Bu süreçten geçen herkesin hissettiği, yaşadığı şeyler bunlar

yalnız değilsin öncelikle bunu bil. Bir şekilde gebelik oluşmamış fakat benim sormak istediğim rahim filmi çekildi mi? Konuşulduysa veya yazdıysam gözden kaçırmış olabilirim. Başıma gelene kadar ben de bihaberdim bundan ama tüplerde tıkanıklık durumu çok sık karşılaşılan bir şeymiş. İyi bir doktorla inşallah süreç çok uzamadan çözüme kavuşur.
Öncelikle tüp bebek süreci stres kabul etmeyen bir süreç. Olumsuz hikayelerden uzak durup sürecine, doktoruna, eşine ve ilişkiye güvenmen çok çok önemli. Korku hikayelerine kulaklarını tıka ve gözlerini kapat. Evet biraz zahmetli bir yol bu fakat bu süreçten geçen milyonlarca güçlü kadın olduğunu unutma hiçbir zaman.
Beslenme çok çok önemli, mümkün mertebe paketli gıdalardan, hazır yiyeceklerden uzak durmalısın. Protein oranı yüksek öğünler yemelisin. Avokado gibi sağlıklı yağ oranı yüksek şeyleri günlük beslenmene dahil etmelisin. Eşin de aynı şekilde, en azından yumurtalar toplanıp sperm ile buluşana kadar; çünkü embriyo kalitesini belirleyen faktörlerden biri de sperm kalitesi. Çokluğu değil, kalitesi de önemli.
Uyku düzeni iyi olsun, günlük su içme miktarı iyi olsun.
Bu süreçten geçen bir kadın olarak sana verebileceğim en önemli tavsiye lütfen olumsuz hikayelere kapılma, acı hikayelerine çok fazla inanma. Daha da önemlisi de süreci ailen dahil kimseyle paylaşma

çünkü Allah korusun bir sürecin olumsuz sonuçlanırsa insanların girdiği beklenti, söylenenler seni daha çok yıpratır.
Bol şans