Bu nişanı bozmalı mıyım?

3,5 yil berabersin, ayni evde yaşıyorsun iki hosbes edecek kadar dil ogrenemediysen bence bu da senin ayibin. ailesinin senin yaninda full ingilizce konusmasini bekleyemezsin.
onlar konusurken yanlarinda sıkılman da bu is olmaz dedirtti bana. çünkü bir ömür arkadasi, ailesi gelecek ve hep onlarla arapca konusacak. ki belki guzel bir teklif alacak onun anadilinin konusuldugu bir ulkeye - belki dubaiye falan tasinacaksiniz. Cocugunuzun iki anadili olsun diye belki onla sadece arapca konusacak. yani hayatinizin tamaminda arapca duymaniz kacinilmaz bir sey.
Benim erkek arkadasim da turkce bilmiyor, arkadaslarim yaninda bir iki ingilizce konusur ama yuzde 80 turkce konuşur - aramizda güler eglenir ona biraz ceviririz. asla da sıkılmaz, kendince cümlelerde bildigi kelimeleri bulmaya çalışır. istesek yaninda full ingilizce de konusuruz ama jet hiziyla turkce konusup gülüp eğlenmek varken neden miymiy ingilizce konusalim ki kendi dostumuzla? sevgilim de ayni sekilde. uzun yol arabaya eslik etmesi icin en yakin arkadasi gelmisti. onunla aralarinda full almanca konuştu. konustu konuştu bana 1 cumleyle cevirdi
soyle bir sey oldu.
cocuk; "jdjdhdlqlalsldh fhdkfndkld fkdkfjhdj sjdj dldlwliedhhru rjelrldle"
ben; "ne diyor"
sevgilim; "jdjdhdl" 😂😂
bazen babasi arar bir saate yakin kendi dilinde konusur, ben de kendi isime bakarim. onun ailesi de benim ailem de 63+ insanlar. bu saatten sonra kimse gelini damadi icin ingilizce ogrenmez, onun dilini ogrenmez. böyle bir fedakarlik da bekleyemeyiz. o yuzden ikimiz de biliyoruz ki biirrr ömür kalabalik masalarda birimiz kakalak gibi kalacagiz. bu bu iliskinin normali yani (birinin ötekinin dilini tamamen ogrendigi bir gelecek cok uzak geliyor)
eger bunu problem eden biri varsa o kisinin ne isi olur ki böyle uluslararası bir iliskide?
ayrica hayatinda haddinden fazla arap olan biri olarak diyorum; araplarin sülale ici dayanismasi coook fazladir. havadan bir kuzen gelip 5 ay sizde kalabilir. gelene kolkanat germe durumlari coktur. bu yuzden misir turkiye is ve isci bulma kurumu gibi bir sey olabilirsiniz bir sure sonra. benim arap arkadaslarimin (ozellikle erkekler) evleri otel gibi. devamli ulkeye yeni gelen biri duzen kurana kadar onlarda kaliyor falan. bilemem belki ileride bu da olabilir.
belli ki cok haz etmediginiz bir irk. ulkemizdeki irkcilik ve arap dusmanligi da zaten oldukca yuksek. ileride bozulan ekonomi ya da birkac yabancinin isledigi suc ile birlikte had safhaya ulasabilir. bu durumda adi Faisal Poyraz Bin Saad olan cocugunuz da bu durumdan etkilenebilir. ileride misirli bir esinizin olmasindan cooook cok daha rahatsiz olabilirsiniz.
bence yol yakinken ayrilin. evet dugune 4 ay var ama nisanlanali da daha 2 ay olmus.
boyle bakinca nişan bazi seyleri görmek icin bir firsattir zaten. aileniz hayatınızdaki insani ne kadar sevse de oncelikleri tabii kj kendi kızlaridir. onlara icinizden güçlü bir sesin size bunun yanlış oldugunu soyledigini, icinize sinmeyen bir seyler oldugunu soyleyin. zorla evlendirecek halleri yok ya.
sevgililik baska evlilik baska. sevgiliyken bazi gıcık huylar bile sevimli gelir insana. ya da bunca sene tatlı aksanli, doktor bir sevgiliniz vardi, önünü arkasini cok düşünmediniz. ama evlenip onun soyadina gecmek - yarisi o irka mensup cocuklar dogurmak, bir ayagininin hep o ulkede olmasi bambaska bi sey. gözünüz korkmakta hakli.
bence daha fazla uzatmadan bir yol alin
Böyle bir ad ve soyadına sahip değil. Belli ki çok fazla Arap da tanımıyorsunuz, hepsi 4 isimli olmuyor. :) İsmi Türkiye'de çok kullanılan bir isim, Türk vatandaşı olduğu için soyadı da Türkçe şuanda. Arapça soyadı da zaten çok farklı değildi, Hadid kardeşlerin soyadı gibi düşün. Ülkede "Gayrimüslim" sevmeyen de çok fazla ama siz Alman sevgilinizle problem yoksa milletten size ne bize ne? Üstelik siz de evlenseniz farklı dine mensup bir ailenin çocukları yetişecek, vsvs. Kendiniz de pek farklı bir ilişki yapmayıp bunları sorun olarak görmenizi anlamlandıramadım. Benim derdim çocuğumun soyadı ülkenin düşmanlığı vs değil. Ailesindeki kültür farklılığının bana yansıması. Nişanlımla bir derdim yok.

Böyle bir soyadına sahip değil. Türk vatandaşı olduğu için soyadı da Türkçe şuanda. Arapça soyadı da zaten çok farklı değildi, Hadid kardeşlerin soyadı gibi düşün. Ülkede "Gayrimüslim" sevmeyen de çok fazla ama siz Alman sevgilinizle problem yoksa milletten size ne bize ne? Üstelik siz de evlenseniz farklı dine mensup bir ailenin çocukları yetişecek, vsvs. Kendiniz de pek farklı bir ilişki yapmayıp bunları sorun olarak görmenizi anlamlandıramadım. Benim derdim çocuğumun soyadı ülkenin düşmanlığı vs değil. Ailesindeki kültür farklılığının bana yansıması. Nişanlımla bir derdim yok.
O zaman ayrıl.
Bu kadar negatif düşünceniz varsa atın Nisanı.

Ben de havalara uçmadım geldikleri için, o ayrı. Ama madem kimse ülkenize gelsin istemiyorsunuz sizler de Avrupa hayalleri kurmayın. Öbür türlü iki yüzlülük oluyor.
Siz sicili tertemiz eğitimli insanlara bile bin dereden su getirip vize vermeyen; alacağı kişileri de ince eleyip sık dokuyarak sınırlarından içeri kabul eden Avrupa ile Türkiye'nin hıncahınç, kontrolsüzce, bir tarafını sallayanın sınırdan içeri alındığı, ne idüğü belirsiz Araplarla doldurulmasını bir mi tutuyorsunuz? Ülkenin her yanı haddinden fazla Arap ile doluyken bir de Mısırlı ailenin gelmesine sevinemedim kusura bakmayın.

Avrupa bize vize bile vermiyor, turne için gidecek olan sanatçıların ekibinin bile vize alamadığını birkaç kez duymuştum. Siz Avrupa'nın eğitimli insanlara bile bin dereden su getirip vize vermemesiyle Türkiye'nin hıncahınç, kontrolsüzce, bir tarafını sallayanın sınırdan içeri alınarak Arap doldurulmasını bir mi tutuyorsunuz? Ülkenin her yanı doluyken haddinden fazla Arap ile doluyken bir de Mısırlı ailenin gelmesine sevinemedim kusura bakmayın.
Kontrolsüz, sınırdan atla zıpla gelen insanlar ayrı. Tıpkı Avrupa'daki işçi sınıfında +10 milyondan fazla Türkün yaşaması gibi vizesini alıp yasal yolla gelen ve burada usul usul çalışan insanlara bakış ayrı. Derdiniz kontrolsüz vizeyse bu insanlara değil hükümete tepki gösterin. Yarın Avrupa vizesiz olsa ve daha iyi bir hayat standardı olsa gitseniz suçlu siz misiniz orayı vizesiz yapan hükumet mi? Kaçak göçmenlerle bir ırkı bir tutarsanız yarın sizi de kültürsüz ortadoğulu gören Avrupa'da eğitimliyim ama yine de bana mülteci muamelesi yaptılar diye ağlamayın. Eğitimli ve belli bir yaşa gelmiş insanların akla karayı karıştırması çok enteresan.

Kontrolsüz, sınırdan atla zıpla gelen insanlar ayrı. Tıpkı Avrupa'daki işçi sınıfında +10 milyondan fazla Türkün yaşaması gibi vizesini alıp yasal yolla gelen ve burada usul usul çalışan insanlara bakış ayrı. Derdiniz kontrolsüz vizeyse bu insanlara değil hükümete tepki gösterin. Yarın Avrupa vizesiz olsa ve daha iyi bir hayat standardı olsa gitseniz suçlu siz misiniz orayı vizesiz yapan hükumet mi? Kaçak göçmenlerle bir ırkı bir tutarsanız yarın sizi de kültürsüz ortadoğulu gören Avrupa'da eğitimliyim ama yine de bana mülteci muamelesi yaptılar diye ağlamayın. Eğitimli ve belli bir yaşa gelmiş insanların akla karayı karıştırması çok enteresan.
Hükümete tepki göstermediğimizi kim söyledi? Ku klux klan'a katılmışız da buraya gelen insanların evlerini yağmalamışız gibi çarpıtmayın, biz Arapları bu topraklarda istemiyoruz dedik sadece. Adı Üstünde Arap, Arap topraklarına yakışırlar bence. Bunlar gitsin ki biz de Türk ülkesinde müreffeh olalım, zira benim alanım yabancı dil olmasına ve erkek arkadaşım da Avrupalı olmasına rağmen benim Avrupa'da yaşama hayallerim yok. Kaldı ki siz de Araplara çok bayılmamışsınız gibi görünüyor, kendi aralarında konuşmaları bile size kötü hissettirmiş. "Arapçadan dolayı değil o yabancı hissettim" falan deyip bizi yemeyin, erkek arkadaşınız ailesiyle akıcı bir Fransızca ya da İtalyanca konuşuyor olsaydı görürdüm ben o yabancılık hissini 🤣🤣🤣

Hükümete tepki göstermediğimizi kim söyledi? Ku klux klan'a katılmışız da buraya gelen insanların evlerini yağmalamışız gibi çarpıtmayın, biz Arapları bu topraklarda istemiyoruz dedik sadece. Adı Üstünde Arap, Arap topraklarına yakışırlar bence. Bunlar gitsin ki biz de Türk ülkesinde müreffeh olalım, zira benim alanım yabancı dil olmasına ve erkek arkadaşım da Avrupalı olmasına rağmen benim Avrupa'da yaşama hayallerim yok. Kaldı ki siz de Araplara çok bayılmamışsınız gibi görünüyor, kendi aralarında konuşmaları bile size kötü hissettirmiş. "Arapçadan dolayı değil o yabancı hissettim" falan deyip bizi yemeyin, erkek arkadaşınız ailesiyle akıcı bir Fransızca ya da İtalyanca konuşuyor olsaydı görürdüm ben o yabancılık hissini 🤣🤣🤣
İtalyan arkadaşlarım da oldu, 2 sene İtalya'da yüksek lisans yaptım. Aynı hissiyat onların içinde de geldi, aidiyet hissetmeme ve onlar konuşurlarken hadi kalk gidelim duygusu hep vardı. Anlamadığınız dile sürekli maruz kalmamışsınız belli ki. Erkek arkadaşınız Avrupalıysa, Avrupa'da yaşıyorsa, belli ki onunla hiç birleşemeyeceksiniz. O Türkiye'de yaşayamaz, çünkü "Türkiye'ye Türk yakışır":d, Avrupa'ya da Avrupalı, çünkü sizin gidesiniz yokmuş. Uzaktan uzağa sevgilicilik oynayın o zaman bu "tabular" yüzünden ne diyeyim:d Komik ve tutarsızsınız gerçekten. Ülkemizde yaşayan Boşnak, Çerkes, Kürt ve zibilyon ırka karşı görüşünüz nedir?

İtalyan arkadaşlarım da oldu, 2 sene İtalya'da yüksek lisans yaptım. Aynı hissiyat onların içinde de geldi, aidiyet hissetmeme ve onlar konuşurlarken hadi kalk gidelim duygusu hep vardı. Anlamadığınız dile sürekli maruz kalmamışsınız belli ki. Erkek arkadaşınız Avrupalıysa, Avrupa'da yaşıyorsa, belli ki onunla hiç birleşemeyeceksiniz. O Türkiye'de yaşayamaz, çünkü "Türkiye'ye Türk yakışır":d, Avrupa'ya da Avrupalı, çünkü sizin gidesiniz yokmuş. Uzaktan uzağa sevgilicilik oynayın o zaman bu "tabular" yüzünden ne diyeyim:d Komik ve tutarsızsınız gerçekten.
benim erkek arkadaşımın milletinden Türklere gına getirecek kadar fazla yok burda, bu yüzden sorun olmaz diye düşündüm 🥺 Bir de kendisi de gelmeyip çoluk çombalak ailesiyle birlikte postu Türkiye'ye sermeye kalkarsa o zaman tekrar kritik yaparız 🤗
Anlamadığınız dile sürekli maruz kalmamışsınız belli ki
Ailesiyle ve arkadaşlarıyla kendi dilinde konuşurken duyuyorum ve akıcı bir şiir dinliyorum gibi geliyor. vele vele Arapça konuşsa belki sizin gibi hissederdim.

benim erkek arkadaşımın milletinden Türklere gına getirecek kadar fazla yok burda, bu yüzden sorun olmaz diye düşündüm 🥺 Bir de kendisi de gelmeyip çoluk çombalak ailesiyle birlikte postu Türkiye'ye sermeye kalkarsa o zaman tekrar kritik yaparız 🤗

Ailesiyle ve arkadaşlarıyla sürekli Yunanca konuşurken duyuyorum ve akıcı bir şiir dinliyorum gibi geliyor. vele vele Arapça konuşsa belki sizin gibi hissederdim.
Çevir kazı yanmasın :))) Ezeli ve ebedi düşmanımız Yunanlar, Türklere en büyük gınayı tarih boyunca getirmiştir ve Türkiye'de hiç sevilmezler. Sokakta çıkıp sorun bakalım :)
Benim hiçbir ırkla derdim yok bu arada, Yunan arkadaşlarım da var ama sizin bu gizli ırkçılığınızı ve düşmanın Avrupalısı da evladır fikrini ifşa etmek hoşuma gitti. Neyse biz de sevgilinizin dedelerini "denize döktük". Yüzmeyi biliyordur ailesi, gelsin yüzerek. (Hoş mu oldu şimdi bilemedim ama sizin hak ettiğiniz bu oldu biraz.)

Böyle bir ad ve soyadına sahip değil. Belli ki çok fazla Arap da tanımıyorsunuz, hepsi 4 isimli olmuyor. :) İsmi Türkiye'de çok kullanılan bir isim, Türk vatandaşı olduğu için soyadı da Türkçe şuanda. Arapça soyadı da zaten çok farklı değildi, Hadid kardeşlerin soyadı gibi düşün. Ülkede "Gayrimüslim" sevmeyen de çok fazla ama siz Alman sevgilinizle problem yoksa milletten size ne bize ne? Üstelik siz de evlenseniz farklı dine mensup bir ailenin çocukları yetişecek, vsvs. Kendiniz de pek farklı bir ilişki yapmayıp bunları sorun olarak görmenizi anlamlandıramadım. Benim derdim çocuğumun soyadı ülkenin düşmanlığı vs değil. Ailesindeki kültür farklılığının bana yansıması. Nişanlımla bir derdim yok.
teee on sene önce arap bir erkek arkadasim vardi, ailesiyle arkadaslariyla cokca zaman geçirdim. sonradan da lubnan-suriye -filistin- katar - fastan fazla fazla arkadaslarim oldu. kulturlerini yaşayış biçimlerini az cok biliyorum.
bir de benimkileri hepsinin ismi soyadi uzun uzun ve kendini belli eden soyadlar. al assaad, mohammad ali, onallah tarzi soyadlar. zaman icinde turk vatandaşı olan tek tük tanidigim var hepsinin soyadi hala kendi soyadi. degisiklik olmadi. Hatta siz diyince sasirdim dogma buyume misirli bir adam nasil turk soyadi alabilir ki? ev alip vatandaslik sahibi olan bir sürü katarli var. demek ki yakinda "baris türkyilmaz" isimli katarli turkce bile bilmeyen insanlar gormeye baslayacagiz. simdi seçim zamani asilan kagitlarda al suud'lari görüp anlayabiliyoruz kac yabancıya vatandaslik verildigini, yakinda anlayamayacagiz demek ki. cidden sasirdim bi habere.
Bu arada gayrimuslum sevmeyen de tabii ki çok. olumsuz ve sacma salak yorumlar duymak da zor. farkli dinde farkli kulturde cocuk yetistirmek de cok zor, sana ait olmayan/sevmedigin bir dili bir ömür duymak- ogrenmek zorunda kalmak da zor, bir bosanma durumunda cocuk kimde kalirsa diger ebeveyninin dilini hic konusmadan büyümesi belki o kisi ve ailesiyle birkac yilda bir görüşecegi iki yabanci olarak yetismesi de cok zor :KK43:
bir sürü zorlugu var bu tarz bir evliligin. benim de zaman zaman aklimi kuracaliyordu bazi kısımlar. senin de aklini kurcalamasi normal ama iste iyi dusunmen lazim.
ailesiyle kültür farkinin sana yansitmama ihtimali kesinlikle sıfır. oyle bir dunya yok. esin laz ya da kürt de olsa sana ve ozellikle dogacak cocuguna tabii ki kendi kulturunu yansitacaklar. kültür sonucta kusaktan kusaga aktarilarak binlerce yil sonra bile uydugumuz bir sey. Senin yapacağın ya "o da onların kültürü" deyip anlayis gostermek ya da yol yakinken dönmek.
Mesela benim kültürümde ayni evde yasiyorsak hesap kitap keskin olmaz. bir sey görürüm ben alirim, görür o alir, bazen faturayı ben oderim bazen o öder falan. ama erkek arkadasim buraya tasinmadan önce yakin arkadasi ve onun kiz arkadasiyla beraber yasiyordu. yani cocukla kiz evli gibi bir sey iki yıldır ayni evde yasiyorlar. ama bir uygulama kullaniyorlarmis, ödenen her seyi kim kac para odedi, faturasi vergisi falan uygulamaya yazarlarmis uygulama herkese kurus kurus cikartirmis. mesela o kiz digerlerinden farkli olarak musli yulaf sütü vs kendi yiyecegi seyleri aldiysa onu fişe eklemezmis. bu sekilde kurus kurus hesap yapan cocuklu aileler bile varmis. ya da ayni yerde yasayip ayni ise giderken arabasina bindigin eşin dostun sana hesap cikartirmis odemen icin:) babanin oglundan evinde yasiyor diye kira aldigi bir dünya.
ben bu insanla kültür farki olmamasini alsa bekleyemem. hayatimdaki insanla elbet bir orta nokta buluruz ama ailesinden - yakin dostlarindan kültür farki görürüm çünkü cok normal bambaska bir kültür. misal tutup adamdan "oglunu evlendiriyor 5 burma bilezik" talep edemem😂 bir gram altin bile beklemem çünkü bu onlarin kültüründe olmayan bir sey. benim kulturumun ne oldugu babasini enterese etmez.
siz de bu gercegi bilin buna gore davranın iste. onlar misirlilar. ailesi arapca konusuyor, onlarin kültüründe eve ayakkabiyla girilmesi demek ki normal. uyarmissiniz, sizin eve girmemisler. ama onlarin evine karisamazsiniz. bunlardan rahatsiz oluyorsaniz daha cooook rahatsiz olursunuz çünkü artik onlar da sizin aileniz olacak.
onlarin dilinden rahatsiz oluyorsaniz bir ömür daha duyacaksiniz. ve hatta cocugunuzla babasi belki o dilde konusacak (sonucta arapca bilinmesinde yarar olan bir dil. cocugun geleceği icin de iyi olur) cekirdek ailen icinde bile bu dile her gun her gun maruz kalacaksın.
bundan rahatsiz oluyorsan yol yakinken dönmek daha mantikli.
sanslisin ki ailesi nisanliyken gelmis hala bi tercih hakkin var. ya sen çöpsüz uzum kocanla birlikte yasama hayaliyle evlenmis coluk cocuga karismisken bir anda göcselerdi?

Son düzenleme:
teee on sene önce arap bir erkek arkadasim vardi, ailesiyle arkadaslariyla cokca zaman geçirdim. sonradan da lubnan-suriye -filistin- katar - fastan fazla fazla arkadaslarim oldu. kulturlerini yaşayış biçimlerini az cok biliyorum.
bir de benimkileri hepsinin ismi soyadi uzun uzun ve kendini belli eden soyadlar. al assaad, mohammad ali, onallah tarzi soyadlar. zaman icinde turk vatandaşı olan tek tük tanidigim var hepsinin soyadi hala kendi soyadi. degisiklik olmadi. Hatta siz diyince sasirdim dogma buyume misirli bir adam nasil turk soyadi alabilir ki? ev alip vatandaslik sahibi olan bir sürü katarli var. demek ki yakinda "baris türkyilmaz" isimli katarli turkce bile bilmeyen insanlar gormeye baslayacagiz. simdi seçim zamani asilan kagitlarda al suud'lari görüp anlayabiliyoruz kac yabancıya vatandaslik verildigini, yakinda anlayamayacagiz demek ki. cidden sasirdim bi habere.
Bu arada gayrimuslum sevmeyen de tabii ki çok. olusmuz ve sacma salak yorumlar duymak da zor. farkli dinde farkli kulturde cocuk yetistirmek de cok zor, sana ait olmayan/sevmedigin bir dili bir ömür duymak- ogrenmek zorunda kalmak da zor, bir bosanma durumunda cocuk kimde kalirsa diger ebeveyninin dilini hic konusmadan büyümesi belki o kisi ve ailesiyle birkac yilda bir görüşecegi iki yabanci olarak yetismesi de cok zor :KK43:
bir sürü zorlugu var bu tarz bir evliligin. benim de zaman zaman aklimi kuracaliyordu bazi kısımlar. senin de aklini kurcalamasi normal ama iste iyi dusunmen lazim.
ailesiyle kültür farkinin sana yansitmama ihtimali kesinlikle sıfır. oyle bir dunya yok. esin laz ya da kürt de olsa sana ve ozellikle dogacak cocuguna tabii ki kendi kulturunu yansitacaklar. kültür sonucta kusaktan kusaga aktarilarak binlerce yil sonra bile uydugumuz bir sey. Senin yapacağın ya "o da onların kültürü" deyip anlayis gostermek ya da yol yakinken dönmek.
Mesela benim kültürümde ayni evde yasiyorsak hesap kitap keskin olmaz. bir sey görürüm ben alirim, görür o alir, bazen faturayı ben oderim bazen o öder falan. ama erkek arkadasim buraya tasinmadan önce yakin arkadasi ve onun kiz arkadasiyla beraber yasiyordu. yani cocukla kiz evli gibi bir sey iki yıldır ayni evde yasiyorlar. ama bir uygulama kullaniyorlarmis, ödenen her seyi kim kac para odedi, faturasi vergisi falan uygulamaya yazarlarmis uygulama herkese kurus kurus cikartirmis. mesela o kiz digerlerinden farkli olarak musli yulaf sütü vs kendi yiyecegi seyleri aldiysa onu fişe eklemezmis. bu sekilde kurus kurus hesap yapan cocuklu aileler bile varmis. ya da ayni yerde yasayip ayni ise giderken arabasina bindigin eşin dostun sana hesap cikartirmis odemen icin:) babanin oglundan evinde yasiyor diye kira aldigi bir dünya.
ben bu insanla kültür farki olmamasini alsa bekleyemem. hayatimdaki insanlar elbet bir orta nokta buluruz ama ailesinden - yakin dostlarindan kültür farki görürüm çünkü cok normal bambaska bir kültür. misal tutup adamdan "oglunu eğlendiriyor 5 burma bilezik" talep edemem😂 bir gram altin bile beklemem çünkü bu onlarin kültüründe olmayan bir sey. benim kulturumun ne oldugu babasini enterese etmez.
siz de bu gercegi bilin buna gore davranın iste. onlar misirlilar. ailesi arapca konusuyor, onlarin kültüründe eve ayakkabiyla girilmesi demek ki normal. uyarmissiniz, sizin eve girmemisler. ama onlarin evine karisamazsiniz. bunlardan rahatsiz oluyorsaniz daha cooook rahatsiz olursunuz çünkü artik onlar da sizin aileniz olacak.
onlarin dilinden rahatsiz oluyorsaniz bir ömür daha duyacaksiniz. ve hatta cocugunuzla babasi belki o dilde konusacak (sonucta arapca bilinmesinde yarar olan bir dil. cocugun geleceği icin de iyi olur) cekirdek ailen icinde bile bu dile her gun her gun maruz kalacaksın.
sanslisin ki ailesi nisanliyken gelmis hala bi tercih hakkin var. ya sen çöpsüz uzum kocanla birlikte yasama hayaliyle evlenmis coluk cocuga karismisken bir anda göcselerdi?
Dediğiniz noktaları önceden düşünüp tartmak mantıklı ve şuanda da bunu iyice gözden geçiriyorum, kafa karışıklığımın sebebi de bu zaten. Fikirlerinizi ve önerilerinizi dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın. Teşekkür ederim öncelikle.
Soyismi konusunda şöyle diyeyim, Khalil soyismini nüfus müdürlüğünde Türkçeleştirip Halil yapmak gibi düşünün. Hayat kolaylığı olsun diye. Hep Türkçeleştirilmiyor yoksa dediğiniz gibi. Ya da Türkoğlu falan koymuyorlar sjdfdfj -enteresan olurdu.

Çevir kazı yanmasın :))) Ezeli ve ebedi düşmanımız Yunanlar, Türklere en büyük gınayı tarih boyunca getirmiştir ve Türkiye'de hiç sevilmezler. Sokakta çıkıp sorun bakalım :)
Benim hiçbir ırkla derdim yok bu arada, Yunan arkadaşlarım da var ama sizin bu gizli ırkçılığınızı ve düşmanın Avrupalısı da evladır fikrini ifşa etmek hoşuma gitti. Neyse biz de sevgilinizin dedelerini "denize döktük". Yüzmeyi biliyordur ailesi, gelsin yüzerek. (Hoş mu oldu şimdi bilemedim ama sizin hak ettiğiniz bu oldu biraz.)
Haha ofansif gördüm sizi. Neyi ifşa ettiniz anlamadım ama beni dışarıdan tanıyan insanlar olabilir diye nereli olduğunu sonradan kaldırmıştım. Adalarda kapıda vize uygulamasının başladığını ve Türklerin akın akın adalara gittiğini biliyorsunuz değil mi? Hani ezeli ve ebedi düşmanımız ya oradan şey ettim. İnsanlar yıllardır dört yanda Arap görmekten bıktı, medeniyet görmüş düşman daha fresh bence. Bu arada yunan'ı denize döken dedenize tarih boyunca Türk'e ihanet etmiş arabı buraya getiren, zengin Mısırlının maddi olanaklarını gözeterek evlilik kararı alan torun yakışmıyor 😅😅

Haha ofansif gördüm sizi. Neyi ifşa ettiniz anlamadım ama beni dışarıdan tanıyan insanlar olabilir diye nereli olduğunu sonradan kaldırmıştım. Adalarda kapıda vize uygulamasının başladığını ve Türklerin akın akın adalara gittiğini biliyorsunuz değil mi? Hani ezeli ve ebedi düşmanımız ya oradan şey ettim. İnsanlar yıllardır dört yanda Arap görmekten bıktı, medeniyet görmüş düşman daha fresh bence. Bu arada yunan'ı denize döken dedenize tarih boyunca Türk'e ihanet etmiş arabı buraya getiren, zengin Mısırlının maddi olanaklarını gözeterek evlilik kararı alan torun yakışmıyor 😅😅
Kendisinin dedesi Çanakkale savaşı şehidi yukarıda yazmıştım da gözden kaçırdınız sanırım. Kim daha düşman tartışması yapmayacağım sizinle. Mısır'da da şuanda full Türk turist var ne alakası var pek anlamadım da neyse:d Dediğim gibi çok sevdiğim bir Yunan arkadaşım var, hiçbir ırkla derdim yok. Öteki türlüsü iki yüzlü olur değil mi:) Yunanlı mı Mısırlı mı anketi yapacak halimiz de yok. "Hoşgörülü" olmadığınız için ofansif ve çok yerinde bir cevap aldınız.

Kendisinin dedesi Çanakkale savaşı şehidi yukarıda yazmıştım da gözden kaçırdınız sanırım.
Hahah biz Türkler hariç herkesin dedesi de Çanakkale cephesinde savaşmış maşallah. Bir ara Suriyelilerin dedelerinin asıl Çanakkale şehitleri olduğu söyleniyordu 🧿🧿🧿 neyse daha fazla tartışamam, banım daha dün kalktı.

Bu arada gayrimuslum sevmeyen de tabii ki çok. olumsuz ve sacma salak yorumlar duymak da zor. farkli dinde farkli kulturde cocuk yetistirmek de cok zor, sana ait olmayan/sevmedigin bir dili bir ömür duymak- ogrenmek zorunda kalmak da zor, bir bosanma durumunda cocuk kimde kalirsa diger ebeveyninin dilini hic konusmadan büyümesi belki o kisi ve ailesiyle birkac yilda bir görüşecegi iki yabanci olarak yetismesi de cok zor :KK43:
ben bu insanla kültür farki olmamasini alsa bekleyemem. hayatimdaki insanlar elbet bir orta nokta buluruz ama ailesinden - yakin dostlarindan kültür farki görürüm çünkü cok normal bambaska bir kültür. misal tutup adamdan "oglunu evlendiriyor 5 burma bilezik" talep edemem😂 bir gram altin bile beklemem çünkü bu onlarin kültüründe olmayan bir sey. benim kulturumun ne oldugu babasini enterese etmez.
Yengeç konu sahibi seni anlamadı, sen ABde büyümüş o kültürü almış bi adamla evleneceksin bu seni kültür olarak bazı alanlarda zora soksa bile aşağı değil yukarı taşıyacak, din, dil bunlar zorlasa bile ikinizde adapte olduğunuz bi evrede aşağı çekilmiş olamayacaksınız. Konu sahibi ise Mısırlı biriyle evleniyor, kültürleri yaşayışları düşünceleri, hijyen anlayışları bunlar hep sorun olarak kendisine bir şey katmak yerine savaşmak zorunda kaldığı uğraşmak zorunda kaldığı bi alan olacak. En Arap sevici kadın bile olsa bu kültüre adapte olurken tökezler, benim sevgilim başka nişanlım başka vs vs demekle olmuyor. Ben Mısırlı çoğu ailenin evde ayakkabı ile gezdiğini biliyorum avrupadada böyle gezen vardır mesele bu değil, ayakkabıyla gezmeyi büyük bir hijyen düşüklüğü takip ediyor bu çok irrite edici. Adam bi gün tutup memleketinde yaşamak isteyedebilir, birçok değişken olabilir hayatta.
Belki yanlış bi örnek olacak ama babam,amcam, halalarım hiçbiri annelerinin kültürünü alamadı,diline dinine saygı duyulmadı yok sayıldı (45-50 sene önce). Bu çok büyük bi haksızlık. Ortak kültür din dil bu şekilde çocuk yetiştirmek çok zor.

Yengeç konu sahibi seni anlamadı, sen ABde büyümüş o kültürü almış bi adamla evleneceksin bu seni kültür olarak bazı alanlarda zora soksa bile aşağı değil yukarı taşıyacak, din, dil bunlar zorlasa bile ikinizde adapte olduğunuz bi evrede aşağı çekilmiş olamayacaksınız. Konu sahibi ise Mısırlı biriyle evleniyor, kültürleri yaşayışları düşünceleri, hijyen anlayışları bunlar hep sorun olarak kendisine bir şey katmak yerine savaşmak zorunda kaldığı uğraşmak zorunda kaldığı bi alan olacak. En Arap sevici kadın bile olsa bu kültüre adapte olurken tökezler, benim sevgilim başka nişanlım başka vs vs demekle olmuyor. Ben Mısırlı çoğu ailenin evde ayakkabı ile gezdiğini biliyorum avrupadada böyle gezen vardır mesele bu değil, ayakkabıyla gezmeyi büyük bir hijyen düşüklüğü takip ediyor bu çok irrite edici. Adam bi gün tutup memleketinde yaşamak isteyedebilir, birçok değişken olabilir hayatta.
Belki yanlış bi örnek olacak ama babam,amcam, halalarım hiçbiri annelerinin kültürünü alamadı,diline dinine saygı duyulmadı yok sayıldı (45-50 sene önce). Bu çok büyük bi haksızlık. Ortak kültür din dil bu şekilde çocuk yetiştirmek çok zor.
valla ben misirliyla da evlenebilirim :) beraber feyruz sarkilari dinler sarap iceriz🤣🤣 hiç oyle avrupali iyidir guatemalı kötüdür tarzi yaklaşımlarım gercekten yok. ki arap bir sevgilim/ flortüm de olmustu zamaninda.
benim için insan olsun yeter.
ama iste oncesinde düşünmek lazim çünkü uluslararasi evliliklerde birinin senin ulkende sonsuza kadar kalmasini beklemek bencilce. toprak cekiyor derler ya benim yazin bile bi haftalığına memlekete gitmeyen, evde bir çiçek bile yetistirmekten zevk almayan ailem 60indan sonra memlekete ev yaptiriyorlar, ekip bicme hevesindeler. insanlar da uzun yillar bir ulkede yasasa bile kendi memleketine yerlesmek isteyebilirler. buna hazirlikli olmak, onceden konusup planlar yapmak lazim.
adamin dilinden rahatsiz oluyorsan o dili belki her gun duyacaksin. bu is olmaz yani.

valla ben misirliyla da evlenebilirim :) beraber feyruz sarkilari dinler sarap iceriz🤣🤣 hiç oyle avrupali iyidir guatemalı kötüdür tarzi yaklaşımlarım gercekten yok. ki arap bir sevgilim/ flortüm de olmustu zamaninda.
benim için insan olsun yeter.
ama iste oncesinde düşünmek lazim çünkü uluslararasi evliliklerde birinin senin ulkende sonsuza kadar kalmasini beklemek bencilce. toprak cekiyor derler ya benim yazin bile bi haftalığına memlekete gitmeyen, evde bir çiçek bile yetistirmekten zevk almayan ailem 60indan sonra memlekete ev yaptiriyorlar, ekip bicme hevesindeler. insanlar da uzun yillar bir ulkede yasasa bile kendi memleketine yerlesmek isteyebilirler. buna hazirlikli olmak, onceden konusup planlar yapmak lazim.
adamin dilinden rahatsiz oluyorsan o dili belki her gun duyacaksin. bu is olmaz yani.
Evet kesinlikle dilini dinini sevmiyorsan karşıdaki için bu bi eziyet oluyor, kaldıki herkesin kendi yurduna dönmek istemesi köklerini istemesi çok doğal. Irkçı bi yaklaşım olarak değil ama kültür olarak ben Arap bi erkeklede ailesiylede yapamazdım. İyidir kötüdürden ziyade kadın hakları, genel görgü anlayışı olarak farklar çok fazla, kültürünü sil benle ol da diyemezdim bu çok büyük bi haksızlık. Sadece kaldırabilecek insanlar bu işlere kalkışmalı 😄

Konu sahibesi bir dolu negatiflik sıralamıştı yenGEnC yenGEnC yazınca birden hastası oldu. Kadınlar kulübü yine bitme potansiyeli olan bir ilişkiyi kurtardı. Benim yorumuma gelince, iflas gerçekleşince takke düşmüş araplık görünmüş.

Hayır, asıl sorunumun çocuğumun soy ismi veya ülkede artan düşmanlık olmadığını belirttim. Kendisi de zaten çok anlayışlı bir cevap verdi. Sizin Hala anlamamakta ısrar etmeniz de komedi. İflas problem değil, dibimde yaşamalarını problem ediyorum. Nişanlım ise düğün sürecinde ailesinin yardım edememesi sebebiyle kendini kötü hissediyor. İflasın hayatımızdaki tek etkisi bu. Yoksa evime iyi bir para girecek, parayla alakalı bir problemim yok. Hayatım boyunca para görmüş bir insanım Şeyma Subaşı effecti bende aramayın, bulamazsınız.

Ben size şeyma subaşısınız demedim. Yoksul bir kadın iflas eden bir erkeği istemezse varlıklı bir kadın iki kere istemez. Çünkü adam yetersiz hisseder gurur yapar, kadın ilişkinin mali yükünü çekiyor gibi olur vs siz de zaten iflas sonrasında hissettikleri de aramızda sorun olmaya başladı demişsiniz. Benim ilk yadırgadığım soğumuş ve her şeyim sorgularken insanlar yazınca birden adamın hastası olmanız. siz ilişkim süper derken biz burda sanalda olarak ayrıl diye yakanıza yapışmadık ki.

X