Devblet okulunun en kenar mahallesinde olanında ilkokulu okudum.... Yaşadığım ilde Anadolu liseleri ve fenliseleri sınavında derece yaptım...
Anadolu lisesini tercih ettim.... Yaşadığım ilin en iyi Anadıolu lisesi Tabii ki devlet....
Üniversite sınavında genelde derece yapamadım ama Türkiyenin en iyi vakıf (özel) üniversitesini burslu kazandım...
Yani devleti de bilirim özeli de...
En kenar mahalledeki en fakir ilkokuldaki öğretmenim müthiş idealist bir kadındı... Biz ilkokul 1. sınıfta bile beden resim müzik dersi yapmadık diyebilirim size.. Varsa yoksa matematikti....
Sonra anadolu lisesine başladım.... En iyi anadılu lisesi olmasına rağmen müdürü rahat bir adamdı.. çok da disiplinli değildi... Tesadüf benim bulunduğum şubenin ingilizce öğretmeni acaip disiplinli bir adamdı, hala görüşür her öğretmenler günü ararım... Onun sayesinde ingilizcem müthiştir...
Sonra üniv. kazandım... YAşadığım ilden uzaklaştım, o öğretmenim dedi ki sosyal bölümde ingilizce okumak zordur, hem yeni bir ile alışmak hem üniversite hayatına alışmak hem de ingilizce siyasal bilgiler okumak yorar insanı, sen bu yıl hazırlık oku, atlama sınavına girme... Onu dinledim, ve hazırlık atlama sınavıına girmedim.. SOnra başka bi sınav yaptılar seviye sınavı, hazırlık okuyacakların seviyesine göre sınıflara ayırıp öyle eğitim vereceklerdi... O özel okula burrslu burssuz ted ankaradan tutun da tarsus amerikana şişli terakkiden tutun istanbulun en iyi kolejlerinden gelen öğrencilerle beraber aynı sınava girdim... Ve tahmin edin o sınavda kaçıncı oldum... 1. bendim 12. ise robert kolej mezunu bir kızdı....
YAni özelde okumak başarının kıstası değil...
Bunu ben mükemmel akıllı zekiydim ditye anlatmadım... Öğretmenlerim idealist ve disiplinliydiler... Onların mükemmeliyetçiliği bana da yansıdı...
Bu biraz da şans, kişisel kapasiteyle de ilgili....
Ama ilkokul seviyesinde özel okulu çok da gerekli görmüyorum.. İlköğretimden sonra daha verimli olur bence...
DAha bebeğimin doğmasına 4,5 ay var ama ben daha şimdiden st.joseph, st.michele, dame de sionn hayalleri kuruyorum... Ama mesela Galatasaray ilkokulu hayalim yok....
İlköğretimi iyi bir devlet okulunda okusun diye düüşünüyorum...