Oyalandım ve terk edildim

Direkt söylenemez tabi tek sebep bu olmayabilir. Ama sebeplerden birisi de olabilir. Sizin de belirttiğiniz üzere Türkiye'de hatrı sayılır bir kesim var. "Sevgilimle sevişeyim ama karım bakire olsun" kesimi yadsınamayacak düzeyde. İnsanların da söylediği 12 senedir bu insanın halini tavrını anlayıp anlayamadığı. Çünkü nikah istediğini ama adamın buna yanaşmadığını söylüyor. Nikah yapacak olan insan senin istediğini bile bile zaten yapardı, 12 sene beklemezdi diyorlar. Burada iki tarafın da aynı düşüncede olması söz konusu değil, dolayısıyla konu oraya sapıyor. İki taraf da birlikte nikahsız yaşamayı problem etmeseydi buna takılan olmazdı.

12 seneyi heba etmek nedir? Sanki her evli kadın super yaşıyor da boşanmiyor. Güzel günleriniz olmus adam için artık bitmiş. Hayat devam ediyor zamanla alisacaksin. Ölüm var ya herseyin sonu var. Yaşandı bitti de geç. Adam gününü gün ederken kendini perişan etme.

22 yaşında başlamışlar son senelerde olabilirdi evlilik çünkü bunun okulu işi askerliği bilmem nesi
Zaten 30 lu yaşları bulur
Karım bakire olsun diyen tipler sevmiyordur emin ol
Bir erkek bir kadını sevdikten sonra bakmıyor bekarete
Sevmiyordur bahane arıyordur kendine
Seven adam vazgeçemez
Zaten dediğiniz gibi olsa
Adam bekar ilk evliliğinden çocuğu var kadının evleniyor gayette
Bir sürü örnek var

Bir sürü örnek var evet de ben söylediklerimi genellemiyorum tüm ilişkilere. Konu sahibinin ilişkisi üzerinden yorum yapıyorum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır.

Bence şu helallik falan olaylarına girmeyin ya
Eski sevgilim beni arasa helallik istese hadi ya sen kimdin derim
Adam seni unutmuştur
Düzeni var
Komik durumlara düşmeyin
Terk ettiğiniz adamın umrunda değilsinizdir eminim
Herkes terk edildiği için yıllarca ah falan etmiyor
O dönem üzülmüştür ama geçmiştir

Bir sürü örnek var evet de ben söylediklerimi genellemiyorum tüm ilişkilere. Konu sahibinin ilişkisi üzerinden yorum yapıyorum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır.
Konu sahibinin ilişkisi içinde geçerli bu durum
Yani Türkiye’de kadınlar birlikte yaşadım cinsellik yaşadım diye beni bıraktı böyle düşünüyor direk
Bu nedeni olmayabilir diyorum bende
Çünkü ilk bu akla geliyor
Buda işte genetiğimize işlemiş
Cinsellik yaşarken aklımızda bu var
2 ayda seviştik keşke uzatsaydım falan diye düşünüyor kadın
Bir erkek arkadasım aylarca peşinden koştuğu aşık olduğu kızdan birlikte olduktan sonra ayrıldı
Neden diye sorduğumda ten uyumu olmadığını aylarca onu gözünde büyüttüğünü ama yatakda bir uyum olmadığını söylemişti
Kızda istediğini aldın o yüzden gidiyorsun diyor hemen oysaki adam hoşlanmamış
Ne oldu aylarca beni basit görmesin diye verdiği çaba boşa gitti
Ben böyle birşey yaşasam mesela belki benden hoşlanmadı derdim ama kadınların ilk aklına gelen bu oluyor işte beni kullandı
Diğer türlüsü aklına gelmiyor bile

Çünkü burada erkekler de bu düşünce ile yetiştiriliyor kadınlar da. Anneler bu bakış açısıyla yetiştiriyor çocuklarını kız da olsa erkek de olsa. Şimdilerde belki biraz daha bu döngü kırıldı, artık bu şekilde cinsiyetçi yaklaşım benimsemeyen ebeveynler var. Ama önceki nesil çoğunlukla böyle yetişti ne yazık ki. Hala da böyle yetiştirilen çocuklar var.

Biz eşimle ilk görüşme de eşim benimle evlenmek istediğini söyledi. Birbirimizi tanıyalım dedi anlaşıcağımızı biliyorum dedi.
2 yıl flörtün sonunda evlendik 5 yıllık evliyiz.
Size bunu neden yazdım sizin bu 12 sene de neleriniz olmalıydı...

Siz çok sevmenizin bedelini karşı taraf ayrılıkla taçlandırmış.

Sizin erkek arkadaşınız sizi zerre hak etmemiş.

Dilerim ki çok çok çok çok mutlu bı evliliğiniz olur severek ve sevilerek. Hayırlı evlatlarımız olur.

Yanlız lütfen karşı tarafa bu iliskinizden çok bahsetmeyin.

Oyalanabileceginiz bişey yok acınız, sızınız geçecek. Zamanı biraz daha var sadece...

Ben yinede abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum
Kadınlar bunu kendine yapıyor erkekler bakire ister diye kodlamışlar!Bir kesim olabilir böyle ama zannedildiği kadar büyük bir kesim değil
Adam sevişti diye gitti sanıyor çoğu oysa durum bambaşka olabiliyor
Bir erkek bir kadını seviyorsa gerçekten her türlü yanında oluyor aslında
Dediğim gibi eğitim,çevre vs gibi faktörlerde var
Ama asıl olay sevgi eksikliği
Gerçekten seven adam bunlara takılmıyor

Ne kadar modern ne kadar eğitimli ne kadar görgülü hareketler eskiyi bırakıyor yeniyle evleniyor tadını beğenmiyor eskiye dönüyor eskide modern eğitimli şehirli ve görgülü olduğu için yeniden onu kabul ediyor çocuk yapıyor arada kadin da dönüyor dolaşıyor başka denemeler yapıyor mu acaba erkekler de birşey demiyor mu siz görgülü ve sehirlilerde

Ben de hiç Avrupai bir insan değilim:) hayatımda Avrupa'yı ilk defa dört beş sene önce gördüm. Kütüğümde Karadeniz'in bir köyü yazıyor, annem babam da gayet geleneksel insanlar..
Bu bahsettiğim birlikte yaşayip evlenen arkadaşlarımın hiçbiri marjinal insanlar değiller. Hiçbirinin annesinin adı Helga, babasının adı Hans degil. Kimi Antepli, kimi Sakaryali,kimi Afyonlu.
Gayet hayatın doğal akışında, sevgilileriyle aynı evde yasiyoralr.
Aslında sanıldığından çok daha yaygın bir şey. Özellikle üniversite için başka şehre giden insanlar tercih ediyor.
sen aileden ayri yaşıyorsan sevgilinle haftasonu kalayım, geç oldu gitmeyeyim, sabah erkenden çıkacağız kalayım diye diye evine yerleştiysen bari iki kira vermeyelim diye de cikabiliyorsun.
Ya da biriniz diğerinin şehrine taşınmaya karar verdiyse dünya masraf yapmak yerine hazır eve taşınıyorsun... Çok olağan, yaygın bir durum aslında.
Ama herkes kendi çevresi neyse ülkenin geneli de o zannediyor. Kendi ailesinde dayak görmüş olan 'tum evliliklerde şiddet var' diyor, babası ve sevgililerinden aldatma gören 'aldatmayan erkek yok,yakalanmayan erkek var' diyor, kendisi sevgilisiyle sevismeyen 'olmasi gereken bu' diyor, sevişen 'hayir herkes sevisiyor,sadece açık açık söylemiyor' diyor... Ama tabii ki herkesin kendi özeli, kendi ilişkisi. Kim neyi yaşamak isterse onu yaşasın.
Sadece o şeyi (ne olursa olsun) yapmadan önce kendine şu soruyu sorsun: bunu kendi isteğimle mi yapıyorum, yoksa sevgilim beni manipüle mi ediyor, sevgilimi kaybetmemek için mi yapıyorum?
Eğer ilk secenekse , zaten o kişi ayrılıktan sonra derbeder olmaz, çünkü kendi tercih ettiği bir şeyi yapmıştır, ama ikinci seçenekte büyük bir pişmanlık yaşanır...
Konu sahibi de istediği icin beraber yasamamis aslında. Hep evlenmek istemiş, ama adam orali olmamış . Zamanında kendisinin 'istedigim hayat bu değil' deyip ayrılması gerekirdi. Eh,onu yapmamış, yaşadığı hayata da kendi istedigi o olduğu için değil sevgilisini kaybetmemek için ayak uydurmuş. Haliyle şimdi oyalandiğini düşünüyor ...

Yazdıklarında türk erkeğinin ikiyüzlü tarafları oldugu konusunda çikolata 'ya katılıyorum. O yüzden uzun yıllardır türk erkeklerinden hoşlanamiyorum bile, gizli muhafazakarlıklarından gına geldi.
Ama bu haliyle bile benim hayatıma giren Türk erkeklerinin hepsi (benim ne kadar rahat bir kadın olduğumu ve düşünce yapımı gayet iyi bilmelerine rağmen) evlilik heveslisi insanlardı. Neredeyse hepsinden, onlar evlilik konuları açıp ciddi bir adım atmaya niyetlendikleri zaman 'hayir, istediğim hayat, ömürlük arkadaşım bu değil' diye, köprüden önce son cikiştan çıkıp ayrıldım.
Bugüne kadar hayatıma giren hiçbir erkek bana geçmişe dair bir soru soramadigi gibi bundan sonraki hayatıma girecek insanlarin da soramayacağina eminim.
Hayat çevremizden ya da ekşi sozlukte yazanlardan ibaret değil ki...

Şehirli bir erkek bekarete takılmıyor evet bu bir gerçek hatta aileleri muhafazakar ailelerden gelen adamlarda bile gördüm
neye bozuldun sen ?niye alındın ?
Modern akıllı bir erkek zaten karşısındaki kadının bekaretine bakmaz bilir çünkü o yaşa kadar mutlaka zar dursa da bşrşeyler olmuştır .öyle ya herseyi yaşayıp bakire takılan da çok

Benim çevremde bakireyle evlenicem diye direten evlenen adam yok varsa bile denk gelmiştir
Söylediğim örnek arkadaş yıllarca sevgili olup evlenmez 3-5 ayda evlenir demesine örnekti
Bu yaptıklarının modernlikle ilgisi yok zaten
Adam eski sevgilisini unutamadı işte geri döndü olan diğer kıza oldu tabi

Kusura bakmayın ama yatakta hoşlanmadım lafı da bana bahane geliyor. O zaman her görüştüğümüzü deneyelim? Bu sefer cinsel ilişkinin duygusallık ruhani boyutu denen şeyi kalır mı herkesle yaşandıktan sonra. Bemce o adam kızzı gözümde büyütmüş sonra bakmış ki kaFa uymuyor Kız beklediği gibi gelmedi cinselliği bahane ederek işi çıkmaza sürmüş ki kız itiraaz edemesin.

Ne kullanması Allahaskina? Bir ilişki yaşanmış bir gün yada bin gün. Birisi için bir sebeple bitmiş hepsi bu.

Ne kullanması Allahaskina? Bir ilişki yaşanmış bir gün yada bin gün. Birisi için bir sebeple bitmiş hepsi bu.
Yorumlara yorum yaptım
Burda yazılanlar çocuk seni kullandıya geliyor çünkü
Kullanma kafası zaten hiç benlik değil

Ailesi özellikle annesi istemiyorsa o ilişki asla evlilik olmuyor. Erkekler ne kdar özgür olsa da bu konuda anneleri gibi birini tercih ediyorlar.

Kıza senle sevişmekten hoşlanmadım demez zaten diyemez böyle birşeyi
Ama asıl sebep buydu
Bana niye yalan söylesin arkadasım bu arada
Beni mi terk ediyor :)
Gayet samimi bir şekilde dertleştik
Başka birşey bahane buldum dedi
Hiçbir kadına senden hoşlanmadım demez o kadar öküz değil
Ama o benden istediğini aldın gittin kafasına girdi dedi
Hatta keşke cinsellik iyi olsaydı kafamız uyuyordu demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…