İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

devlet okulunda okumak en güzeli...
özel okulların eğitimini öss ve oks gibi sınavardan sonra genel olarak seviyesinin ne kadar kötü olduğu çıkıyor kazanma oranı düşük kazananlarda özel üniversiteye yazılıyor puana gerek duyamadan...
hele özel okula götürüp birde dershaneye gönderenler var bu mantığı hele anlamış değilim
okumak insanın içinde olur gerisi boş...

bence özel okul daha iyidir.imkan meselesi elbette.benim imkanım yok ama özel okula da kötü demem.özel okulda notlar şişiriliyor dense bile ilgili bir veli çocuğunun durumunu bilir diye düşünüyorum.özel okula gitseydi oğlum ingilizce öğrenecekti en azından.diğer sosyal aktiviteleri saymıyorum.oğlum 5 yaşındayken özel bir kreşe gitti.orada verilen eğitim ve ilgi çok farklıydı.şimdi devlet okulunda öğretmenimizde çok iyi ama devlet okulunun imkanlarıda ortada.

özel okulda öğrenciler bilgi yönünden çok eksik oluyor..öğretmen çok ilgilenir diyorsun ama öyle olmuyor..parayı veren düdüğü çalar misali öğretmenler üzerinde hep bir baskı var..veliler,okul yönetimi tarafından yanii
devlet okulu daha iyi

devlet okulundaki paylaşım,dostluklar acaba o özel okullarda war mıdır?
özel okullardan çıkıo ipsiz sapsız büyüklerine saygısız insanlar(bu kaide istisnalar olabilir üstünüze alınmayın genel bu)
ayrıca bu krizde özel okul hak getire...

devlet okulu da olsa,özel okul da olsa ilk önce veli-öğrenci kalitesi önemli.
veli öğrenci ile ilgilenmezse,öğretmen ağzında kuş tutsa yine de öğrenciye birşeyler veremez ya da öğrenci bunu minimum seviyede alır...

ya da seviye sınıfları varsa (ki bu mevzuatta yasak) oradaki eğitim daha kaliteli oluyor..

özel okulların en cazip kısmı yabancı dilin çok güzel öğretiliyor olunması.başka büyük bir artı göremiyorum.

Ben hem özelde hemde devlette eğitim görmüş birisi olarak çok kesin konuşuyorumki,özel okulun hiçbir artısı yok..Tabi ki iyi eğitim veren devlet okullarının yanında.bugün hem fiziksel açıdan hemde eğitim açısından donanımlı çok fazla devlet okulu var.Çocuğunuzu bu tarz okullara gönderip yanındada okul sonrası desteği aldırmanız en mantıklısı..sonuçta özelede giden devletede giden takviyeye ihtiyaç duyuyor.

ben özel okuldan yanayıım benım buyuk kızım 6. sınıfta kucuktte 5. sınıftaa 2yıl devlet okulunda okudularr ve 58 cocukla egıtım aldılarr tabıkı buna egıtım denırsee..bunun boyle gıtmeyecegını anladıkk suan ozel okuldalarr ve16 kısıyle ders yapıyolar buna sız karar verın sımdı devletmı özelmı dıye .. 2 cocuga 18 mılyarlar odememıze ragmen aldıkları ucretı hak edıyolarr ..a.s.

.ilkokuldan üniversiteye kadar özel okulların hepsine karşıyım.Benim kızım 4.sınıfa gidiyor,deneme amaçlı bir özel okulun sınavına girdi ve derece yaptı.bedava okula gidecekti ama biz o okula vermedik.Bence çocuklar iyi olan herşeyi bildikleri gibi zor olanları da bilmeli.......Özel üniversiteden mezun olanlar için görüşümse mesleklerini parayla satın alıyorlar bence.......biraz sert oldu belki ama kusura bakmayın artık.

Arkadaşım seni kınıyorum. Ne kadar talihsiz ve saçma bir yorum.

Siz gidin verin o çok övdüğünüz özel okullara evladınızı. Ama biz (ben ve kardeşlerimden bahsediyorum) özel okullarda okumadık, ama hepimizde parmakla gösterilen çocuklardık. Ki şimdi benim kızım devlet okulunda 1.sınıfta. gayette iyiyiz. Sınıftaki bütün çocuklar iyi.
Özel okullardaki imkanlar belki farklı olabilir ama bu çocuğunuzun ipe sapa gelmez, çok çok başarılı olduğu anlamına da gelmez. Özel okullarda para verdiğiniz için çocuğunuz her türlü şımarıklığı, gevezeliği, öğretmene kafa tutma hakkını kendinde görür. Niye para vermişsinizdir çünkü. Eğitimci bir nevi kölenizdir. Bu mudur aslolan zihniyet. Veli de aynı şekildedir. Öğretmene her türlü hakareti sayar, başarısız bir öğrenci bile başarılı gösterilir. Niye, çünkü para vermişsinizdir. Çocuğunuzun başarısız olmak gibi bir ihtimali yoktur.

Bırakalım bu lafları da evlatlarımız nasıl daha başarılı olur, nasıl onları iyi birer insan olarak yetiştirebiliriz diye düşünelim, tartışalım.

Arkadaşım banlı olduğun için (-) rep veremiyorum ama bilesinki ilk fırsatta repim hanendedir.

Son düzenleme:
kuzum a katılıyorum okul konusunda değil ama dersane konusunda aynı mevzuyu dun amcamla tartıstım.kızı 12 yaşında dersaneye gidiyo ve dersleri berbat dün dersanedeki öğretmenlerle tartışmış parayı almayı bılıyosunuz nıye bu kızın derslerı kotu dıye..bende amcama kızdım sonucta sen cocugunla ılgılenmıyosun kızım dersini yaptınmı dıye sormuyosun saatlerce pcnin başında oturmasına ızın veriyosun ayrıca kızın derste hıc gozu yok öğretmenler ne yapsın sonucta cocuk ne kadar almak isterse öğretmen o kadarını verebılır...
bence aile kontrolunu çocuğun üzerinde tuttukça özel yada devlet farketmez farketseydi öss de bilmem kaçıncı olanlar doğuda çiftçilik yapanlardan çıkmazdı. onlar özel okulamı gitti sanki...

ilkokulu devlet okulunda, ortaokulu ve liseyi istanbul'da cok taninan ozel bir okulda okudum. oncelikle her ozel okulun "ozel" olmadiginin bilinmesi gerekiyor. bir cogu bu isi daha onceki yazilarda da belirtildigi gibi "ticaret" olarak goren mudurler tarafindan yonetilmektedir. benim mezun oldugum okul ozel bir vakifa bagli oldugu icin ticaret olayindan cok daha baska ilkeler vardi. ayrica askeri bir okul kadar da disiplinliydi. cok iyi devlet okullari oldugu gibi, bir cogu imkansizliktan ogrencilere iyi bir egitim sunamamaktadir. yani anlayacaginiz her iki kurumunda artisi ve eksisi mutlaka var. ozel okullardaki egitim olanaklarindan dolayi ogrenciler sadece ders bakimindan degil, ayni zamanda kulturel ve sportif aktivitelerden de daha farkli yonlerde yararlanabilmektedir. bu yadsinamaz bir gercek.

bir arkadasimiz devlet okullarinda ipsiz sapsiz ogrencilerin oldugundan bahsetmis. buna asla katilmiyorum. ekonomik standartlar ya da ailelerin tercihleri ogrencilerin "ipsiz, sapsiz" oldugunu gostermez. ayrica sadece okul degil, birincil egitim veren aile de bir cocugun yetismesindeki en onemli etken.

kuzum'da ozel okullardaki cocuklarin seviyesiz ve simarik olduklarindan soz etmis. bu yoruma da asla katilmiyorum. hem devlet okulunda hem de ozel okulda egitim gormus biri olarak bu tarz karakter bozuklukluklarini okula baglanmasini mantikli bulmuyorum. hatta bir cok cocugun anne ve babasinin verdigi inanilmaz paralar yuzunden daha fazla sorumluluk hissedip ders calistiklarini kendi ve arkadaslarimin yasadigi tecrubelerden biliyorum.

uzun lafin kisasi, cocugunuzu herhangi bir okula yazdirmadan okulun ozel ya da devlet olmasindan cok basari yuzdelerini, ogretmen yeterliligi ve egitim seviyeleri, ogrenci yapilarinin incelenmesinde fayda goruyorum.

Her şey çocukta biter.Aklı başında,sorumluluk sahibi bir çocuk nerde olursa olsun başarılı olur.Özel okuldan yana değilim.Özel okula giden çocuk kendini ayrıcalıklı sanıyor.Sınıfların kalabalık olmaması,dağıtılan testler,tekrar tekrar anlatılan konular...Hepsi nafile.Ben çocuğumu kesinlikle özel okula yollamam.Huyu ,suyu değişiyor çoğunun bu devirde.Tek yaptıkları tüketmek!..Bencil,üstündeki çulla arkadaşlarını aşağılayan bir çocuğum olsun istemiyorum.Biz de devlet okulunda okuduk,hepsinden çok da adam olduk,en güzel yerlerde okuduk.:1closedeyes:

Sevgili arkadaşım, fikrine saygı duyarım elbette ama söylermisin mesajımın neresinde seviyesiz lafı geçiyor.Seviyesiz ayrıdır, şımarıklık ayrıdır. Asla ve asla seviyesiz kelimesini kullanamam ne devlet okulu nede özel okullar için. Benim karşı çıktığım nokta özel okullardakilerin para verdikleri için her türlü hakkı kendilerinde görmeleri. Örneğin öğretmene çok güzel kafa tutulabiliyor. İyi oynamasa bile çocuk okul basketbol takımına seçilebiliyor. Çünkü babası rica etmiştir,(ki aynı zamanda para babasıdır bu şahıs) ve çocuk seçilmiştir.Sınıfta öğrenci öğretmene "sen kimsin be" diyebiliyor. Hepsi öyledir demiyorum ama tanık olduğum, gördüğüm, bildiğim budur.

ilkokulu devlet okulunda ortaokul ve liseyi özel okulda okudum şuanda da devlet üniversitesinde okuyorum.benim gittiğim okul çok disiplinli,aldığı parayı sonuna kadar hakeden,iyi öğretmenlere sahip,her alanda devlet okullarını bile geçen bir okuldu.ama her özel okul özel okul değil maalesef.çoğu bir apartmana kurulan paralı okullar.
benim okuduğum okulun çok amaçlı 750 kişilik salonu,yarı olimpik yüzme havuzu,tenis kortları,basketbol salonları,jimnastik salonları var idi.dans öğretmenleri,fen lisesinden gelen matematik öğretmenleri ve kanadalı amerikalı ve ingiliz hocalar tarafından öğretilen ingilizce dersleri vardı.
18 kişiydi lise sonda sınıfımız(fen sınıfı) ve 2 kişi özel üniye gitti onların da aslında puanı ufak illerdeki devlet ünilerine yetiyordu ama istanbulda okumayı tercih ettiler.ve geri kalan 16 kişi odtü,itü,marmara,istanbul üni,ege üni,dokuz eylül ve yeditepe burslu eczacılık kazandı.
biz de saçlar salık gidilmezdi.öğretmenler sen kimsin diye de konuşulmazdı,formaların altına siyah dahi olsa spor ayakkabı giyilmezdi.gömleğin üstüne okul forması haricinde hırka giyilmesi yasaktı,traşsız gelen erkekleri tuvalette traş ederlerdi ve jöle sürenlerin kafasınıda musluğun altına sokup yıkarlardı zorla saçlarını.yani şuanda devlet okullarında olmayan disiplin bizim okulumuzda vardı.öyle şimdiki liseliler gibi saçları dideleyip de okula gitmek imkansızdı.kaç kere ailem evden okul hırkamı getirsin diye müdürün odasında bekledim.unutmuştum giymeyi.
ve dans hocasıyla tenis hocasyla ingilizce hocalarıyla dört dörtlük sosyal bir insan yetiştiriyordu okulum.sonra zengin züppeden çok doktor mühendis psikolog bankacı öğretmen çocuklarından oluşuyordu sınıf ve okulun büyük çoğunluğu.hepsi kendini bilen ailelerin çocukarıydı.asla ama asla para muhabeti konuşulmazdı aramızda ve oyle marka muhabeti de geçmezdi.okul bizi alıp sergilere söyleşilere götürürdü...
şimdi karşılaştırmak gerekirse özel okul herşeyi önünüze seriyor her türlü imkanı sunuyor kullanıp kullanmamak öğrenciye kalıyor.içinde olan öğrenci sonuna kadar kullanıyor.ama devlet okulunda bu imkanlar kısıtlı ya da hiç olmadığından içinde olan öğrenci de mahrum olabiliyor kendisi çaba sarfetmesi gerekiyor bu da bazen imkansız olabiliyor.
babası para babası olan şahıs ın basketbola seçilmesi de benim bildiğim devlet okullarında olur.çünkü okula bağış yapar.devlet okulu için öenmlidir bir öğrencinin babasının zengin olması ama özel okulda %95 ekonomik gelir eşit olduğundan böyle bir negatif ayrımcılığa gidemezler.karşı gelecek çoktr çünkü.

eğer çocuğunuzu özel okula göndermeyi düşünüyorsanız iyi araştırın derim.çünkü daha öncede söyediim gibi her okul özel değil.bi spor salonu bile yok çoğunun nerde kaldı özellik.nereye kaç öğrenci yerlleştirmiş,okulun vizyonu misyonu nedir öğretmenlerin geçmişi nedir iyi araştırın ve öyle gönderin.bu arada be üniyi dersaneye gitmeden okulda ki hocalarım sayesinde kazandım.özel okullara bu önyargı nie anlamıyorum.elbet aralarında kötüleri vardır ama iyi olanları da unutulmamalı

özel üniveristelerin çoğu ticarethane olmakla beraber hepsi öyle değil.
şöyle söyliyim mesleklerini parayla alıyorolabilirler ama aynı zamanda tercih meselesi de olabiliyorlar.ben istanbul üni de okuyorum.sınıflar çoook kalabalık olduğu için hiç ilgilenmiyor hocalar.yani hiç proje ödev vermiyorlar grup çalışması yaptırmıyorlar.ama özel üniler hep proje üzerine grup çalışması üzerine öğreniolar ve işveren öyle okuyanları tercih ediyor.çünkü adam mülakatta soruyor ne gibi projelerde yer aldın grup çalışmasında ne gibi sıkıntılar yaşadın nasıl üstesinden geldin diye.benim gibi hiç projede yer alamamış grup çalışmasından bihaber insanı değil onları tercih ediyorlar maalesef o yüzden önyargılı olmayalım...artık devir değişiyor işverenin bklentileride değişiyor.önce şu kafayı değiştirelim.özel okullarda okuyan çocuk salak çocuk değildir.

aklimda oyle kalmis kuzum'cum, uzgunum :1hug:

yazdiklarini okudum ve hepsine tamamen katiliyorum. bir an acaba ayni okulda mi okuduk diye dusundum kaydirigubbakcemile5 bizim okulda da ozel olmasina ragmen hocalardan cekinirdik, her sabah ve aksam kiyafet kontrolu yapilir, hatta ve hatta lacivert ve beyaz rengi disinda toka takilmasina bile karisilirdi. ama senin de dedigin gibi her ozel okulda bu titizlik yok.

bir de dil konusuna deginmek istiyorum. uni.ye baslamadan once 7 sene yabanci hocalardan ingilizce ogrendim ve iyi ki de gitmisim diyorum. sonucta hangi ise baslarsaniz baslayin iyi bir dil egitimi kucuk yasta baslarsa sizi daha ileriye tasiyacaktir. evet devlet okullarinda da yabanci dil egitimi var ama bu kadar yogunlukta degil ne yazik ki.

olaya sadece ortaokul, lise gibi bakmayalim cunku inanin bana cocugunuzun gelecegi daha o yaslarda hizli bir yarisla ve zorlu rakiplerle basliyor.

arkadaşlar özel okulların puanla, sınavla girilenlerinin çok farklı olduğunu düşünüyorum çünki parayı bastırsanızda dediğiniz gibi bir Robert koleje bir Alman lisesine bir Galatasaray lisesine Veya diğer illerdeki iyi özel liselere öyle rahatça giremez çocuklar çok çalışıp artı parası varsa belki bir ihtimal girebilir ben okadar kötü düşünmüyorum sonuçta iyi lise iyi üniversite ardından iyi bir geleceğide getiriyor tabiki azmiyle zekasıyla çok iyi devlet okullarını bitirip çok iyi üni lerde okuyanlar daha çok ama iyiyide takdir edelim

tabi ki devlet okulu... alıştırıyorsunuz çocuklarınızı daha küçücükken özell okula rahat yaşama şuna buna ondan sonra geri dönüşü olmuyor...yazık be o çocuklara...
sanki biz özel okullarda okuduk... en iyi üniversitelerdeyiz ama hepimiz...
umarım şu özel okul takıntısından kurtulur milletimiz biran önce...

Bende devlet okulundan yanayım Şükür kardeşimde bende devlet okulunda okuduk hep başarılı öğrenciydik Benimde bir oğlum var ilkokul için bende araştırıyorum sürekli gözlemliyorum şimdi sınavla girilen özel okullar gerçekten iyi ama bir zümreye bir kişiye ait olanlar malesef gelecek vadetmiyor birde şu var genellıkle özel okullar başarılı öğrencilerini burslu okuturlar ki başarı puanları düşmesin ayrıca kaybetmek istemezler her türlü imkanlarını onlara sunarlar ayrıca çevremde özel okula gidipte üniversitede iyi bir okula yada iyi bir bölüme giren görmedim genelde hep özel üniversite yada yabancı diller Şu dönem devlet okulları gerçektende başarılı olmaya başladı artık okullar birbirleriyle yarışıyor isim yapmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…