda kral gibi bi hayat yasiyo suruyo pek paraya ihtiyaci olan insan degil ailesinden dolayi istememis de kadinDüzenli olarak cocuguna nafaka gönderiyor mu? Bunun belgeleri vs olmali.Bakin bunlar şimdi size zırva gelse de bi erkegin gelecekte yapabilecekleri icin referanstır.Ben olsam mutlaka bunlari görmek isterdim.Siz bilirsiniz tabiki de hayat sizin.
Ya cok pardon da siz neyin kafasındasınız ya ne bilip ne konusuyorsunuz emin emin burada kadini mi cekistirecegiz boyle bu kacinci yorumdur allah askina kadin ac sussuz kizla yolda sokaktami kaldi zannediyosun ? Kadin yurt disinda bi yedigi onundd bi yemedigi arkasinda ral gibi hayat suruyo yahu ben her detayi size yazmam mi lazim benim sorum ne sizin takildiginiz ne kadinda para su gibi kalkip o yollasin valla kadin on nafakayi cebinden cikartirKendi öz çocuğuna nafaka yollamayan bir adam...kendi öz çocuğuna adaletsizlik yapan birisi .. evlenince size çok adaletli davranır ve size çok iyi bakar eminim...çok sorumluluk sahibi biri belli..hadi o zaman çocuktu ya şimdi olgunsa bir insan kendi çocuğunun bakımında en azından maddi ihtiyacın bir ksimini karşılar atmış anneye kendisi 22 yaşında çıtır kızlar aşk yaşıyor ...ama Allah alır hakkımı o cocugununda o kadininda ...Allah yardımcıları olsun yazık kadına sorumsuz bir adamın eline düşmüş sonra boşanmış nafaka dahi almamis asil kadın ( ama keşke çocuğuna alsaydı yazık olmuş) ...nafaka dahi vermemiş ..... Adam
Ne alaka nasil akillanirmis anlatsana birazAdam akillanmamis belli ki
Emin ol karşıdaki kadın mağdur değil kadın cebinden on nafaka parası çıkartır kadının durumu çok iyi nafaka gibi bir şeye ihtiyacı yok kızıyla alakali bir sey olsa etse hadi maddi bir sey diyelim tum parasini her seyini de kızına feda eder yani kadın hic mağdur degıl emin olun benim konu sebebim baska bu konular baska her seyi anlatacak halim yok sonucta konu sebebi bu degil cunkuYa tabiki böyle biriyle evlenebilirsin, herşey insanlar için. Bu şekilde mutlu olan insanlar var bu bir eksi değil. Eksi olan şu; çocuğuna nasıl babalık yapmaz, iyi kazanıyor demişsin nasıl nafaka bile yollamaz ve sen bundan memnun olursun?
Karşıda ki kadın mağdur geldi bana....
Kendi cocuguna bakamayan ne ? Kadin istemiyorrr kadinn durumu cok iyi bu kadar kadina aciyorsunuzda kizim babasiz buyumesin babasini gordun diye neden dusunmedi de kalkip yurt disina gitti turkiyede olsaydi da adam kizini iatedigi zaman gorebilseydi bunuda goz onunde bulundursaniza ?İnsanlar sana olacakları söylüyor siz ise ben herseyı kabul ettim ama ailemle nasıl tanıstırcam dııyosunuz. Varın onuda çok bilin düşünün.
O çocuğun annesi misal trafik kazasında öldü be sizle yaşayacak kabul edeckmısın. Yada kendı cocuğun gibi benımsıyecekmısın. O km sin ve 2. El alıyosun. Yazık sana gercekten üzüldüm. Tabi olabilir hayat bu ama kendı çocuguna bakmayan yurt dısında diye sahip çıkmayan babadan sen çocuk mu yapacaksın.iyi düşün taşın sonra kocam beni boşadı yada aldattı. Ekonomik özgürlüğüm yok diye gelip buraya konu açarsın. Yazık edersın kendıne
Koca pesinde kosmak ne bicim bir usluptur oyle bi sıkıntım olsaydi 18 imde evlenir giderdimDaha 22 yaş bu neyin acelesi ayrıca. Önce okulunu biitir. Koca peşinde koşarsan kalırsın derslerden de. Önce ekonomik özgürlüğünü al . Özellikle de bu devirde bu çok önemli. Kocam aldattı ekonomik özgürlüğüm yok. Ailemde kabul etmiyo beni napayım dersin. Forum böyle 100 lerce konuyla dolu.Üzülürsün. Bu haksızlıgıda kendıne yapma
Hangi kız kabul ederki demişsiniz de. Neleri neleri bilip kabul edenler var.Hepsinin sorularinin cevabini biliyorum mide bulandirici durumda yok yoksa hangi kiz da kabul ederdi saf kör değilim herhalde rahatsiz edici bir durum olmadigindan benim icin beraberim yanii sorumluluktan kastınız ?
Sizde çok erken yaşta evlenmişsiniz peki ailenizi nasıl ikna ettiniz yada evlenmis bosanmis bir adam aileniz icin sorun mu olmadı ne gibi puruzler cikiyo baska lutfen beni aydinlatirmisiniz19 yaşında ikinci evliliğini yapan bir çocuğu olan bir adamla evlendimbenim ilk evliliğimdi zor bir karar inanın hiç kolay değil mutluyum çok şükür ama çok emek vermek gerekiyor bir yerde yanlış düşünüyorsunuz yaşamış biri olarak söylüyorum çocuk yurt dışında deyip yok saymayın o hep var ve istediği zaman babasının evine gelecek bundan kaçışınız yok babaya her ihtiyaç duyduğunda baba diyecek sizin sevdiğiniz adama çocuklarınızın babasına baba diyecek çünkü babası sevdiğiniz adamı paylaşarak evliliğe başlıyorsunuz bunları sizi kırmak için söylemiyorum yalnızca yaşamış biri olarak zor bir yola çıktığınızı hatırlatmak için söylüyorum ailenizde size kıyamayacaktır şimdi desenli kızın böyle bir evlilik istese kabul edermisin hayır güzel insan Biz anneler kızlarımız prensesimiz herşeyin en iyisini en güzelini isteriz kimsenin onları üzmesin istemeyiz çooook iyi düşünün karar sizin ama zor bir yola çıkıyorsun
Kadinin durumu cok iyi on nafaka parasini cebinden cikartacak kadar iyi hemde ve de kizinin bi ihtiyaci bir sey olsa istense kizi icin bir sey elinden gelenin fazlasini dahi yapar şöyle bi algi olusmasin artik karisini cocugunu yolda sokakta ac sefil birakti da cekti gibi lutfen artikBende 22 yaşındayım, ama bu tür şeylere senin kadar cesaret bulamam.
Kimse boşanmak için evlenmez tabi ki, kimse yuvasını dağıtmak istemez.
Ama hatalar hep tek taraflı değildir, sevgilinin eski eşini dinlesek kim bilir neler anlatılır, belki nasıl yakınır.
Ve çocuğuna nafaka göndermeyen bir baba, sinyalleri vermemiş mi sence?
Daha çok küçüksün, ben daha bu yaşlarımızı evlilik yaşı olarak görmüyorum.
Umarım hakkında hayırlısı olur, ama zor ve taş dolu bir yoldasın gibi. keşke tam tersi olsa da çok mutlu olsan..
Ben mi ifade edemiyorum anlatamiyorum yada ama kadın hicbir sekilde bi yardim para herhangi bir sey talepte bulunmuyo istemiyo benik karsimdaki insan da o kadinin ailesi iyi para durumu takilsinlar kafalarina gore demiyo anlatabildim mi sorumlulugu var karsi taraf kizla alakali bir sey istese elinden gelenin fazlasini yapar kizini oyle salmadi etmedi yaniHangi kız kabul ederki demişsiniz de. Neleri neleri bilip kabul edenler var.
Üstteki yorumdan anladığım kadarıyla çocuğu yurtdışında annesiyle yaşıyor ve maddi destekte de bulunmuyor. Boşanınca bitmiş babalık bağı herhalde.
Nafaka durumu iyiyse, çalışıyorsa, kadın istememişse vermiyor olabilir. Ama o çocuk ömrü boyunca hayatında olacak. Bunun üniversite masrafına kadar düşünmesi gerekir gerçekten baba olan birinin. Sırf eski eşin ailesi zengin diye sorumluluğu bitmiyor. Yok ben böyle bir adamı koca yerine koyarım derseniz başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?