• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel eğitim öğretmenliği

Artık son çare öyle yapacağım. Mağdurken kötü öğretmen olacağım bu işler böyle sanırım hiçbir kabahatim yokken çocukların hakkına girdiğimi yazanlar bile var hayret verici gerçekten bu ülkede çok çalışana kabahat bulunuyor sürekli. Ben tez yaz demedim ben tek başıma yapabilirim demedim fikrim alınmadı müdür bile sormadı yapabilir misin diye.

Son çare değil, ilk çare olmalı bence. Müdürü uyar, yaptığı yanlışı düzeltsin yoksa bu iş düzelmez. Olmazsa da cimere yaz yonetimi şikayet et.

Izninizle eksiliyorum. Müdür de eşşek değil ya, tek öğretmenli sınıf olursa olsun demiş konu sahibesinin ne suçu var? Öğretmen yerleştirmeyi konu sahibesi mi yapıyor? Konu sahibesi de mağdur.
Vallahi memlekette o kadar çok eşek var ki. O yüzden o eşeklerin illa ki kafasına vurmak lazım. Bunu da ancak dilekçeyle yapabilir. Resmi kurumların dili yazılıdır, sözler bir işe yaramaz. Konu sahibi bu konuyu önce anlatacak, sözler bir işe yaramazsa konuyla ilgili dilekçe veya benzeri bir resmi evrak verecek. Bu da olmazsa milli eğitime gidecek. Ha bu da bir işe yaramadı mı? O zaman burada konu açacak.

İsterse o okuldaki herkes kör, sağır olsun. Ben kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmezdim. Çünkü çok büyük sorumluluk. O çocukların başına en ufak bir sorun gelse haydi soruşturmayı falan geçtim, insan ömür boyu vicdan azabı çeker.

Bence arkadasimla aram bozulur vs derken hakka giriyor katilmiyorum. Bazi durumlar sifir risk gerektirir coktan yazili dilekce ile durumu anlatmasi gerekliydi sozlu konusma vs bu durum icin cok hafif kaliyor.
Çalışan bir insan mısınız bilmiyorum ama bu işler öyle yürümüyor. Sürekli şikayet eden kişiye çıkıyor adınız
Bir de beni yanlış anlamayın lütfen. Yanılıyorsam da uyarın beni. Siz tipik gelişim gösteren çocuklarla çalışmak üzere eğitim aldınız. Mutlaka sertifika vs almışsınızdır özel eğitim adına ama geldiğiniz son noktada bu sertifikalar da sorunları çözmüyor. Bu çocukların sizden çok özel çocuklarla çalışmak üzere eğitilmiş eğitimcilere ihtiyacı var. Belki burdan yürürseniz müdür mağduriyetinizi anlayacaktır.

Bu problem davranışları çözmek için pekçok yaklaşım var özel eğitimde. Çocuğun oral takıntısını çözmek için öncelikle bu takıntının nedenini analiz edip bulmanız gerekiyor ki bu da bir özel eğitimcinin işi.
Ben hiçbir sertifika falan almadım okul öncesi bitirdim. Meb bu şekilde uygun gördüğü için onların öğretmeniyim. Özel eğitim kısmı diğer öğretmenim işi tabiki özel eğitim alanında da kendimi geliştiriyorum seminerlere katılıyorum. Bu çocuklar aileden hiçbir eğitim almamış ilk kez okulla tanışmış çocuklar. Özel eğitimde bir davranışı kazanmak veya davranışı sonlandırmak çok zor ve uzun bir çaba gerektirir. Toplasan 4 aydır okula gelen çocuğun bu davranışını hemen sönmesini bekleyemeyiz.

Konu sahibinin suçu ne hatta çok vicdanlı bir ogretmen.isterse öteki öğretmenin üzerine atıp hic birseyyapmaya di

Çalışan bir insan mısınız bilmiyorum ama bu işler öyle yürümüyor. Sürekli şikayet eden kişiye çıkıyor adınız

Ben hiçbir sertifika falan almadım okul öncesi bitirdim. Meb bu şekilde uygun gördüğü için onların öğretmeniyim. Özel eğitim kısmı diğer öğretmenim işi tabiki özel eğitim alanında da kendimi geliştiriyorum seminerlere katılıyorum. Bu çocuklar aileden hiçbir eğitim almamış ilk kez okulla tanışmış çocuklar. Özel eğitimde bir davranışı kazanmak veya davranışı sonlandırmak çok zor ve uzun bir çaba gerektirir. Toplasan 4 aydır okula gelen çocuğun bu davranışını hemen sönmesini bekleyemeyiz.

Hala adim cikar diyorsunuz ben pes ettim.

Hala adim cikar diyorsunuz ben pes ettim.

Durumunuz zor ama artik cok zorlandiginizi arkadasiniza ve mudurunuze soyleyin yani nereye kadar boyle giderki

Çocukların başına birşey gelse sadece ben değil diğer öğretmen de ceza alır. Yani çocukların başına bir şey gelmesinden çok eğitim aksadığı için çaresizim. Ve inanın öyle şikayet ile dilekçe ile uğraşamayacak kadar yorgunum
Sınıfta bir sıkıntı olsa ilk müdürün başı yanar ama müdür size güveniyor demek ki..Yaşadığım yerde olsaydı veliler direk Cimer’e yazardı, siz de kimliğinizi gizleyerek yazabilirsiniz aslında..

Yüksek lisan yapan birsürü öğretmen var.
Bazılarını bitirirken falan duyuyoruz ne alaka dersi aksatmak?
Konuşun müdürle.
Anlayış göstermiyorsa rapor alın arasıra, onlar da zor durumda kalsın.

Evet konu nerelerden nerelere geldi:)) evet çok kolay olanı şikayet etmek dilekçe vermek cimere gitmek falan:) ben konuyu kimseyle papaz olmadan nasıl halledebilirim derdindeyim. Arkadaşın tez için son dönemi yazmazsa yüksek lisans boşa gidecek şimdi siz diyeceksiniz ki sana ne:) evet yazarken bunları demek çok kolay oluyor ama uygulamada çok zor oluyor. Birinin işlerini bozan hayallerini yıkan O kişi olmak istemiyorsunuz. Birileri bunu farkedip önlem alsın istiyorsunuz. Size göre kötü öğretmen ben oldum:) içimi dökeyim dedim sağolun bir de siz doldurunuz

Özel eğitim sınıfında tek öğretmenin bulunmasiyla çocuk bir eğitim alamaz,gidip geldiğinin de bir faydası olmaz.Ordaki zamanı öğretmen sadece çocuğun başına bişey gelmemesi için uğraşarak geçirir ki o konuda da yeterli olmayabilir. O yüzden konu sahibi müdürle konuşun ,o çocukların da zamanından gidiyor.

Sınıfta bir sıkıntı olsa ilk müdürün başı yanar ama müdür size güveniyor demek ki..Yaşadığım yerde olsaydı veliler direk Cimer’e yazardı, siz de kimliğinizi gizleyerek yazabilirsiniz aslında..
İyi bir şey mi bilmiyorum ama evet aramızds öyle bir güven var

Özel eğitim sınıfında tek öğretmenin bulunmasiyla çocuk bir eğitim alamaz,gidip geldiğinin de bir faydası olmaz.Ordaki zamanı öğretmen sadece çocuğun başına bişey gelmemesi için uğraşarak geçirir ki o konuda da yeterli olmayabilir. O yüzden konu sahibi müdürle konuşun ,o çocukların da zamanından gidiyor.
Aynen öyle oluyor maalesef. Yarın konuşacağım bakalım neler olacak

Tez çalışması elbette önemli ama bu, diğer öğretmenin ders saatlerinde sürekli sınıftan ayrılmasını haklı çıkarmaz. Sonuçta burası bir araştırma ortamı değil, bir eğitim kurumu. Senin üzerindeki yükü ve çocukların mağduriyetini görmezden gelmek doğru değil. Müdürle konuşurken doğrudan şikayet etmek yerine, ‘Bu şekilde uzun vadede sürdüremiyorum, gerçekten çok zorlanıyorum, bir çözüm bulunmalı’ diyerek yaklaşabilirsin.

Pardon ama ben neden hakkına giriyorum? Bunu benim birilerine söylememe ne gerek var? 5 çocukla tek öğretmen oldukça zor bir durum müdür ve diğer arkadaş bu durumu biliyor herkes biliyor diğer öğretmenler veliler herkesin haberi var ve görüyor. hakk'a giren ben miyim sizce? Tek başıma öğrencilerle ilgilenmeye çalışıyorum. Erkan açıp hepsini ekrana kilitlemiyorum bu kadar zorluğa reğmen
Yetemediğiniz, etkinlik yaptıramadığınız ve tek olduğunuz için kendilerine zarar verme durumlarını tam takip edemediğiniz çocuklar olduğu için, bu durumu üstlerinize söylemediğiniz için hakka girmiş oluyorsunuz.
Özel çocukları ekrana kitlemediğiniz için madalya takacak değillerdi size.
İşinizi ya doğru düzgün yapın yapamıyosanızda resmi yerlere bildirin. Bu kadar basit.

Yetemediğiniz, etkinlik yaptıramadığınız ve tek olduğunuz için kendilerine zarar verme durumlarını tam takip edemediğiniz çocuklar olduğu için, bu durumu üstlerinize söylemediğiniz için hakka girmiş oluyorsunuz.
Özel çocukları ekrana kitlemediğiniz için madalya takacak değillerdi size.
İşinizi ya doğru düzgün yapın yapamıyosanızda resmi yerlere bildirin. Bu kadar basit.
Söyledmediğimi nereden biliyorsunuz? İki gün önce kurul toplantısında beş çocuk birden geldiğinde iki öğretmen olarak bile çok zorlandığımı, çok ağır olan bir öğrencinin bireysele alınması gerektiğini anlattım uzun uzun. Yani bunu bilen bir müdür tek öğretmenin hiç yapamayacağını akıl edebilir değil mi? Demek ki söylemişim ama bir şey yapmamış.

Tez çalışması elbette önemli ama bu, diğer öğretmenin ders saatlerinde sürekli sınıftan ayrılmasını haklı çıkarmaz. Sonuçta burası bir araştırma ortamı değil, bir eğitim kurumu. Senin üzerindeki yükü ve çocukların mağduriyetini görmezden gelmek doğru değil. Müdürle konuşurken doğrudan şikayet etmek yerine, ‘Bu şekilde uzun vadede sürdüremiyorum, gerçekten çok zorlanıyorum, bir çözüm bulunmalı’ diyerek yaklaşabilirsin.
Mantıklı bir yorum geldi çok şükür sağolun ben de bu şekilde bir konuşma yapmayı düşünüyorum

Merhaba kk kadınları
Benim şu an için elti görümce kaynana vb. Problemlerim yok pek ilginizi çeker mi bilmem ama benim derdim bu aralar mesleğimle..
15 yıllık bir okul öncesi öğretmeniyim mesleğimi de çocukları da çok severim hala eski velilerimle görüşürüm öğrencilerim ziyaretime gelir. Son üç yıldır özel eğitimde çalışıyorum ilk başlarda çok zorlanmış olsam da buna da alıştım. Okulda iki öğretmen birlikte derse giriyoruz herhangi bir teneffüs vs yok 5 saat aralıksız eğitim veriyoruz 5 tane özel gereksinimli (otizmli) öğrencim var 4 yaşındalar. Buna da tamam zaten hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Sorun şu ki diğer öğretmen arkadaşın tez çalışması nedeniyle sürekli okuldaki diğer çocuklarla eğitim yapmak için sınıftan ayrılması ve benim tüm öğrencilerle tek başına kalmam. Devlet bile beş çocuğa iki öğretmen vermiş çünkü tek başına yapılabilecek bir iş değil. Haziran'a kadar bu şekilde devam edecek ama ben cidden çıldırmak üzereyim. Çocuklarla hiçbir etkinlik yapamıyorum. İki tanesi ne bulursa ağzına atıyor kemiriyor sürekli onların ağzından bir şey çıkarıyorum. Yani ortamdaki her şeyi alsam duvarlardaki veya kaloriferdeki çocuklar bir yerini çarpmasın diye yapılan yumuşak kaplamaları kemiriyorlar. Hamur çıkaramıyorum hepsi yiyor yani beşini birden gözetleyemiyorum. Boya çıkaramıyorum kağıt kalem de. Oyuncaklarla oynamak bile imkansız gibi çünkü bir çocuk sürekli sınıfta koşuyor küçücük sınıf zaten onu gözetlemekten bir şey yapamıyorum. Diğeri sürekli tv izlemek istiyor. Açmak istemiyorum o da bilgisayarla yazıcıyla tv ile oynuyor tuşlarına basıyor fişlerle oynuyor. Bir tanesi sürekli ilgi istiyor oyun oynamak istiyor oyun kuruyoruz diğeri gelip bozuyor bu sefer ağlama krizine giriyorlar. Birisi sürekli yemek yemek istiyor. Beslenmesini açıyorum yarısını yiyorsa yarıdan fazlasını oraya buraya saçıyor. Yani öğretmen olmayana nasıl anlatılır, 1 yaşında beş çocukla küçücük bir odada beş saat kaldığınızı düşünün, 1 yaş demenin sebebi yürüdükleri için, yoksa 6-7 aylık bebek zekasında olanlar var. Yani tam bir kaosla geçen beş saat...Ve ben çok çaresizim. Arkadaşa izin veren de müdür. Müdüre gidip anlatsam bu sefer arkadaşın tezine engel olacağım. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Eğitimci değiliz biz ne yapabiliriz diyebilirsiniz ama içimi dökmüş olayım yarın beni neler bekliyor diyerek gideceğim ama şimdiden karnıma ağrılar girdi.. Dua edin diyeyim...
Mesai saatlerinde mi yazılıyor bu tez? Öyle bir şey yok tez her zaman yazılır işlerini bitirsin yazsnlar. Siz öncelikle tez yazan arkdslara anlatın yapamyrm diye bir çare bulalm diye sonra müdüre gidin olmazsa cimere yazın.
Çünkü sonunda yine siz kötü olacaksnz

Hepinize toplu cevap olsun diğer arkadaş özel eğitimci yani yönetmelik gereği bir özel eğitim bir okul öncesi şeklinde derse giriyoruz. tez için anne ve çocuklarla birlikte bir çalışma yaptığı için mesai dışında çalışamıyor. Arkadaş uzun zamandır birlikte çalıştığım aramızda bir sorun olan uzak birisi değil yakın arkadaşım. Birlikte çok güzel işler yaptık önceki yıl çocuklarla yaptıklarımıza herkes hayran oldu yani arayı bozmak istemiyorum o da çok zorlandığımın farkında. Sürekli teşekkür ediyor. Çocukları maksimum düzeyde gözlemliyorum. Ama dediğiniz gibi şu an en büyük amacım çocuğu sağ salim teslim ailesine edebilmek.
O çocukların hakkına giriyorsunuz bu şekilde.
1 yılları gidiyor hakettikleri eğitimi alamadıkları için.
Son cunlenizden anladığım şu an sadece cocuklara hiç bir eğitim.vermedin gün sonunda sadece aileler sağ olarak teslim etmek hedefiniz.
Aileler biraz olsun eğitim için gönderiyor ama okula yanınıza. Aradasiniz için başka çözüm yolu bulumsun

Back