İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

Merhaba,

Özel bir şirkette orta düzey yöneticilik yapmaktayım. Beşiktaş ıstanbulda ikamet ediyorum. ıstanbul Üniversitesi mezunuyum. ılkokul seviyesindeki öğrencilere ödevlerinde ve genel olarak derslerinde yardımcı olmak adına ders vermekteyim. ılgilenenlerin geri dönünüşünü rica ederim.

Teşekkürler,

MK

özel okul ile devlet okulu nu ayıranın okulun fiziki yapısı,araç gereç donanımı olduğunu düsünüyorum.maddi olanakları iyi olan veliler özel okullara verdikleri ücretin bir kısmını devlet okulundaki sınıfların donanımı için verseler çocuklarının aynı eğitimi alacaklarından şüpheleri olmasın,kendilerine de müşteri muamelesi yapılmayacaktır.bir öğretmen olarak veli desteği alan kendi haline bırakılmamış devlet okullarından yanayım

ben kendi adıma devlet hastanelerini özel hastanelere tercih ettiğim gibi, devlet okullarını da özel okullara tercih ediyorum.ben de özel okulda okudum lisede hiçbir getirisi olmadı bana.bazı arkadaşlarımızın da bahsettiği gibi istisnalar hariç özel kurumlar ticarethane olarak görüyorlar kendilerini ki haklılar.gerekli imkanlar sağlansa devlet okullarında da verilen eğitimin aşağıda olacağını asla zannetmiyorum. bir kere paranın adının geçmemesi bence yeterli. bu arada ilkokulda devlet okulundaydım ve öğretmenimi çok seviyordum ve çok başarılıydım.kendisi de gerçekten çok ilgili bir insandı.sonuç itibariyle demek istediğim maddi durumunuz elveriyorsa sayılı kaliteli eğitime kendini adamış çok iyi özel okullar var onlardan birinde iyi bir öğretmenin de varlığından haberdarsanız çekinmeden çocuğunuzu verin derim. ama çevrenizde iyi bir öğretmen bulursanız devlet okulundan da vazgeçminize gerek yok şahsi düşüncem bu.hakkınızda hayırlsıı olsun.

Bnede 2 çocuk annesi olarak yaşadıklarımı paylaşmak istredim..
Oğlum 7.sınıf kızım ise anaokulunda....
Önemli olan öğretmenn okul da önemli tabikii ama batıdaysanız genelde okullar güzel..
Özel okula başlayınca onun devamını getirmek zorundasınız yoks açocuk bocalayabilr...batıd aözel okullar çok yüksek meblalar istiyorlar....şartları uygun olanlar göndersin ama ben nacizane batıdayken oğluma öğretmen araştırdım öncelikli olarak....çok düzgün bir öğretmen bulduk emekliliği yakın ama süper eğitim ve öğretim verdi....5 yıl....
Dğuya gelince burdaki eğitimi hiç anlatmiicam milli eğitim okullarını vs....
yazık ve acı vericii bazen buradaki çocuklar için ne desek boş..üzülmemek eld edeğil..
o yüzdne burada oğlumu özel okula verdik...ama batıdaki milli eğitimin okullarıyla eşit neredeyse ..anaokul bile öyle.....
herkese kolay gelsin çünkü zor bir süreeççç,çocuk büyütmek sanatttt......

merhaba .
benim oglum daha 1.nci sınıf ogrencisi . Bu sene başladık ve ben devlet okuluna verdim . bence egitim parada degil kesinlikle . Ama temel çoook onemli ve bunun için ogretmen önemli: ben ögretmeni araştırdım oyle verdim , inşallah hayırlı olur . şimdilik her şey bekledigimden güzel gidiyor.Ama şunu da soylemek isterimki özel okullarında 1.nci sınıfta verilen ingilizce dersi artık devlet okullarında da verilmeli , ne bu ayrımcılık anlamıyorum .... çoook yanlış bence

Son düzenleyen: Moderatör:
acaba hem özel okul hem devlet okulunda okumuş arkadaşlarda yazabilir mi? bizzat yaşayanlardan fikir almakta lazım:hulya:

ya bide arkadaşlar ben işin öğrenim boyutunda değilim, sonuçta müfredat aynı ve iş öğrenimse eğer dediğiniz gibi nerde olursa olsun öğrenci öğretmen veli üçgeninin uyumu lazım
ben beslenme, güvenlik, sosyal imkanlar ve ingilizce tarafınfayım işin
özellikle güvenlik konusu, ne bileyim bende devlet okulunda okudum ama sanki bizim çocukluğumuzdaki gibi değil hiç bişey
:hulya:

merhabalar
ben hem özel hem devlet okulunda okudum. 6 sene devlet okulunda okudum ardından burslu olarak özel okula geçtim. devlet okulunun iyi yanı kişilik kazandırması. anasınıfından beri özel okulda okuyan bir çocuk için herşeyi elde etmesi kolaydır hocayı beğenmezse hocası bile değiştirilir ve bu da gerçekten kötü birşey. bizim matematik hocamızı insanlar sınavlarında zorlanıyor diye okuldan atmışlardı ki çok iyi bir öğretmendi. bana kalsa yurtdışında yaşayıp orada okuturdum. devlet okullarında da çok can sıkıcı şeyler var çünkü. daha ilk günden çocuğunuza gelme git bu okuldan diyen hocalar olabilir. ben rastlamıştım ilkokul öğretmenim daha 7 yaşındaki çocukları aileleri fakir diye kovuyordu. ne garipmiş ya şimdi düşündüm de. ilköğretimden sonra fenlisesinde yatılı okudum. o zamanlar çok yüksekti puanları şimdi değişmiş sanırım. şimdi teknik üniversitede mühendislik okuyorum.

özel okulda kişilik kazanamıyor mu anlamadım, hoca değiştirme konusuda sanırım özel okuldan özel okula değişiyodur, galiba devlet okullarının iyisi kötüsü olduğu gibi özel okullarında iyisi kötüsü var

benimde oğlum devlet okuluna gidiyo çok ta memnunuz önemli olan öğretmenin bilgileri ve yaklaşımı biz iyiki devlet okuluna vermişiz diyoruz...

ben 8. sınıfa gidiyorum ve kendimi bildim bilelei devletteyim
belki haddime değil ama kesinlikle devlet okulunu önririm
ben çok memnunum =)

bende oğlumu 3 yıl özel çocuk bakım evine verdim gerçekten çok özeldi, ama çocuğumun özgüveni gelişemedi o okulda ve atılgan bir çocuk değildi, piskologla konuştum bu konuyu ve 3 sınıfta şuan devlet okuluna verdim şuan çok memnunuz tabi öğretmenimizden de öğretmen iyi eğitim verdikten sonra bence devlet özel ayırt etmiyor şuan öz güveni gelmiş durumda özel okulda biraz pofpof lama oluyorr,

özel okul tamam ama hangi özel okul
şimdi istanbulda sınavla aynı zamanda bir ton parayla alan özel okullar var
bir robert kolej üsküdar amerikan fransız liseleri alman lisesi
ünidede öyle sabancı koç bilkent yüksek puan artı yüksek paralarla alıyorlar
oralardan çıkan çocuklarda gayet iyi eğitim alıp gelecektede başarılı olma ve iyi bir yerde işe girme şansları yüksek oluyor
birde adı sanı duyulmamış daha az ücretlerle çok az puanlarla yada sınavsız alan okullar var haliyle ordan çıkan çocukların gelecekteki şanslarıda fazla olmuyor
yani her özel okuliyi eğitim değildi ve hepside aynı kefeye konulmaz

ya canım benim bahsettiğim lise değil, ilköğretim düzeyifisfisfis

ya canım benim bahsettiğim lise değil, ilköğretim düzeyifisfisfis

oda aynı iyi okullar ve kötü okullar var
mesela bu senenin sbs birincisi bilfenden çıkmış iyi bir okul diye duydum
ama tabi parasıda iyi bence kötü bir özel okul yerine iyi bir devlet okulu çok daha yerinde olur

arkadaşlar ben çok çeşitli okullarda çalıştım: çok öğretmen tanıdım, çok okul gördüm. merkezi yerlerde oturan , iyi bir öğretmen bulan düşünmeden devlet okuluna vermeli. ama bu şartlar sağlanamazsa özel okul düşünülebilir. <kendini paralayan öğretmen de var, umursamaz, sorumsuz öğretmen de... Benim oturduğum yer biraz merkeze uzak bu sebeple buraya tayini çıkan öğretmen ilk fırsatta gidiyor bu sebeple devamlılık yok. Veliler okula maddi destek sağlamayı "enayilik" olarak algılıyor. ( ben bu duruma çok kızıyorum maddi gücü yoksa tabi destek olamaz ama gücü olanlar okula destek olmalı. Çünkü devletin verdiği ödenekle ancak okulun faturaları karşılanabiliyor) veliler genellikle bu çevrede ilgisiz.

yani ya taşınacağım ya da servisle özele göndereceğim. çok kararsızım.

çocuk büyütmek gerçekten meşakkatli bir iş. Her hareketinizi her davranışınızı kapıp uygulayabilirler. Devlet okulları ve özel okullar arasındaki farklılıkları kendi düşüncelerimle dile getirmek istiyorum. Devlet okullarında okuyan çocuklar, Özel okullarda okuyan çocukların gördüğü ilgiyi görmezler. Özel okullarda okuyan öğretmenler çocuklara karşı davranışlarında daha dikkatlidirler. Tabi bu öğretmen çocuğa kızmayacak sürekli pohpohlayıp şımartacak anlamına gelmez asla. Devlet okulunda öğretmen daha rahattır. Tabi ki önemli olan öğretmendir. Sonuçta özel okulda çalışan öğretmenlerin çoğu da devlet okulu kökenlidir. Ama şu var ki özel okul öğretmen konusunda seçicidir.

Özel okulda okuyan çocukların çoğu şımarıktır diye bir önyargı var. Yanlış. Şımarık çocuk vardır evet, ama nereye giderseniz gidin şımarık çocuk olacaktır. Önemli olan çocukların yanlış olan bu davranışlarını pozitif yönde geliştirebilmektir. Onları topluma kazandırabilmektir. Özel okuldaki çocukların özgüveni biraz daha yüksektir; çünkü önemsendiğini bilir. Üzgün olduğu zaman veya bri problemi olduğu zaman kendisini dinleyecek bir rehber öğretmenin olduğunu bilir. Sunumlar, gösteriler yapar.Kalabalık önünde nasıl konuşacağını bilir. Devlet okulu ve özel okul arasındaki uçuk farklardan biri de İngilizce eğitimidir.

Daha yazacak çok şey var aslında.. Bunları devlet okulunda okuyup özel okulda çalışan ve aradaki farklılıkları gözlemleyip objektif olarak dile getiren biri olarak yazıyorum. Eğitim geleceğe yapılan en büyük yatırımdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…