- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
Sevgili
Bir 0 000 'nden beklenmeyecek kadar saçma bir yorum.
Sırf adı erkek olan erk kişisi, evlenmek için seçme özelliğine sahip tek üstün tür olarak bizi tercih etsin diye beyaz gelinliği giyene kadar kimseyle asla zinhar yatmamali miyiz yani?
Ya kadinin isteği? Arzusu? Evlenmeden önce ten uyumunu,karşı tarafın cinsel becerilerini görmek isteyisi?
Bence sağlıklı bir evlilik için evlilik öncesi aynı evde yaşamak şart.
Benim sevgilimin ülkesinde mesela evliliğin ilk yillari boşanma oranları yüksek olduğu için evlenmeden aynı evde yaşamak herkes tarafından destekleniyor.
Benim çok kalabalık bir arkadaş cevrem var, beraber yaşayıp nikah kiyan da var, nisanliyken akşam 8 olunca 'babam kızar,eve geceyim' diyen de. Gözlemlerime göre evlenmeden önce zaten karı koca gibi yaşayanların evliliği daha az sorunla başlıyor.
Ama nişanlısıyla tatile bile gitmeyen, hep toplu yerlerde bulusan insanlar başlıyor (kk konularinda da çok var) ; kocam çok pis bir insan, kocam nasılsa bitince yikanacagiz diye sevişmeden temizlenmiyor, kocam çoraplarını ortaya bırakıyor, kocam akşamları telefondan basini kaldırmıyor, ten uyumsuzluğumuz var, kocam ön sevişmeye önemsemiyor, kocam erken boşaliyor, vajinusmus oldum, kocam her haftasonu annesine yemege gitmek istiyor...
Yeni evlenen insanlar bir şokla 'ama istediğim bu değildi' modunda kavga üstüne kavga ediyor. En güzel yillari hır gür ile geçiyor. Sonra da diyorlar ki : ay canım,evliliğin ilk yılları çok zor.
Oysa sevgiliyken beraber yaşarsan huyunu suyunu görüyorsun, biliyorsun,alışıyorsun.. kabul edersen evleniyorsun. En azından adam 'değişti' olmuyor.
Fragmanı gördüğün film...
Ama iki şeyi açıklamak istiyorum.
Birincisi; bu yorumum kendi kişisel gözlemlerimden bu toplum için çıktı. Zaten görüşümü yazarken bu toplum için böyle düşündüğümü belirttim. Bu ülke kollektif bilinçte bir orta doğu ülkesi. Geneli öyle. Senin tabi ki daha farklı olan arkadaşların olabilir. Ama bu ülke dinamikleri bu. Ben burada er kişisi bizi kabul etsin diye demedim. Benim demek istediğim bizim toplumda erkekler cinselliğe ulaşmak için çoğunlukla iki yüzlüdür. Ben hayatımda çok şükür bunlara rastlamadım. Ama burada ve ekşisözlük gibi yerlerde çok konu, yorum okudum. Bizim toplumda cinsellik tabu olduğu için erkekler buna ulaşmak için katakulli çevirme peşinde. Bundan korunmak için cinsellik bir eleme olabilir demek istedim. Bu görüşümün arkasındayım.
Ayrıca tabi ki isteyen istediğini yaşar. Diğer dediklerine gelince, benim yetiştiğim çevrede bunlar nikah akdi sonrasında yapılan şeyler. O yüzden etik değerlerim buna göre şekillendi. Ondan o konularda evlenmeden isteğim olamaz. Ama isteyene de hiç lafım yok. Herkes dilediğini yaşamakta veya yaşamamakta özgür.
İkincisi de; Hayat bu forumdan ibaret değil ki. Evet burada çok cinselliği yaşamadan evlenip sorunlar yaşayan var. Ama aynı şekilde belki toplumda aynı evde evlenmeden yaşayıp, terk edilen kadın da fazla olabilir. Bunu bilemeyiz ki. Buraya çoğunlukla evlenmiş kadınlar yazıyor. Belki diğerleri de yazsa oranı görebiliriz.
Bir de Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde, ilişkilerde önce aynı evde nikahsız yaşanır. Sonra aynı eve çıktıktan bir süre sonra da çocuk isteği gelince evlenilir. Onlarda da normal işleyiş bu. Yani evlenmeden cinsellik yaşamaları normal.
Hatta filmlerden görüdüğüm kadarıyla, evlenmeden cinsellik yaşamayana orada anormal gözüyle bakılır. Hatta bakire olan liseli kızlar filmlerde aşağılanır. Kafayı yemiş denilir. Bu tamamen toplumun sosyal normları ile alakalı..
Konu sahibi o ülkelerde yaşayan biri olsa, yorumum onun için daha farklı olurdu. Yani konu sahibi orta doğu değerlerinin olduğu bir ülkede yaşıyor. Daha bizim bazı muhitlerde ülkede bekara kiralık ev bile verilmiyor.. Kendim için evlenmeden cinsellik olmamalı kafasıyım. Ama herkese bunu dikte etmek için yazmıyorum. Sadece ülke bu, kumaş bu diye düşünüyorum. Ülkedeki kollektif bilinci görmezden gelemiyorum. Eski erkek arkadaşının gittiği ülke Ukrayna. Bu bile toplumdaki erkeklerin çoğunun neyin peşinde olduğunu gözler önüne seriyor.
Dediğim gibi, sizin değerlerinize göre cinsellik zaruridir. Saygı duyuyorum.
Ama bu toplumda yaşayan biri olarak evlenmeden cinsellik bana göre çok büyük kumar.
Ben bu riski almazdım. Bunu yazmak istemiştim..
Son olarak buradaki kadınların bir kısmı tanımadan evleniyor. O yüzden hep o konular açılıyor.
1 2 ayda evlilik kararı alan gördüm ben burada..
Adamla uyuşamamaları çok normal yani sevgili