- 5 Kasım 2007
- 7.521
- 2
-
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
benim fikrimde öğretmen iyi olursa çocuğunda içinde varsa devlet okulunda bile olsa başarılı olur böyle bir ayrım bence saçma
benim kızımda devlet okuluna gidiyor öğretmenini araştırdık iyi bilgili hoşgörülü yerine görede disiplinli birisi gözümüz arkada kalmıyor öğretmenden sonra çocuğumuza sonrada bize düşüyor görev
Benim çocuğum yok ama naçizane fikrimi paylaşmak istedim.
Bence okulun devlet veya özel okul olmasının farkları bir yana asıl önemli olan çocuğunuzun öğretmenidir.
İlkokulda atılan temellerin sağlamlığı ilerideki okul yaşantısının tamamını etkileyecektir.
Nice devlet okulunda çalışmakta olan öğretmen tanıyorum ki, özel okul öğretmenlerine taş çıkartırlar.
Mühim olan kendisini yetiştirmiş, gelişen ve değişen öğretim sistemine ayak uydurabilmiş, öğrencisiyle sağlıklı bir iletişim kurabilen, bilgisini olabildiğince veren öğretmeni bulmak.
Sadece özel okul diye eğitimin iyi olduğunu düşünmek bence hatalı olur.
Hele ki çocuk sadece akadaşlarından ayrılmasın diye aynı okula göndermek de bence çok doğru değil.
Başka bir okula da kısa sürede alışacaktır.
Önemli olan okul ortamının ve öğretmenin nasıl olduğudur.
Naçizane düşüncem budur.
Şimdiden Allah kolaylık versin..
Ben de aynı şekilde düşünüyorum .(nacizane bir eğitimci olarak)Ancak kolejlerin de bir çok avantajı var.Bunu gözardı edemeyiz.herkese mutlu yıllar..
Kızım küçükken hiç devlet okuluna gider diye bir düşüncem yoktu hani özele göndereceğimden o kadar emindim.Ama zamanla düşüncelerim değişti.Bu yıl kızım iyi bir semtte devlet okulunda 1.sınıfa başladı.Şanslıyız ki deneyimli ve öğrencilerini çok seven bir öğretmene denk geldik.Tabii ki özel okul gibi değil.Eğer özel okul olacaksa tek nedenim ingilizce ve 3. dil için olur.Ayrıca her özel okulda iyi bir dil eğitimi vermemekte.İyi veren kurumların fiyatları da epey yükseklerde.Bu nedenle bende devlet okuluna göndereek dışardan özel derslere gönderiyorum kızımı.Okulda branş ders olarak yabancı dilde vardı ama milli eğitim kararıyla o da kalkacakmış.Bu nedenle iyi bir ingilizce kursuna göndermeyi planlıyorum.Ayrıca piyano kursuna da gidiyor.Düşüncem; 5.sınıfa kadar devlet okulunda devam etmesi bir yandan ingilizcesini desteklemek 6.sınıfta özel okula başladığında diğer arkadaşlarından geri kalması bir şekilde onları yakalaması.İlkokulda illa özel okul taraftarı değilim.Özel okulda da devlet okulunda da okumay yazma öğrenebiliyorlar sonuç olarak.Devlet okulunda biraz daha ayakları üstünde durmayı öğrenir diye düşünüyorum.Tabii bunlar benim şahsi fikirlerim...
işte tam benim konum....:))son 1 aydır güzel yeğenime okul arayışı içerisindeydik... 4,5,ve 6 yaş için çok iyi bir özel okula gitti.ablam ve eniştem çalıştığı için bu sene etüdlü okul kurasına girdiler ama çıkmadı,zaten ablam çıksa da üzülürdüm diyodu çünkü 6 ya kadar okulda olmasını istemiyordu bu durumda ya yarım gün bi okula verecekler ya da özel okul başka çare yoktu..sonra bi akşam oturduk bu özel okulların listesini yaptık 20 25 lik bi liste ama fiyat açısından zaten çoğunu elemek zorunda kaldık yıllık 15 milyarın altında bildik,güvenilir bi özel okul yoktu sonra 7- 11 milyara üniversite kampüsü gibi son derece modern görünüşlü havuzlu ,spor salonlu okullar bulduk ama araştırınca ne yazıkki orada ATATÜRKÇÜ bir çocuk yetiştirilmeyeceğini anladık...iyice moraller bozuldu tabi en son kadıköyde bi özel okul bulduk serviisyle beraber yaklaşık 10000 tl idi bu haftaya özel bi indirimmiş hep beraber tamam burası olsun dedik, bakmadığımız bir devlet okulu kalmıştı ona da uğrayalım karar veririz dedik uğradık okulun kapısından girer girmez ablam işte burası dedi...o kadar şirin o kadar sıcak ki sonra müdiremizle tanıştık bildiğin anne gibi konuşması tavırları her sene 1 sınıf açıyorlarmış butik okul gibi ve sınıflar en fazla 30 kişi yeğenim öğretmeniyle de tanıştı...sonra düşündük tamam dedik bizde devlette okuduk ve hepimiz mimar öühendis bi yerlere geldik ablam işten biraz erken çıkacak ve kalan zaanda hem özel okulların verdiği dans,bale gibi aktiviteleri bizzat merkezlerine götürerek eğitimini aldıracak, hem de eksik kalırsa derslerine de yardımcı olacak okulda zaten ekstra parayla ingilizce ,drama,satranç gibi derslerde oluyormuş..ta.ama tabi biz bu okula karar verirken yeğenimin asıl düştüğü devlet okuluna vermedik çünkü gerçekten kimsenin memnun olmadığı bi okuldu ...bu okul konusunda önemli olan öğrencinin isteği tabi ona okulu sevdirecek olan da öğretmen ...yoksa bence pek özel okulla bi ilğisi yok zaetn çoğu son sene reklam yapabilmek amaçlı başarılı öğrencileri burslu olarak kayıt ettiriyorlar...sonuçta bu süper 25 milyar ücretli okula gidip,gittiği şubeyi beğenmeyip başka bir şubesine yönelen tanıdığım da var...okul seçimi zor iş bence anne baba ilğisi hepsinden önemli...bu konuda herkese kolaylıklar diliyorum
Arkadaşlar kızım 6 yaşında ve bu yıl ilköğretime başlayacak, anasınıfında özel okula gitti
ama okul hiçbir beklentimizi karşılamadı
yılın başında anlatılanlar yerine getirilmedi
kızım arkadaşlarından dolayı o okula gitmek istiyor
ama ben geleceğini düşünüyorum, iyi bir temel atılırsa gelecekte rahat eder diye düşünüyorum
bu nedenle devlet okullarını düşünüyorum
okul ve öğretmen araştırırken nelelere dikkat etmeli?
değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim