İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

İlkokulu özellikle Devlet okulunda okumasından yanayım,
İyi eğitim veren içimize sinen bir okul olur muhtemelen Devlet'e ait.
Bende babası da Devlet okullarında okuduk, hiç bir zararını da görmedik,
Sonrasını ise düşünürüz,
Özel okul daha iyi eğitim verir diye asla düşünmedim ve düşünmüyorum,
Hele ki belirli bir şahsa ait kurumlara asla göndermeyin derim.

anasınıfında ingilizce, sosyal gelişim vb dersler vardı,ingilizce öğretmeni derslere girmedi, sosyal gelişimde çocuklar evcilik oynadı sadece, müzik dersinde çocuklar evcilik oynadı, , bir sürü kitap kırtasiye parası verdik,kısacası bize verilen sözler tutulmadı

Devlet okulları : İmkanları daha kısıtlı, çocuk etkinliklerinin pekte olmadığı, döküman sıkıntısının yaşandığı yerler..
Özel okullar : döküman sıkıntısı yok, imkanları geniş, sosyal bir ortam açısından bulunmaz fırsatları olabiliyor..
İmkanınız varsa özel okula gönderin derim. Ancak çevrenizde çok meth edilen bir öğretmen varsa ve devlet okulundaysa bu öğretmen, kesinlikle hiç şüphe etmeden o devlet okuluna gönderebilirsiniz...

Evet döküman labaratuvar etkinlikler çok önemli ama bana göre öğretmen daha önemli...
Özel okulların birde şu avantajı olabiliyor öğretmenler tercih edilebilmek adına öğrencinin başarısını bir şekilde yüksek tutmak istiyor bu nedenle çok çalışıyor.. Devlet okulundaki ise biraz vicdani anlamda çalışırsa çalışıyor. Evet müfettif ve denetimler var ama kimse size devlet okulundayken bu çocuklar neden başarısız demiyor. Acı ama gerçek

Özel okullara verilen paralara acıyorum. Devlet okullarımız da gayet iyi. Üstelik şimdi okuyan cocuklar bizlerden çok daha şanslı. Müfredatlar çok değişti. Hep araştırmalara yönelik eğitim. Üstelik çevremden de görüyorum ki devlet okullarında okuyan çocukların ÖSS yi kazanma şansları daha yüksek. Gerçi herkesin kendi görüşüdür ama benim kardeşim devlet okullarında okudu. Hemde kenar mahalle eski püskü bir okulda hiç dershaneye de gitmedi ama ilk ÖSS ye girdiğinde Boğaz icini tutturdu ve ing. öğretmeni olucak. Kimse kusura bakmasın ama bunun pek de özel okullarla alakası yok kafası olan azmi olan her okulda okur arkadaşlar

mülakatla girilen seçkin özel okullar var
bnm yegenim de böyle bir tanesine kayıt oldu
bu sene başlayacak
zamanları geçmiş olabilir gerçi ama bir araştırın derim
öğretmeni iyi olursa devlet okulu da güzel bir temel verebilir
ama bunun için de iyice araştırmak lazım

devlet okullarında öğretmen seçme şansınız olmadığını biliyorum. Belki bazı yerlerde müdür insiyatifi ile değiştiriliyor oalbilir.

Ben oğlumu anaokulunda bir vakıf okuluna yolaldım. ama oğlumun özellikelrine ve bizim beklentilerimize cevap veremedi. Bu yıl farklı bir özel okula veridk. Butik bir okuldu. Öğretmenimiz de iyiydi. Şimdilik memnunuz. Ama dediğniiz gibi özel okullarda görgü kuralları vb aşırı önemseniyor. biz de bu konuda bayağı zorlandık

Arkadaşlar benim oğlum 4.sınıfı bitirdi ve devlet okulunda okuyor.Okul önemli olduğu kadar öğretmen daha önemli birde devlet okulu ise sınıf mevcudu önemli .Oğlum 1.sınıfa başladığı zaman bütün velilerle bir olup sınıfı baştan yarattık yani devletin bize sunduğu olanaklarla yetinmeyip yerdeki anti bakteriyel döşemesinden ,tozsuz yazı tahtasından,sıralarına ,özel dolaplarına kadar yani herşeyi sil baştan yaratıp yepyeni bir sınıf yarattık özel kollejdeki sınıflardan bile daha donanımlı oldu bir de öğretmeniz azimli ve hırslı bir öğretmen olduğu için sınıfımızın genelindeki çocukların hepsi başarılı yani bu işler sadece okul ve öğretmenle bitmiyor ailelerinde öğretmen olsun çocuğu olsun okulla bağlantısını koparmamalı ve ilgili ve alakalı olmalı

Bugün kızımın anasınıfı öğretmeni ve tüm veliler bir araya geldik
gördüğüm kadarıyla bu konuda endişelenen sadece ben değilmişim
kendisi öğretmen olan veliler de çocuklarının eğitimi konusunda oldukça endişeliler
özel okula gelecek 1. sınıf öğretmenini kimse tanımıyor
İstanbuldan geliyormuş, 2 yıllık bir öğretmenmiş,
arkadaşlar tecrübeli bir öğretmen konusunda hemfikirdi
karar aldık biraz daha araştırma yapacağız
hakkımızda hayırlısı olur inşallah

devlet okulunu bn pek tasvip etmiyorum özel okulunda züppe olanları var.ama pek savunmasamda su fetullah ın okulları varya izmirde yamanlar koleji fala ne yalan söliyim tam eğitim veriyolar galiba orları araştırsanız?
:mymeka: yasakkelime Bence hiç gerek yok böyle okullara.

Güzel bir düşünce bencede.
O kadar paraya özel ders aldırılabilir öğrenciye.Başarı daha fazla olur bencede.

Arkadaşlara katılıyorum.Bencede siyasi yada başka bağlantıları olan okullar tercih edilmemeli.

Canım 2 yıllık bir öğretmen muhtemelen stajyerliği yeni kalkmış bir öğretmendir.Onun öncelikle 1. sınıf dışındaki sınıfları okutup biraz pişmesi gerekir.Ben 4. yılımda ancak aldım 1. sınıfı ve en doğrusuda böyle bence.Tamam okutamaz değil okutur ama biraz öğretmenliği öğrenmeli diğer sınıflarda.1. sınıf okutmak başlı başına bir beceri.

Benim tercihim de devlet okulundan yana.benim arkadaşlarımdan 2 side özel okul mezunu,öyle aman aman bi başarıları yok.benden çok iyi değiller.Ben Lisede ticaret lisesine gittiğim halde.Üniversitede ve meslek hayatımda somut başarılar sağladım.
İlkokuldada talihsiz bir çocuktum çok okul değiştirdim babam memurdu diye.
Bazen kötü öğretmenlerde okudum.

Ama önemli olan öğrencinin içindeki başarı isteği.İlk önemli olan o.Çocuğuna başarıyı aşılamalısın.
Sonraki önemli faktör öğretmen.Devlet okullarında seçtirmiyor olabilirler.Ama biraz müdürle ılımlı bi şekilde konuşup onu ikna edebilirseniz iyi olur.Öğretmen seçiliyor artık kesinlikle,Okul değil.

Okul sadece imkanları için tercih edilebilir.Ama onuda bi arkadaşımızın dediği gibi veliler olarak,sınıfı baştan yaratabilirsiniz.

İnşallah en doğru kararı verirsin.

ben de bir eğitimci olarak devlet okullarından yanayım .özel okulların tabiki avantajları var mesela daha sosyal oluyor çocuklar .ama üniversiteye kadar özel okullarda yada o ayarda eğitim verecek okullarda okutabilecekseniz çocuğunuzu ne ala.daha sonrasında devlet okuluna vermek durumunda kalırsanız çocuğunuz sıkıntı çekebilir.ben anadolu lisesinde çalışıyorum,özel okullardan gelen öğrencilerimiz var ; kurallara uymakta ve daha birçok konuda sıkıntı yaşıyorlar.bence durumunuz müsait olursa bunu daha sonra özel üniversite için kullanabilirsiniz.tabi bu benim düşüncem .hayırlısı olsun sizin ve çocuğunuz için.a.s

ben asla devlat okularından ne basarı beklerım nede egıtım alacaklarını sanıyorum benım arkadasım cocugunu devlet okuluna gonderıyo 5. sınıfta 6. ogretmen degıstı her gelen ogretmen gunu kapatmıs gelecege yonelık bılgı yokk.benım 2 kızım var 5. ve 4 sınıfta kolejdeler cokta memnunum 2sıne yıllık 16 mılyar oduyoruz adamların aldıgı para helal olsuun.. ben ve esım yatırımımızı cocuklarımıza yapmaktan yanayız eve yada arsaya degıll imkanı olan ozele versın derımma.s.

bence bir farkı yok
özel okullarda çocuk başarılı oluyor çünkü veliler genelde duyarlı ve çocuklarıyla ilgileniyorlar
nasıl ilgilenmezler bir ton para veriyorlar
bendeözel okula gönderirim kesin derdim eskiden
ve bu sene siftahını ana sonıfında yaptık özel bir okulun
ççocuklara sabahtan akşama kadar masa başında etkinlik yaptırıyorlardı
1.sınıfada arkadaş göndermişti oğlunu
çocuğa 1 hafta sonu ödevi tam 38 sayfa vermişlerşimdi öğretmenmi okutuyor bu çocuğu ailemi?
yazık ya bu kadar da yüklenilmez ki
1 ay sürmedi kızımı ordan aldım daha da tövbe ettim çok olağanüstü bir durum olmazsa asla özel okula göndermem çocuğumu

bence ıkısı farklı devlet okullarında bı sınıf 60 kısılık nerdeyse sıralarda 2,3er oturuyorlar ogretmen hangı cocukla ozel olarak ılgılensın..herkesın cocugu kendıne kıymetlıdır ama nerde ıpsız sapsız cocuk varsa hepsı devlet okulunda bana gore..genelleme yapmak ıstemiyorum ama objektıf olmak lazım..tabıkıde pırlanta gıbı cocuklarda var onları goz ardı etmıyorum ama durumunuz varsa ozel okula gonderın cocugunuzu farkı anlarsınız..devlet okullarında sosyal etkınlıkler bıle azınlıkta..

Son düzenleyen: Moderatör:
bende ilkokuldan su yasıma kadar hep özel okulda kolej standartlarında okudum güyaa.. ama sakın sakın diyorum.. hayatımdan cok şey götürmüş. notları şişirdiler hep.. biraz daha para için herşeyi yaparlardı. bana okulumuzun kurucusu açık açık 'kızım burası ticarethane ben burdan para kazanıyorum' diye acıkca söylemişti. özel okula bi suru para vereceğinize arastırıp nezih bir devlet okulunda okutun. ha eger derslerden cok eksik kalırsa veya gerek oldugunu düşünürseniz dershane veya özel ders aldırırsınız.

valla arkadaşım iki çocuğunu özel okula gönderiyodu,diyoki hep pohpohluyolar hiç zayıf not yok,hep çocuğunuz mükemmel diyolar ortokulda aldı çocukları devlet okuluna verdi aman allahım diyo çocuklar bomboş hiçbişe bilmiyolar eve özel hoca tuttu sonra açıklarını kapattırdı ama ya farketmeseydim diyo ..............

Akrabamın çocuğu özel okula gidiyordu.defterlerine bi bakıyordum kitap gibi konuları yazmışlar.hatta o sınıfa ait olmayan konuları bile.ama çocuk anlamıyorum der dururdu.bu sene devlet okuluna gitmeye başladı.hem derslerini anlıyor hem de başarısı arttı.
Ben her zaman şundan yanayım.bence özel okullar ve dersanelerin tek amacı para kazanmak bikaç iyi öğrenciyle isim yapmak ve daha çok para kazanmak.o yüzden ne özel okul ne dersane sevmiyorum.devlet okullarında özveriyle çalışan o kadar çok gayretli öğretmenlr varr ki.ama ne yazıkki toplum olarak onlara gereken değeri ve önemi vermiyoruz.ne maddi ne manevi.bizim zamanımızda anne babalarımız bizi öğretmenlerimize emanet ederlerdi.şimdi öylemi

merhaba ben de özel okul konusunda önyargılarım olduğu için oğlumu devlet okuluna verdim iyi bir devlet okuluydu öğretmenimiz de iyiydi 2 sene devam etti ilk sene çok iyiydi 2. sene problemler başladı çocuk okuldan soğumaya başladı bu sene iyice araştırıp özel bir okula verdim ve önyargılarımda haksızmışım eğitim gayet iyi benim çocuğum kendi okulunda iyi sayılan bir öğrenciyken burda arkadaşlarına anca yetişebildi iş gayet ciddiye alıyorlar hiç de öyle sanıldığı gibi laylaylom yok iyi yetiştiriyorlar çocukları gayet disiplinli. Tabi ilgililer de bir sorun yaşamıyorsun sosyal aktiviteleri fazla ders sayıları fazla olmasına rağmen okulda sıkılmıyorlar. İkisini de aynı çocukta denemiş biri olarak özel okulu tavsiye ederim tabi eğitime önem veren ciddi bir kuruluş olmasına dikkat ederek. sevgiyle kalın.

tabiki başta imkan meselesi.her özel okul gerçekten özel değildir.çok iyi devlet okullar olduğuda bir gerçek.
yalnız özel okullarda her zaman rekabet vardır.sınıf nufusunda belli bir sayıyı aşamazlar.benimde kızım özel okulda ikinci yılını okuyor.ana okuluda aynı okuldu.gayet memnunum.bende devlet okullarında okudum hayatım boyunca.bana göre ikisi arasında bariz fark var.verilen ilgi farklı.
şunuda belirtmek gerekir,çocuğun kapasitesi,öğretmenin verimliliği,ailenin ilgisi hepsi bir bütün olmalı.nasıl olsa okula tonla para veriyorum ilgilenmesemde olur derseniz bu bütün bozulur.öğretmen iyi değilse çocuk okuldan soğur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…