Emin olayıö olmasına da üniden birçok erkek arkadaşım annelerinin buldukşarıyla evleniyor ve evlendiler o kadar kızın pelinden koşmalarına rağmen? Burası Türkiye malesef sizin sandığınız gibi gelişmedik biz.Hiç öyle birşey yok
Emin ol
Bu konuda en kritik nokta birlikte yasamak gibi yazmissiniz.Öncelikle geçmiş olsun.
Umarım bu acıyı en kısa zamanda atlatırsınız..
Diyeceklerim sizin iyiliğiniz için. Bir hemcinsiniz olarak size yaşadığımız toplum hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.
Şimdi biz bir ortadoğu toplumunda yaşıyoruz. Hala çoğu çevrede cinsellik bir tabu.
Az bir zümre sizin gibi cinsellik bakımından daha rahat bir hayat sürüyor.
Ama çoğu erkeğin bilinçaltında kollektif kültürden dolayı cinsellik bir tabu.
Tabi ki çoğu erkek cinselliği elde etmek için: ''Ben özgür(!) hayat sürüyorum,ben Avrupai kafada biriyim'' diyordur. (Tabi inanırsan ben inanmazdım.)
Ve burada aldanmalar başlıyor..
Karşınızdaki adam sizinle evlenmeyecekti. Çok üzgünüm ama bu durum böyle..
Sizden ayrılmadı çünkü sizin gibi eğitimli, kaliteli bir kadınla aynı evde yaşama durumu vardı.Bu işine geldi.
Cinsellik olmasaydı çoktan belki de ayrılmıştı.
Bundan sonra size tek tavsiyem evlenmeden kimseyle cinsellik yaşamayın.
Bu ülkede evlenmeden cinsellik yaşamak en büyük kumar. Kaybetme olasılığı çok yüksek..
Cinsellik yaşamayın ki eski sevgiliniz gibi erkekler sizi sevmese de cinsellik yaşamak için uzun yıllar numara yapmaya çalışmasın bir daha.
Şimdi buraya birazdan '' Ama ben cinsellik yaşadım sonra evlendim vs vs..'' diyenler gelebilir. Evet onlarda var. Ama çok azınlık. Yani onlar istisna. Bu ülkede bunun olması çok zor. Siz şu an Kuzey Avrupa'da yaşasaydınız, tercihiniz buysa çok sorun olmaz derdim. Ama bu ülkede demem. Orada çoğu çift uzun yıllar beraber yaşıyor, çocuk istediklerinde evleniyorlar.
Burada erkekler çoğunlukla sizinle cinsellik yaşamak için beraber yaşamayı kabul ederler. Sonra da evlenmek istedikleri biri çıkınca ilişkiyi bitirirler..
Amerika'da bile artık, bir adamla tanışınca ilk 2 ay cinsellik yaşamayın. Önce niyetini anlayın diyorlarmış. Ki orada cinsellik tabu değil. Biz ne kadar kendimizi Avrupalı gibi görsek de bir orta doğu ülkesiyiz. Kollektif bilinçte cinsellik hala bizde tabu..
Bu olayı bence ders olarak alın. Maalesef bizim ülkede erkeklerin gerçek niyetini anlamak için cinsellik konusundan elemek lazım. Sizinle gerçekten olmak isteyen zaten cinsellik olmasa da sizi terk etmez.
Bu ülkede erkeklerle evlenmeden cinsellik yaşanmaz.
Avrupa'da olsaydık istediğinizi gibi yapın, sorun olmaz derdim. (Gerçi ben nerede olursa olsun evlenmeden cinselliğe karşıyım.) Size bu yorumu bu ülkede yaşadığımız için yazdım. Bizim ülkede cinsellik hala tabu maalesef.
Yoksa sizin yaşam tarzınıza çok saygı duyuyorum. Ama bundan sonra temkinli olsanız iyi olur diye düşünüyorum.
Umarım bundan sonra hayatınıza sizi hak edecek, sevecek, dürüst kaliteli biri girer.
Aynen öyleBen de hiç Avrupai bir insan değilim:) hayatımda Avrupa'yı ilk defa dört beş sene önce gördüm. Kütüğümde Karadeniz'in bir köyü yazıyor, annem babam da gayet geleneksel insanlar..
Bu bahsettiğim birlikte yaşayip evlenen arkadaşlarımın hiçbiri marjinal insanlar değiller. Hiçbirinin annesinin adı Helga, babasının adı Hans degil. Kimi Antepli, kimi Sakaryali,kimi Afyonlu.
Gayet hayatın doğal akışında, sevgilileriyle aynı evde yasiyoralr.
Aslında sanıldığından çok daha yaygın bir şey. Özellikle üniversite için başka şehre giden insanlar tercih ediyor.
sen aileden ayri yaşıyorsan sevgilinle haftasonu kalayım, geç oldu gitmeyeyim, sabah erkenden çıkacağız kalayım diye diye evine yerleştiysen bari iki kira vermeyelim diye de cikabiliyorsun.
Ya da biriniz diğerinin şehrine taşınmaya karar verdiyse dünya masraf yapmak yerine hazır eve taşınıyorsun... Çok olağan, yaygın bir durum aslında.
Ama herkes kendi çevresi neyse ülkenin geneli de o zannediyor. Kendi ailesinde dayak görmüş olan 'tum evliliklerde şiddet var' diyor, babası ve sevgililerinden aldatma gören 'aldatmayan erkek yok,yakalanmayan erkek var' diyor, kendisi sevgilisiyle sevismeyen 'olmasi gereken bu' diyor, sevişen 'hayir herkes sevisiyor,sadece açık açık söylemiyor' diyor... Ama tabii ki herkesin kendi özeli, kendi ilişkisi. Kim neyi yaşamak isterse onu yaşasın.
Sadece o şeyi (ne olursa olsun) yapmadan önce kendine şu soruyu sorsun: bunu kendi isteğimle mi yapıyorum, yoksa sevgilim beni manipüle mi ediyor, sevgilimi kaybetmemek için mi yapıyorum?
Eğer ilk secenekse , zaten o kişi ayrılıktan sonra derbeder olmaz, çünkü kendi tercih ettiği bir şeyi yapmıştır, ama ikinci seçenekte büyük bir pişmanlık yaşanır...
Konu sahibi de istediği icin beraber yasamamis aslında. Hep evlenmek istemiş, ama adam orali olmamış . Zamanında kendisinin 'istedigim hayat bu değil' deyip ayrılması gerekirdi. Eh,onu yapmamış, yaşadığı hayata da kendi istedigi o olduğu için değil sevgilisini kaybetmemek için ayak uydurmuş. Haliyle şimdi oyalandiğini düşünüyor ...
Yazdıklarında türk erkeğinin ikiyüzlü tarafları oldugu konusunda çikolata 'ya katılıyorum. O yüzden uzun yıllardır türk erkeklerinden hoşlanamiyorum bile, gizli muhafazakarlıklarından gına geldi.
Ama bu haliyle bile benim hayatıma giren Türk erkeklerinin hepsi (benim ne kadar rahat bir kadın olduğumu ve düşünce yapımı gayet iyi bilmelerine rağmen) evlilik heveslisi insanlardı. Neredeyse hepsinden, onlar evlilik konuları açıp ciddi bir adım atmaya niyetlendikleri zaman 'hayir, istediğim hayat, ömürlük arkadaşım bu değil' diye, köprüden önce son cikiştan çıkıp ayrıldım.
Bugüne kadar hayatıma giren hiçbir erkek bana geçmişe dair bir soru soramadigi gibi bundan sonraki hayatıma girecek insanlarin da soramayacağina eminim.
Hayat çevremizden ya da ekşi sozlukte yazanlardan ibaret değil ki...
Benim arkadaşlarım da kendi bulduklarıyla evlendiler vallaEmin olayıö olmasına da üniden birçok erkek arkadaşım annelerinin buldukşarıyla evleniyor ve evlendiler o kadar kızın pelinden koşmalarına rağmen? Burası Türkiye malesef sizin sandığınız gibi gelişmedik biz.
12 yıllık birliktelik evliligine yanasmayan bir adam süpriz olmamalı bu durum size...amacı belliymiş34 yaşındayım özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. 22 yaşından bu yana 12 yıl birlikte olduğum kişi beni bu yılın ocak ayında terk etti . İkimizde aynı yaştayız.
2008 aralıktan beri birlikteydik, 2012 yılından beri aynı evde yaşıyorduk. Evlilik yoktu aramızda. Evlilik istiyordum ama sürekli erteliyordu.
2019 eylül ayında yakın bir arkadaşıyla Ukraynaya gitti, ben gitmesini istemedim, biraz tartıştık, çünkü yıllık iznimizi ukrayna tatili ile harcamak istemedim benim için ilgi çekici bir yer değildi. Bana sen de gel dedi , gelmedim, arkadaşıyla birlikte gitti.
Seyahattan döndüğünden beri değişti, bana ilgisi azaldı, ve ocak 2019da da sonuç ayrılık . Benimle irtibatı tamamen kesti
Çok üzgünüm yıkıldım, toparlanmam gerekiyor, ne yapmalıyım ? Bu pandemi yüzünden de eve kapandım . Nasıl kendimi oyalayabilirim ne tavsiye edersiniz ?
7 yildan sonra evlendik, 4 senesinde de beraber yasiyorduk. Bu genelleme olmamis :)12 yıl nedir yageçmiş olsun
Hep derim imkanları müsaitken bir erkek bir kadınla maksimum iki yılda evlenmiyorsa yüzde 98 evlenmeyecektir
Evet ya beraber yaşama aslında şu anda o kadar yaygın ki. Bizzat benim dayımın oğlu henüz 25 yaşında ve bir kızla beraber yaşıyor kız da 20 yaşında sanırsam. Aileler falan herkes de biliyor yani bu beraber yaşama olayını . Gene üniversitede rizeli bir kız arkadaşım vardı. Ailesi de rizede yaşıyordu. Çok da mutahasıp bir kızdı. O da erkek arkadaşıyla yaşıyordu istanbulda. Hatta baya uzun bir süre yaşadılar sanırım. 5-6 sene falan yaşadılar . Ben o zamanlar çok şaşırmıştım , çünkü genel geçer kalıpları düşündüğümüzde hani avrupalılar beraber yaşar falan diye düşünürsek , böyle bir şey yapıyor olduğuna cidden şaşılacak bir tipti.Ben de hiç Avrupai bir insan değilim:) hayatımda Avrupa'yı ilk defa dört beş sene önce gördüm. Kütüğümde Karadeniz'in bir köyü yazıyor, annem babam da gayet geleneksel insanlar..
Bu bahsettiğim birlikte yaşayip evlenen arkadaşlarımın hiçbiri marjinal insanlar değiller. Hiçbirinin annesinin adı Helga, babasının adı Hans degil. Kimi Antepli, kimi Sakaryali,kimi Afyonlu.
Gayet hayatın doğal akışında, sevgilileriyle aynı evde yasiyoralr.
Aslında sanıldığından çok daha yaygın bir şey. Özellikle üniversite için başka şehre giden insanlar tercih ediyor.
sen aileden ayri yaşıyorsan sevgilinle haftasonu kalayım, geç oldu gitmeyeyim, sabah erkenden çıkacağız kalayım diye diye evine yerleştiysen bari iki kira vermeyelim diye de cikabiliyorsun.
Ya da biriniz diğerinin şehrine taşınmaya karar verdiyse dünya masraf yapmak yerine hazır eve taşınıyorsun... Çok olağan, yaygın bir durum aslında.
Ama herkes kendi çevresi neyse ülkenin geneli de o zannediyor. Kendi ailesinde dayak görmüş olan 'tum evliliklerde şiddet var' diyor, babası ve sevgililerinden aldatma gören 'aldatmayan erkek yok,yakalanmayan erkek var' diyor, kendisi sevgilisiyle sevismeyen 'olmasi gereken bu' diyor, sevişen 'hayir herkes sevisiyor,sadece açık açık söylemiyor' diyor... Ama tabii ki herkesin kendi özeli, kendi ilişkisi. Kim neyi yaşamak isterse onu yaşasın.
Sadece o şeyi (ne olursa olsun) yapmadan önce kendine şu soruyu sorsun: bunu kendi isteğimle mi yapıyorum, yoksa sevgilim beni manipüle mi ediyor, sevgilimi kaybetmemek için mi yapıyorum?
Eğer ilk secenekse , zaten o kişi ayrılıktan sonra derbeder olmaz, çünkü kendi tercih ettiği bir şeyi yapmıştır, ama ikinci seçenekte büyük bir pişmanlık yaşanır...
Konu sahibi de istediği icin beraber yasamamis aslında. Hep evlenmek istemiş, ama adam orali olmamış . Zamanında kendisinin 'istedigim hayat bu değil' deyip ayrılması gerekirdi. Eh,onu yapmamış, yaşadığı hayata da kendi istedigi o olduğu için değil sevgilisini kaybetmemek için ayak uydurmuş. Haliyle şimdi oyalandiğini düşünüyor ...
Yazdıklarında türk erkeğinin ikiyüzlü tarafları oldugu konusunda çikolata 'ya katılıyorum. O yüzden uzun yıllardır türk erkeklerinden hoşlanamiyorum bile, gizli muhafazakarlıklarından gına geldi.
Ama bu haliyle bile benim hayatıma giren Türk erkeklerinin hepsi (benim ne kadar rahat bir kadın olduğumu ve düşünce yapımı gayet iyi bilmelerine rağmen) evlilik heveslisi insanlardı. Neredeyse hepsinden, onlar evlilik konuları açıp ciddi bir adım atmaya niyetlendikleri zaman 'hayir, istediğim hayat, ömürlük arkadaşım bu değil' diye, köprüden önce son cikiştan çıkıp ayrıldım.
Bugüne kadar hayatıma giren hiçbir erkek bana geçmişe dair bir soru soramadigi gibi bundan sonraki hayatıma girecek insanlarin da soramayacağina eminim.
Hayat çevremizden ya da ekşi sozlukte yazanlardan ibaret değil ki...
yüzde 98 dedim zaten siz yüzde 2 deymişsiniz7 yildan sonra evlendik, 4 senesinde de beraber yasiyorduk. Bu genelleme olmamis :)
Bir 0 000 'nden beklenmeyecek kadar saçma bir yorum.
Sırf adı erkek olan erk kişisi, evlenmek için seçme özelliğine sahip tek üstün tür olarak bizi tercih etsin diye beyaz gelinliği giyene kadar kimseyle asla zinhar yatmamali miyiz yani?
Ya kadinin isteği? Arzusu? Evlenmeden önce ten uyumunu,karşı tarafın cinsel becerilerini görmek isteyisi?
Bence sağlıklı bir evlilik için evlilik öncesi aynı evde yaşamak şart.
Benim sevgilimin ülkesinde mesela evliliğin ilk yillari boşanma oranları yüksek olduğu için evlenmeden aynı evde yaşamak herkes tarafından destekleniyor.
Benim çok kalabalık bir arkadaş cevrem var, beraber yaşayıp nikah kiyan da var, nisanliyken akşam 8 olunca 'babam kızar,eve geceyim' diyen de. Gözlemlerime göre evlenmeden önce zaten karı koca gibi yaşayanların evliliği daha az sorunla başlıyor.
Ama nişanlısıyla tatile bile gitmeyen, hep toplu yerlerde bulusan insanlar başlıyor (kk konularinda da çok var) ; kocam çok pis bir insan, kocam nasılsa bitince yikanacagiz diye sevişmeden temizlenmiyor, kocam çoraplarını ortaya bırakıyor, kocam akşamları telefondan basini kaldırmıyor, ten uyumsuzluğumuz var, kocam ön sevişmeye önemsemiyor, kocam erken boşaliyor, vajinusmus oldum, kocam her haftasonu annesine yemege gitmek istiyor...
Yeni evlenen insanlar bir şokla 'ama istediğim bu değildi' modunda kavga üstüne kavga ediyor. En güzel yillari hır gür ile geçiyor. Sonra da diyorlar ki : ay canım,evliliğin ilk yılları çok zor.
Oysa sevgiliyken beraber yaşarsan huyunu suyunu görüyorsun, biliyorsun,alışıyorsun.. kabul edersen evleniyorsun. En azından adam 'değişti' olmuyor.
Fragmanı gördüğün film...
*Konu sahibi, ilk yılınızda da evlenseniz bu adam zaten sizden ayrılmayı kafaya koyduysa durduk yere boşanma davası açacaktı. Sonuçta bu devirde ayrılmak ne kadar normalse boşanmak da o kadar normal ve yaygın. O yüzden oyalandim diye dusunme... Evlensen de yine en güzel yılların ayrıldığın bir adamla gecmis olacaktı.
Üzüntün çok normal. Kimse 12 yıllık bir aşkı, alışkanlığı,arkadaşlığı bitince birden normale dönemez.
Toparlanmak için onerilerim olacak da,ah pandemi...
Hersey biraz duzelince yakın kız arkadaşlarıniza zaman ayirin, tek başınıza tatile çıkın (Tolstoy demiş ki: tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.)
Mümkünse ilişkiniz yüzünden yapamadığıniz şeyleri yapın. Sizin istediğiniz neye izin vermezdiya da o surat asar diye yapmazdiniz? Onu yapın işte.
Aşk da yeniden karşıniza cikar . 34 çok büyük bir yaş değil. Benim ellili yaşlarda evlenen kaç tane akrabam var:))
Burada denilen arkadaş (!) ben oluyorum sanırım.Ben bekarım ama benim arkadaslarımın çoğu birlikte yaşadıktan sonra evlendi
Bu erkeklerde hiç öyle Avrupalı falan da değildi
Hatta muhafazakar ailelerden gelen büyük şehirlerde okumuş eğitimli erkeklerdi
Ve maşallah diyeyim çok da mutluluklar
Neden?Çünkü karşısındaki kadını tanıyor huyunu suyunu biliyor ev halini biliyor pis mi pasaklı mı dağınık mı neye kızar neye alınır neye tepki verir biliyorlar karşılıklı
Aynı evi paylaşmayan insanlarda uyum sorunu oluyor tabi!Çünkü yumurtadan sürpriz ne çıkarsa artık evlilik kumara dönüyor .iyi olanda var kötü olanda
Burası Ortadoğu ülkesi derken arkadaş burayı İran falan sanıyor heralde
İran dediğime bakmayın yalnız oradaki insanlarda gayet Özgür cinsellik konusunda
Biz kadınlar bunu yapıyoruz bence
Benim basit görmesin benimle evlenmez vs
Evlenmezse evlenmesin ben buyum demiyorlar ki
Bakire değilim nasıl söyletecem bunu diye bir sürü konu açılıyor burda
Diktirme bilmem ne
Herkes olduğundan farklı görünüp kendini karşı tarafa kabullendirme derdinde
Yaş 30 u geçince eyvah eyvah karalar bağlıyorlar hemen alelacele bir koca bulunuyor adamın niteliği falan yok evleniyorlar sonra mutsuzum.
boşver iyi ki evlenmemişsin, bi de çocukla filan mahkemelerde ailelerin de katilacağı rezilliklerle uğraşıp bosandığını duşün...boyle tertemiz yika elini devam etGüvenmiştim
Bir iki örnek değilBurada denilen arkadaş (!) ben oluyorum sanırım.
Cevap hakkı doğduğu için yazıyorum.
Birincisi; sizin arkadaşınız değilim. Üye deseniz daha iyi olurdu.
İkincisi ben burayı İran görüyorsam sizde Norveç sanıyorsunuz galiba..
Nerede öyle tüm topluma mal edilecek modern erkekler?
Çevrenizde görmüşsünüz birkaç tane onları söylüyorsunuz.
Ayrıca öncesinde aynı evi paylaşmayan kişilerde uyum sorunu oluyor lafı da çok yanlı bir görüş..
Kaç çiftte bunu gördünüz?
Bu arada karşıdakine ikiyüzlü davranan kişiler var.
Ama her kadın cinsellik yaşamak isteyip arkadan başka iş cevirmiyor.
Bu tamamen tercih meselesi.
Ben mesela hep bu fikirdeydim, erkek arkadaşım da bunu böyle kabul etti.Bana saygı duyuyor. Ne ben ne o arkadan iş cevirmiyoruz.
Evet burası Orta doğu ülkesi..
Haberlerdeki kadın cinayetleri sayısına bakınca açık seçik görünüyor zaten..
Sizin çevre Norveç kafası yaşıyor diye tüm toplum maalesef öyle değil.
Keşke Norveç gibi kadına değer veren bir ülke olsak ama maalesef değiliz.
Burası İran kadar olmasa da cinsellik konusunda tabusu olan bir ülke.
Sizin çevrenizdeki bir iki örnek maalesef bunu haksız çıkarmıyor.
Hiç cinsellik olmasaydı ve 12 yıl beklenseydi de 12 yıl bir ilişki için uzun, üzgünüm sizi oyalamış yazardım.Bu konuda en kritik nokta birlikte yasamak gibi yazmissiniz.
Hiç cinsellik yasamadan 12 yil sevgili olunsaydi ve baska hersey ayni olsaydi nasil bir yorum yapardiniz?
Konu sahibi icin evlenmeden cinsellik yasamak problem degil ki? Herkesin deger yargilari ayni degil.
Karsinizdaki insanlari size ait olan kriterlerle degerlendiriseniz cok saglikli olmaz her zaman. Ateist birisine "o gunah , bu gunah" demek gibi anlamsiz.
Bu adamdan ayrildi diye yeniden birisi ile iliski istese veya evlenmek istese evlilik oncesi bu birlilteligi bir engel olarak karsisina cikacak mi? Buyuk olasilkk hayir.
Bence cikmaz, herkesin tercihi farkli ve herkes kendi tercihlerine gore kisilerin bulundugu cevrelerde takilir ve iliskiler kurar.
Konu sahibi yine kendisiyle ayni fikirde (eski sevgilisi gibi) birini gayet rahat bulabilir.
Konu sahibi, size de soylemek istedigim; madem sizin icin nilah onemli degildi, nie uzuluyorsunuz ki?
Evlendim ayrildim gibi dusunun.
12 yil boyunca yasadiklariniza sayin.
Yani evlilige ulasilmasi gereken bir sonuc olarak bakmayin. ki zaten boyle bakmadiginzi varsayiyorum, cunku bi insan bu kadar uzun zaman birseyi beklemez.
Geçen yillari " bekleme" yillari olarak dusunmeyin yani, "sevdigim insanla gecen 12 yil" gibi bakin.
Elbet üzücü ama şuanda yapacak bisey yok, zorla nikah olmaz. Zaten nikah da yapmis olsaniz adam degisip yine sizi terkedebilirdi.
Bel altı da vurulmuş.Bir iki örnek değil
Üniversite okudun mu sen ?
Üniversite görmüş bir insan çevresinde ne kadar çok birlikte yaşayan çift olduğunu bilir özellikle şehir dışında yaşıyorsa
Evet Norveç değil ama durum senin söylediğin gibi de değil
Ayrıca Batıda da ensest ,pedofili,kadın cinayeti oluyor olmuyor değil orda da hersey mükemmel değil !
Arkadaşım değilsin ok
Senin erkek arkadasın ve senin durumun seni bağlar !Birbirinize uyum sağlıyorsanız mutluluklar zaten ne diyebiliriz ki
Benim görüşüm bu
Seninki de o
Tartışmaya gerek yok bence
Herkes kendi çevresini değerlendiriyor
Kadinlar güzel veya değil onu bilmem ama lütfen yanlış anlamayın söylediklerimi.Ben 36 yaşında bi bekar kadınım.Erkekler heyecan bitince genelde gider yada aldatır.heyecan bitmiş.siz kendinizi başka seylere verin.spor yapım mesela.acınızı yasayin inanin hic ummadiginiz anda karsiniza yine bir ask cikacakNe yani ? Kadınları mı çok güzel ? Ne buluyorlar ki ? Ne özellikleri var ?
Anlamıyorum
Bu söylediğim de dahil "bütun genellemeler yanliştır"Bir iki örnek değil
Üniversite okudun mu sen ?
Üniversite görmüş bir insan çevresinde ne kadar çok birlikte yaşayan çift olduğunu bilir özellikle şehir dışında yaşıyorsa
Evet Norveç değil ama durum senin söylediğin gibi de değil
Ayrıca Batıda da ensest ,pedofili,kadın cinayeti oluyor olmuyor değil orda da hersey mükemmel değil !
Arkadaşım değilsin ok
Senin erkek arkadasın ve senin durumun seni bağlar !Birbirinize uyum sağlıyorsanız mutluluklar zaten ne diyebiliriz ki
Benim görüşüm bu
Seninki de o
Tartışmaya gerek yok bence
Herkes kendi çevresini değerlendiriyor
Ayrıca her kadın yani sizin deyiminizle kız bakireyim diye başka herseyi yaşıyor deniyorum
Ama böyle çok var diyorum sadece
Yani bilmiyorum bana saçma geliyor bekaret?
Bir kadın en güzel yıllarını bir gün evlenicem diye heba ediyor
Herkesin kendi tercihi
Ama senin yorumunda erkekler şöyledir böyledir diye kesin kesin konuşuyorsun
Kaç erkek tanıdın ki hayatta?
Emin ol senden çok daha tecrübeliyim
Ayrıca o erkek arkadasınla evleniceğin ne malum yani
Cinsellik yaşamadığım için saygı duyuyor eeee yani ?başka bir sebepten ayrılamaz mı olay buysa
Bir 0 000 'nden beklenmeyecek kadar saçma bir yorum.
Sırf adı erkek olan erk kişisi, evlenmek için seçme özelliğine sahip tek üstün tür olarak bizi tercih etsin diye beyaz gelinliği giyene kadar kimseyle asla zinhar yatmamali miyiz yani?
Ya kadinin isteği? Arzusu? Evlenmeden önce ten uyumunu,karşı tarafın cinsel becerilerini görmek isteyisi?
Bence sağlıklı bir evlilik için evlilik öncesi aynı evde yaşamak şart.
Benim sevgilimin ülkesinde mesela evliliğin ilk yillari boşanma oranları yüksek olduğu için evlenmeden aynı evde yaşamak herkes tarafından destekleniyor.
Benim çok kalabalık bir arkadaş cevrem var, beraber yaşayıp nikah kiyan da var, nisanliyken akşam 8 olunca 'babam kızar,eve geceyim' diyen de. Gözlemlerime göre evlenmeden önce zaten karı koca gibi yaşayanların evliliği daha az sorunla başlıyor.
Ama nişanlısıyla tatile bile gitmeyen, hep toplu yerlerde bulusan insanlar başlıyor (kk konularinda da çok var) ; kocam çok pis bir insan, kocam nasılsa bitince yikanacagiz diye sevişmeden temizlenmiyor, kocam çoraplarını ortaya bırakıyor, kocam akşamları telefondan basini kaldırmıyor, ten uyumsuzluğumuz var, kocam ön sevişmeye önemsemiyor, kocam erken boşaliyor, vajinusmus oldum, kocam her haftasonu annesine yemege gitmek istiyor...
Yeni evlenen insanlar bir şokla 'ama istediğim bu değildi' modunda kavga üstüne kavga ediyor. En güzel yillari hır gür ile geçiyor. Sonra da diyorlar ki : ay canım,evliliğin ilk yılları çok zor.
Oysa sevgiliyken beraber yaşarsan huyunu suyunu görüyorsun, biliyorsun,alışıyorsun.. kabul edersen evleniyorsun. En azından adam 'değişti' olmuyor.
Fragmanı gördüğün film...
*Konu sahibi, ilk yılınızda da evlenseniz bu adam zaten sizden ayrılmayı kafaya koyduysa durduk yere boşanma davası açacaktı. Sonuçta bu devirde ayrılmak ne kadar normalse boşanmak da o kadar normal ve yaygın. O yüzden oyalandim diye dusunme... Evlensen de yine en güzel yılların ayrıldığın bir adamla gecmis olacaktı.
Üzüntün çok normal. Kimse 12 yıllık bir aşkı, alışkanlığı,arkadaşlığı bitince birden normale dönemez.
Toparlanmak için onerilerim olacak da,ah pandemi...
Hersey biraz duzelince yakın kız arkadaşlarıniza zaman ayirin, tek başınıza tatile çıkın (Tolstoy demiş ki: tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.)
Mümkünse ilişkiniz yüzünden yapamadığıniz şeyleri yapın. Sizin istediğiniz neye izin vermezdiya da o surat asar diye yapmazdiniz? Onu yapın işte.
Aşk da yeniden karşıniza cikar . 34 çok büyük bir yaş değil. Benim ellili yaşlarda evlenen kaç tane akrabam var:))
Genel toplum yapısına aykırı hareket mi?Bu söylediğim de dahil "bütun genellemeler yanliştır"
Sizinki de buna benzedi.
" Universite okuyan kizlar şoyle böyleymismismis" seklinde kahvehane dedikodusu yapan okeyci amca muhabbeti.
Gozlemlerinizi soylerken çogunluk boyle derseniz buyuk hata yaparsiniz.
Unv okuyan genclerde idda ettiginiz gibi aniden genel toplum yapisina aykiri hareketler yapanlar cogunluk olmuyor. Elbet farkli nedenlerden farkli hareket tarzlari gelisir ama bunu genelleme kadar abartmayin.
Cok "Avrupai" bir universitede okudum, birlikte yasayan arkdaslar sandiginiz kadar cok yoktu.
bir arkdsin dedigi gibi herkes kendi cevresini taniyor biliyor ve dunyayi oyle saniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?