- 30 Eylül 2007
- 2.798
- 22
-
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
benimde çocuğum yok ama türkiyedeki devlet okularından şüpheliyim
ben hiç türkiyede okumadım ama gördüğüm kadariyla özel okullar daha başarılı
nedenmi? tutarsaniz ziraat mühendisini sinif öğretmeni yaparsanız o eğitimden ne beklersiniz?
okadar çok biliyorum ve taniyorumki hayatında hiç öğretmenlik dersi görmemiş ama öğretmenlik yapiyor
ama özel okullarda genelikle öğretmenler daha kalieteli
hepsi değiller bu kesin
ama en azindan çok kaliteli bir okula yolayınca ve hem okulu hem öğretmenlerini iyi araştırınca sorun olmaz gibi geliyor
anasıfından beklediğimi alamadık diyorsun ama anasifindan ne bekledinizki onu anlamadım?
:mymeka: yasakkelime Bence hiç gerek yok böyle okullara.devlet okulunu bn pek tasvip etmiyorum özel okulunda züppe olanları var.ama pek savunmasamda su fetullah ın okulları varya izmirde yamanlar koleji fala ne yalan söliyim tam eğitim veriyolar galiba orları araştırsanız?
Güzel bir düşünce bencede.Ne olursa olsun devlet okulundan şaşmayın.Evet ,özel okulda öğrenci sayısı az,bu nedenle öğretmen daha iyi ilgilenebiliyor öğrenci ile,ancak bu ilgi öğretmenin sadece kendini paralamasından ibaret.Çocuklar birbirine bakarak şımarıyor,adeta kimlik değiştiriyorlar.Başarı derseniz ,gidin inceleyin özel okulların Öss sonuçlarını 1-2 kişi dışında hepsi özel üniversitelere devam ediyor.Akıtılan paralar havaya uçuyor ...Oks sonuçları da farksız.Benim çocuğum olsa asla özel okula göndermem.Bizler devlet okulunda okuduk ,ama en güzel yerleri kazandık.Yollarım çocuğumu iyi bir devlet okuluna,özel okula vereceğim paranın 4 te 1'ni verir çocuğuma özel ders takviyesi yaptırırım.
eskiden maddi durumumuz iyi olmasına rağmen ben ve kardeşlerim hep devlet okuluna gittik ve ünv de gayet güzel bölümler kazandık.
özele gidince çocuk daha başarılı olacak diye birşey yok.
ilkokulda sınıf öğretmeni çok önemlidir.öğretmen araştırabilirsiniz.bulunduğunuz yerdeki merkez okullara verebilirsiniz.
çalışma hayatımdan da biliyorum ki köklü olan birkaç kolej dışında bazı kolejlerde şişirme notlar veriliyor,ve aileler de çocuklarını çok başarılı sanıyorlar. bu tamamen veliyi aldatmak oluyor.
maddi durumum yeterli olsa bile ben ilköğretimi kesinlikle devlet okulunda okuturum.
onun dışında siyasi bağlantısı olan kolejlere göndermenizi tavsiye etmem.
Arkadaşlara katılıyorum.Bencede siyasi yada başka bağlantıları olan okullar tercih edilmemeli.İlkokulu özellikle Devlet okulunda okumasından yanayım,
İyi eğitim veren içimize sinen bir okul olur muhtemelen Devlet'e ait.
Bende babası da Devlet okullarında okuduk, hiç bir zararını da görmedik,
Sonrasını ise düşünürüz,
Özel okul daha iyi eğitim verir diye asla düşünmedim ve düşünmüyorum,
Hele ki belirli bir şahsa ait kurumlara asla göndermeyin derim.
Canım 2 yıllık bir öğretmen muhtemelen stajyerliği yeni kalkmış bir öğretmendir.Onun öncelikle 1. sınıf dışındaki sınıfları okutup biraz pişmesi gerekir.Ben 4. yılımda ancak aldım 1. sınıfı ve en doğrusuda böyle bence.Tamam okutamaz değil okutur ama biraz öğretmenliği öğrenmeli diğer sınıflarda.1. sınıf okutmak başlı başına bir beceri.Bugün kızımın anasınıfı öğretmeni ve tüm veliler bir araya geldik
gördüğüm kadarıyla bu konuda endişelenen sadece ben değilmişim
kendisi öğretmen olan veliler de çocuklarının eğitimi konusunda oldukça endişeliler
özel okula gelecek 1. sınıf öğretmenini kimse tanımıyor
İstanbuldan geliyormuş, 2 yıllık bir öğretmenmiş,
arkadaşlar tecrübeli bir öğretmen konusunda hemfikirdi
karar aldık biraz daha araştırma yapacağız
hakkımızda hayırlısı olur inşallah