Oyalandım ve terk edildim

Sevgili yenGEnC yorumumu saçma bulmuş olabilirsin, buna saygı duyuyorum.
Ama iki şeyi açıklamak istiyorum.

Birincisi; bu yorumum kendi kişisel gözlemlerimden bu toplum için çıktı. Zaten görüşümü yazarken bu toplum için böyle düşündüğümü belirttim. Bu ülke kollektif bilinçte bir orta doğu ülkesi. Geneli öyle. Senin tabi ki daha farklı olan arkadaşların olabilir. Ama bu ülke dinamikleri bu. Ben burada er kişisi bizi kabul etsin diye demedim. Benim demek istediğim bizim toplumda erkekler cinselliğe ulaşmak için çoğunlukla iki yüzlüdür. Ben hayatımda çok şükür bunlara rastlamadım. Ama burada ve ekşisözlük gibi yerlerde çok konu, yorum okudum. Bizim toplumda cinsellik tabu olduğu için erkekler buna ulaşmak için katakulli çevirme peşinde. Bundan korunmak için cinsellik bir eleme olabilir demek istedim. Bu görüşümün arkasındayım.

Ayrıca tabi ki isteyen istediğini yaşar. Diğer dediklerine gelince, benim yetiştiğim çevrede bunlar nikah akdi sonrasında yapılan şeyler. O yüzden etik değerlerim buna göre şekillendi. Ondan o konularda evlenmeden isteğim olamaz. Ama isteyene de hiç lafım yok. Herkes dilediğini yaşamakta veya yaşamamakta özgür.

İkincisi de; Hayat bu forumdan ibaret değil ki. Evet burada çok cinselliği yaşamadan evlenip sorunlar yaşayan var. Ama aynı şekilde belki toplumda aynı evde evlenmeden yaşayıp, terk edilen kadın da fazla olabilir. Bunu bilemeyiz ki. Buraya çoğunlukla evlenmiş kadınlar yazıyor. Belki diğerleri de yazsa oranı görebiliriz.

Bir de Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde, ilişkilerde önce aynı evde nikahsız yaşanır. Sonra aynı eve çıktıktan bir süre sonra da çocuk isteği gelince evlenilir. Onlarda da normal işleyiş bu. Yani evlenmeden cinsellik yaşamaları normal.
Hatta filmlerden görüdüğüm kadarıyla, evlenmeden cinsellik yaşamayana orada anormal gözüyle bakılır. Hatta bakire olan liseli kızlar filmlerde aşağılanır. Kafayı yemiş denilir. Bu tamamen toplumun sosyal normları ile alakalı..

Konu sahibi o ülkelerde yaşayan biri olsa, yorumum onun için daha farklı olurdu. Yani konu sahibi orta doğu değerlerinin olduğu bir ülkede yaşıyor. Daha bizim bazı muhitlerde ülkede bekara kiralık ev bile verilmiyor.. Kendim için evlenmeden cinsellik olmamalı kafasıyım. Ama herkese bunu dikte etmek için yazmıyorum. Sadece ülke bu, kumaş bu diye düşünüyorum. Ülkedeki kollektif bilinci görmezden gelemiyorum. Eski erkek arkadaşının gittiği ülke Ukrayna. Bu bile toplumdaki erkeklerin çoğunun neyin peşinde olduğunu gözler önüne seriyor.

Dediğim gibi, sizin değerlerinize göre cinsellik zaruridir. Saygı duyuyorum.
Ama bu toplumda yaşayan biri olarak evlenmeden cinsellik bana göre çok büyük kumar.
Ben bu riski almazdım. Bunu yazmak istemiştim..

Son olarak buradaki kadınların bir kısmı tanımadan evleniyor. O yüzden hep o konular açılıyor.
1 2 ayda evlilik kararı alan gördüm ben burada..

Adamla uyuşamamaları çok normal yani sevgili yenGEnC

ocak 2019da da sonuç ayrılık . Ve bu yılın ocak ayında terk etti. Bi karar verseniz? Pek inandırıcı gelmedi

Çok doğru. Burası Türkiye. Malasef burda erkekler cinsellik için katakulli çeviriyorlar

Çok doğru. Burası Türkiye. Malasef burda erkekler cinsellik için katakulli çeviriyorlar
Evet. Maalesef öyle.
Eğer bana inanmayan varsa, ekşisözlükte Türk Kızı & Rus Kızı, Türk kızları ...bilmem ne, Türk kızıyla evlenmemek için sebepler vs gibi başlıkları okuyabilir.
Türk kızları için; aynı anda 3,5 tanesini idare ediyorum diyen mi istersin; aşık numarası yapıyorum biraz cinsellik yaşayayım ayrılırım diyen mi istersin, cinsellik yaşayan kadınlarımızı aşağılayan mı istersin, özgür ıssız adam ayağına yatıyorum herkesle özgür cinsellik yaşamak için ama tabi ki evlenmem diyen mi istersin.. Neler var neler..
Ama orada bunu diyenler Rus kızına methiyeler söyler. Bizim kadınlarımız cinsellik yaşayınca tü kaka ama Rus kadını şahane(!).Bunun adı ikiyüzlülüktür.

İnanmayan açıp okuyabilir. Ben bir kere okudum. Yazılanlardan tiksindim.
Durum bu.

Böyle ikiyüzlülerin olduğu ortamda da cinsellik bana göre bir eleme kriteridir.
Seni hayatında isteyen değerlerine saygı duyar; sırf cinsellik olmadığı için ayrılmaz.(Örn. Benim erkek arkadaşım)

Aynısını bir dönem denedim Alenen değil niyet var mı gibisinden bu seferde evlilik meraklısı kız oluyorsunuz.... erkeğin gözünden direk ilişkiye evlilik olarak başlamış oluyormuşmusunuz yani

Tam 12 yıldır sizinle evlenmeye yanaşmayan aile olmak istemeyen aynı evde ama özgürlüğünden taviz vermeyen birinden ne bekliyordunuz? Bir de Ukrayna'ya gitmiş fake misiniz şaka mısınjz anlamadım tek başına gitmesine nasıl izin verdiniz oralara. Zaten ayrılacağınız belliymiş birgün adam 12 sene evliliği ertelemiş yaşınız 34 olmuş daha ne beklentiniz vardı ki

Katılmıyorum
Ekstra nikah yapmak istemeyecektir ne demek?
Birlikte yıllarca yaşayıp evlenen bir sürü çift var bunun ülkeyle ilgisi yok
Adam seviyorsa vazgeçemez
Artı küçük yaşlarda başlamış bu ilişki
Adam sıkılmış olabilir başka insanları tanımak istemiş olabilir yada aralarında farklı bir sorun olabilir bunun birlikte yaşamakla ilgisi yok
Böyle düşünen erkekler var ama sanıldığı kadar çok değil emin olun !
Sizinle birlikte yaşayan adam ekstra nikah yapmacaktır derken nerde yazıyor böyle birşey?
Artı evlenip yıllar sonra boşanan bir sürü insan var!
Avrupa sı Türkiyesi yok bu işin
Bir insan 12 yıl boyunca bir kadınla birlikteyse zaten onu sevmiştir yoksa yatıcak kız mı yok ?
Sadece cinsellik için 12 sene vermez kimse

İstememiş bu adam. Ben genellemedim zaten, karşı görüşten de insanlar olabileceğini belirttim. Diğer ülkeler yazmışım ama evet Türkiye'de de olabilir doğru, onu yazmamışım. Yani yazdığımda "Uzun süre birliktelik yaşayan nikah yapmaz" gibi bir şey söylemiyorum. Bu adam istememiş, nikah yapmaya da gerek görmemiş. Belki soğumuştur, Ukrayna da bahanesi olmuştur diye onu da yazmışım. Sizin dediğinizden farklı bir şey söylemiyorum. İlişki dinamikleri uymamış, ben genele değil konu sahibinin ilişkisine yorum yaptım.

Boşluğa düşmeniz anlaşılır bir şey ama durduk yere ne helalliği, misal birlikteliğiniz varken niye aklınıza gelmedi helallik almak? Amaç ne bunda yani?

Burayi ben de anlayamadim acikcasi, konu sahibesi sevgilisi tarafindan terk ediliyor. Sonra konudan alakasiz olan evli barkli eski bir sevgiliye yazip helallik istiyor dogru mu anlamisim?? Ne alaka yani? Konu sahibesi helallik istedi diye adam bosanip gelecek mi ne?? Amac nedir yani burdaki?

Ahını almış, hayatı o yüzden yolunda gitmiyormuş. Helallik alınca hayatının düzeleceğini düşünüyor da aradan 10 küsur sene geçmiş bitmiş gitmiş adam evlenmiş barklanmış, çoluğu çocuğu olmuş. Adamın umrunda dahi olduğunu sanmıyorum şu an, mesaj atsa adama durduk yere kendini hatırlatmaktan başka bir şey yapmayacak.

Ben çikolata kahvesine toplum tespiti konusunda katılıyorum. 2 arkadaşım vardı böyle,muhafazakar geçinen, türk kızlarıyla günibirlik ilişki yaşamaya çalışıyorlardı meğer hazırda rumen, ingiliz sevgilileri varmış. Onlarla da evlendiler. Hatta biri evlilik dışı çocuk yaptı, sonra evlendi. Aynısını türk kızıyla yapsaydı evleneceğini sanmazdım, aile de kabul etmezdi. Çünkü o kafadalar ama iş yabancı olunca değişiyor. Bunu anlayamadım.

Ben bekarım ama benim arkadaslarımın çoğu birlikte yaşadıktan sonra evlendi
Bu erkeklerde hiç öyle Avrupalı falan da değildi
Hatta muhafazakar ailelerden gelen büyük şehirlerde okumuş eğitimli erkeklerdi
Ve maşallah diyeyim çok da mutluluklar
Neden?Çünkü karşısındaki kadını tanıyor huyunu suyunu biliyor ev halini biliyor pis mi pasaklı mı dağınık mı neye kızar neye alınır neye tepki verir biliyorlar karşılıklı
Aynı evi paylaşmayan insanlarda uyum sorunu oluyor tabi!Çünkü yumurtadan sürpriz ne çıkarsa artık evlilik kumara dönüyor .iyi olanda var kötü olanda
Burası Ortadoğu ülkesi derken arkadaş burayı İran falan sanıyor heralde
İran dediğime bakmayın yalnız oradaki insanlarda gayet Özgür cinsellik konusunda
Biz kadınlar bunu yapıyoruz bence
Benim basit görmesin benimle evlenmez vs
Evlenmezse evlenmesin ben buyum demiyorlar ki
Bakire değilim nasıl söyletecem bunu diye bir sürü konu açılıyor burda
Diktirme bilmem ne
Herkes olduğundan farklı görünüp kendini karşı tarafa kabullendirme derdinde
Yaş 30 u geçince eyvah eyvah karalar bağlıyorlar hemen alelacele bir koca bulunuyor adamın niteliği falan yok evleniyorlar sonra mutsuzum.

Valla ben de görmedim öyle bir Türk erkeği yıllarca biriyle yaşayıp sınra o kızla evlendiğini. Aksine böyle uzun ilşkikeri bitirip sonra ilk gördükleriyle evlendiler.

Evlenseydi de boşanabilirdi
Bence birlikte yaşamaları değildi
Ufak yaşta başladıkları için yeni insanlar keşfetmek istedi adam
Birlikte yaşadığı için senle evlenmedi demek adama haksızlık oluyor bu da benim fikrim.
Evet Türkiye de bir kesim buna şiddetle karşı ama eğitimli görgülü şehirli kesim cinsellik yaşıyor genelde evlenmeden zaten bu tabu değil

Valla ben de görmedim öyle bir Türk erkeği yıllarca biriyle yaşayıp sınra o kızla evlendiğini. Aksine böyle uzun ilşkikeri bitirip sonra ilk gördükleriyle evlendiler.
Ben gördüm çevreyle ilgiki
Hatta şunuda gördüm
10 yıllık sevgilisinden ayrılıp 4-5 ayda birini bulup evlenen sonra unutamadım diye eski sevgilisine dönen
Yeni kızdan boşanıp eski sevgilisiyle evli şu an bir tane çocukları var

12 senelik güven mi olur
2 3 sene tamam hadi 5 senede tamam gerisini boşa heba etmissiniz
karsiniza yeni birileri tabiki cikar
siz aliskanligin verdigi sıkıntidasiniz sanirim suan hic bir sey yapamiyorsaniz bol bol kitap okuyun kendinizi oyalayacak zihninizi tazeleyecek ugraslar edinmeye calisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…