Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
nişanlımın ailesi..
- Konu Sahibi ozozoz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Ekim 2011
- 841
- 733
- 333
yalnız eğitim ingilizce..yani ingilizcen varsa çok iyi derecede, öyle beklerim dersime böyle acıların kadınıyım falan deseydim ya da okuyamadım falan..çok daha fazla destek görücekmişim sanırım sen yazıma takıp bana geçirmeye çalışacağına
burası kadınlar klübü ya söz de!ayrıca canım emin ol seninkinden fazladır okuduğum kitap sayısı..ya da şunu sorayım evinizde bir kitaplık-kütüphaneniz var mı acaba? sanırım her hafta 2 kitap okuyorsun sen :)) ben orta okuldayken Server Tanilli, Emile Zola'lar okurdum hayatım..bildin miii acep? google'dan acıp bakabilirsin kimdir bunlar :)
Kayınvalideniz ile aranızda ki anlaşmazlıkların, hissettirdiğiniz "kibir" ile(üstelik bağımsız, kişilerin birbirini yüzyüze asla tanımayacağı bir platformda) yakından alakalı olduğunu düşünüyorum. Kişiler statülerinin hakkını sonuna kadar vermek zorunda ve edindiği statüye de önce kendisi saygı duymak zorundadır. Mesleğinizi "bilgi amaçlı dahi olsa" yazdığınız bir platformda, kendi mesleğinizi karalayıcı bir şekilde, üslupta yazmanız inanılmaz enteresan geldi bana.. (Örnek olarak benzerini hala bu konuya attığım ilk mesaj ihtiva etmekte) Bekleyin, acele olmayan sakin bir zamanınızda yazın.. Amaç eğer "kadın kadına" dertleşmekse, bu amacına daha uygun olurdu.. Üstelik sakin bir kafayla yazmış olurdunuz... Üslup, kişinin karakterini ne yazık ki tüm çıplaklığı ile ele verir...
Mesela bana da çirkince bir şeyler karalayabilirsiniz benim cevabımdan sonra... Ama ben dönüp size yanıt vermem... Kışkırtılmam... Soru dahi sorsanız, bu seviyeden sonra size cevap vermem, veremem.. Seviye mi statüme uygun çizgide tutmaya çalışırım...
Emile Zola'lar ve Server Tanilli'ler.. güzel.. Herkes kendi ilgi alanının gerektirdiklerini okur. Eğitim sistemi veya aile hikayesi bazı kişileri ortaokul döneminde "ezberci" zihniyetle tanıştırıp, öznel kitaplardan ayırmış olabilir... Siz, halihazırda kütüphanede olan babanıza ait bir kitabı sırf merakınızdan da okumuş olabilirsiniz... Ki bu böyledir zaten... Herhalde ortaokulda fen dersinde birden durup, Türkçe de olabilir "Server Tanilli okumalıyım!" diyerek halk kütüphanesine koşmadınız... Elinizin altındaydı bu kitap... ? Veyahut Emile Zola gibi, o yaş için oldukça yorucu ve farklı bakış açılarını bünyesinde ihtiva eden bir yazarın kitaplarını "müthiş bir yorumcu" kıvamıyla değilde, roman tarzında okuduğunuzdan eminim... Niye bunları yazıyorum ki? Çünkü çok kötü bir üslubunuz var... Sadece ezmeye değil, alay etmeye ve yıkmaya çalışıyorsunuz yazarken... Çok çabuk inciniyorsunuz yazılanlardan... Size ne yazılırsa yazılsın, siz üslub muhafaza edip, haklılığınızla cevap vermelisiniz.. Size yakışan budur...
Türkiye'de öyle çok iyi derecede ingilizce bilmekten de bahsetmeyelim güzel kardeşim benim... Kızma bana ama öyle... Şimdi benim boş konuştuğumu ve hiçbir şey bilmeden atıfta bulunduğumu düşünebilirsin bu konuyla ilgili ama seni çok kötü yanıltabilirim, özellikle bu yabancı dil gibi Türkiye'de çok abartılan, asla hakkı verilmeyen, oysa ilkokul sıralarında verilmeye başlanılması gereken ve normal olan bir şey için..
Dediğim gibi.. kişilerin ne yazdığı değil, sahip olduğunuz statünüze ne kadar sahip çıktığınız, ne kadar saygı duyduğunuz önemli.. Çünkü hangi platformda olursa olsun, size yakışan daima bu olacaktır...
Müstakbel eş adayınızla ilişkinizde başarılar dilerim,
Selamlar,
Son düzenleme:
- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
Kayınvalideniz ile aranızda ki anlaşmazlıkların, hissettirdiğiniz "kibir" ile(üstelik bağımsız, kişilerin birbirini yüzyüze asla tanımayacağı bir platformda) yakından alakalı olduğunu düşünüyorum. Kişiler statülerinin hakkını sonuna kadar vermek zorunda ve edindiği statüye de önce kendisi saygı duymak zorundadır. Mesleğinizi "bilgi amaçlı dahi olsa" yazdığınız bir platformda, kendi mesleğinizi karalayıcı bir şekilde, üslupta yazmanız inanılmaz enteresan geldi bana.. (Örnek olarak benzerini hala bu konuya attığım ilk mesaj ihtiva etmekte) Bekleyin, acele olmayan sakin bir zamanınızda yazın.. Amaç eğer "kadın kadına" dertleşmekse, bu amacına daha uygun olurdu.. Üstelik sakin bir kafayla yazmış olurdunuz... Üslup, kişinin karakterini ne yazık ki tüm çıplaklığı ile ele verir...
Mesela bana da çirkince bir şeyler karalayabilirsiniz benim cevabımdan sonra... Ama ben dönüp size yanıt vermem... Kışkırtılmam... Soru dahi sorsanız, bu seviyeden sonra size cevap vermem, veremem.. Seviye mi statüme uygun çizgide tutmaya çalışırım...
Emile Zola'lar ve Server Tanilli'ler.. güzel.. Herkes kendi ilgi alanının gerektirdiklerini okur. Eğitim sistemi veya aile hikayesi bazı kişileri ortaokul döneminde "ezberci" zihniyetle tanıştırıp, öznel kitaplardan ayırmış olabilir... Siz, halihazırda kütüphanede olan babanıza ait bir kitabı sırf merakınızdan da okumuş olabilirsiniz... Ki bu böyledir zaten... Herhalde ortaokulda fen dersinde birden durup, Türkçe de olabilir "Server Tanilli okumalıyım!" diyerek halk kütüphanesine koşmadınız... Elinizin altındaydı bu kitap... ? Veyahut Emile Zola gibi, o yaş için oldukça yorucu ve farklı bakış açılarını bünyesinde ihtiva eden bir yazarın kitaplarını "müthiş bir yorumcu" kıvamıyla değilde, roman tarzında okuduğunuzdan eminim... Niye bunları yazıyorum ki? Çünkü çok kötü bir üslubunuz var... Sadece ezmeye değil, alay etmeye ve yıkmaya çalışıyorsunuz yazarken... Çok çabuk inciniyorsunuz yazılanlardan... Size ne yazılırsa yazılsın, siz üslub muhafaza edip, haklılığınızla cevap vermelisiniz.. Size yakışan budur...
Türkiye'de öyle çok iyi derecede ingilizce bilmekten de bahsetmeyelim güzel kardeşim benim... Kızma bana ama öyle... Şimdi benim boş konuştuğumu ve hiçbir şey bilmeden atıfta bulunduğumu düşünebilirsin bu konuyla ilgili ama seni çok kötü yanıltabilirim, özellikle bu yabancı dil gibi Türkiye'de çok abartılan, asla hakkı verilmeyen, oysa ilkokul sıralarında verilmeye başlanılması gereken ve normal olan bir şey için..
Dediğim gibi.. kişilerin ne yazdığı değil, sahip olduğunuz statünüze ne kadar sahip çıktığınız, ne kadar saygı duyduğunuz önemli.. Çünkü hangi platformda olursa olsun, size yakışan daima bu olacaktır...
Müstakbel eş adayınızla ilişkinizde başarılar dilerim,
Selamlar,
ben lise mezunu ev hanımıyım.şimdi konu sahibi yazmış ya emile zola falan okudum diye.ben de ortaokuloda okumuştum onları ama yaşıma ağır gelmişti.ben kitap kurduydum,çocukken kütüphaneden çıkmaz gecede 1 kitap okurdum.ailem kızardı yorganın içide el feneriyle okurdum
çok kitap okudum zamanında ama şimdi kk yüzünden kitaba zaman ayıramıyorum.yani illa akademisyenler okumuyor o kitapları.
senden alıntı yaptım ama yorumum sana değildi canım
ayrıca yorunlarnı beğendiğim kişilerdensin....
Son düzenleme:
- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
Sen bence gökten inmis bir meleksin, inan buna!
Annem hep derdi ki; "bir kizi kendisi ve ailesi degil baskalari övmeli"
İsrarla tekrar tekrar okudum ama hala cok simarik ve saygisiz buldum.
Bence sen bu aileyle bütün bagini kopar, sizki ailece okumus görmüs, ileri görüslü insanlar olarak böyle cahil, geri kafali, nişanliniz disinda ailece terbiye hatir bilmeyen ailesiyle hic bir arada bulunmayin.
Cok afedersin de daha nisanlinin geldigi aileyi, ciktigi kabugu begenmiyorsun, ben neler cektim esimin ailesinden bütün kontagim bitti ama haklarinda bir kelime kötü konusmadim. Ben sana degil daha cok nisanlinin ailesine acidim...
Annem hep derdi ki; "bir kizi kendisi ve ailesi degil baskalari övmeli"
İsrarla tekrar tekrar okudum ama hala cok simarik ve saygisiz buldum.
Bence sen bu aileyle bütün bagini kopar, sizki ailece okumus görmüs, ileri görüslü insanlar olarak böyle cahil, geri kafali, nişanliniz disinda ailece terbiye hatir bilmeyen ailesiyle hic bir arada bulunmayin.
Cok afedersin de daha nisanlinin geldigi aileyi, ciktigi kabugu begenmiyorsun, ben neler cektim esimin ailesinden bütün kontagim bitti ama haklarinda bir kelime kötü konusmadim. Ben sana degil daha cok nisanlinin ailesine acidim...
yorumları gördükten sonra iyi ki akademisyen değilim dedim ne zor işmiş be
konu sahibinin konusuna gelecek olursak ben kibirli davranmıyorum onları ezmiyorum demişsiniz ama sizde nedense bir kibirlilik bir gurur sezdim ben
neye göre yobaz olduklarına karar verdiniz ki?
statü farkı, gelenek görenek farkı olabilir ve bu çeşitli anlaşmazlıklara neden olabilir
gülü seven dikenine katlanacak yapacak bir şey yok
konu sahibinin konusuna gelecek olursak ben kibirli davranmıyorum onları ezmiyorum demişsiniz ama sizde nedense bir kibirlilik bir gurur sezdim ben
neye göre yobaz olduklarına karar verdiniz ki?
statü farkı, gelenek görenek farkı olabilir ve bu çeşitli anlaşmazlıklara neden olabilir
gülü seven dikenine katlanacak yapacak bir şey yok
Son düzenleme:
- 22 Aralık 2009
- 877
- 148
- 333
Yazdıklarınıza çok üzüldüm belliki kadın cahil görgüsüz bunlara birde çok bilmişlik eklenince kahrı çekilecek gibi değil.Siz eşya alalım derken size almayıp gidip kendilerine eşya almaları ne kadar çirkin.Acaba evlenmenizi istemiyorlar mı? nişan atarsınız diye bir beklenti içine mi girdiler.Biraz araya mesafe koy birde öyle dene bakalım nişanlın neden gitmiyorsun derse mazeret uydur yoğunum yorgunum de.Ailesini şikayet etme.Sonradan yavaş yavaş anlatırsın o da görür zaten.
Kayınvaliden hiç bir zaman değişmeyecek mümkünse sen değiş :))) kocasını dolduracak oğlunu dolduracak benimki anneme şikayet ederdi beni daha nediyim yani.Kimsenin hayatı 4/4 lük değil bunları göze alıp evleneceksin eşinle iyi olup kapını kapatıp oturacaksın.
Kayınvaliden hiç bir zaman değişmeyecek mümkünse sen değiş :))) kocasını dolduracak oğlunu dolduracak benimki anneme şikayet ederdi beni daha nediyim yani.Kimsenin hayatı 4/4 lük değil bunları göze alıp evleneceksin eşinle iyi olup kapını kapatıp oturacaksın.
- 12 Mayıs 2011
- 226
- 118
- 133
insanlar karakterlerini iki cümleyle belli ediyorlar sanalda dahi. şu birbirinden habersiz ( aksiyse daha vahim) yazı için "okuyamadım, şöyle hatalı, böyle yanlış" diyen arkadaşlar, niye o kadar kendilerini zorlamışlar ki? baktın gözlerin yoruluyor, anlayamıyorsun bırakırsın, basit değil mi? hatta denildiği kadar kötüyse kimse okumaz, böylelikle konu sahibi de yalnız kalır, "ceza"sını çekmiş olur. ama bazıları niyeyse kendini "perişan" edip akademisyen kelimesine kadar okumuş. dışarıdan gerçekten de kıskanç ve fesat gözüküyorsunuz. eğer ki değilseniz, tanımadığınız bir insana açıklama yapmasına rağmen, laf sokmaya çalışmak niye? okuyamadım der, düzgün bir üslupla uyarırsın biter. güya kadınlar kulübü ama bazı hanımlar forumda sırf başkalarının hatalarını yakalayıp, muhalefet etmeye çalışıyor.. basit ve anlamsız.
canım sana gelince,
sen iyi ol nişanlının hatırına, o da ezdirmesin seni (ki sanırım her zaman senin yanında duruyor). dönünce ayrıntılı konuşursun onunla, rahatsızlıklarını söylersin. anlayışlı olursa sende çok takılmayıp ailesine mutlu ol. araya biraz mesafe de koy, onlar gelmiyor vs deseler bile. umarım deneyimli evli hanımlar yardımcı olur burada sana.
canım sana gelince,
sen iyi ol nişanlının hatırına, o da ezdirmesin seni (ki sanırım her zaman senin yanında duruyor). dönünce ayrıntılı konuşursun onunla, rahatsızlıklarını söylersin. anlayışlı olursa sende çok takılmayıp ailesine mutlu ol. araya biraz mesafe de koy, onlar gelmiyor vs deseler bile. umarım deneyimli evli hanımlar yardımcı olur burada sana.
Son düzenleme:
- 25 Haziran 2008
- 797
- 273
- 333
- 39
senin karşında kendilerini ezik gördükleri için seni ezmeye üzmeye çalışıyorlarki sesin çıkmasın...uyanık ol canım..birde annesi babası abisi böyle ise nişanlında yıllarca bu ailede büyümüştür vardır kenarından köşesinden onlara benzer huylar...sana demiş ya sen yanlış anlıyosun,bu klasik erkek cümlesi,ailelerini korumak için...ben senin yerinde olsam yazık sana..nişanlımıda düşünmem atarım nişanı...senin bir hayatın var birdaha gelmeyeceksin dünyaya..annen yaşasaydı ve duysaydı nişanlısıyla tatile çıkan sürtüktür lafını devam etmene izin verir miydi..ALTIN SARRAFIN ELİNDE KIYMETLİDİR.SEN ALTIN OLDUĞUN HALDE KENDİNİ BAKIRCIYA GÖTÜRMÜŞSÜN.ONLAR NE ANLASINLAR SENİN DÜŞÜNCELERİNDEN,HAYATINDAN.YAZDIKLARIMIN HEPSİNDE ÇOK CİDDYİM..can çıkar huy çıkmaz bu sülaleyle ya ömür boyu böyle yaşamayı kabullenirsin,yada silersin..sen bilirsin..dışardan bakan biri olarak pişman olacağın kesin.ne kadar karşındakini seversen sev ailesiyle evleniyorsun..benim eşimin sülalesinde bir tek görümcemle sorun var diğer hepsiyle çok iyiyim ama o bile tek başına beni çıldırtmaya yetiyor hepsindende uzağım ona rağmen..
- 25 Haziran 2008
- 797
- 273
- 333
- 39
- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.821
- 248
insanlar karakterlerini iki cümleyle belli ediyorlar sanalda dahi. şu birbirinden habersiz ( aksiyse daha vahim) yazı için "okuyamadım, şöyle hatalı, böyle yanlış" diyen arkadaşlar, niye o kadar kendilerini zorlamışlar ki? baktın gözlerin yoruluyor, anlayamıyorsun bırakırsın, basit değil mi? hatta denildiği kadar kötüyse kimse okumaz, böylelikle konu sahibi de yalnız kalır, "ceza"sını çekmiş olur. ama bazıları niyeyse kendini "perişan" edip akademisyen kelimesine kadar okumuş. dışarıdan gerçekten de kıskanç ve fesat gözüküyorsunuz. eğer ki değilseniz, tanımadığınız bir insana açıklama yapmasına rağmen, laf sokmaya çalışmak niye? okuyamadım der, düzgün bir üslupla uyarırsın biter. güya kadınlar kulübü ama bazı hanımlar forumda sırf başkalarının hatalarını yakalayıp, muhalefet etmeye çalışıyor.. basit ve anlamsız.
withoutname,neden çoğu kişi "akademisyen" kelimesine kadar okudu dersiniz ?
Benim bir tahminim var.
Konuya iyi niyetle geldiler,okumaya çabaladılar ama akademisyen olduğunu öğrenince pes dediler.
Madem akademisyenmiş,bir zahmet düzgün yazsaymış,biz neden kendimizi zorlayalım dediler.
Burada nice nice konular okuduk.Kimisi yurtdışında büyümüş,kimisi gerçekten eğitimsiz,kimisi çok genç ve mesaj diliyle yazıyor.
Hepsini bir şekilde okuyup anlamaya çalışıyoruz.Yukarıdaki sebepler olunca,mazur görmekle beraber,gerekirse onları da uyarıyoruz.
Fakat konu sahibi akademisyenim dediği noktadan itibaren,mazur görülecek tarafı kalmıyor.
Acele yazdım,kızgınlıkla yazdım gibi açıklamalar bana göre geçerli değil.Düzgün yazan insan,her zaman düzgün yazar.Otomatik,içgüdüsel,el alışkanlığıdır.
Belki en fazla gideceğim yerine gidicem yazmak gibi konuşma diline dönebilir veya hızlı yazarken eksik harf tuşlayabilir.
Bu arada,bahsi geçen,eleştirdiğimiz yazının orijinali aşağıdaki gibidir :
merhaba kızlar..cnm cok sıkkın ..nişanlımla 6 yıldır beraberiz...ailesiyle daha bi senemz dolmadan tanıstrdı beni..biz hergünümüzü beraber geciren bi ciftiz..dolayısıyla hep ısrar ederdi nişanlım, aksm yemege beni de götürürdü falan..ben annesinde haff bi uyuzluk sezdgim için rahtsz oluo gbi geliodu..yane böle herkesin yanında iyi fln ama aslında zoraki yaptıgı belliydi işte..gitmk istemeyince anlamıodu nişanlım surat yapıodu..böle böle git gel tanıdıkca beni sogutan seyler gördüm ailesinden..bütün süllaesiyle tanstım nerdeyse ve kendi ailesi dısnda herkesle hep iyi olduk..cok sıcktılar..güzelim die die yere göğe koyamadılar fln..annesinin cimri oldugunu anlamam; arabayla kardeslerimi almaya gideceğimz bigün anladım.balkonda oturuoduk, ben cayları koymaya gttim, geldim annesi sıkıstrmış kenarda sessz sessz ''olum alma arabayı oraya çok benzin yakar'' fln dıo..bi döndü baktı ben arkasndayım..insan birz utanır fln..bide tipsiz bi surt ifadesiyle böle titrek titrek içeri kaçtı rezil..benm gözlerm doldu,nişanlm dişlerini sıktı,çıkıoz evden bide utanmadan cay içmiıomusun olum dedi ya..nişanlm da sen iç dedi cıktık..ve bnm annem haytta deil..kardeslerim tatil için bana gelir..onları alıcaktık otogardan..nişanlm zorla bindirdi arabaya.snr yine yüzlerine baktım, daha dogrusu o kadn bakabildi..snr abisi var, o da biz nişanlımla ozmn tatile gttik die yemk masasında o kdr densz laflar ettiki..biray küstü nişanlım ama gidip direkt konusamadı..o yüzden az kalsn ayrılcaktım..snr o zmn aglamış, içmiş içmiş evde..abisi cok kötü bihalde bulmş..snr beni arayp cagrdı benden özür diledi, biz de barstık..ben akademisyenim çok ii bi üni.de..nişanlım da bnm kadr olmasa da tahsilli ama çok iyi bir insan..temz kalpli, bağlı, romantk,duygusal,yardımcı vs...çok mutluyduk senelrdr ..ama nezmn aileler tanstı işlr giderek boka sardı benm için..bize tansmaya geldiler,snr bizi cagrdılar işte sizde gelin snr diye..snr babam sehirdışından kalktı iş için buraya geldi..adamı günlerce bekletti ailesi..üstelk biz hergün kavga ettik ozmn nişanlımla..ben aglıorum sinirden paso..babama caktırmıcam die ugrasıorum fln..tık yok..en son nişanlım evde annesiyle tartsmış cam cerceve indirmiş fln , hmn erteesi gün arıo annesi aksam buyrun die..cok soguk seklde babam döncek hayır dedim..bi de bana tvrlı konusuo..ya nasıl anlatsam böle sözde dısarıya cook ezik ayagında ama aslında herseyin farkında ve sinsi kadının teki..ben enbaslarda ilk maaşımla onlara ne pahalı hediyeler aldım, annesi bi ayakkabı begendi almadı snr gttik ben kendm paramla annen begenmişti dedim aldım..ve daha bisürü sey..herzmn içten oldum,saygılı,güleryüzlü..babası hep aşağılar annesini, hep savundum kadını..babası beni dinler bana bişi diemez cünkü..otoriter adam ve anne tamamen psmış çünkü..ama ya-ra-na-ma-dım!!!! !babam o terbyezliğe ragmen siz seviosunuz madem ben üstüme düşeni yaparım dedi gittik evlerine..bi babam bi ben..annem haytta değil..o gece düğüm düğüm oldu hersey bogazmda..nişanlım üzülme sakın annem yok die dedi,biz bize yeteriz dedi ama burukluk başka..üstelik babamı on kez davet eden,bana söleyen anasıydı bizzat..ama bilerek organize etmedi daveti!sonra oğlu bagrp çagrınca gönülsüz yaptı herseyi..yani bnm için öle artık..nese snrsözlendik fln..yüzüklerimizi fln böle heyecanla sectik..dediğim gbi ztn biz ikimz cook mutluyuz..sonra ailesi geldi alcaz yüzükleri,,işteonunkini ben alcam tabi..ben tam ödicem babası asla almam sende kızımsın bnm olmaz öle sey dedi..direkt ödedi..allahm anasının yüreğine iniodu,hmn araya grdi versin adet ya fln..ben ztn ısrar edıorum olmaz die..nese babası almadı cıktı hmn..nası oturdu annesine..snr tektaşı alırken park yeri bulamadı nişanlım, mecbur anasıyla girdik,o ztn önden secti hmn en kçk taslısını..ne dicem tmm dedim çıktık.nişanlım görünce cnm bnm nasl utandı..bu arada ben asla maddici değilim, durumu oldugu halde anası cook cimri,bundan nefrt ettim artık..kendi ailesi bile cimri die adını cıkardı okdr yani..nese nişandan snr askere gttti nişnlm..be gene gidiorum evlerine fln..snr bi aksam saat olmuş on abisi fln da orda..iki tane araba var orda ve babası abisine,bırakmasını söledi beni..abisi ya arabanın yeri aşağıda birz faln..ben tabi ikiletmedim cıktım..ztn babasının da itirazı olmadı..snr bidaha tekrarladı durum hem de saat olmş onbir..o gece evde olan diğer akrabaları bırakmaya kalktı beni hem de yürüyerek sağolsunlar arabalrı yok, atladım taksiye gtiim..bidaha gidermiyim ya..ben oğlullarının emanetiyim snçta..ne arıolar ne soruoar,snr aramyınca arıolar veye nişanlm arıo onları işte dgm günmde öle aradılar..zoraki ses tonuyla annesi, hııı ölemi hııı fln diyo sürekli..nişanlm aramıo ailesini,beni günde üç kez fln arıo ona da şişiolar, abisi fln..hep benden beklılar sözde..annesi yrm ağız gel sende dıo bende gıcıklığına ne zmn dıorum..işte ne zmn isterseeeen dio böle kısık uyuz bi ses tonuyla..bi kez olsun arayp napıosun kızım, gel bu aksam oturalım demediler.hep ben aradım ben gittim..çağrma yok..bi de üstüne kabalıkları..yüzüme karsı beni sevıolar sözde, yüzüme karsı acık sözle bi terslikleri olmadı ama dolaylı yoldan..ohoo..kaç yasında insanlar ama yol yordam bilmıolar,görsen böle asortik dersin ama tıntın..nasıl cıktı dıorum o aileden nişanlım..anası kendi dıo kişiliğim silindi die, babası ztn kendi ailemnde delinn teki,asla cocuklarına laf hakkı tanımaz,hiç bi konuda tartısamassın anc ben bas ediorum o da zekamla..öle kabul edıo, dısarda övünmeyi bilio benle, manken gbi,güzel aklllı , kariyeri sağlam fln die..ama yapıları boktan çözdüm..abisi desen nişanlımı kıskanır, nişanlm yakışklı ve cok sosyal,sevilen biri abisi kinci,ezik bitip..en son onlara gittiğimzde işte nişanlım askerde sorun yasarmış dik kafalıymış fln resmn nefrt kusuo, snr ben ödül almş komutandan dıorum o tutmş torpille almıştır dıo, bi çavşla takışmıştı nişanlım, işte dik kafalı adam haklıymış az bile yapmş ceza almadıgına dua etssin neler neler ya yemk masasnda,üstelk baska insanlar da vardı..ben sabr cektim,yok ya öle değildir abi haksızlık etme dedikçe işte ben yaptım askerlk biliorum fln filan..kısa dönem bandocu askerlk yaptı toputopu sanki bana uzman! nişanlımsa doğuda ve uzun dönem gtti..ya bu insan bunn öz kardesi ve nolcağı bellimi askerde..askerdeyken bile kötüleme derdinde ezik tipsiz..kısacası kardeşi yakışıklı,ondan özgüvenli,efendi,sosyal ve lütfen övünmek gbi anlamayın ama işte herkes sürekli över onların ailede beni, şöle güzelsin fln die ve mesleğimi fln da..nişanlıma hep diolar şanslısın sen die,bunların çekememezliği başka sey deil..nese abisi masada böle konusunca ben artık dayanamadım ve abi askerdeyken bari böle konusma dedim ve masadn kalktım gözlerim doldu içeri gttim..üstelk ben nişanlımı savundukça anası da abisini tutuo,abisi kendini bana savunamaz ya anası grio oğlunu savunmaya..bide bana dıo söleme niaşanlına die..asıl kendileri senelerdr gttiğim halde simdi gelmıo die beni şikayet eden askerdeyken bile..bnm ailem hep yüksek eğitimli,herseyden önce aydın insan sever kültürlü insanlar!!bu aile ise boş tın tın..ne görüşlerimiz uyuyo ne baska seyler..ben babamla dayımla her seyi tartışırım,,siyasetle yakndan ilgiliyim, cevrem üni. çevresi ve hep hoşgörülü,acık fikirli insanlar..bu ailesi ise geri kafalı, yobaz insanlar..ya bnm ananem (ki bnm annem gbiydi) vefat etti cenazeme gelmediler..oysa ben annesinin babası öldüğünde cenazsinden 7sin 40ına kostum cnkü bnmbildiğim insanlık budur.ama onları yanmda bulamadım.anası benm anasız oldgumu bilio ama nerde anlıcak derinlik??çok uzun yazdım ama caresizim ((((((((((ben bu insanlarla yapamıcam gibi..üstelk nişanlımla paylşmaya calışınca o da askerim ben bana acma dedi ve sen yanlş anlıosundur dedi..delirdim..sanki bilmıo ne halt olduklarını..onunla da konsmak istemıorum artık..anlamıor beni ya!!ailesi arkasndan neler dıo ben hala kötü olma pahasına onu savundum abisine karsı..gene kötü olan bnm..bu insanlarla olmıcak gbi????????????*napsam acaba babama mı aratsam babasını ölesine arıomuş gbi..kızım biraz mutsz sanki bana bişi demedi de, sesi kötü bi terslik mi var die falan???bu arada ben nişanlımın ailesiyle aynı sehrde yasıorum,çalışıorum..kendi ailem uzakta..ve bnm babam onları kabul ettiğinde nişanlım işszdi buna ragmen buyur etti..söz kesildi....ahhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
withoutname,neden çoğu kişi "akademisyen" kelimesine kadar okudu dersiniz ?
Benim bir tahminim var.
Konuya iyi niyetle geldiler,okumaya çabaladılar ama akademisyen olduğunu öğrenince pes dediler.
Madem akademisyenmiş,bir zahmet düzgün yazsaymış,biz neden kendimizi zorlayalım dediler.
Burada nice nice konular okuduk.Kimisi yurtdışında büyümüş,kimisi gerçekten eğitimsiz,kimisi çok genç ve mesaj diliyle yazıyor.
Hepsini bir şekilde okuyup anlamaya çalışıyoruz.Yukarıdaki sebepler olunca,mazur görmekle beraber,gerekirse onları da uyarıyoruz.
Fakat konu sahibi akademisyenim dediği noktadan itibaren,mazur görülecek tarafı kalmıyor.
Acele yazdım,kızgınlıkla yazdım gibi açıklamalar bana göre geçerli değil.Düzgün yazan insan,her zaman düzgün yazar.Otomatik,içgüdüsel,el alışkanlığıdır.
Belki en fazla gideceğim yerine gidicem yazmak gibi konuşma diline dönebilir veya hızlı yazarken eksik harf tuşlayabilir.
Bu arada,bahsi geçen,eleştirdiğimiz yazının orijinali aşağıdaki gibidir
Mesajın ilk halini keşke kopyalasaydım bir kenara diye içimden geçirmiştim "garip eleştirileri" görünce...
Kıskançta olduk, akademisyen diye çekemedik
Teşekkür ederim yazının ilk halini paylaştığınız için Meleknaz,
şimdi bu saçma sapan yakıştırmaları yapanlar niye "akademisyenim ben ii bi üni.de" ye kadar okuduğumuzu sanırım anlarlar.
Umarım anlarlar.
Ben her şeye "banane yaaaa" deyip geçemiyorum.
Haddimi aşmadan uyarmayı üzerime vazife ediniyorum.
Varsa bunda bir yanlışlık, yöneticiler uyarır.
Sen artık ağzınla kuş tutsan bu aileye yaranamazsın bi elektrik uyuşmazlığı var nişanlınız dışındaki bütün aileyle..
O yüzden onlar beni sevsin, düşünsün vs vs diye beklentilerinden kurtul.. Nişanlında askerde şu an psikolojisi bozuk biraz anladığım kadarıyla ona da anlatma.. Ama sende kendini yıpratma daha fazla.. Hiçbirşey yapma bırak nişanlın gelince oturur konuşursunuz karar verirsiniz.. Yapılacakları beraber yaparsınız.. Nişanlın askerden gelmeden sen kendini ne kadar paralasanda bunlar sana yardım etmeyecek belli.. Bekleyin o yüzden..
Birde annesi şunu yaptı babası şunu abisi şunu diye biriktirme içinde, bunlar böyle insanlar diyip kabullen.. Sana nişanlından başka kimsenin yardımı dokunamaz o aileden bunu unutma..
Birde şu var kafama takılan senin nişanlın biliyor ailesinin huylarını evlilik hazırlığı yükünü senin ve ailesinin ortaklaşa yürütebileceğini nasıl mantığı alıyorda gidiyor askere? Ya deseydiki "ben gitmeden halledelim şu işleri ben biliyorum sorun çıkacak" ya da "ben gelince hallederiz" deseydi.. Nişanlın tamam askerde ama bunları tahmin edip önlemini almalıydı.. Huylarını bile bile onlar aralarında halleder diye gitmiş askere sonrada ben askerim bana anlatma.. Ne ala memleket..
O yüzden onlar beni sevsin, düşünsün vs vs diye beklentilerinden kurtul.. Nişanlında askerde şu an psikolojisi bozuk biraz anladığım kadarıyla ona da anlatma.. Ama sende kendini yıpratma daha fazla.. Hiçbirşey yapma bırak nişanlın gelince oturur konuşursunuz karar verirsiniz.. Yapılacakları beraber yaparsınız.. Nişanlın askerden gelmeden sen kendini ne kadar paralasanda bunlar sana yardım etmeyecek belli.. Bekleyin o yüzden..
Birde annesi şunu yaptı babası şunu abisi şunu diye biriktirme içinde, bunlar böyle insanlar diyip kabullen.. Sana nişanlından başka kimsenin yardımı dokunamaz o aileden bunu unutma..
Birde şu var kafama takılan senin nişanlın biliyor ailesinin huylarını evlilik hazırlığı yükünü senin ve ailesinin ortaklaşa yürütebileceğini nasıl mantığı alıyorda gidiyor askere? Ya deseydiki "ben gitmeden halledelim şu işleri ben biliyorum sorun çıkacak" ya da "ben gelince hallederiz" deseydi.. Nişanlın tamam askerde ama bunları tahmin edip önlemini almalıydı.. Huylarını bile bile onlar aralarında halleder diye gitmiş askere sonrada ben askerim bana anlatma.. Ne ala memleket..
okumakla kültür sahibi olunduğuna inansaydım zaten, evlenmek için çok yüksek kariyere sahip birini arar bulurdum değil mi cnm?!!!hayatınızda sizi çok sinir edenler mutlaka olmuştur..ve içinizden onlar için iyi şeyler gecmez..ben o kafayla direkt düşündüğüm şeklde yazmışım o ka-dar!...benim edebime falan beni tanımadan yorum yapma hakkı yok sanırım bu forumda kimsenin...beni tanıyor musun? hayır...ben sizi tanıyor muyum? hayır..bu yüzden burada sizinle ilgili, sizin edebinizle, ahlakınızla ilgili yorumda bulunmuyorum zaten..kim bilir burada bana ahlak dersi veren biri gercek hayatında belki edebsizin alasıdır..olamaz mı?..ben burada tanımadığım insanlar için değil, tanıdığım insanlar hakkında yazmışım..konuyla ilgili önerin varsa yazarsın..usluptan hoşlanmadıysan cevap yazmazsın..bana hakaret hakkını size vermez sanırım..ben de sık geliş gidiş abes dediğim için, rahatsızm zaten..onların bunu anlamayıp, hem ilgilenmeyip hem üstüne nişanlıma ''gelip gitmiyor'' diye şikayet etmelerinden rahatsızım..abisi biz tatile gittiğimizde ''evlenmeden tatile gidenler sürtüktür'' bile demişti..buna getirmişti..yobazlık ve kültürsüzlükten kastım bunlar mesela!..sonra nişanlım özür diletince ''ben sana demedim'' dedi..şimdi ben hala bu insanlara saygılı davrandım yüzlerine karşı..ama bu konuda bile abisi 'düşüncesiz' değil, ben 'alıngan' oldum annesi için..nişanlımın sucu yoktu ama ben onuruma laf ettirmem dedim, ayrıldım o zaman..nişanlım kendisine zarar verecekken bulmuşlar..abisi aradı, çağırdı,özür diledi,dil döktü..ve nişanlımın gözleri kan canağına dönmüştü o zaman ağlamaktan..onu çok sevdiğimden özrünü kabul ettim..sonra abi dedim hep..doğuda askerde olan benm 'can'ım tatlım..kimse benm kadar endişe edemez onun için merak etme..o üzülmesin diye kaç aydır susuyorum bilsen..ama nişanı bozma durumuna geldim artık..bu noktada ona yansıyacak artık..burada delirmek üzereyim ben..anlatıp, desteğini alacağım annem yok arkamda..babamla nasıl paylaşayım ki bunları...
Arkadaşım ben argo cümleler kullandığın için cümlelerini edepsiz bulduğumdan yazdım,seni germek incitmek için kesinlikle yazmadım:26:nişanlını sewmedinide düşünmedim epey yalnış anlamışın,sewiyorsundur fakat ailelerine yobaz cümlelerini hoş bulmadım..tatil meselesine gelince kendi tercihin fakat madem böyle insanlar gitmseydin,gittin diye tabiki ahlaksız değilsin..Ama ben gitmezdim,gelinimiz gitse evlenmeden önce ne yalan söyleyeyim tuhaf bulurdum ve bunu kesinlikle yobazlık olarak görmüyorum.Ama gittin diyede kimsenin sana o ayıp kelimeyi kullanması gerekmiyor,oda terbiyesizliktir..ya madem hayat görüşünüz farklı ve kafaya takıyorsun keşke gitmeseydin tatilede bide ne düşündüm biliyormusun?sen en çok annenin yokluğuna üzülüyorsun bu süreçte..evlenme zamanın yaklaşmış düşünceler yeni oluşacak hayat ..karşı aileyle anlaşamama durumları falan..ve nişanlında askerde olunca iyice yalnızlık çektin sanırım:26:ben kimseinin yetiştiği ortamı bilemem ne yaşadıklarını bilmem yazıyorum kendi deneyimlediğimi fikrimi falan.. emin ol her okuduğuma yorum yazmam yazarkende düşünürüm..insanlara bişey söylerken dikkat etmek lazım her açıdan düşünüp yazıyorum...bazen yazıp siliyorumda çünkü insanlar derdini paylaştığında zayıf anları oluyor ve zayıf anlarında bilmeden yanış şeyler söyleyip yönlendirmek istemem buda bi haktır bence..seni kırdıysam özürdilerim hakkını helal et fakat yalnış anladın beni,aslında sana direk söyledim.. birbirmizi tanımadığımız için direk mantık olarak yazıyoruz ,süsleyip püsleyip yazmıyoruz...arkadaşın olsa teselli edicek seni mutlu edicek şeyler söyler,ama burda düz mantık oluyor ve bizler alışkın değiliz aslında güzel bişey bu falan falan..bukadar açıklamayı inan yapmazdım yazdığımdada kötü birşey yoktu fakat annem yok deyince çok kötü oldum..kayıp nedir iyi bilirim ve bu kayıplar bizim içimizde küçük çoçuk bırakır ona geri dönmek istersin dönemessin uzaklaşamassında..nebileyim ya gece gece belkide bugün fazla duygusalım Allah yardımcın olsun ne diyeyeimki herkesin derdi kendine büyük..
hey yavrum heeey:18: neyse konuya yorum yapayım sadece.
nişanlının "bana yansıtma, ama onlar da iyi niyetli" vs şeklinde konuşması seni ilerde bu sorunlardan uzak tutacakmış gibi görünmediğini sezdirdi bana. bu konuda tereddütlerin devam ederse ilişkini gözden geçir. hangi alanda akademisyensin bir de merak ettim:)
nişanlının "bana yansıtma, ama onlar da iyi niyetli" vs şeklinde konuşması seni ilerde bu sorunlardan uzak tutacakmış gibi görünmediğini sezdirdi bana. bu konuda tereddütlerin devam ederse ilişkini gözden geçir. hangi alanda akademisyensin bir de merak ettim:)
- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
bi üye açtığı konusunda avukatım , akademisyenim , mimarım vs dediğinde çoğu bayan hemen dil bilgisi öğretmenliğine soyunuyo Bu konu çok dikkatimi çekiyo. Bunu kompleksli ve kıskanç olmalarına veriyorum.
Burası özgür bi yer dilekçe yazmıyoruz,sınav kağıdı vermiyoruz.Yazdıkları gayet anlaşılır Bence anlayıp anlamamak tamamen kapasite meselesi
dil bilgisi öğretmenliğine soyunmak değil anlayabilmek için çabalamak bu..ayrıca forumun kuralları belli,bunu bir okuyun isterseniz.
size gerçekten birşey sormak istiyorum sanalda ilk defa gördüğümüz ve konusunu dahi okumakta zorlandığımız birini neden ve nasıl kıskanabiliriz? bu nasıl bir mantık nasıl bir bakış açısı?gerçekten merak ediyorum bunu.
kapasite meselesine hiç girmiyorum.şu saldırgan yazanızdan sonra kapasite olayını tartışmaya gerek yok.
Son düzenleme:
Öncelikle anneni kaybettigin icin sana sabirlar diliyorum,üstünden kac yil gecsede yeri dolmaz .Buna ragmen kendini yetistirmis,basarili olmussun,ne güzel.Konuna dönersek;
1.Yasadiklarini yalniz sen bilirsin, o nedenle ,nisanlinin ailesiyle ilgili yazdiklarin tabii ki dogru olabilir ve sen onlari yakindan tanidikca,kendi kendine baska aileye gelin gitseydim ,benim kiymetimi daha iyi bilirlerdi,ben onlara iyi davraniyorum ,onlar kiymetimi bilmiyor ,diye sık sık düşünmüssün.Sende eğer yazdıklarını okursan,onların sadece kötü yönlerini görmüşsün ve kafanı sadece buna yormuşsun,gelip gidip onların sana yaptığı haksızlıkları düşünmüşsün .Nişanlının ailesi asla değişmez.Neden mi?
2.Anlattığına göre kayınvaliden kocasının altında ezilen biri.Seni kıskanma olasılğı son derece yüksek ,keza nişanlının abısınınde öyle.Çünkü sen para kazanıp,kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsun,gençsin ,mutlusun.Kayınvaliden kendi hayatında yaşayamadıklarını sende gördüğünde ,ister istemez kıskanabilir seni.Bazı insanlar bu kıskançlık duygularını çok iyi saklamayı başarabilir bazıları senın kayınvaliden gibi başaramaz ve sana eşya alınacak yerde koşa koşa gider eşyalarını yeniler.Abisine gelince,o da gerek akademisyen olduğun için ,gerekse onlara karşı bir kusurun olmağını gördüğü için,sık sık onlara gittiğin için,içten içe keşke benimde böyle bir kız arkadaşım olsaydı,kardeşim şanslı diye mutlaka aklından geçirmiştir.Eğer ki bir abi ,erkek kardeşinin arkasından konuşuyorsa senin anlattığın şekilde ,kıskanıyor demektir.
3. Sen şimdi onları tanıdın,anlaşamayacağını gördün.Ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin.Ama sanma ki nişanlın bu aileden çok farklı çıkacak.Sen tüm bu olumsuzlukları görüp eminim ki yine de nişanlınla evleneceksin.Sonra buraya şöyle bir konu açacaksın,eşimin ailesi bizden para istiyor ,siz iki kişi çalışıyorsunuz diyor(cimri kaynanaların ,gelinlerinin akıbeti) ya da eşim evlenmeden önce ailesine pek önem vermez ,beni dinlerdi,ama evlendikten sonra ,ailesine karşı beni ezdiriyor,bana onları idare et diyor diye buraya yazacaksınız.
Ben çok üzülüyorum sizin gibi akademisyenlere,binbir zorlukla oku,iyi bir eğitim al,sonra kendini kocaya ya da onun ailesine ezdir.Siz bile bile lades diyorsunuz.Umarım mutlu olursunuz,hakkınızda hayırlısı olsun.
1.Yasadiklarini yalniz sen bilirsin, o nedenle ,nisanlinin ailesiyle ilgili yazdiklarin tabii ki dogru olabilir ve sen onlari yakindan tanidikca,kendi kendine baska aileye gelin gitseydim ,benim kiymetimi daha iyi bilirlerdi,ben onlara iyi davraniyorum ,onlar kiymetimi bilmiyor ,diye sık sık düşünmüssün.Sende eğer yazdıklarını okursan,onların sadece kötü yönlerini görmüşsün ve kafanı sadece buna yormuşsun,gelip gidip onların sana yaptığı haksızlıkları düşünmüşsün .Nişanlının ailesi asla değişmez.Neden mi?
2.Anlattığına göre kayınvaliden kocasının altında ezilen biri.Seni kıskanma olasılğı son derece yüksek ,keza nişanlının abısınınde öyle.Çünkü sen para kazanıp,kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsun,gençsin ,mutlusun.Kayınvaliden kendi hayatında yaşayamadıklarını sende gördüğünde ,ister istemez kıskanabilir seni.Bazı insanlar bu kıskançlık duygularını çok iyi saklamayı başarabilir bazıları senın kayınvaliden gibi başaramaz ve sana eşya alınacak yerde koşa koşa gider eşyalarını yeniler.Abisine gelince,o da gerek akademisyen olduğun için ,gerekse onlara karşı bir kusurun olmağını gördüğü için,sık sık onlara gittiğin için,içten içe keşke benimde böyle bir kız arkadaşım olsaydı,kardeşim şanslı diye mutlaka aklından geçirmiştir.Eğer ki bir abi ,erkek kardeşinin arkasından konuşuyorsa senin anlattığın şekilde ,kıskanıyor demektir.
3. Sen şimdi onları tanıdın,anlaşamayacağını gördün.Ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin.Ama sanma ki nişanlın bu aileden çok farklı çıkacak.Sen tüm bu olumsuzlukları görüp eminim ki yine de nişanlınla evleneceksin.Sonra buraya şöyle bir konu açacaksın,eşimin ailesi bizden para istiyor ,siz iki kişi çalışıyorsunuz diyor(cimri kaynanaların ,gelinlerinin akıbeti) ya da eşim evlenmeden önce ailesine pek önem vermez ,beni dinlerdi,ama evlendikten sonra ,ailesine karşı beni ezdiriyor,bana onları idare et diyor diye buraya yazacaksınız.
Ben çok üzülüyorum sizin gibi akademisyenlere,binbir zorlukla oku,iyi bir eğitim al,sonra kendini kocaya ya da onun ailesine ezdir.Siz bile bile lades diyorsunuz.Umarım mutlu olursunuz,hakkınızda hayırlısı olsun.
ya kimi de hiç üşenmemiş ve tamamen 'iyi!' niyetle yazının ilk halini nedense kaydetmiş!??? neden acaba..her halde bugünler için sakladı :)) işte bi diğer komik yan da şudur ki; bunca eleştiri! 'akademisyen' olmam ile değil de yazının yazım hatasıyla ilgiliydi ya sözde...yazıyı düzeltmeme rağmen eskisini 'aha böleydiiii' diye hala göstermeler falan..ama ne uğraştınız benle, yazımla yaw..demek ki haset dışında uğraşacak başka işi olmayan 'loser'lar çok imiş... (-kendi 'seviyeli!' eleştirisine, karşılık verdim diye pek bi kızan bi arkadaş bana 'loser' demiş de :) ) kardeşim git başka konuda takıl, madem okuyamadın..ay neden benim gibi yazı yazmasını dahi bilmeyen biriyle bu derece ilgilendiniz ki ben anlamadım sanırım burada sorun benim kibirli olmam değil de, genel olarak ne kadar kompleksli olmamız arkadaşlar..zira asıl mesele benim 'dertleşmek' istememdi..anlayabilen! ve içten yorumlar yazan kızlara tesekkürler diyorum..kendini TDK yetkilisi olarak varsayan ve sanal ortamda dahi sanırım vasıflı bulduğu kadına geçirmek için bu derece emek harcayan arkadaşlara da... valla bişey diyemiyorum aslında..insanlar sanal ortamda bile hangi niyetle bakarsa öyle görüyormuş gerçekten..(ayrıca arkadaşlarımla okurken baya bi eğlendik şu bana 'geçiren' yorumlarla, hatta birisi de 'psikolog'tur çok sağlam analizler yaptı valla )... (şimdi buradan yeni tartışma konusu açıp kayboluyorum bu ortamdan; ''arkadaşım psikolog diye hava atan, kibirli insan..neden arkadaşının psikolog olmasını burada bize belirttin?sen kendini bizden üstün mü görüyooonnn!?''..................) size kolay gelsin......