Oyalandım ve terk edildim

Hiç öyle birşey yok
Emin ol
Emin olayıö olmasına da üniden birçok erkek arkadaşım annelerinin buldukşarıyla evleniyor ve evlendiler o kadar kızın pelinden koşmalarına rağmen? Burası Türkiye malesef sizin sandığınız gibi gelişmedik biz.

Reactions: 000
Bu konuda en kritik nokta birlikte yasamak gibi yazmissiniz.

Hiç cinsellik yasamadan 12 yil sevgili olunsaydi ve baska hersey ayni olsaydi nasil bir yorum yapardiniz?

Konu sahibi icin evlenmeden cinsellik yasamak problem degil ki? Herkesin deger yargilari ayni degil.

Karsinizdaki insanlari size ait olan kriterlerle degerlendiriseniz cok saglikli olmaz her zaman. Ateist birisine "o gunah , bu gunah" demek gibi anlamsiz.

Bu adamdan ayrildi diye yeniden birisi ile iliski istese veya evlenmek istese evlilik oncesi bu birlilteligi bir engel olarak karsisina cikacak mi? Buyuk olasilkk hayir.

Bence cikmaz, herkesin tercihi farkli ve herkes kendi tercihlerine gore kisilerin bulundugu cevrelerde takilir ve iliskiler kurar.

Konu sahibi yine kendisiyle ayni fikirde (eski sevgilisi gibi) birini gayet rahat bulabilir.

Konu sahibi, size de soylemek istedigim; madem sizin icin nilah onemli degildi, nie uzuluyorsunuz ki?

Evlendim ayrildim gibi dusunun.

12 yil boyunca yasadiklariniza sayin.

Yani evlilige ulasilmasi gereken bir sonuc olarak bakmayin. ki zaten boyle bakmadiginzi varsayiyorum, cunku bi insan bu kadar uzun zaman birseyi beklemez.

Geçen yillari " bekleme" yillari olarak dusunmeyin yani, "sevdigim insanla gecen 12 yil" gibi bakin.

Elbet üzücü ama şuanda yapacak bisey yok, zorla nikah olmaz. Zaten nikah da yapmis olsaniz adam degisip yine sizi terkedebilirdi.

Aynen öyle
Birlikte yaşayan çiftler öyle az falan değil
Özellikle üniversite ortamında
Çoğu şu an evli zaten benimde arkadaslarım
Adam okumaya gelmiş İstanbula ailesi nerden bilecek zaten burda kız arkadaşıyla yaşadığını
O yüzden ailelerde sorun olmuyor
Benim üniversite ortamımda herkes böyle evlendi nerdeyse
Yani ne bilim burayı okuyunca şaşırdım
Sanki çok değişik birşey söylüyormuşum gibi oldu yorumlara bakınca

Benim arkadaşlarım da kendi bulduklarıyla evlendiler valla
Annesinin bulduğuyla evlenen görmedim ben
İstanbulda yaşıyorum

12 yıllık birliktelik evliligine yanasmayan bir adam süpriz olmamalı bu durum size...amacı belliymiş

Reactions: 000
Evet ya beraber yaşama aslında şu anda o kadar yaygın ki. Bizzat benim dayımın oğlu henüz 25 yaşında ve bir kızla beraber yaşıyor kız da 20 yaşında sanırsam. Aileler falan herkes de biliyor yani bu beraber yaşama olayını . Gene üniversitede rizeli bir kız arkadaşım vardı. Ailesi de rizede yaşıyordu. Çok da mutahasıp bir kızdı. O da erkek arkadaşıyla yaşıyordu istanbulda. Hatta baya uzun bir süre yaşadılar sanırım. 5-6 sene falan yaşadılar . Ben o zamanlar çok şaşırmıştım , çünkü genel geçer kalıpları düşündüğümüzde hani avrupalılar beraber yaşar falan diye düşünürsek , böyle bir şey yapıyor olduğuna cidden şaşılacak bir tipti.

Bir de arkdas demis ki evlenmeden cinsellik yasadigin icin adam sana deger vermedi...vs.

Ama adam Ukrayna'dan sonra degismis ve suphelerimiz Ukraynali kizlara aklinin kaydigi yonünde.

E simdi adamin evlenmeden cinsellik yasadi diye konu sahibine degistigi hedef kitle evlense bile baska baska istedigiyle cinsellik yasayabilecek bir grup ??

Iste burda da herkesi kendi toplumunun yargilarina gore degerleme var.

Ukraynali kiz evlenmeden birlikte olabilir, Turk erkegi bunu kabul eder.

Turk kizi kendi toplumunun genel yargilarına uymadigi icin terk edilir.

Kafamda deli sorular?? Acaba "normal" olan bu mu?

Burada denilen arkadaş (!) ben oluyorum sanırım.
Cevap hakkı doğduğu için yazıyorum.

Birincisi; sizin arkadaşınız değilim. Üye deseniz daha iyi olurdu.
İkincisi ben burayı İran görüyorsam sizde Norveç sanıyorsunuz galiba..
Nerede öyle tüm topluma mal edilecek modern erkekler?
Çevrenizde görmüşsünüz birkaç tane onları söylüyorsunuz.

Ayrıca öncesinde aynı evi paylaşmayan kişilerde uyum sorunu oluyor lafı da çok yanlı bir görüş..
Kaç çiftte bunu gördünüz?
Bu arada karşıdakine ikiyüzlü davranan kişiler var.
Ama her kadın cinsellik yaşamak isteyip arkadan başka iş cevirmiyor.
Bu tamamen tercih meselesi.
Ben mesela hep bu fikirdeydim, erkek arkadaşım da bunu böyle kabul etti.Bana saygı duyuyor. Ne ben ne o arkadan iş cevirmiyoruz.

Evet burası Orta doğu ülkesi..
Haberlerdeki kadın cinayetleri sayısına bakınca açık seçik görünüyor zaten..
Sizin çevre Norveç kafası yaşıyor diye tüm toplum maalesef öyle değil.
Keşke Norveç gibi kadına değer veren bir ülke olsak ama maalesef değiliz.
Burası İran kadar olmasa da cinsellik konusunda tabusu olan bir ülke.

Sizin çevrenizdeki bir iki örnek maalesef bunu haksız çıkarmıyor.

Bir iki örnek değil
Üniversite okudun mu sen ?
Üniversite görmüş bir insan çevresinde ne kadar çok birlikte yaşayan çift olduğunu bilir özellikle şehir dışında yaşıyorsa
Evet Norveç değil ama durum senin söylediğin gibi de değil
Ayrıca Batıda da ensest ,pedofili,kadın cinayeti oluyor olmuyor değil orda da hersey mükemmel değil !
Arkadaşım değilsin ok
Senin erkek arkadasın ve senin durumun seni bağlar !Birbirinize uyum sağlıyorsanız mutluluklar zaten ne diyebiliriz ki
Benim görüşüm bu
Seninki de o
Tartışmaya gerek yok bence
Herkes kendi çevresini değerlendiriyor
Ayrıca her kadın yani sizin deyiminizle kız bakireyim diye başka herseyi yaşıyor deniyorum
Ama böyle çok var diyorum sadece
Yani bilmiyorum bana saçma geliyor bekaret?
Bir kadın en güzel yıllarını bir gün evlenicem diye heba ediyor
Herkesin kendi tercihi
Ama senin yorumunda erkekler şöyledir böyledir diye kesin kesin konuşuyorsun
Kaç erkek tanıdın ki hayatta?
Emin ol senden çok daha tecrübeliyim
Ayrıca o erkek arkadasınla evleniceğin ne malum yani
Cinsellik yaşamadığım için saygı duyuyor eeee yani ?başka bir sebepten ayrılamaz mı olay buysa

Son düzenleme:
Hiç cinsellik olmasaydı ve 12 yıl beklenseydi de 12 yıl bir ilişki için uzun, üzgünüm sizi oyalamış yazardım.

Ben toplumda denilenin aksine Türk erkeklerinin çoğunun şark kurnazı olduğunu düşünüyorum.
Ve ekşisözlükte binlerce yazı var. Bir bakın.. Ne itiraflar var. Hepsini okumadım ama okuduklarım midemi bulandırdı..
Ben ikiyüzlü erkeklerin niyetini cinsellik faktörü ile öğrenilebileceğini düşünüyorum. Ondan cinsellik yaşamayın bundan sonra, bir bakın eğer cinsellik olmadığı halde adam gitmiyorsa size değer verme ihtimali yüksek demeye çalıştım.

Esas nokta şu; konu sahibinin özgür, modern bir bakış açısıyla nikahsız da yaşarım, kafasında 12 yıl geçirdiğini düşünmüyorum. Bence evlilik beklentisi vardı. Ondan bazı şeyleri kabullendi başlangıçta ama buna gerek yok..
Kadınlar, bir konuda erkeği ikna etmek için cinseliğe razı gelmemeli. Eğer kendi istemiyorsa .

Bende evlilik isteyen biri gibi geldi. Ondan o tavsiyemi yazdım.

Bel altı da vurulmuş.
Size şimdi eğitim seceremi mi sunmam gerek?

Ben toplumun genelinden bahsettim zaten.
İstisnalardan değil.
Üniversitede okuyan ve beraber yaşayan birkaç kişi tüm toplum olmuyor.
İstediğiniz kadar inkar edin bu ülkede cinsellik bir tabu..

Erkek arkadaşımla sırf evlenmek için ilişki yaşamadığım nereden çıktı?
Bunu hiçbir yerde demedim.
Ben evlenmeden cinsellik yaşamak istemiyorum o da bana saygısından değerlerime saygılı.
İlla evlenmeden cinsel ilişki yaşamak zorunda mıyım?!
Bana yaşamamak doğru geliyor ve bu doğrultuda yaşamamayı seçiyorum.
Ben cinsel ilişki yaşasam, sonrasında çok pişmanlık duyarım. Buna göre yetişmedim. Değerlerim farklı. Kendim için yaşamamayı seçiyorum.

Beni lütfen daha alıntılamayın.

Sizinle farklı bambaşka fikirlerdeyiz.

Son düzenleme:
Ne yani ? Kadınları mı çok güzel ? Ne buluyorlar ki ? Ne özellikleri var ?

Anlamıyorum
Kadinlar güzel veya değil onu bilmem ama lütfen yanlış anlamayın söylediklerimi.Ben 36 yaşında bi bekar kadınım.Erkekler heyecan bitince genelde gider yada aldatır.heyecan bitmiş.siz kendinizi başka seylere verin.spor yapım mesela.acınızı yasayin inanin hic ummadiginiz anda karsiniza yine bir ask cikacak

Bu söylediğim de dahil "bütun genellemeler yanliştır"
Sizinki de buna benzedi.
" Universite okuyan kizlar şoyle böyleymismismis" seklinde kahvehane dedikodusu yapan okeyci amca muhabbeti.

Gozlemlerinizi soylerken çogunluk boyle derseniz buyuk hata yaparsiniz.

Unv okuyan genclerde idda ettiginiz gibi aniden genel toplum yapisina aykiri hareketler yapanlar cogunluk olmuyor. Elbet farkli nedenlerden farkli hareket tarzlari gelisir ama bunu genelleme kadar abartmayin.

Cok "Avrupai" bir universitede okudum, birlikte yasayan arkdaslar sandiginiz kadar cok yoktu.

bir arkdsin dedigi gibi herkes kendi cevresini taniyor biliyor ve dunyayi oyle saniyor.

Sizin yorumlarınızın alnı olsa da öpsem keşke

Genel toplum yapısına aykırı hareket mi?
Pardon kim belirliyor bunu siz ve sizin gibiler dimi?
Üniversite okuyan kızlar şöyleymiş demiyorum ki öyle zaten Kahveci amca muhabetti mi ?
Hangi Avrupai üniversite de okudun çok merak ettim
Avrupai Üniversite ne ayrıca?
Böyle birşeyi de ilk defa duydum
Şu devirde hala bekaret tartışılıyor şaka gibi
Tamam kızlar siz bakire kalın belki ilerde evlenip mutlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…