bu kadar yazının içinden çıkarabildiğim sonuçlar.....
- bu kadar aralarına girmekle hata etmişsin....
-bu yazının yarısı kendini övemenle ve onları ezmenle dolu...
-başedersin sen onlarla o ayrıda bence değmez...
1. Sekerim, bir kere o aileden sana bir yol olmaz.
2. Madem boyleler, bir daha gorusme. Cagirdiklarinda git, onda da gec saate kadar oturma. Gec saatte donerken ya basina bir is gelseydi ?
3. Nisanlin gelince guzelce kavusursunuz, bu insanlari hic takma. Neden boyleler diye hic dusunme, takma kafana. Herkesin kayinvalidesi super olacak diye bir sey yok.
4. Evlendikten sonra da yuz goz olma.
benim sorunum çok takmam sanırım haklısın ...ama bayadır uzak duruyorum..zaten yoğun çalışıoyorum..onu bahane ediyorum..ama yine sinirimi bozuyorlar..ben ceyiz hazırlıyorum..onlarda tık yok..tamam daha var nişanlımın dönmesine, paraları da hazır, yapacaklar da biliyorum..ama mesela ben indirimdeyken istediğimizi alalım baba dedim, adam daha sonra sıkışığım dedi..halbuki bizim nakit paramız hazır bankada..bende yanlış anlamayın ama sonra neden iki katını ödeyesiniz ki hem içime sinen olur diye dedim siz bilirsiniz dedim geçtim..bi hafta sonra eşyalarını yenilemişler!!!!!!!!!!!!!şimdi ben mi abartıyorum??gel de sinir olma..bana mahsus yapar gibi, bi de benm indirim var dediğim magazadan almışlar..ben de ''evet ben demiştim ya size ço indirim var şu an'' diye dedim artık..işte size almaya baslamadan alalım dedik,sonra bize sıra gelmicekti falan diyolar yapmacık şekilde gülerek...benm canım cok sıkılacak gbi düğün olursa da..daraldım yaaa..nişanlım bi dönse hayırlısıyla..
ne kadar eleştiri meraklısı varmış yaa burda akademisyen olmanızı çekemeyenler çok
yazdıklarınızın hepsini okudum sonuna kadar
nışanlınız dönünce güzelce konusun ve çözüm arayışına gidin ayrılmak niyetinizde yoksa burda en önemli faktör nışanlınız...
o dönene kadar davet edilmeden de gitmeyin sadece arada arayıp hal hatır sorun
akademisyen de 'insan' dır arkadaşlar)) ne olay oldu bozuk yazım vay be...arkadaşım bi daha yazıorum ama..günlerdir uykusuzdum, rahat uyumak için alkol almıştım..hafif çakır keyifken direkt dökmüşüm içimi..hiç okumadan gönderdim yazımı...de bu memleket neler beklermiş bu akademisyenlerden, burada öğrendim valla...benim de kusurlarım vardır..dediğim gibi insanım....haklısınız herkes birinden çeker..ama benim genç kızlık dönemim hep böyle insanlarla mücadeleyle gecti..annem ölünce baba tarafım ilgilendi bizle!..ama ne ilgilenmek! köstek oldular diyelim..örnek vermem gerekirse; annemi toprağa verdiğim gün halam gelip ''kalk iş yap, üzüldüğün mü var!..'' dedi ..hani öyle bu daha orta okul çağında, psikolojisi nedir falan demedi kimse..sinir krizi geçirdim bigün onlar yüzünden..babama ''ver annesinin akrabalarına, ölür mölür al başına belayı..'' dedi..ben üni. sınavına hazırlanırken, gelip odama kalk misafirlere hizmet et dediler, ben çalışıyorum dediğimde..masamdaki test kağıtlarını fırlatıp gittiler..yani ben maalesef küçükyaşlarda en berbat türden insanları tanıdım..bu yüzden elbetteki nişanlımın değerini biliorum..bu yüzden zaten kariyeri falan değil 'kalbi' önemli demiştim..ama burdaki bazı kızlar baya bi yanlış anlamış ki ne uyuzluğum, ne saygısızlığım, ne 'nasıl akademisyen'' oluşum, ne kibirliliğim kalmış...uzak durmaya çalışınca da nişanlıma sikayet ediyorlar falan..ben zaten sıkıntılar içinde, mücadele ede ede kendime sıfırdan bi hayat kurmuşum, sonra nişanlımla mutluluğu bulmuşum, ama ailesini tanıdıkça tek isteğim hayatımın kalanında 'huzur'lu yaşamak..kimseyle tekrar mücadele edecek gücüm yok...o kadar..
canım diğer arkadaslara yazdığım cevapları okursan daha iyi anlarsın sanırım beni..tabi anlamak istersen..evet aralarına girmekle ve iyi niyetli olmakla hata ettim bence de haklısın...yazıda amacım kendimi övmek değildi..ya da şöyle sorayım bu hayatta hiç mi olamaz bir insanın ondan daha alt seviyedeki, insanlıktaki kişilere sırf sevdiği erkek yüzünden tahammül etme ihtimali??
yani elbette bir taraf bazen diğerini hiç hak etmiyor olabilir..övünmek kendi özelliklerini abartmak demektir..ben etrafın ki bu etraftan kastım nişanlımın kendi akrabaları ( ben aileme hiç açmadım bile bu huylarını)..yani onlar bile dedi sen onlara kaç beden büyüksün yapamazsın diye..bir tek benimle sorunları olsa o zaman haklısın derdim sana..ama sorun insan olarak kendilerini geliştirememeleri aslında diploma falan değil tabi ki..yani ben en basta biliyordum farkları ama sevgiyle yaklaştım..istedim ki kocamaaaan bi aile olalım..çünkü benim aile düzenim çok erken bozuldu..severim misafir falan..böyle ailecek büyük sofralar..ama o sofra etrafında herkes içten olmalı..yoksa anlamı yok benim için..kendimi övmek değil objektif şekilde durumu özetledim..alkollü kafayla kötü yazmışım, bazı yerlerde hakikaten sanki derdim kendimi övmek gbi olmuş..ama öyle biri Hiçç değilimdir..ama niteliklerimi de elbette biliyorum..herkes gibison olarak baş edebilecek cazgırlıkta olsam buraya içimi dökecek kadar çaresiz hissetmez..doğrudan gider BAŞ EDERDİM sanırım )yine de sağol :)
valla çok çabaladım sonuna kadar gelmek için ama kullanmaya kıyamadığınız sesli harfleri gerekli yerlere yerleştirmekten,tahmin etmekten gözlerim ağrıdı.ben açıkçası akademisyen olduğunuza inanmıyorum.bu dereceye ulaşmış birisi ilkokul çocuğu gibi sesli harfleri kullanmadan yazmaz.okuyan arkadaşları da tebrik ediyorum.size de bol bolkitap okumanızı tavsiye ediyorum.kelime kurmayı unutmuşsunuz
ben sana cazgırsın demedim....
yani öyle görseydim derdim....
senin onlardan daha kültürlü bilgili ve donanımlı olduğun bi gerçek....
onların davranışlarıda normal değil ama ben senin yazma şeklinden ne hissettiysem onu yazdım...
çaresizliğini anlıyorum...
aralarına bu kadar girmekle hata yaptığını zaten söylemiştim..
yüz vermişsin tepene çıkmışlar durumun özeti bu...
bunları seni suçlamak için söylemiyorum tabiki...
sende bilemezdin böyle olacağını...
hayatındaki duygusal boşlukları doldurmaya çalışmışsın...
bundan sonrası için nacizane tavsiyem sakın sakın evlenince değişir diye saçma sapan bi düşünce içine girme...
evlendikten sonra dahada bağlanır erkekler ailesine...
hatta evlenmeden önce kanlı bıçaklı olanlar sonra bi canciğer kıvamına gelirler...
kime sorarsan sor aynı cevabı alırsın....
başedebileceğinden eminim ama çok çok zorlanırsın...
hayat senin...
önceki mesajımıda seni eleştirmek için yazmadım...
o zaman gel canım özelden hangi okulda olduğumu yazayım da gir bir dersime bak bakayım...yalnız eğitim ingilizce..yani ingilizcen varsa çok iyi derecede, öyle beklerim dersimeburada benim AKADEMİSYENLİĞİM DEĞİLDİ mesele!!!!! SIKINTIM BAŞKAYDI..ben ruh hastasıyım da , bi yerimden hikaye uydurdum kendimi de akademisyen yaptım, ezikliğimi tatmin ediyorum buradan!!!!!!!!!! hey allahım ya SABIR diyorum artık...keşke mesleğimi yazmasaydım..böyle acıların kadınıyım falan deseydim ya da okuyamadım falan..çok daha fazla destek görücekmişim sanırım sen yazıma takıp bana geçirmeye çalışacağına diğer yazdıklarımı da oku bi bak bakalım hangi şartlarda başarmışım ben.. burası kadınlar klübü ya söz de!ayrıca canım emin ol seninkinden fazladır okuduğum kitap sayısı..ya da şunu sorayım evinizde bir kitaplık-kütüphaneniz var mı acaba? sanırım her hafta 2 kitap okuyorsun sen :)) ben orta okuldayken Server Tanilli, Emile Zola'lar okurdum hayatım..bildin miii acep? google'dan acıp bakabilirsin kimdir bunlar :) mesele okunan kitap sayısı ya da benim akademisyen olup, ( belki okuyamadınız,meslek sahibi olamamış da olabilirsin amacım aşağılamak değil..) sizin ne meslek yaptığınız da değil..burası insanların yazma becerisini gösterdiği bi site de ben mi bilmıorum..neden bozuk yazıldığını açıkladım..ama bazılarının nedense AKADEMİSYEN OLMAMa takmış olması da düşündürücü..YA kadın milleti nedense böle işte demekten alamadım kendimi..sözde kadınlar klübü..hani beraberlik falan güya ama bakıyorum bazıları fesatça laf sokma derdinde..bu arada hakikaten beklerim üniversiteye..hatta dersten sonra bölümdeki hoca ve öğrencilerimden hakkımda yorum da alabilirsin..kültürüm,bilgim hakkında falan ..ne istersen..sana kendinle barışık olma, kişisel gelişim kitapları tavsiye ediciiim ben de
bi üye açtığı konusunda avukatım , akademisyenim , mimarım vs dediğinde çoğu bayan hemen dil bilgisi öğretmenliğine soyunuyo Bu konu çok dikkatimi çekiyo. Bunu kompleksli ve kıskanç olmalarına veriyorum.
Burası özgür bi yer dilekçe yazmıyoruz,sınav kağıdı vermiyoruz.Yazdıkları gayet anlaşılır Bence anlayıp anlamamak tamamen kapasite meselesi
bi üye açtığı konusunda avukatım , akademisyenim , mimarım vs dediğinde çoğu bayan hemen dil bilgisi öğretmenliğine soyunuyo Bu konu çok dikkatimi çekiyo. Bunu kompleksli ve kıskanç olmalarına veriyorum.
Burası özgür bi yer dilekçe yazmıyoruz,sınav kağıdı vermiyoruz.Yazdıkları gayet anlaşılır Bence anlayıp anlamamak tamamen kapasite meselesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?