• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh hastası bir eş.

Bu adam zaten pisliğin tekiydi hâlâ aynı devam ediyor. Ailenize dönmeniz zor ama böyle yediğinizi bile sayanla zor değil mi artık. Üniversite kazansaniz sonra nolcak yani uzun süre bununla napacaksiniz

Eşiniz tam bir hanzo.
Bununla birlikte iki küçük çocuğu besleyemeyen bir anne olarak ‘köye gitmek istemiyorum kayınvalidem sürekli iş yaptırıyor’
deme lüksünüz yok üzgünüm.

Şöyle düşünün çocuklarınıza bakmak onları büyütmek için çalışmanız gerekseydi çalışmayacak mıydınız?
İş hayatında bizier de yoruluyoruz.
Son üç haftadır okulda canım çıktı.
Eve pestil gibi zor atıyorum kendimi ki okul müdürüyüm öğretmenleri siz düşünün artık.

Çocuklarım taze yumurta yiyecekse, süt içecekse, eş ailesinin bahçesinde sebze-meyve varsa evde rujumu sürüp sınava hazırlanacağım diye çocuklarımı aç bırakmam.

Aç kalmıyorlar çorba, makarna yapıyorum demeyin lütfen.
Bu şekilde sadece karnı doyar o yavruların.
Beslenemezler, sağlıklı beslenmeyen çocukların da gelişimi geriler.

Siz köy işini tekrar düşünün.
Kesinlikle katılıyorum. Evde durup çocukları sefil etmektense gidip biraz yorul. Köy yerinde çok daha sağlıklı büyütürsün. Belki eşin de artık annemle duruyor diye daha insan gibi davranır.

İlla okumaksa eşinle anlaş orada çalışmama izin vereceksiniz diye. Zaten seni köye götürmek de istiyor, kabul eder bence. Kv de azıcık idare edeceksin artık doğurduğun iki çocuğun hatrına.

Aslında yazılacak çok şey var da yaşı küçük mağdur falan diye tutuyorum kendimi.

İşkura başvurdun mu? Hastaneler baya alım yapıyor kurayla alım yapıyorlar. öyle bir iş olursa kv çocuklara eminim bakar çünkü maaşları yüksek. Üniversite hayalin iyi hoşta karnınızı doyuracak mı?

Sizin Evinize et giriyor mu çocukların gelişimi nasıl? En kötü köye dönmeni tavsiye ederim bak bi inek alırsanız peynirini yaparsın satarsınız. sütünü satarsınız senin de eline para geçer. Arı vs ile bal satarsınız bir emekli maaşı ile iki ev nasıl doyacak? Aklını topla nolur

Merhaba arkadaşlar buraya içimi dökmek ve biraz rahatlamak için yazıyorum.
Eşimle aramızda olan problemleri bilen bilir.
Neyse dün sabah erkenden çıktı günlük rutin bu çıkar gece gelir.ben ise onsuz çocuklarımla çok mutluyum evimi temizledim yemeğimizi yaptım sınavıma çalıştım çocuklarımla oturdum haftada bir dizi izlerim sadece oda biraz kafam dağılsın diye saat gece onda geldi mutfağa gitti yinemi yemek yok burda yatıyorsun bari yazın köye gel anam orda yaşlı hâliyle iş görüyor sen şeref...sin seni başıma bela aldım bir halta yaramazsin ne kahvaltı var ne akşam yemeği köye gider üç gün duramazsin baba evinde on gün duramazsin ben enayimiyim hergun köye gaz yakıyorum diye türlu hakaretler etmeye başladı. Tabi belliydi annesi doldurup göndermişti.
Hanımlar bir yıl boyunca köyde annesiyle durdum kadın yaşlıyım demedi hayatımı mahfetti öyle şehre geldik ama gene kışın beraber duruyoruz anası istiyor ki gideyim hizmet edeyim gene beraber duralım. Ama kadının dilinin kemiği yok eşim desem ben artık onu kafamda bitirmiştim gelse gelmese dursa durmasa farketmiyor benim için. Eşim eve doğru dürüst birşey almaz çünkü kayinvabamin maaşı yetmiyor o ise çalışmıyor sadece köye gidip geliyor. Hâliyle benim yapacağım yemekler Makarna çorba pilav diye dolaşıp döner birdefa sebze meyve alsa diğer sefer almaz para yok der gece gelir yaptığım yemekleri yemez kahvaltılık şeyler yapar yer . Bende dün ne alıyorsun ki ne yapayım dediğim için sen burda yatacan bende enayi gibi Alaçam mi bunlar sana çokta bile dedi babanin evinde ne yiyordun ki dedi.. daha neler neler istiyor ki ben gideyim köye hizmetlerini göreyim anca öyle iyi olurum çok yoruldum çok dün içimden çıkıp gitmek geldi o kadar onur kırıcı şeyler söylüyor ki . Düşünün üvey annemin bana küçükken yaptığı şiddeti bile hakediyorsun dedi dün ağzını burnunu kırdırma bana gibi şeyler söyledi artık yavaş yavaş şiddete meyilli oluyor gibi . Ben istediğini yapmadıkça cirkinlesiyor sırf dün TV izledim diye sen tap ona sen burda yat kazık gibi karisin anam orda çalışsın sırf bu aralar ruj sürüyorum bakimliyim diye oda evin içinde hayırdır sen gibi imalarda bulunuyor telefonumu alıp kontrol ediyor vs daha neler neler odaya gittim uzun uzun ağladım sık dişini dedim kendime sınava 7 gün kaldı hele bu sınav geçsin Allah büyük dedim kendi kendime....
İnşallah kazanırsınız sınavı

Yani konuyu değiştirmiş gibi olacağım ama lise mezunu olarak da KPSS' ye girebiliyorsunuz diye biliyorum. Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı kızlar? Belki konu sahibine faydası olur.

Dediğim zaman çocukların nesi var karınları doyuyor der arada gece gelirken meyve suyu veya Muz da alır büyüğü için seviyor diye ama genel olarak öğün olarak hep sınırlı
Mesela, bir gün de neler yiyor çocuklar, öğünleri nasıl, kahvaltı yapabiliyorlarmi öğlen, akşam 😔

Mesela ne öğretmeni ilahiyat tada meslek dersleri hocası olabiliyorum birde önlisans i bitirip puanım yüksek olursa Kur'an kursu öğreticisi bile olabiliyorum
Onlisanslari diyanet artık almıyor bu sene bir tane bile bayan önlisans kurans kursu öğretmeni almadi haberiniz olsun

ilahiyat günümüz türkiye’sinde en garanti
iş bence. inş
kazanır da şu üniversite sayıklaması geçer. hayır olmuşla ölmüşe çare yok da b.k gibi gördüğün kurtulmak için 40 takla attığın adamdan niye 2 çocuk ben anlamıyorum kadınları yemin ederim
Yemin et en garantili iş 60 bin mezun var i2000 öğretmen alıyor çok hayalperest olmayin

Neyse dün sabah erkenden çıktı günlük rutin bu çıkar gece gelir.ben ise onsuz çocuklarımla çok mutluyum evimi temizledim yemeğimizi yaptım sınavıma çalıştım çocuklarımla oturdum haftada bir dizi izlerim sadece oda biraz kafam dağılsın diye saat gece onda geldi mutfağa gitti yinemi yemek yok burda yatıyorsun bari yazın köye gel anam orda yaşlı hâliyle iş görüyor sen şeref...sin seni başıma bela aldım bir halta yaramazsin ne kahvaltı var ne akşam yemeği köye gider üç gün duramazsin baba evinde on gün duramazsin ben enayimiyim hergun köye gaz yakıyorum diye türlu hakaretler etmeye başladı. Tabi belliydi annesi doldurup göndermişti.
Hanımlar bir yıl boyunca köyde annesiyle durdum kadın yaşlıyım demedi hayatımı mahfetti öyle şehre geldik ama gene kışın beraber duruyoruz anası istiyor ki gideyim hizmet edeyim gene beraber duralım. Ama kadının dilinin kemiği yok eşim desem ben artık onu kafamda bitirmiştim gelse gelmese dursa durmasa farketmiyor benim için. Eşim eve doğru dürüst birşey almaz çünkü kayinvabamin maaşı yetmiyor o ise çalışmıyor sadece köye gidip geliyor. Hâliyle benim yapacağım yemekler Makarna çorba pilav diye dolaşıp döner birdefa sebze meyve alsa diğer sefer almaz para yok der gece gelir yaptığım yemekleri yemez kahvaltılık şeyler yapar yer . Bende dün ne alıyorsun ki ne yapayım dediğim için sen burda yatacan bende enayi gibi Alaçam mi bunlar sana çokta bile dedi babanin evinde ne yiyordun ki dedi.. daha neler neler istiyor ki ben gideyim köye hizmetlerini göreyim anca öyle iyi olurum çok yoruldum çok dün içimden çıkıp gitmek geldi o kadar onur kırıcı şeyler söylüyor ki . Düşünün üvey annemin bana küçükken yaptığı şiddeti bile hakediyorsun dedi dün ağzını burnunu kırdırma bana gibi şeyler söyledi artık yavaş yavaş şiddete meyilli oluyor gibi . Ben istediğini yapmadıkça cirkinlesiyor sırf dün TV izledim diye sen tap ona sen burda yat kazık gibi karisin anam orda çalışsın sırf bu aralar ruj sürüyorum bakimliyim diye oda evin içinde hayırdır sen gibi imalarda bulunuyor telefonumu alıp kontrol ediyor vs daha neler neler odaya gittim uzun uzun ağladım sık dişini dedim kendime sınava 7 gün kaldı hele bu sınav geçsin Allah büyük dedim kendi kendime....
Meraktan soruyorum, diyelim iyi bir puan aldınız. Nasıl okuyacaksınız? Nasıl bitecek o okul? Nasıl derslere gidip geleceksiniz? Yani sizin şimdiden iş bulup çalışmanızdan başka seçenek yok üzgünüm. Yok okul vs diyorsunuz ama nasıl olacak yani. Eliniz para görsün elbet okursunuz ama şu an makarna pilav yiyen biri nasıl okula gidip gelecek?

Mesela ne öğretmeni ilahiyat tada meslek dersleri hocası olabiliyorum birde önlisans i bitirip puanım yüksek olursa Kur'an kursu öğreticisi bile olabiliyorum
İlahiyat okuyup, verirlerse formasyon alıp ancak öyle öğretmen olursunuz. Dün kültürü KPSS de en son atamada 79 larla kapattı. Adamlar okurken formasyon yok, bitirince alın derse bir de Ales’e çalışıp ona girip ekstra en az 1 yıl formasyon almanız lazım. Etti 5 yıl. Siz acilen bir işe girip para kazanın. Ondan sonra eğitim planı yapın.

İlahıyatı okudun mu okuyacak mısın?
Okuduysan kpssden iyi bi puan Alcan.
2 aşamalı dhbt sınavını da geçceksin ve sözlü mülakatı çok muazzam vermen gerekiyor.
Bence buda tamamen hayal. Hele açıktan 2 yılsa hiç şansın yok. Rakiplerin hafız.
Sen bi sürü ezberi verebilecek misin.
Ama ilçelere giderim dersen asgari ücretten daha az miktara gidebiliyorsun. Burdaki tavsiyeleri dinleyip köye gitmelisin

İlahiy
İlahiyat okuyup, verirlerse formasyon alıp ancak öyle öğretmen olursunuz. Dün kültürü KPSS de en son atamada 79 larla kapattı. Adamlar okurken formasyon yok, bitirince alın derse bir de Ales’e çalışıp ona girip ekstra en az 1 yıl formasyon almanız lazım. Etti 5 yıl. Siz acilen bir işe girip para kazanın. Ondan sonra eğitim planı yapın.
[/Q ilahiyat zaten beş yıl Arapça hazırlıklikla beraber

Ay şizofren mi bu adam Allah aşkına fiziki şiddete gelene kadar psikolojik olarak yapacağını yapmış zaten. Umarım bı an önce kurtulursunuz okurken sinir oldum terbiyesiz ya

O iki sabi dediğiniz çocuklara anneleri ellerinden geleni yapiyor en azından benim yaşadığımi yaşamasınlar diye çabalıyorum çocuklar çok küçük bakacak kimse olmadığı halde yine bir iş arama gayreti içindeyim ama çocukla kabul etmediler temizlik işi için ama gene pesetmedim yine arıyorum ayriyeten üniversite sınavına hazırlanmak hayal dünyası mi
Çocuklar küçük şu an için bosanamam diyorsan eğer ve iş için de çocukları bırakacak bulamam diyorsan eğer elbette en güzeli bir yandan okumak. Atıyorum beş sene sonra bosanicam diyorsan okusan da okumasan da beş sene geçecek nasılsa. En azından belki ekmek kapın olur. Sınava da az kaldı umarım basarirsin. Yasin daha küçük. Önünde koca bir hayat var. Umudunu kaybetme

Benim sana önerim kaş yapma, tırnak yapma vs. Gibi şeyler öğrenmen. En çok para bu işlerde var. Jel tırnak vs yapmayı öğren. Evinde bile yaparsın

Eşim çalışmıyor köye gidip anası babası gilin köy işini bahane Edip geceye kadar orda duruyor kayinvabamin emekli maaşı onun elinde onunla iki evi idare ediyor

Emekli maasi ile iki evin buzdolabı dolmaz ki. Bir evin buzdolabi bile dört dörtlük dolmuyor. Kocaniz hangi cesaretli 3.cocugu yapmak istiyor ben anlamadim. Kusura bakmayin da deli gibi bisey bu adam. Sizin yerinizde olsam cifter cifter korunurdum. Tek onerim bu. Hormonsuz spiral+dogum kontrol hapi bir arada kullaniliyo mu bilmiyorum. 3.cocuguda yaparsaniz bu adamdan asla bosanamazsiniz

Hayal aleminde yaşıyorsunuz. Sınava girerim kazanırım okurum mezun olurum hemen iş bulurum... ya kazanamazsanız? Var mı B planınız? Örgün öğretim mezunu dururken niye dışardan bitireni alsınlar? Kaldı ki bu şartlarda bitirebileceğinizi sanmıyorum. Dışarıdan okuyunca ne değişecek çocuklarınız et süt sebze meyve yiyebilecek mi?

Siz liseden mezun olmuş normal bir öğrenci değilsiniz. İki çocuk annesisiniz. 2. çocuk korunduğum halde oldu diyorsunuz, doğsun rızkıyla gelir deyince böyle aç sefil oluyor işte çocuk. Niyeyse bu sürpriz çocuklar da hep korunulduğu halde oluyorlar. Çocuklarınızın çorba makarna pilav üçlüsüyle yetersiz beslenmesini nasıl içiniz kaldırıyor? Ben de arkadaşlara katılıyorum, gerekiyorsa o köye gidecek ve kayınvalidenizin dır dırını çekeceksiniz. Yazık günah o çocuklara, götürün de beslensinler. Gönül isterdi, boşanın eşiniz sizin ve çocuklarınızın barınma yeme içme masraflarını ödesin diye ama beş paralık bir adam sonuçta.

2-3 ayda bir sebze alıyor eşim dediniz dehşet içinde okudum. Ne güzel iş ya, çalışmayıp babasının emekli maaşını köyde annesiyle yiyen bir baba ve çocukların beslenememesine rağmen okuycam sınava giricem diye tutturan bir anne. Okutulmamış evliliğe mecbur edilmişsiniz bu açıdan sizin için üzüldüm ama hamile kalmayabilirdiniz. İğnesi hapı spirali sizin durumunuzdaki biri hepsini kullanır ne olur ne olmaz diye. Lütfen gidin köye, sığınma evinden de uzun süreli medet ummayın. Orası geçiş yeri. Yani bir süre sonra oradan çıkmanız gerek, aylarca yıllarca kalamazsınız.

Back