işler ciddiye binmeden aileyle hatta sülaleyle tanışmaya sıcak bakmıyorum, ben 9 sene flört ettim eşimle, annesini 1 kere gördüm o da dizinden ameliyat olmuştu eşim, o zamanki sevgilim, arkadaşlarla geçmiş olsuna gittik orda gördüm, sonrada evlenmeye karar verdik aileler tanıştı nişan evlilik silsilesi, vıcık vıcık olmadım hiç, hediyelerede boğmadım bohça mevzunda annem ne koyduysa o, ayrıca kendi param, benim kadar olmasa da o da tahsilli gibi tabirler biraz havalı olduğunu hissettirdi bana
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
nişanlımın ailesi..
- Konu Sahibi ozozoz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 3 Ekim 2010
- 11.455
- 3.697
- 448
Bende sevgilimin ailesiyle önceden tanışıyordum, 6 yıllık bir ilişki sonucunda ailesinin de ısrarlarıyla tanışmış oldum, erkek arkadaşımla selam veya davet yollarlardı hep, yeğenleri mektup yazar, hediyeler alırdı. Annesi peşinde bir kere resmini göreyim diye dolandı uzun bir süre, en sonunda da bende tanışmaya karar verdim ve tanıştım. Bugüne kadar da hiç pişman olmadım tanıştığım için, hakkımda hiç bir şey duymadım. Görüştüğümüz zamanlarda çok özel davrandılar, öyle ki her seferinde ilgilerinden dolayı şaşkınlıkla ayrılıyordum oradan.
Ama şuan başka biri olsaydı hayatımda ve tanışır mısın? derseniz, net cevap veremem ve büyük ihtimalle de tanışmam, çünkü herkes böyle değil, çok ön yargısız gitmiştim ve ön yargısız bulmuştum. Ben olan ve sonradan doğabilecek sorunların hepsini KK sayesine öğrendim.. Allaha şükür de şanslı sayılırım aile konusunda, sayılırım diyorum çünkü ileri de ne olabileceği belli olmuyor..
Ha, eklemeyi unutmuşum, bir yandan mesafeli olup bir yandan da cana yakın ve içten olabilmek aradaki imce çizgiyi de koruyabilmek lazım.
Ama şuan başka biri olsaydı hayatımda ve tanışır mısın? derseniz, net cevap veremem ve büyük ihtimalle de tanışmam, çünkü herkes böyle değil, çok ön yargısız gitmiştim ve ön yargısız bulmuştum. Ben olan ve sonradan doğabilecek sorunların hepsini KK sayesine öğrendim.. Allaha şükür de şanslı sayılırım aile konusunda, sayılırım diyorum çünkü ileri de ne olabileceği belli olmuyor..
Ha, eklemeyi unutmuşum, bir yandan mesafeli olup bir yandan da cana yakın ve içten olabilmek aradaki imce çizgiyi de koruyabilmek lazım.
Son düzenleme:
evet ben de bir çok arkadaşla aynı fikirdeyim.böyle noktalamasız ve eksik harflerle yazılmış konulara aslında hemen müdahale edilmeli.
bir akademisyen hangi koşulda olursa olsun,karşısındaki insanlara da,Türkçesi'ne de bir saygı gereği,yazısını mümkün olduğunca düzgün yazmalı.
konunuzla alakalı da şunu söyleyebilirim;sanırım sinirleriniz çok bozulmuş ve ya tahammülsüz birisiniz.bu konuda bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim.neden derseniz?
anlattığınız kadarıyla o kadar yakışıklı,iyi,temiz kalpli ve bağlı bir nişanlıyı bulduğunuz halde,illa ki bir kusur arıyorsunuz.ifade şeklinizden de ben bunu hissettim.ben de çok
mükemmeliyatçı biriyim ama böyle bir adam bulsam,halime şükreder otururdum.herşey dört dörtlük olmaz.kimi kocasından çeker,kimi görümcesinden,kimi kayınvalidesinden,kimi
eltisinden,kimi evlatlarından...ve bu liste uzar gider.tamam ailesi de önemlidir evlenilecek kişinin ama bahsettiğiniz konular çok da büyütülecek şeyler gibi gelmedi.siz takmışsınız ailesine
nişanlınızın.sadece cimri ve densiz bir kayınvalideniz var.muhakkak sizin de haklı olduğunuz çok şey var ama biraz uzak durursunuz yeter.nişanlınızın ne suçu var?onunla iyi
anlaşırken,karşınıza almaya başlamışsınız.tehlikeli bir yoldasınız.elinizde gerçekten iyi bi adam varsa,biraz daha fedakar olmanızı öneririm.
bir akademisyen hangi koşulda olursa olsun,karşısındaki insanlara da,Türkçesi'ne de bir saygı gereği,yazısını mümkün olduğunca düzgün yazmalı.
konunuzla alakalı da şunu söyleyebilirim;sanırım sinirleriniz çok bozulmuş ve ya tahammülsüz birisiniz.bu konuda bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim.neden derseniz?
anlattığınız kadarıyla o kadar yakışıklı,iyi,temiz kalpli ve bağlı bir nişanlıyı bulduğunuz halde,illa ki bir kusur arıyorsunuz.ifade şeklinizden de ben bunu hissettim.ben de çok
mükemmeliyatçı biriyim ama böyle bir adam bulsam,halime şükreder otururdum.herşey dört dörtlük olmaz.kimi kocasından çeker,kimi görümcesinden,kimi kayınvalidesinden,kimi
eltisinden,kimi evlatlarından...ve bu liste uzar gider.tamam ailesi de önemlidir evlenilecek kişinin ama bahsettiğiniz konular çok da büyütülecek şeyler gibi gelmedi.siz takmışsınız ailesine
nişanlınızın.sadece cimri ve densiz bir kayınvalideniz var.muhakkak sizin de haklı olduğunuz çok şey var ama biraz uzak durursunuz yeter.nişanlınızın ne suçu var?onunla iyi
anlaşırken,karşınıza almaya başlamışsınız.tehlikeli bir yoldasınız.elinizde gerçekten iyi bi adam varsa,biraz daha fedakar olmanızı öneririm.
Son düzenleme:
- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
haklısınız kızlar..o kadar hızlı ve sinirle yazdım ki..gercekten Türkçe'm felaket olmuş..biliorum çok dauzun yazdım ama bunları internetten de olsa birileri bilsin istedim..arkadaslarımla bile paylaşamıyorum bu tarz seyleri, çünkü çoğu bekar ve ilişkileri de yok..neyse bu saatte ve iki gündür sadece 3 saat uyuyabilmemin etkisiyle ancak bu kadr düzeltme yapabildim..zaman ayırıp anlayışla okuyana da okuyamayana da teşekkürler.. ne diyeyim
ben okudummm.. sanki kopyalama yapacak gibi mavi mavi yapıp bölümlere ayırdım kendimce
gözlerim ağrıdı ama olsun artık :)
kimseye yaranılmaz keşke o kadar uğraşmasaydın ailesiyle
bence en kesitme yol; nişanlını kaybetmeyi göze alarak,açık açık konuşman
ve birlikte çözüm aramanız
- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
Bende sevgilimin ailesiyle önceden tanışıyordum, 6 yıllık bir ilişki sonucunda ailesinin de ısrarlarıyla tanışmış oldum, erkek arkadaşımla selam veya davet yollarlardı hep, yeğenleri mektup yazar, hediyeler alırdı. Annesi peşinde bir kere resmini göreyim diye dolandı uzun bir süre, en sonunda da bende tanışmaya karar verdim ve tanıştım. Bugüne kadar da hiç pişman olmadım tanıştığım için, hakkımda hiç bir şey duymadım. Görüştüğümüz zamanlarda çok özel davrandılar, öyle ki her seferinde ilgilerinden dolayı şaşkınlıkla ayrılıyordum oradan.
kesinlikle ben eşimin ailesine hiç gitmedim..
beni istemeye geldiler ondan sonra ailecek görüşmeye başladık ailesiyle
bana da kaç kere söyledi tanıştırayım diye
yanlış anlamayın sakın ama önceden samimi olmalar gitmeler gelmeler karşı taraf için fazla hevesli olduğunuz izlenimi vereblir..
benim fikrim elbette
- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
işler ciddiye binmeden aileyle hatta sülaleyle tanışmaya sıcak bakmıyorum, ben 9 sene flört ettim eşimle, annesini 1 kere gördüm o da dizinden ameliyat olmuştu eşim, o zamanki sevgilim, arkadaşlarla geçmiş olsuna gittik orda gördüm, sonrada evlenmeye karar verdik aileler tanıştı nişan evlilik silsilesi, vıcık vıcık olmadım hiç, hediyelerede boğmadım bohça mevzunda annem ne koyduysa o, ayrıca kendi param, benim kadar olmasa da o da tahsilli gibi tabirler biraz havalı olduğunu hissettirdi bana
bende tanışmadım önceden ne gerek var ki..hemde biraz ağırdan aldım gibi oldu tanışmamakla
çok afedersiniz ama bu ne kibirlilik,edepsizlik..ailesine geri kafalı yada kişisel isimlendirmeler,onlar senin nişanlının ailesi biraz saygılı olmalısın..mesafeni koy rahatsız olduğun konular varsa sık sık gidiş gelişte çok abesyok askerdeyken söylüyormuşunda oda ailem öyle demek istememiş deyip kolluyormuş!arkadaşş askerdeki adama hemde doğuda ve uzun dönem adama dert sıkıntı anlatılmaz kendine gelseninle bir olup ailesini kötülese çok mu iyi?ewet belki haklı olduğun konular vardır fakat uslubuna dikkat et herhangi birileri değil nişanlının ailesi!! çok rahatsızsan dediğim gibi mesafe koy naparlarsa yapsınlar namussuna bi laf etmedikleri sürece iftira atmadıkları sürece nişanlınla arana girmedikleri sürece he de geç nişalının hatrınanişanlının senden yana olmasını bekleme taraf tutamaz tutmamalı denge sağlamalı ve şuan askerde yazık..bzi kültürlüyüz onlar yobaz bizde herkes ünili falan yazmak komik ve ayıp..afedersin ama okumakla kültür sahibi olunmuyor . umarım herşey yoluna girer Allah kavuştursun nişanlınla bende asker bekliyorum ,asker beklerken askere moral verilir üzmeyin birbirnizi biraz kafanı toparla çık bocalamadan :26:
- 12 Ekim 2012
- 1.286
- 3.681
- 133
sabrıma hayran kaldım asla kısaltma yapmayan harfleri yutmayan bir insan olarak bu kadar kötü bir türkçeyle yazılmış yazıyı okuyabildim sonuna kadar öncelikli olarak ilk mesajınızı yani konunun okunmasını sağlayacak mesajı düzeltmenizi tavsiye ederim... ikincisi de müstakbel eşinizin ailesiylede bu türkçeyle konuşuyorsanız anlaşılmamanız gayet normal...
ben eşimle konuşurken asla ailesiyle görüşme ihityacı hissetmedim ailemle de tanıştırmaya getirmedim benim kararımın arkasında kesinlikle duracak bir ailem vardı eşimi sadece iki kere gördüler ve isteme fazlıyla nişan 3 gün içerisinde oldu bitti... eşim nişanlıyken askere gitti bizde eşimin ailesiyle sorunlar yaşadık düğünümden 2 gün önce yüzüme karşı evlilik ömür boyu sürmek zorunda değil evlilik varsa boşanmada var dediler şimdi sadece arada bir ararım sorarım umurumda bile değilller ben eşimi seviyorum ve eşimde beni okurken evlendiğim için yürütemeyip boşanacağımız günü beklediler çocuk yapmıyorum diye laf söylediler ama kısmet işte okulum bitti ve hamileyim yine eşimin ailesine laf söylemeden onlarla hala yüz göz olmadan yaşıyorum 3 seneyi doldurduk evli olarak ve daha öncesinde 1.5 yıl nişanlı kaldık
biliyorum ki eşim ailesin bana yaptıklarını görüyor ne zaman beni kıracak bir şey yapsalar gelir gönlümü alır beni ortamdan uzaklaştırır benim eşime bunları söylememe ve kötü kelimeler kullanmama gerek olmaksızın o ailesiyle aramıza mesafe koyuyor tepki sözlerle olmak zorunda değil...
eğer seviyorsan devam edeceksen eşinin ailesinden yakınma onun ailesi ve her zaman onlar daha baskın olur senin değerin düşer eşinin gözünde ve eğer seviyorsan mutlu olmak istiyorsan çok zor değil umursamazsın evin ayrı yolun sapa olabilir istersen... mesafeyi ayarlayacak sen ve ve müstakbel eşinizdi yapamamışsınız ama yapılamaz diye bir şey yok hiç bir şey kaybetmiş sayılmazsınız...
ama yok ben sonrada bunları sorun yaparım evlendikten sonrada sürekli söylenirim eşimin başının etini yerim oda artık ailesiyle benim aramda kalmaktan bıkar diyorsanız bir zahmet nişanlıyken yolun başında ayrılın olsun bitsin ilk nişan atan siz olmazsınız son da olmazsınız... yok ben böyle devam edeceğim ama evleneceğim seviyorum diyorsan aradan daha bir yıl geçmeden eşimle mutsuzum kayınvalidemden bıktım diye yeni bir konu açarsınız bizde ona yorum yaparız burada... çünkü hiç kimse eşinin ailesi hakkında sürekli olumsuz yorumlar yapmasını kaldıramaz onlar onun ailesi değiştiremez atamaz satamaz bu durumda görmezden gelmek en iyisi oluyor 5 yıllık tecrübeyle söylüyorum...
ben eşimle konuşurken asla ailesiyle görüşme ihityacı hissetmedim ailemle de tanıştırmaya getirmedim benim kararımın arkasında kesinlikle duracak bir ailem vardı eşimi sadece iki kere gördüler ve isteme fazlıyla nişan 3 gün içerisinde oldu bitti... eşim nişanlıyken askere gitti bizde eşimin ailesiyle sorunlar yaşadık düğünümden 2 gün önce yüzüme karşı evlilik ömür boyu sürmek zorunda değil evlilik varsa boşanmada var dediler şimdi sadece arada bir ararım sorarım umurumda bile değilller ben eşimi seviyorum ve eşimde beni okurken evlendiğim için yürütemeyip boşanacağımız günü beklediler çocuk yapmıyorum diye laf söylediler ama kısmet işte okulum bitti ve hamileyim yine eşimin ailesine laf söylemeden onlarla hala yüz göz olmadan yaşıyorum 3 seneyi doldurduk evli olarak ve daha öncesinde 1.5 yıl nişanlı kaldık
biliyorum ki eşim ailesin bana yaptıklarını görüyor ne zaman beni kıracak bir şey yapsalar gelir gönlümü alır beni ortamdan uzaklaştırır benim eşime bunları söylememe ve kötü kelimeler kullanmama gerek olmaksızın o ailesiyle aramıza mesafe koyuyor tepki sözlerle olmak zorunda değil...
eğer seviyorsan devam edeceksen eşinin ailesinden yakınma onun ailesi ve her zaman onlar daha baskın olur senin değerin düşer eşinin gözünde ve eğer seviyorsan mutlu olmak istiyorsan çok zor değil umursamazsın evin ayrı yolun sapa olabilir istersen... mesafeyi ayarlayacak sen ve ve müstakbel eşinizdi yapamamışsınız ama yapılamaz diye bir şey yok hiç bir şey kaybetmiş sayılmazsınız...
ama yok ben sonrada bunları sorun yaparım evlendikten sonrada sürekli söylenirim eşimin başının etini yerim oda artık ailesiyle benim aramda kalmaktan bıkar diyorsanız bir zahmet nişanlıyken yolun başında ayrılın olsun bitsin ilk nişan atan siz olmazsınız son da olmazsınız... yok ben böyle devam edeceğim ama evleneceğim seviyorum diyorsan aradan daha bir yıl geçmeden eşimle mutsuzum kayınvalidemden bıktım diye yeni bir konu açarsınız bizde ona yorum yaparız burada... çünkü hiç kimse eşinin ailesi hakkında sürekli olumsuz yorumlar yapmasını kaldıramaz onlar onun ailesi değiştiremez atamaz satamaz bu durumda görmezden gelmek en iyisi oluyor 5 yıllık tecrübeyle söylüyorum...
Son düzenleme:
cevap verdiğiniz için teşekkürler..yalnız ben en açık şekilde ifade ettim, direkt düşündüğüm şekilde..bu da buraya daha yazamadığım pek çok olayın da etkisiyle..ben kendim gibi gördüğüm için herkesi tanıştığımda bi sakınca görmedim..aslında erkek ark. tanıştırmak istedi, kabul ettim..mesafemi ayarlamasını bildiğimm halde oldu tüm bunlar..çünkü sürekli beni görmek istiyorlar gibi yaklaştılar başta..kendi param derken, o zmn daha öğrenciydim kendi harçlığımla annesinin beğendiği şeyi kendim gidip aldım..çünkü insanları mutlu etmeyi severim..karşılığında da göreceğim sıcaklık yeterliydi..samimiyet yani..derdim bu aslında..ailesi bu tür inceliklerin değerini bilecek türden,kültürden insanlar değillermiş..nişanlım benm için çook kıymetli, tutup ondan tahsilli oluşumla hava atacak karakterde olsam onunla evlenmeyi düşünmezdim sanırım hiç..değil mi!??bazı insanlar kendini gereksiz över haklısın..ancak ben burada ne ise olan onu acıkça yazdım..kendimi tahsilli,üstün, güzel bulduğumdan değil..etrafımda, çevremdeki tepkiler ne ise abartmadan, en sade haliyle yazılmış hali bu..benim ailem eğitim açısından üstün bu olamaz mı?bunu kendileri de söylüyor..ve ailem insanlara tepeden baksa zaten işsiz yada senden daha az eğitimli diye sorun çıkartırdı..ancak ben böyle birseye asla müsaade etmezdim, etmedim de..çünkü benm için önemli olan sevdiğimin karakteri, hamuru..sadece evlilk öncesi stresteyim..ailemden uzktayım..ailesinden destek görmüorum falan..bi havalı, kendini beğenmiş olmak vardır, bir de kendini tanımak ve olduğu gibi anlatmak..ben ikincisini yapıorum cnm hediyelere boğmam da yalakalık olsun diye değil,içimden geldiği içindi..üstelik bi tatlı söz de yeterli, hediye almak sart da değil..ben onu da yaptım, yapım öyle zaten..onlar kendisi de acıkca söylüyor..ama ananemin cenazesinde bile benm onları aramamı beklıorlar..anladın??nese zaten burda ayrdımcı olmıcaksan yorum yapmasan daha doğru, en zından ben öyle yapıorum bu forumda
Okadar uzun yazmısınki belliki dert büyük :) hepsini okuyamadım ama sabır sabır allah katında önemi çok kendinide ezdirmee nişanlına ailesinden bahsetme seni üzen kıran şeyleri onla paylaş ama sikayet eder gibi değil çünkü erkekler ailelerine düşkün oluyolar ters teper sen sabırlı oll rahatsız oldugun konu varsa konus derım kayınvalidenle :)
tabi ki burdaki tek bi konuyla insanların karakterini çözebilecek yetiye sahip değiliz kendi adıma sende sezdiğim şu lütfen kırılma: ben tahsilliyim bilgiliyim iyi niyetliyim güzelim onun akrabaları bile böyle düşünüyo bu durumda istiyorum ki ailesine az biraz sırt çevirsin benden taraf olsun, annesi abisi hakkında söylediklerin falan ne biliyim yapacak bişey yok o konuda evlenincede eşin görüşecek ailesiyle ya böyle kabul eder bu insanların içine girersin ya da daha iyisini bulursun
sabrıma hayran kaldım asla kısaltma yapmayan harfleri yutmayan bir insan olarak bu kadar kötü bir türkçeyle yazılmış yazıyı okuyabildim sonuna kadar öncelikli olarak ilk mesajınızı yani konunun okunmasını sağlayacak mesajı düzeltmenizi tavsiye ederim... ikincisi de müstakbel eşinizin ailesiylede bu türkçeyle konuşuyorsanız anlaşılmamanız gayet normal...
ama yok ben sonrada bunları sorun yaparım evlendikten sonrada sürekli söylenirim eşimin başının etini yerim oda artık ailesiyle benim aramda kalmaktan bıkar diyorsanız bir zahmet nişanlıyken yolun başında ayrılın olsun bitsin ilk nişan atan siz olmazsınız son da olmazsınız... yok ben böyle devam edeceğim ama evleneceğim seviyorum diyorsan aradan daha bir yıl geçmeden eşimle mutsuzum kayınvalidemden bıktım diye yeni bir konu açarsınız bizde ona yorum yaparız burada... çünkü hiç kimse eşinin ailesi hakkında sürekli olumsuz yorumlar yapmasını kaldıramaz onlar onun ailesi değiştiremez atamaz satamaz bu durumda görmezden gelmek en iyisi oluyor 5 yıllık tecrübeyle söylüyoru
üffff...arkadaşlar..2 gündür stresten uyuyamıorum...3 saatlik uykuyla,işe git gel, onun yorgunluğuyla yazmış olduğum bi yazı..ve üstüne belki rahatça uyurum diye alkol almamın üstüne yazdığım şeyler..ama resmen pişman oldum diyebilirim paylaştığıma..işin ilginç kısmı eleştiren herkesin ''akademisyenim'' kısmına bu derece takmış olması..açıkladım zaten, ve kusura bakmayın cok bozuk yazmışım ve sinirden okumadan paylaşmışım da dedim...hiç mi hayatınızda birilerine sinir olup kendi kendinize söylenmediniz o sinirle?? burada eleştirilerinizin bazıları saygı sınırı aşmış..ben burada düşündüğüm sekliyle yazdım..zaten sorun ailesinin tavırlarından dolayı onlara saygımı yitirmiş olmam!..tutup da onlara bu şekilde davranmıyorum, konuşmuyorum elbette!..okuyabilene de okuyamayana da tesekkürler deyip gecmişim ben zaten..beni o yazıdan da olsa anlayabilen varsa cevap yazar isterse..anlayamadıysanız da,istemiyorsanız da yazmayın..bu kadar basit..bu mudur yardımcı olmak ya...bu arada tecrübenize göre bi cevap yazmışsınız yinde, tesekkür ederim...
üffff...arkadaşlar..2 gündür stresten uyuyamıorum...3 saatlik uykuyla,işe git gel, onun yorgunluğuyla yazmış olduğum bi yazı..ve üstüne belki rahatça uyurum diye alkol almamın üstüne yazdığım şeyler..ama resmen pişman oldum diyebilirim paylaştığıma..işin ilginç kısmı eleştiren herkesin ''akademisyenim'' kısmına bu derece takmış olması..açıkladım zaten, ve kusura bakmayın cok bozuk yazmışım ve sinirden okumadan paylaşmışım da dedim...hiç mi hayatınızda birilerine sinir olup kendi kendinize söylenmediniz o sinirle?? burada eleştirilerinizin bazıları saygı sınırı aşmış..ben burada düşündüğüm sekliyle yazdım..zaten sorun ailesinin tavırlarından dolayı onlara saygımı yitirmiş olmam!..tutup da onlara bu şekilde davranmıyorum, konuşmuyorum elbette!..okuyabilene de okuyamayana da tesekkürler deyip gecmişim ben zaten..beni o yazıdan da olsa anlayabilen varsa cevap yazar isterse..anlayamadıysanız da,istemiyorsanız da yazmayın..bu kadar basit..bu mudur yardımcı olmak ya...bu arada tecrübenize göre bi cevap yazmışsınız yinde, tesekkür ederim...
- 3 Ekim 2010
- 11.455
- 3.697
- 448
kesinlikle ben eşimin ailesine hiç gitmedim..
beni istemeye geldiler ondan sonra ailecek görüşmeye başladık ailesiyle
bana da kaç kere söyledi tanıştırayım diye
yanlış anlamayın sakın ama önceden samimi olmalar gitmeler gelmeler karşı taraf için fazla hevesli olduğunuz izlenimi vereblir..
benim fikrim elbette
Verebilirlerdi tabiki, ama verseler bile ben inanın umursamazdım. Hem tanışmak isteyecekler, hemde hevesli görecekler? Kendileri kaybetmiş demektir.
Aslında bu biraz ailenin düşünceleriyle alakalı, zaten ters gelse onlara bu fikir o kadar ısrarcı olmazlardı diye düşünüyorum. Bide ne bileyim sık sık gitmekle, yüz göz olmakla alakalı, biz öyle olmadık. Her fırsatta gitmedim, beğenmediğimden mi? Hayır, sadece tadında kalsın, ilişkiler zedelenmesin, saygı tükenmesin istedim. Nişanlı olsam yine aynı şekilde yapardım herhalde, yani arada ciddi bir adım olmadığından değil. Pazar günü de ailelerimiz tanıştı her şey çok güzeldi. Açıkçası onlar beni tanımaktan, bende onları tanımaktan memnunum..
Son düzenleme:
- 17 Kasım 2011
- 6.645
- 547
- 148
ben okudummm.. sanki kopyalama yapacak gibi mavi mavi yapıp bölümlere ayırdım kendimce
gözlerim ağrıdı ama olsun artık :)
kimseye yaranılmaz keşke o kadar uğraşmasaydın ailesiyle
bence en kesitme yol; nişanlını kaybetmeyi göze alarak,açık açık konuşman
ve birlikte çözüm aramanız
içten cevabınız için tesekkür ederim..''akademisyenim'' demişsin ama bu nası yazı, vah halimize, geleceğimiz elden gitti moduna girmeden, tatlı şekilde cevaplamışsınız, tesekkürler...evet beni anlayan biri çıktı sanırım..ne para, ne kariyerle kendimi üstün görmüyorum zaten ben..insanı diğerlerinden ayıracak tek sey kalbi ve karakteridir bence..işi,gücü,güzelliği,yakışıklılığı değil...demek istediğim de bu..pek çok insan maddiyata, işe, güc göre davaranırken insanlara; ben bunun tam aksini düşünüp, ona göre davranmışken sonrasında aynı tavırları göremedim..bu bana karşı, benim ''vıcık vıcık'' falan olmamla ilgili değil..ailesinin hamuru bu..ne ölüme saygıları var, ne yaşama, ne insanların acısına...anlatabildim mi??benm hatamdan kaynaklı bi tavır yapsalar zaten, halletmenin bi yolu olurdu..ama bu yaşa kadar böyle gelmiş insanları nasıl değiştirebilirim ki?...neyse...
çok afedersiniz ama bu ne kibirlilik,edepsizlik..ailesine geri kafalı yada kişisel isimlendirmeler,onlar senin nişanlının ailesi biraz saygılı olmalısın..mesafeni koy rahatsız olduğun konular varsa sık sık gidiş gelişte çok abesyok askerdeyken söylüyormuşunda oda ailem öyle demek istememiş deyip kolluyormuş!arkadaşş askerdeki adama hemde doğuda ve uzun dönem adama dert sıkıntı anlatılmaz kendine gelseninle bir olup ailesini kötülese çok mu iyi?ewet belki haklı olduğun konular vardır fakat uslubuna dikkat et herhangi birileri değil nişanlının ailesi!! çok rahatsızsan dediğim gibi mesafe koy naparlarsa yapsınlar namussuna bi laf etmedikleri sürece iftira atmadıkları sürece nişanlınla arana girmedikleri sürece he de geç nişalının hatrınanişanlının senden yana olmasını bekleme taraf tutamaz tutmamalı denge sağlamalı ve şuan askerde yazık..bzi kültürlüyüz onlar yobaz bizde herkes ünili falan yazmak komik ve ayıp..afedersin ama okumakla kültür sahibi olunmuyor . umarım herşey yoluna girer Allah kavuştursun nişanlınla bende asker bekliyorum ,asker beklerken askere moral verilir üzmeyin birbirnizi biraz kafanı toparla çık bocalamadan :26:
okumakla kültür sahibi olunduğuna inansaydım zaten, evlenmek için çok yüksek kariyere sahip birini arar bulurdum değil mi cnm?!!!hayatınızda sizi çok sinir edenler mutlaka olmuştur..ve içinizden onlar için iyi şeyler gecmez..ben o kafayla direkt düşündüğüm şeklde yazmışım o ka-dar!...benim edebime falan beni tanımadan yorum yapma hakkı yok sanırım bu forumda kimsenin...beni tanıyor musun? hayır...ben sizi tanıyor muyum? hayır..bu yüzden burada sizinle ilgili, sizin edebinizle, ahlakınızla ilgili yorumda bulunmuyorum zaten..kim bilir burada bana ahlak dersi veren biri gercek hayatında belki edebsizin alasıdır..olamaz mı?..ben burada tanımadığım insanlar için değil, tanıdığım insanlar hakkında yazmışım..konuyla ilgili önerin varsa yazarsın..usluptan hoşlanmadıysan cevap yazmazsın..bana hakaret hakkını size vermez sanırım..ben de sık geliş gidiş abes dediğim için, rahatsızm zaten..onların bunu anlamayıp, hem ilgilenmeyip hem üstüne nişanlıma ''gelip gitmiyor'' diye şikayet etmelerinden rahatsızım..abisi biz tatile gittiğimizde ''evlenmeden tatile gidenler sürtüktür'' bile demişti..buna getirmişti..yobazlık ve kültürsüzlükten kastım bunlar mesela!..sonra nişanlım özür diletince ''ben sana demedim'' dedi..şimdi ben hala bu insanlara saygılı davrandım yüzlerine karşı..ama bu konuda bile abisi 'düşüncesiz' değil, ben 'alıngan' oldum annesi için..nişanlımın sucu yoktu ama ben onuruma laf ettirmem dedim, ayrıldım o zaman..nişanlım kendisine zarar verecekken bulmuşlar..abisi aradı, çağırdı,özür diledi,dil döktü..ve nişanlımın gözleri kan canağına dönmüştü o zaman ağlamaktan..onu çok sevdiğimden özrünü kabul ettim..sonra abi dedim hep..doğuda askerde olan benm 'can'ım tatlım..kimse benm kadar endişe edemez onun için merak etme..o üzülmesin diye kaç aydır susuyorum bilsen..ama nişanı bozma durumuna geldim artık..bu noktada ona yansıyacak artık..burada delirmek üzereyim ben..anlatıp, desteğini alacağım annem yok arkamda..babamla nasıl paylaşayım ki bunları...
evet ben de bir çok arkadaşla aynı fikirdeyim.böyle noktalamasız ve eksik harflerle yazılmış konulara aslında hemen müdahale edilmeli.
akademisyen de 'insan' dır arkadaşlar )) ne olay oldu bozuk yazım vay be...arkadaşım bi daha yazıorum ama..günlerdir uykusuzdum, rahat uyumak için alkol almıştım..hafif çakır keyifken direkt dökmüşüm içimi..hiç okumadan gönderdim yazımı...de bu memleket neler beklermiş bu akademisyenlerden, burada öğrendim valla...benim de kusurlarım vardır..dediğim gibi insanım....haklısınız herkes birinden çeker..ama benim genç kızlık dönemim hep böyle insanlarla mücadeleyle gecti..annem ölünce baba tarafım ilgilendi bizle!..ama ne ilgilenmek! köstek oldular diyelim..örnek vermem gerekirse; annemi toprağa verdiğim gün halam gelip ''kalk iş yap, üzüldüğün mü var!..'' dedi ..hani öyle bu daha orta okul çağında, psikolojisi nedir falan demedi kimse..sinir krizi geçirdim bigün onlar yüzünden..babama ''ver annesinin akrabalarına, ölür mölür al başına belayı..'' dedi..ben üni. sınavına hazırlanırken, gelip odama kalk misafirlere hizmet et dediler, ben çalışıyorum dediğimde..masamdaki test kağıtlarını fırlatıp gittiler..yani ben maalesef küçükyaşlarda en berbat türden insanları tanıdım..bu yüzden elbetteki nişanlımın değerini biliorum..bu yüzden zaten kariyeri falan değil 'kalbi' önemli demiştim..ama burdaki bazı kızlar baya bi yanlış anlamış ki ne uyuzluğum, ne saygısızlığım, ne 'nasıl akademisyen'' oluşum, ne kibirliliğim kalmış...uzak durmaya çalışınca da nişanlıma sikayet ediyorlar falan..ben zaten sıkıntılar içinde, mücadele ede ede kendime sıfırdan bi hayat kurmuşum, sonra nişanlımla mutluluğu bulmuşum, ama ailesini tanıdıkça tek isteğim hayatımın kalanında 'huzur'lu yaşamak..kimseyle tekrar mücadele edecek gücüm yok...o kadar..
akademisyen de 'insan' dır arkadaşlar )) ne olay oldu bozuk yazım vay be...arkadaşım bi daha yazıorum ama..günlerdir uykusuzdum, rahat uyumak için alkol almıştım..hafif çakır keyifken direkt dökmüşüm içimi..hiç okumadan gönderdim yazımı...de bu memleket neler beklermiş bu akademisyenlerden, burada öğrendim valla...benim de kusurlarım vardır..dediğim gibi insanım....haklısınız herkes birinden çeker..ama benim genç kızlık dönemim hep böyle insanlarla mücadeleyle gecti..annem ölünce baba tarafım ilgilendi bizle!..ama ne ilgilenmek! köstek oldular diyelim..örnek vermem gerekirse; annemi toprağa verdiğim gün halam gelip ''kalk iş yap, üzüldüğün mü var!..'' dedi ..hani öyle bu daha orta okul çağında, psikolojisi nedir falan demedi kimse..sinir krizi geçirdim bigün onlar yüzünden..babama ''ver annesinin akrabalarına, ölür mölür al başına belayı..'' dedi..ben üni. sınavına hazırlanırken, gelip odama kalk misafirlere hizmet et dediler, ben çalışıyorum dediğimde..masamdaki test kağıtlarını fırlatıp gittiler..yani ben maalesef küçükyaşlarda en berbat türden insanları tanıdım..bu yüzden elbetteki nişanlımın değerini biliorum..bu yüzden zaten kariyeri falan değil 'kalbi' önemli demiştim..ama burdaki bazı kızlar baya bi yanlış anlamış ki ne uyuzluğum, ne saygısızlığım, ne 'nasıl akademisyen'' oluşum, ne kibirliliğim kalmış...uzak durmaya çalışınca da nişanlıma sikayet ediyorlar falan..ben zaten sıkıntılar içinde, mücadele ede ede kendime sıfırdan bi hayat kurmuşum, sonra nişanlımla mutluluğu bulmuşum, ama ailesini tanıdıkça tek isteğim hayatımın kalanında 'huzur'lu yaşamak..kimseyle tekrar mücadele edecek gücüm yok...o kadar..
bak bu yazdıkların çok daha samimi, şu an bunlarıda ilk yorumuna katıp farklı bi açıdan bakıyorum durumuna, aile saadetini nişanlının ailesinde aradın kendinden bişeyler vermek istedin ama beklediğin gibi olmadı, zaten hiçbi şey %100 beklediğin gibi olmuyo ki hayatta, kendinden bişey verme artık, mesafeni koru, nişanlın baskı yaparsada gerekirse rest çek, nişanlıyken baskı yapan emin ol evlenincede yapar, ailesine daha düşkün olur madem uğraşamam diyosun nişanlılık döneminde iyice irdele bunları, akademisyensin neden sonuç ilişkilerini çabuk yakalarsın ona göre tavır belirlersin
valla çok çabaladım sonuna kadar gelmek için ama kullanmaya kıyamadığınız sesli harfleri gerekli yerlere yerleştirmekten,tahmin etmekten gözlerim ağrıdı.ben açıkçası akademisyen olduğunuza inanmıyorum.bu dereceye ulaşmış birisi ilkokul çocuğu gibi sesli harfleri kullanmadan yazmaz.okuyan arkadaşları da tebrik ediyorum.size de bol bolkitap okumanızı tavsiye ediyorum.kelime kurmayı unutmuşsunuz