İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

arkadaşlar hemen oradan çıkanlar iyi okullara giremiyor diye yargılamayın yada paralı üniler iyi deyildir diye iddia etmeyin okutacak paramız olsa çocuklarımızdada o özel okulları kazanacak ve okuyacak kapasite olsa neden vermeyelim Ama dediğim gibi gerçekten isim yapmış ve eğitimi iyi olanlara

kardeşim Allah her anne babanın evladının önce içine versin,benim çevremde değişik örnekler var, özel okula gidip başarısız olanda, devlet okuluna gidip il bazında derece girende

bence iyi bir öğretmen iyi bir temel demek.çocuğun genel özelliğine göre öğretmen bulmak en iyisi..ben devlet okulu taraftarıyım.

merhaba arkadaşlar benim kızımda bu sene başlıyor okula ve en sonunda okulumuzu bulduk.hemen hemen tüm yorumlarınızı okudum.bende devlet okulunda okudum nerdeyse hiç arkadaşım olmadı herkes dengi dengine diye bir kavram vardı ki bu halen geçerli bakıyoruz annelere çocuklarına arkadaşları konusunda nasıl baskı yaptıklarını görüyoruz.ben aylık dergileri bile zar zor alabiliyordum babam devlet memuruydu yetmiyordu 2 kardeşim daha vardı.o dergileri alamamam öğretmenimin diline sakız olmuştu beni 23 nisan gösterilerinde bile oynamıyordu okula bağış yapamazdık ya.derslerim iyiydi ama bilgi yarışmalarında okulun kurslarına giden çocuklar yer alırdı ne de olsa para kazandırıyorlar.devlet okullarının kalabalıklığından şikayetçiyim kontenjan sınırı yok ben küçücüktüm bahçede tek başıma gezinirken çikolatamı kapmışlardı elimden düşünün bir çocuğun elinden çikolatasını kapsınlar kıyamet kopar ama ben o yanlızlığımla bir köşeye gidip ağlamıştım.tuvalete gitmek istersin göndermez öğretmen tenefüsü bekle der.şimdi nasıl bilmiyorum ama ben çocukluğumdan bu yana soğudum devlet okullarından.şimdi maddi gücümüz çok şükür iyi.araştırdığım okullar hep özel okullar.sonunda buldum en fazla 24 kişilik sınıf mevcudu.öğretmenimizi tanıdım çok tecrübeli mükemmel bir insan.anasınıfından 1 e geçecek çocukların sınıfında olucakmış ve ben müdüriyetten rica ettim benim kızımıda o sınıfa alıcaklar.300 kişilik bir okul yemek yedik mükemmel gördüğümüz ilgi mükemmel tüm personel güler yüzlü.içim çok rahat.kızımın yetenkleri göze görünücek kalabalıkta kaybolmucak.ilköğretim çocuklarına sordum mutlumusunuz diye evet dediler.haftasonunu iple çekiyormusunuz tatil olsa keşke diyormusunuz diye bir soru sordum hayır dediler.veliler hafta sonu evde kıyamet koptuğunu keşke okul olsa dediklerini söylediler.çocuklar hafta sonu bile okula gitmek istiyorlarmış.sözün kısası şu an okulumuzu bulmuş olmanın verdiği huzur ve mutluluğunu yaşıyorum.iş kızıma kaldı.şimdi beni mutlu etme sırası onda.umarım başarılı bir öğrenci olur.hepinizin yavruları hakkında hayırlısı olsun.

Merhaba,

Bugün üye oldum.
Açıkçası internette özel okul mu devlet okulu mu diye arama yaparken bu sayfa ekranıma geldi.
Ben de bu soruya cevap arıyorum. Forumda yeniyim ve okul ismi verilebiliyor mu bilmiyorum. Bana İzmir'de çevrenizden veya sizin çocuklarınızdan özel okula gidip de memnun olan ( hatta okul ismi verebilecek ) arkadaşlar varsa inanın derdime derman olacaklardır...

Civcivim rumuzlu arkadaşım ,kızını yazdırmışsın , anladığım kadarıyla şu an için gayet de memnunsun.Hayırlı uğurlu olsun, başarılar getirsin inşallah. Eminim okulu seçince üzerinden bir dünya yük kalkmıştır.
Bana hangi okul olduğunu belirtebilirmisin acaba? Belki araştırdıklarımdan birtanesidir ve bize de uygun olan bir okuldur da gidip , görüp tekrar inceleyebilirim.

bazı gerceklerde var benim cocuğum devlet okulunda ama benim imkanım olsa hemen özel okula verirdm devletle özel birmi okuyan heryerde okur katılırm ama birazda zor okur oda bir gerçek..............

merhaba
ben aranıza yeni katıldım.kızım bu sene hazırlık sınıfına gidicek.biz çekmeköyde otoruyoruz.iyi bir devlet okuluna göndernmek istiyoruz.ama malesef burda öyle bi okul yok.ataşehirde iyi okullar var diyolar.bu konuyla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim.sevgiler..

Merhaba arkadaşlar. Baştan sona okudum forumu. Ne güzel paylaşımlar olmuş.
Benimde kızım geçen sene başladı ilköğretim 1. sınıfa. Maddi durumumun gayet iyi olmasına karşın özel mi devlet m diye düşünmedim bile. Sadece iyi bir öğretmen olsun istedim hep onun araştırmasını yaptık. Allah nazardan saklasın direkt 2. sınıftan başlatma ihtimali vardı özel okulun birinde tanıdıgım vardı ve 2. sınıftan başlatalım kapasitesi yüksek demişlerdi. Kabul etmedim.1 sene öncesi devlet okulunun anasınıfına başladı kızım ve şuan da aynı okulun 1. sınıfında okuyor. Çalışıyor oldugum ve öğretmenle sık sık yüzyüze görüşemediğim halde irtibatı hiç koparmadım. Arada da olsa halen ararım kızımın durumu nasıldır diye. Çok şükür öğretmenimizde ilgili alakalı.

Bizlerde devlet okulunda okuduk ve şuan güzel yerlerdeyiz. Erkek kardeşimde devlet okulunda okudu şuan Paris Sorbonne Üniversitesinde Hukuk yüksek lisansı yapıyor.

Arkadaşlar diyeceğim şu ki, özelmiş devletmiş önemi yok inanın. Durumunuz var ise ve sonuna kadar özelde okutacak iseniz araştırın iyice ve özel okulda okutun yavrunuzu. Ama temel önemlidir deyip ilkokulu özelde okutup sonrasında devlet okuluna verirseniz işte o zaman çocukta bocalar sizde.

ıyi bir devlet okulu iyi bir öğretmen bilinçli bir veli ve bilinçle öğretilen bir çocuk.... sonuç süper. Kalın sağlıcakla...

Merhaba arkadaşlar,

Devlet okullarımız yeteri kadar yabancı dil eğitimi verebilse , çocuğu ile ilgili bir anne baba ve ilgili bir öğretmenle tabiiki devlet okulu derim ben de... Fakat günümüz koşullarında yabancı dil şart... Bundan dolayı da bence imkan var ise özel okula gitmeli bir çocuk , Esas kendisinin özel olduğunu , gittiği okulun sadece etiketine sabit kalmamasını vurgulayacak. Hayat gitgide daha da zorlaşıyor ve ekmek aslanın ağzında... Bu yüzden hayata bir adım bile olsa daha önde başlaması bence geleceği açısından daha faydalı... yoksa öğrenecek olan çocuk her yerde öğrenir, amaç sadece sınavlarsa ama bir dil öğrenmek , dilin konuşulduğu memlekette olmadığında çok daha zor... Sadece ama sadece yabancı dil eğitiminden dolayı ben özel okul diyorum....

Diğer taraftan çocuğun yakın olan bir devlet okulunda okuması da çevre ile ilişkileri, varsa mahalle kültürü , mahalle arkadaşlığı, oyunla öğrenme, arkadaşlık ve paylaşım açısından (çünkü yaşıtlarının hepsi o civarda oturuyor olacak ve çıkışta oyun oynayabilecekler daha fazla özel okula göre.. ) ağır basabilir.

Neticede zor konular ve iyi düşünülerek krar v erilmesi gereken konular bunlar..

Bu arada İzmir'li arkadaşlar bana Bornova ve Karşıyaka civarında öğretmeni ilgili olan devlet okulları örnekleri verebilirlerse çok memnun olurum. Aynı şekilde çocukları özel okula giden İzmirli arkadaşlar da özel okullarından bahsederlerse , şu dönemde kafası karışık olan benim gibi anneler çok yol göstermiş olurler.

Şimdiden teşekkürler, hepimiz için ve çocuklarımız için hakkımızda hayırlısı diyorum ben...

selam benım ıkı cocugumda ozel okulda ...ılk kızım basladı okula mıllı egıtımde fakat verılen sozlerle yapılanlar cok farklı olunca 15 gun sonra okul degıstırdık cok zordu verecegımız karar ama her şerde bır hayır var derler ya bızım ıste oyle oldu harıka bır annemız var okulda (ogretmenımız)...allah bıze hayırlı kazanc verdıgı muddetce cocuklarımı sonuna kadar bu okulda okutacagım...asıl sıhır ogretmenımızde bu sene kızımı mezun edıyor ınsallah oglumda bu annemızle(ogretmenle )devam edecek....onemlı olan nerde okudugu degıl...... kımden ne ogrendıgı ......ayrıca kımın ne ogrettıgı......benden sıze tavsıye ....okuldan once ogretmen (anne olabılecek) onemlı ...ozellıkle ılkokul1.sınıf....ınsallah sızlerde bızım kadar sanslı olursunuz... bızım annemız gıbı bır (ogretmen) annenız olur a.s.

bu konu iyi olmuş yeni gördüm diğer sayfaları okuyacağım sonra.benimde otistik geçmişi olan oğlum var.eylülde başlayacak.bende düşünüyorum ne yapsak diye.bide eşim asker olduğ için 1 sene burda ( vanda) okula gidecek sonra tayinimiz çkaçak.yani çocuk sürekli okul değiştirecek.ne yapsak düşünüyoruz.sizde akıl verin kızlar.tabi bu işler imkanla alakalı ama şöyle söyleyim çocuğum için özel okul olmazsa olmaz bir gereklilikse başka şeylerden vazgeçip göndereceğiz

ben bu sorunuzu bir öğretmen olarak cevaplıyorum.
ben daha önce özel okulda çalıştım, şimdi de bir köy
okulunda görev yapıyorum. elbette özel okulun imkanları
çoooook geniş ama köy okulundaki öğrencilerim de
son derece başarılı, devlet bursu alan da var, anadolu lisesi
kazanan da...
yani önemli olan okuldan çok öğretmen ve arkadaş çevresi
size düşen bunları iyi takip ve analiz etmek
daha yolun başındasınız, uzuun bi süreç sizi bekliyor,
kolay gelsin :)

çok teşekkür ederim cevabınız için sağoluna.s.

yerinde bir konu olmuş.
özel okulun sosyal açıdan ve dersi bol materyalle işleme açısından büyük imkanları var tabi ama
artık bi çok özel okul var. her okul birbirini tutmuyor açıkçası bu ekonomik durumla ilgili uygun olan özel okullar imkan açısından daha verimsiz. devlet okulunda imkanları yükseltmek de velinin elinde düşürmekte. tabi herşeyden önemlisi her ikisindede işini iyi bilen bir öğretmen. eğer merkezi bir yerde oturuyorsanız sosyal açıdan donanımlı bir devlet okul bulmanız kolay olur. herkese kolay gelsin. çocuklarımız kıymetli

Merhaba arkadaşlar,
Şu an emekli adayı sınıf öğretmeniyim.Devlet okullarında çalıştım.Çocukların başarısını okul-aile-öğretmen üçgeninde değerlendiriyorum.Özel okullar sizden aldıkları paralarla teknolojiyi eğitimde kullanabiliyorlar. Bulunduğunuz yerde en yakınınızdaki devlet okuluna biraz maddi destek sağlayarak çocuklarınızı teknolojiden yararlandırabilirsiniz.Benim sınıfımda akıllı tahta, bilgisayar,yazıcı, tarayıcı ve klima var.Ayrıca internet bağlantısı.Bunların hepsini velilerimle dört yıl önce sağladık hem de devlet okulunda.Sonuç mükemmel.Teknolojiyi sınıf ortamında sürekli kullanabilecek,yeni sistemi benimsemiş ve uygulayan,iletişim becerisi iyi bir öğretmeni seçmeniz yeterli olacaktır.ıyi şanslar diliyorum.

ben öğretmenim eğitimde şu üç şey önemli aile öğrenci öğretmen.bu üçü destekli ve donanımlı olursa harika şeyler çıkar.öğretmenin seçilmiş olması ve öğrencilerinin de seçkin olması gerekir .orta yaş ideal öğretmendir (bir de okuldaki branş öğretmenleri sınıf öğretmeninin başarısını daha iyi bilir )iyi bir devlet okulu daha iyi bence göz boyamaz gerçekleri bilirsin (çocuk seviyesini)AMA öğretmende de disiplin ön koşul olmalı sonra sınıfta başarı olmalı önce eğitim sonra öğretim bence.kitap okunmalı çocukların yanında kitap okuyan başarıyı yakalar model olmalıyız küçük ödüller vermeliyiz her kitaba hoşçakalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…