Merhaba arkadaşlar,
Devlet okullarımız yeteri kadar yabancı dil eğitimi verebilse , çocuğu ile ilgili bir anne baba ve ilgili bir öğretmenle tabiiki devlet okulu derim ben de... Fakat günümüz koşullarında yabancı dil şart... Bundan dolayı da bence imkan var ise özel okula gitmeli bir çocuk , Esas kendisinin özel olduğunu , gittiği okulun sadece etiketine sabit kalmamasını vurgulayacak. Hayat gitgide daha da zorlaşıyor ve ekmek aslanın ağzında... Bu yüzden hayata bir adım bile olsa daha önde başlaması bence geleceği açısından daha faydalı... yoksa öğrenecek olan çocuk her yerde öğrenir, amaç sadece sınavlarsa ama bir dil öğrenmek , dilin konuşulduğu memlekette olmadığında çok daha zor... Sadece ama sadece yabancı dil eğitiminden dolayı ben özel okul diyorum....
Diğer taraftan çocuğun yakın olan bir devlet okulunda okuması da çevre ile ilişkileri, varsa mahalle kültürü , mahalle arkadaşlığı, oyunla öğrenme, arkadaşlık ve paylaşım açısından (çünkü yaşıtlarının hepsi o civarda oturuyor olacak ve çıkışta oyun oynayabilecekler daha fazla özel okula göre.. ) ağır basabilir.
Neticede zor konular ve iyi düşünülerek krar v erilmesi gereken konular bunlar..
Bu arada İzmir'li arkadaşlar bana Bornova ve Karşıyaka civarında öğretmeni ilgili olan devlet okulları örnekleri verebilirlerse çok memnun olurum. Aynı şekilde çocukları özel okula giden İzmirli arkadaşlar da özel okullarından bahsederlerse , şu dönemde kafası karışık olan benim gibi anneler çok yol göstermiş olurler.
Şimdiden teşekkürler, hepimiz için ve çocuklarımız için hakkımızda hayırlısı diyorum ben...