Oyalandım ve terk edildim

Türkiye'de erkekler böyle evet. Peki biz evlenmeden sevişen kadınla evlenmeyen ve muhtemelen paralı seks bile yapmış barzoyla niye evleniyoruz? Yani evlenene kadar seks yapamayacağımız adamla evlenip, ne kadar sağlıklı bir ilişki kurabilieceğiz ki? Bu ikiyüzlü cinsiyetçi barzo bizi hak ediyor mu?

Seks yaptığımız için bizimle evlenmekten vazgeçecek adamla hiç muhatap olmayalım.

Bende şaşırdım
Genel toplum düzenine aykırı diyor biri Avrupai üniversitede okuyormuş o ne demekse:)
Sanki çok garip birşey demişim gibi yadırgandı
Türk erkekleri birlikte yaşadığı kızla evlenmezmiş evlenirse bile istisnaymış vs vs
Geçsinler bunları
Herkes istediğini Yaşar yada yaşamaz
Sanki bütün erkeklerle oturup konuşmuş yüzde çıkarıyoe
Kaç kişiyi tanıdı ki hayatında?

önünüze bakmaktan başka çareniz yok malesef.evde yapabilecekleriniz kısıtlı roman oku,spor yap,boyama yap vs gibi.corona bir bitse istediğiniz ama yapamadığınız şeyleri yaparsınız.şunu demeden edemeyeceğim keşke ukrayna’ya beraber gitseydiniz onunla.sanki birini bulmuş gibi geldi

Yapacak birşey yok. Ne yaparsanız yapın şu an aklınızın bir köşesinde o olacak. Uzun bir ilişkiymiş çünkü. Kendinize zaman verin. İsterseniz biraz dağıtın kendinizi. Ben dağılmadan toplanamayan bir insanım çünkü. Zamanla...

Yüzde yetmiş falan sayı veriyorlar bide :)
Ataerkil toplum yapısı kadınlarun eseri zaten
Kadın güçlü durmazsa ataerkil toplum düzeninde ezilmeye mahkûmdur
Toplum gerçeklerini inkar etmekle dorunlar çözülse ne güzel olurdu. Keşke sizin söylediğiniz gibi Türkiye çok modern , erkekler öyle düşünmüyor, biz kadınlar kendimizi ezdiriyoruz güzellemeleri ile sorunlar çözülse , 10 yıllık avukatlık hayatımda kadına fiziksel, cinsel ekonomik şiddetle ilgili o kadar olay gördümki sizin söyledikleriniz ve pembe gözlükleriniz sadece tebessüm ettiriyor, daha geçen bir meslektaşım anlattı, 21 yaşında üniversite öğrencisi gencecik kızı babası dövmüş ve evden kovmuş erkek arkadaşı ile beraber olduğunu öğrendiği için, bunun yaşandığı yer güneydoğuda değil İstanbul ve kız hukuk fakültesi öğrencisi, sözde modern geçinen erkek arkadaşı bir defa bile aramamış kızı sorumluluk almamak için , babası kızı silmiş kız şimdi kara kara okulu bitmesine iki sene varken nasıl ayakta kalacağının derdinde, sizin için sevindim kötü birine denk gelmemişsiniz, çevreniz anlayışlıymış ama Türkiyedeyseniz, arkanızda sizi anlayacak bir aileniz ve çevreniz yoksa hele ekonomik açıdan bağımsızlığınız yoksa öyle ben özgürüm cinselliği istediğim gibi yaşarım demenin bedeli kadın için biraz ağır oluyor. En basitinden Türkiyedeen elit çevrede bile bir adamı nikah masasına oturma hedefi olmadan bile isteye hangi kadın evlilik dışı çocuk doğurma cesaretini gösterebiliyor, ya da o çocuk doğduğunda hangi sıfatlarla yaftalanıyor anlatmama gerek yok sanırım. Ben Türkiyede yapılan doğru demiyorum, bu zihniyete en ağır eleştirileri forumda yazan benim ama Türkiye kendini sağlama almadan ve kendi ayaklarının üzerinde durmadan ve yaşadığının sorumluluğunu kendi üzerine alacak kadar cesur olmadan cinsellik yaşayabileceğin kadar modern bir ülke değil malesef. En basitinden haberlerde görmüşsünüzdür bu ülkede bayan bir hakim adayı sınavı kazanmasına rağmen daha birkaç sene önce özel hayat denilerek mesleğe kabul edilmedi ve bu hakareti kaldıramayarak genç yaşında canına kıydı. Hala daha tüm memuriyetlerde evlenmeden beraber yaşama, disiplin soruşturması nedeni, ama bunlar yalnızca kadınlara işleyen maddeler malesef.

Çok çirkin bir ülkeyiz. Türk toplumundan ve erkeklerinden tiksiniyorum.

Kadınlar da erkeklerin bu rezil sistemini sürdürüyor.

Bu düşüncenin aynısını önceki konulrd ben de savundum. Sağolun hanımlar “ elalem sizsiniz” gibi bir çıkarımda bulunsular ben bu düşünveleri savunmadığım halde. Ne yazıl ki gerçek bu istediğiniz kadar kabul edin etmeyin.

Tabi ki bu ikiyüzlü kalitesiz kişilerle evlenmeyelim.
İkiyüzlü insanlardan nefret ederim.
Bu dediğiniz örnek ikiyüzlü davranan kişi örneği..

Fakat evlenene kadar cinsellik yaşanmazsa sağlıklı ilişki kurulamaz savına katılmıyorum. Ben ilişkimde çekim var mı, kafalar uyuşuyor mu; hayata aynı değer yargıları ile bakabiliyor muyuz bunlara baktım. Fiziksel çekimi hissetmek için illa cinsellik yaşamak gerekmiyor. En azından ben gerek görmüyorum. Bir el ele tutuştan, bir öpücükten de belli olur.

Isteyen tabi ki cinsellik yaşar.

"Ama evlenmeden cinsellik yaşanmazsa ilişki ne kadar sağlıklı olur ki?" Savı bence çok tekdüze bir görüş. Her evlenen çift öncesinde cinsellik yaşamıyor. Ama evlilikleri çok sağlıklı olan da var.

Bunlar hayatın gerçekleri yani olabiliyor. 1.5 yıl çok uzun bir süre. Hayatınızın bir dönemini kapatmanız gerekiyor ve yeniden başlamak. Önce kendinize inanmalısınız. Yaparsınız buna eminim. Çevremde çok fazla böyle örnek gördüm. Şu an gerçekten de mutlular ve hayatlarında yeni insanlar var.

evlenmeden beraber yaşama memuriyete başlarken mi sorun? memuriyete başladıktan sonra neden sorun değil bunu anlamadım. Arkadaşım erkek, komiser, yabancı uyruklu kadınla beraberdi, göreve başladı, birkaç yıl içinde aynı kadından evlenmeden çocuk yaptı, 1 yaşına girmeden de Türkiye'de evlendi. Aynısını bir kadın komiser yapamazdı bence.

olayin kesinlikle birlikte yasamis olmanizla hicbir alakasi yok bence her ne kadar “evlenmeden birlikte yasamissin al sana hih”cilar dolusmus olsa da buraya ama...12 yil nasil uyudunuz ya? yani hic mi neden evliligi surekli erteliyor diye dusunmediniz koskoca 12 yilda? yani adam cok acikca istememis sizi. hic mi icinize sinmeyen bir sey olmadi ya?ekonomik ozgurlugunuz de varmis, neden ya benim en guzel yillarim bi cikayim dunyayi taniyayim demediniz de adama bagli oyle yasadiniz? bence bir psikologa danisarak once kendi icinizdeki sorunlari cozerseniz daha saglikli olabilir.

E evlenmesinler. Aklı başında hangi kadın böyle ruh hastalarıyla evlenmek ister?
Cinsellik nasıl bir eleme mekanizması olabilir ki bu tipler için? Cinsellik yaşamak için aşık numarası yapan adam belli sayıda cinsellik yaşadıktan sonra doğaya karışıp yok olmuyor. Gün geliyor evlenmek istiyor ve gidip cinsellik yaşamamış bir kadınla evleniyor. O kadına da bu pisliklerinin hiçbirini anlatmıyor tabii ki. Bu şekilde kimi, nasıl elemiş oluyorsunuz?
Cinsellik olmadığı için sizden ayrılmayan, "kararına saygı duyuyorum" diyen adamın böyle biri olup olmadığını bilemezsiniz. Belki sizden önce 50 kadını kandırdı ama artık evlenmek istediği için çok beyefendi imajı çiziyor. Gelip size "ben kaç kişinin günahına girdim ohooo" deyip yediği haltları anlatmayacak herhalde.

Ben konuya inanmadım, o ayrı. Ama gerçekse bile sizin söylediğiniz şey bu konuyla da örtüşmüyor.
Kimse rahat seks için 12 sene numara yapmaz, yapamaz. Yapmışsa da kafadan sorunludur ve konu sahibi ilişki bittiği için şükretmeli.

Kendinizi korumak için, hayal kırıklığına uğramamak için cinsellik konusunda acele etmeyin, karşınızdakinden emin olun deseniz anlarım. "Evlenmeden önce cinsellik bana göre değil" diyorsunuz, bunu da anlıyorum. Ama biriyle cinsellik yaşamamak evliliğe giden yol için bir test, eleme yöntemi olamaz. Hiçbir mantığı yok.

12 yıldır helallik almadın şimdi mi aklına geldi . Adamın da karısının da huzurunu bozma. Ah aldıysan da çıkmış işte daha helallik almana gerek yok. Evli barkli adamın aklını karıştırmaya çalışıyorsun. Bak ben burdayım, pişmanım , yalnızım msj i.
Siz eski erkek arkadaşınızı başkası için terkettiniz. Şimdiki de sizi muhtemelen başkası için terketti. Yani hak etmişsin aslında.
Artık yaşadıklarından ders al. Elalemin kocasını araştırıp şimdi de karısının ahını alma.

Ben bu tiplere zamanını boşuna vermemek için cinsellik kısıtının ise yarayabileceğini düşünüyorum. Bunun arkasındayım. Belki bu kişide elenecekti. Ama elenmedi.

Ben böyle rezil biriyle evlensin demedim. Bunu nereden çıkardınız?
İkiyüzlü erkekleri bir yerde anlarsınız. Illa ipucu verir.

Cinsellik olmadığı için benden ayrılmayan sevgilim var diye nerede söyledim ben?!
Söylemediğim lafları yazıyorsunuz.
Biz birbirimizle olmak istediğimiz için beraberiz. Ve ben ONUN için değil, kendim yaşamak istemedigim için cinsellik yaşamıyorum. Kimseye kendimi böyle kabul ettirmeye ihtiyacım yok. Benim değerlerime ters diye yaşamıyorum. Illa yaşamak zorunda mıyım cinsellik?

Ben sevgilime güveniyorum. Arkadan iş çevirecek biri değil. 33 yaşında biri hayatındaki kişinin niyetini anlar.
Benim değerlerime saygı duyuyor. Bunu çok takdir edilesi buluyorum.

Son olarak türk erkekleri ikiyüzlü çoğunlukla. Ben böyle adamların gerçek niyetini gün yüzüne çıkarmak için bir süre veya sürekli cinsellik yaşanmamalı fikrindeyim. Bu benim doğrum. Zaman çok kıymetli.
İkiyüzlü birine harcanmayacak kadar kıymetli.

Her düşüncem size doğru, mantıklı gelmek zorunda değil. Tek bir doğru yok. Bakış açıları var. Ayrıca her yorumum herkese hitap etmek zorunda değil. Böyle bir misyonum yok.

Keşke yazdıklarımı dikkatli okusaydiniz.

Hayatımdaki insanı demediği bir şeyden dolayı yermek size yakışmadı.

Nikahsız yaşamayip evlenseydi de adam belki 12 sene sonra terk edecekti. Ama bu şekilde pervasızca yapamayacakti bunu. Kadın haklarıni alacaktı. Nafakaydi , tazminatı vs.
O yüzden nikahsız yaşamayı tercih edenler bu sonuçları önceden kabul etmiş oluyor zaten.

hanimefendi ben haklariyla ilgili bir sey yazmis miyim? nefret kusmadan once dogru duzgun okuyun ya.

ne kadar eminsiniz terk edemeyecegine. hic 6 ayda bosanan cift yok sanki.

Sonuc olarak yine yalniz, mutsuz ve terk edilmis oluyorsun. Gece paraya nafakaya sarilip yatamiyorsun maalesef. Duygusal iliskileri karsi tarafi maddi olarak sagmaya olanak olarak gormeye karsiyim.

Sonuc olarak yine yalniz, mutsuz ve terk edilmis oluyorsun. Gece paraya nafakaya sarilip yatamiyorsun maalesef. Duygusal iliskileri karsi tarafi maddi olarak sagmaya olanak olarak gormeye karsiyim.

aa oyle deme ama

evlilik = nafaka almak + erkegin nafaka vermemek icin kolayca terk edemeyecegi ortam olusturmak
tabiki manevi benefitler de var mesela evli oldugun icin herkesten ustun oldugunu sanma ve hunharca bekar yaftalama

boyle sevgi dolu minnak bi ortam kimileri icin evlilik

Bu hak konusu benim kafamı karıştırıyor.Ne hakkı var? Adam aldatsa evet evlilik sayesinde bir yaptırımı olurdu ama onun dışında ne hakkı var ki? Adama 12 yıl boyunca kölelik yapmadı sonuçta sevgiliysiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…