• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımın ailesi..

ne kadar eleştiri meraklısı varmış yaa burda akademisyen olmanızı çekemeyenler çok :1::1::1::1:
yazdıklarınızın hepsini okudum sonuna kadar
nışanlınız dönünce güzelce konusun ve çözüm arayışına gidin ayrılmak niyetinizde yoksa burda en önemli faktör nışanlınız...
o dönene kadar davet edilmeden de gitmeyin sadece arada arayıp hal hatır sorun

1. Sekerim, bir kere o aileden sana bir yol olmaz.
2. Madem boyleler, bir daha gorusme. Cagirdiklarinda git, onda da gec saate kadar oturma. Gec saatte donerken ya basina bir is gelseydi ?
3. Nisanlin gelince guzelce kavusursunuz, bu insanlari hic takma. Neden boyleler diye hic dusunme, takma kafana. Herkesin kayinvalidesi super olacak diye bir sey yok.
4. Evlendikten sonra da yuz goz olma.

bu kadar yazının içinden çıkarabildiğim sonuçlar.....
- bu kadar aralarına girmekle hata etmişsin....
-bu yazının yarısı kendini övemenle ve onları ezmenle dolu...
-başedersin sen onlarla o ayrıda bence değmez...

canım diğer arkadaslara yazdığım cevapları okursan daha iyi anlarsın sanırım beni..tabi anlamak istersen..evet aralarına girmekle ve iyi niyetli olmakla hata ettim bence de haklısın...yazıda amacım kendimi övmek değildi..ya da şöyle sorayım bu hayatta hiç mi olamaz bir insanın ondan daha alt seviyedeki, insanlıktaki kişilere sırf sevdiği erkek yüzünden tahammül etme ihtimali??

yani elbette bir taraf bazen diğerini hiç hak etmiyor olabilir..övünmek kendi özelliklerini abartmak demektir..ben etrafın ki bu etraftan kastım nişanlımın kendi akrabaları ( ben aileme hiç açmadım bile bu huylarını)..yani onlar bile dedi sen onlara kaç beden büyüksün yapamazsın diye..bir tek benimle sorunları olsa o zaman haklısın derdim sana..ama sorun insan olarak kendilerini geliştirememeleri aslında diploma falan değil tabi ki..yani ben en basta biliyordum farkları ama sevgiyle yaklaştım..istedim ki kocamaaaan bi aile olalım..çünkü benim aile düzenim çok erken bozuldu..severim misafir falan..böyle ailecek büyük sofralar..ama o sofra etrafında herkes içten olmalı..yoksa anlamı yok benim için..kendimi övmek değil objektif şekilde durumu özetledim..alkollü kafayla kötü yazmışım, bazı yerlerde hakikaten sanki derdim kendimi övmek gbi olmuş..ama öyle biri Hiçç değilimdir..ama niteliklerimi de elbette biliyorum..herkes gibi ;) son olarak baş edebilecek cazgırlıkta olsam buraya içimi dökecek kadar çaresiz hissetmez..doğrudan gider BAŞ EDERDİM sanırım ;))yine de sağol :)

1. Sekerim, bir kere o aileden sana bir yol olmaz.
2. Madem boyleler, bir daha gorusme. Cagirdiklarinda git, onda da gec saate kadar oturma. Gec saatte donerken ya basina bir is gelseydi ?
3. Nisanlin gelince guzelce kavusursunuz, bu insanlari hic takma. Neden boyleler diye hic dusunme, takma kafana. Herkesin kayinvalidesi super olacak diye bir sey yok.
4. Evlendikten sonra da yuz goz olma.

benim sorunum çok takmam sanırım haklısın ...ama bayadır uzak duruyorum..zaten yoğun çalışıoyorum..onu bahane ediyorum..ama yine sinirimi bozuyorlar..ben ceyiz hazırlıyorum..onlarda tık yok..tamam daha var nişanlımın dönmesine, paraları da hazır, yapacaklar da biliyorum..ama mesela ben indirimdeyken istediğimizi alalım baba dedim, adam daha sonra sıkışığım dedi..halbuki bizim nakit paramız hazır bankada..bende yanlış anlamayın ama sonra neden iki katını ödeyesiniz ki hem içime sinen olur diye dedim siz bilirsiniz dedim geçtim..bi hafta sonra eşyalarını yenilemişler!!!!!!!!!!!!!şimdi ben mi abartıyorum??gel de sinir olma..bana mahsus yapar gibi, bi de benm indirim var dediğim magazadan almışlar..ben de ''evet ben demiştim ya size ço indirim var şu an'' diye dedim artık..işte size almaya baslamadan alalım dedik,sonra bize sıra gelmicekti falan diyolar yapmacık şekilde gülerek...benm canım cok sıkılacak gbi düğün olursa da..daraldım yaaa..nişanlım bi dönse hayırlısıyla..:19:

benim sorunum çok takmam sanırım haklısın ...ama bayadır uzak duruyorum..zaten yoğun çalışıoyorum..onu bahane ediyorum..ama yine sinirimi bozuyorlar..ben ceyiz hazırlıyorum..onlarda tık yok..tamam daha var nişanlımın dönmesine, paraları da hazır, yapacaklar da biliyorum..ama mesela ben indirimdeyken istediğimizi alalım baba dedim, adam daha sonra sıkışığım dedi..halbuki bizim nakit paramız hazır bankada..bende yanlış anlamayın ama sonra neden iki katını ödeyesiniz ki hem içime sinen olur diye dedim siz bilirsiniz dedim geçtim..bi hafta sonra eşyalarını yenilemişler!!!!!!!!!!!!!şimdi ben mi abartıyorum??gel de sinir olma..bana mahsus yapar gibi, bi de benm indirim var dediğim magazadan almışlar..ben de ''evet ben demiştim ya size ço indirim var şu an'' diye dedim artık..işte size almaya baslamadan alalım dedik,sonra bize sıra gelmicekti falan diyolar yapmacık şekilde gülerek...benm canım cok sıkılacak gbi düğün olursa da..daraldım yaaa..nişanlım bi dönse hayırlısıyla..:19:

Sekerim, eger kararliysan , bu cocugu bu kadar seviyorsan gercekten de hiccccc takma. ben de senin gibiyim, boyle seylere onem veririm. Su anlattigin ceyiz meselesi bana olsa ben de sinir olurdum. Lakin hayatta bazi seyleri gercekten takmamak gerek, yoksa kendin sinir sahibi oluyorsun. Bu insanlardan beklentini 0a indir bence.

ne kadar eleştiri meraklısı varmış yaa burda akademisyen olmanızı çekemeyenler çok :1::1::1::1:
yazdıklarınızın hepsini okudum sonuna kadar
nışanlınız dönünce güzelce konusun ve çözüm arayışına gidin ayrılmak niyetinizde yoksa burda en önemli faktör nışanlınız...
o dönene kadar davet edilmeden de gitmeyin sadece arada arayıp hal hatır sorun

evet hakikaten..nedense herkes eleştiri hakkını bende kullandı sanırım :)) çok teşekkür ederim tavsiyeniz için...o dönene kadar dayanabilirsem eğer..gitmiyorum zaten..ama her fırsatta ''ee hiç aramıyosuuunnn '' diyolar uyuz uyuz..ben de ''ee siz de aramıyosunuz annee'' diyorum artık yüzlerine..nişanlıma yanlış aksettiriyolar herseyi..ben anlatmıyordum, en son bize gitsene askımm bak ne güzel seni özlüyolar demekki dedi nişanlım..ben de özleyen insan sana sikayet yerine direkt beni arar, çağırır dedim..arar sorar dedim..off...cok sıkıcı seylermiş bu işler...ayrıca en son yine ben aradım,gittim evlerine..ondan önce de yine ugrıcaktım badana yaptırmışlardı, annesi ''hıı gel dee oturcak yer yok pek '' dedi..o esnada da abisi-eşi orda kalıyo..onlarda ayakta durdular herhalde ;) ne diye gitmek istiyim ki ya..acaba acıkca konussam mı ??

ay anneye bır gıcık oldum kiii...
yoluveresim var......

canım nişanlın askerden gelınce bır bır bunları anlat..
baktın nişanlın anlamıyormu...
heeee gel bakayım canım sen buraya...
benım sana bı zorunlulugum yok...
eşşek gibi sevsemde bu olaylarda aılenı haklı gormen bizim sonumuz olur...
ya ailene bunları tek tek soracaksın yada ben yokum ...
annesi ölmüş bi kızım ben.. bu saatten sonra kayınwalıdem sunu dedı bunu yaptıyla ugrasamam..
aılen benı istemiyorsa bu evlılık olmaz ztn..
olsada sonra yurutemeyız dersın..
bı aklı başına gelır nısanlının..
ama yazık askerdeymıs sımdı bırsey deme bence.........

akademisyen de 'insan' dır arkadaşlar ;))) ne olay oldu bozuk yazım vay be...arkadaşım bi daha yazıorum ama..günlerdir uykusuzdum, rahat uyumak için alkol almıştım..hafif çakır keyifken direkt dökmüşüm içimi..hiç okumadan gönderdim yazımı...de bu memleket neler beklermiş bu akademisyenlerden, burada öğrendim valla...benim de kusurlarım vardır..dediğim gibi insanım....haklısınız herkes birinden çeker..ama benim genç kızlık dönemim hep böyle insanlarla mücadeleyle gecti..annem ölünce baba tarafım ilgilendi bizle!..ama ne ilgilenmek! köstek oldular diyelim..örnek vermem gerekirse; annemi toprağa verdiğim gün halam gelip ''kalk iş yap, üzüldüğün mü var!..'' dedi ..hani öyle bu daha orta okul çağında, psikolojisi nedir falan demedi kimse..sinir krizi geçirdim bigün onlar yüzünden..babama ''ver annesinin akrabalarına, ölür mölür al başına belayı..'' dedi..ben üni. sınavına hazırlanırken, gelip odama kalk misafirlere hizmet et dediler, ben çalışıyorum dediğimde..masamdaki test kağıtlarını fırlatıp gittiler..yani ben maalesef küçükyaşlarda en berbat türden insanları tanıdım..bu yüzden elbetteki nişanlımın değerini biliorum..bu yüzden zaten kariyeri falan değil 'kalbi' önemli demiştim..ama burdaki bazı kızlar baya bi yanlış anlamış ki ne uyuzluğum, ne saygısızlığım, ne 'nasıl akademisyen'' oluşum, ne kibirliliğim kalmış...uzak durmaya çalışınca da nişanlıma sikayet ediyorlar falan..ben zaten sıkıntılar içinde, mücadele ede ede kendime sıfırdan bi hayat kurmuşum, sonra nişanlımla mutluluğu bulmuşum, ama ailesini tanıdıkça tek isteğim hayatımın kalanında 'huzur'lu yaşamak..kimseyle tekrar mücadele edecek gücüm yok...o kadar..

hayatta mücadele bitmez.''bu zamana kadar çok mücadele ettim artık huzur istiyorum'' cümlesini kuran yalnız sen değilsin.ben de 15 yıldır ,rastladığım bir takım sorunlu ve kötü insanlarla uğraşıyorum.ben de güzelim,akıllıyım,iyi kalpliyim,görgülü ve eğitimliyim ama gerçekten çok kötülüklerle karşılaştım.ne acılar yaşadım.kaç defa depresanlarla ayakta kaldım ama hayatın mücadelesi bir türlü bitmedi.savaşmaktan başka şansımız yok.ve hayat aslında küçük mutluluklardan ibarettir.anneni kaybetmiş olmana üzüldüm.başın sağolsun.herşey bir kenara senin için canından bile vazgeçmeye kalkan bir nişanlın var.dikensiz gül olmaz.onun ailesi senin umduğun gibi bir aile olmayabilir ama madem nişanlınla anlaşıyorsun neden gerisine tahammül gösteremiyorsun?herşey dört dörtlük olmaz bunu unutma.bunun ailesi böyle diye ayrılırsın bu sefer,kendisi sorunlu bir adama çatarsın.beterin beteri var.adam sana laf söyletmiyor daha ne yapsın?forumda okuyorsundur eşinden ve eşinin ailesinden zulüm,dayak,vs. görenler de var.ne acı ki katlanıp duruyorlar.ben tecrübelerim dahilinde şunu söylüyorum;sorunsuz dört dörtlük bir ilişki ya da evlilik yok.bu sorunlar katlanılmayacak kadar büyük değilse,mücadele etmek gerekir.yok ben buna da katlanamam,daha iyisini bulurum diyorsan,ne diyeyim bol şans.

canım diğer arkadaslara yazdığım cevapları okursan daha iyi anlarsın sanırım beni..tabi anlamak istersen..evet aralarına girmekle ve iyi niyetli olmakla hata ettim bence de haklısın...yazıda amacım kendimi övmek değildi..ya da şöyle sorayım bu hayatta hiç mi olamaz bir insanın ondan daha alt seviyedeki, insanlıktaki kişilere sırf sevdiği erkek yüzünden tahammül etme ihtimali??

yani elbette bir taraf bazen diğerini hiç hak etmiyor olabilir..övünmek kendi özelliklerini abartmak demektir..ben etrafın ki bu etraftan kastım nişanlımın kendi akrabaları ( ben aileme hiç açmadım bile bu huylarını)..yani onlar bile dedi sen onlara kaç beden büyüksün yapamazsın diye..bir tek benimle sorunları olsa o zaman haklısın derdim sana..ama sorun insan olarak kendilerini geliştirememeleri aslında diploma falan değil tabi ki..yani ben en basta biliyordum farkları ama sevgiyle yaklaştım..istedim ki kocamaaaan bi aile olalım..çünkü benim aile düzenim çok erken bozuldu..severim misafir falan..böyle ailecek büyük sofralar..ama o sofra etrafında herkes içten olmalı..yoksa anlamı yok benim için..kendimi övmek değil objektif şekilde durumu özetledim..alkollü kafayla kötü yazmışım, bazı yerlerde hakikaten sanki derdim kendimi övmek gbi olmuş..ama öyle biri Hiçç değilimdir..ama niteliklerimi de elbette biliyorum..herkes gibi ;) son olarak baş edebilecek cazgırlıkta olsam buraya içimi dökecek kadar çaresiz hissetmez..doğrudan gider BAŞ EDERDİM sanırım ;))yine de sağol :)

ben sana cazgırsın demedim....
yani öyle görseydim derdim....
senin onlardan daha kültürlü bilgili ve donanımlı olduğun bi gerçek....
onların davranışlarıda normal değil ama ben senin yazma şeklinden ne hissettiysem onu yazdım...
çaresizliğini anlıyorum...
aralarına bu kadar girmekle hata yaptığını zaten söylemiştim..
yüz vermişsin tepene çıkmışlar durumun özeti bu...
bunları seni suçlamak için söylemiyorum tabiki...
sende bilemezdin böyle olacağını...
hayatındaki duygusal boşlukları doldurmaya çalışmışsın...
bundan sonrası için nacizane tavsiyem sakın sakın evlenince değişir diye saçma sapan bi düşünce içine girme...
evlendikten sonra dahada bağlanır erkekler ailesine...
hatta evlenmeden önce kanlı bıçaklı olanlar sonra bi canciğer kıvamına gelirler...
kime sorarsan sor aynı cevabı alırsın....
başedebileceğinden eminim ama çok çok zorlanırsın...
hayat senin...
önceki mesajımıda seni eleştirmek için yazmadım...

Canım beni de zorladı yazı stilin. Eleştirilerin haklılık payı elbette var ama bazen aşırıya kaçabiliyor, şu an ki gibi.

Tamam akademisyenlerin dilimizi çok güzel kullanması gerekir ama insan bazen üzüntülü olduğunda ne söylediğini, ne yazdığını bilemiyor. Açıkçası akademisyen olmanızla ilgili herhangi bir şüpheye düşmedim. Mesleğiniz çok güzel ve umarım ilerde meslektaş oluruz.. :)

Sorununa gelecek olursak, bence işin zor değil. Çünkü nişanlın askere gitmeden önce seni onlara karşı koruyormuş. Şimdi o gidince askere, ailesi seni yalnız bulmuş olacak ki ezmeye çalışıyor. Hiç kafana takma.

Nişanlın yalnızlıktan ve aranızdaki mesafelerden dolayı çaresiz şu an. Bırak onlar yansıtsın ona, sen üzme. İlerde kazanan sen olursun. Nişanlın dönene kadar sabret, sonra da adam akıllı konuş onunla. Ben her şeyin yoluna gireceğini düşünüyorum.. :) Hayırlısı olur umarım.

Bir de kayınvalide adayını yola getiremezsin belki ama sinir edebilirsin, kaale almayarak.. Çeyiz için bir şey isteme ayrıca. Madem paranız hazır, nişanlın döndüğünde alırsınız. Emin ol 1 haftada tamamlanır her şey. Sen sana düşeni yap, gerisi için nişanlını bekle.

Eğer nişanlında seni üzerse ve ezdirirse o zaman bitirirsin ilişkini. Şimdi sabret bence.

Son düzenleme:
valla çok çabaladım sonuna kadar gelmek için ama kullanmaya kıyamadığınız sesli harfleri gerekli yerlere yerleştirmekten,tahmin etmekten gözlerim ağrıdı.ben açıkçası akademisyen olduğunuza inanmıyorum.bu dereceye ulaşmış birisi ilkokul çocuğu gibi sesli harfleri kullanmadan yazmaz.okuyan arkadaşları da tebrik ediyorum.size de bol bolkitap okumanızı tavsiye ediyorum.kelime kurmayı unutmuşsunuz:ssz:

o zaman gel canım özelden hangi okulda olduğumu yazayım da gir bir dersime bak bakayım...yalnız eğitim ingilizce..yani ingilizcen varsa çok iyi derecede, öyle beklerim dersime ;) burada benim AKADEMİSYENLİĞİM DEĞİLDİ mesele!!!!! SIKINTIM BAŞKAYDI..ben ruh hastasıyım da , bi yerimden hikaye uydurdum kendimi de akademisyen yaptım, ezikliğimi tatmin ediyorum buradan!!!!!!!!!! hey allahım ya SABIR diyorum artık...keşke mesleğimi yazmasaydım..böyle acıların kadınıyım falan deseydim ya da okuyamadım falan..çok daha fazla destek görücekmişim sanırım;) sen yazıma takıp bana geçirmeye çalışacağına diğer yazdıklarımı da oku bi bak bakalım hangi şartlarda başarmışım ben.. burası kadınlar klübü ya söz de!ayrıca canım emin ol seninkinden fazladır okuduğum kitap sayısı..ya da şunu sorayım evinizde bir kitaplık-kütüphaneniz var mı acaba? sanırım her hafta 2 kitap okuyorsun sen :)) ben orta okuldayken Server Tanilli, Emile Zola'lar okurdum hayatım..bildin miii acep? google'dan acıp bakabilirsin kimdir bunlar :) mesele okunan kitap sayısı ya da benim akademisyen olup, ( belki okuyamadınız,meslek sahibi olamamış da olabilirsin amacım aşağılamak değil..) sizin ne meslek yaptığınız da değil..burası insanların yazma becerisini gösterdiği bi site de ben mi bilmıorum..neden bozuk yazıldığını açıkladım..ama bazılarının nedense AKADEMİSYEN OLMAMa takmış olması da düşündürücü..YA kadın milleti nedense böle işte demekten alamadım kendimi..sözde kadınlar klübü..hani beraberlik falan güya ama bakıyorum bazıları fesatça laf sokma derdinde..bu arada hakikaten beklerim üniversiteye..hatta dersten sonra bölümdeki hoca ve öğrencilerimden hakkımda yorum da alabilirsin..kültürüm,bilgim hakkında falan ..ne istersen..sana kendinle barışık olma, kişisel gelişim kitapları tavsiye ediciiim ben de ;)

ben sana cazgırsın demedim....
yani öyle görseydim derdim....
senin onlardan daha kültürlü bilgili ve donanımlı olduğun bi gerçek....
onların davranışlarıda normal değil ama ben senin yazma şeklinden ne hissettiysem onu yazdım...
çaresizliğini anlıyorum...
aralarına bu kadar girmekle hata yaptığını zaten söylemiştim..
yüz vermişsin tepene çıkmışlar durumun özeti bu...
bunları seni suçlamak için söylemiyorum tabiki...
sende bilemezdin böyle olacağını...
hayatındaki duygusal boşlukları doldurmaya çalışmışsın...
bundan sonrası için nacizane tavsiyem sakın sakın evlenince değişir diye saçma sapan bi düşünce içine girme...
evlendikten sonra dahada bağlanır erkekler ailesine...
hatta evlenmeden önce kanlı bıçaklı olanlar sonra bi canciğer kıvamına gelirler...
kime sorarsan sor aynı cevabı alırsın....
başedebileceğinden eminim ama çok çok zorlanırsın...
hayat senin...
önceki mesajımıda seni eleştirmek için yazmadım...

peki sağol cevap için ;)

Sonunda okudum. :)

Öncelikle, sizde şunu gördüm.. Bir şey yapıyorsunuz, bir iyilik, yakınlık, sıcaklık gösteriyorsunuz ve karşılığını bekliyorsunuz.
Ya yapacak unutacaksınız, ya da yapmayacak karşılığını da beklememiş olacaksınız.

Aile konularında yüzde doskan kadın aynı durumdadır. Kayınvalide, kayınpeder sorunları ilişkilerin bir çoğunda yaşanıyor. Sizde değişik bir durum yok.
Nişanlınız ailesini aramıyor, ama siz arayın diyorsunuz. Bırakın bence, aramazsa aramasın. Kimse sizi bu yönlendirmenizden dolayı "yüce" ilan etmeyecek.

Eğer bu ilişkiyi sürdürmek istiyorsanız, uzak durun. Zaten içiçe ilişki isteyen bir kayınvalide yok ortada. E siz de öyle olun.
Eminim ki yeterince sosyal çevreniz, kendi akrabalarınız vardır. O "tın tın ailenin" varlığı ya da yokluğu size bir şey ifade etmeyecektir.

Kuracak olduğunuz aileyi "iki kişilik" düşünürseniz onlar sizi çok da etkilemeyecek. Ama kocaman bir aile, sevgi dolu kayınvalide ilişkileri olmayacak görünen o.
Nişanlınız askerdeyken ona bu sorunlardan bahsetmeniz zaten doğru değil. Onun nasıl bir psikolojide olduğunu kestiremezsiniz. Ve dönene kadar da sabretmelisiniz.

o zaman gel canım özelden hangi okulda olduğumu yazayım da gir bir dersime bak bakayım...yalnız eğitim ingilizce..yani ingilizcen varsa çok iyi derecede, öyle beklerim dersime ;) burada benim AKADEMİSYENLİĞİM DEĞİLDİ mesele!!!!! SIKINTIM BAŞKAYDI..ben ruh hastasıyım da , bi yerimden hikaye uydurdum kendimi de akademisyen yaptım, ezikliğimi tatmin ediyorum buradan!!!!!!!!!! hey allahım ya SABIR diyorum artık...keşke mesleğimi yazmasaydım..böyle acıların kadınıyım falan deseydim ya da okuyamadım falan..çok daha fazla destek görücekmişim sanırım;) sen yazıma takıp bana geçirmeye çalışacağına diğer yazdıklarımı da oku bi bak bakalım hangi şartlarda başarmışım ben.. burası kadınlar klübü ya söz de!ayrıca canım emin ol seninkinden fazladır okuduğum kitap sayısı..ya da şunu sorayım evinizde bir kitaplık-kütüphaneniz var mı acaba? sanırım her hafta 2 kitap okuyorsun sen :)) ben orta okuldayken Server Tanilli, Emile Zola'lar okurdum hayatım..bildin miii acep? google'dan acıp bakabilirsin kimdir bunlar :) mesele okunan kitap sayısı ya da benim akademisyen olup, ( belki okuyamadınız,meslek sahibi olamamış da olabilirsin amacım aşağılamak değil..) sizin ne meslek yaptığınız da değil..burası insanların yazma becerisini gösterdiği bi site de ben mi bilmıorum..neden bozuk yazıldığını açıkladım..ama bazılarının nedense AKADEMİSYEN OLMAMa takmış olması da düşündürücü..YA kadın milleti nedense böle işte demekten alamadım kendimi..sözde kadınlar klübü..hani beraberlik falan güya ama bakıyorum bazıları fesatça laf sokma derdinde..bu arada hakikaten beklerim üniversiteye..hatta dersten sonra bölümdeki hoca ve öğrencilerimden hakkımda yorum da alabilirsin..kültürüm,bilgim hakkında falan ..ne istersen..sana kendinle barışık olma, kişisel gelişim kitapları tavsiye ediciiim ben de ;)

nasıl bir insan olduğun beni ezerek yazmaya çalıştığından belli.buradaki kompleks sahibi kişi sensin.benim okuduğum okul türkiye'nin sayılı üniversitelerinden,ingilizce mühendislik ve çok şükür dereceyle bitirdim.Ve şimdiye kadar yazdığım cevapları incelersen hiç bir zaman için ben buradaki insanları aşağılamadım.ister akademisyen ol ister bakkal ama kendini ifade etmek için buraya konu açıyorsan Türkçe'yi dikkatli kullanman lazım.ama saldırgan tavrını loser olmana bağlıyorum.daha da seni muhatap almıyorum.bu saldırgan tavrına devam et.elbet herkes bir gün layığını bulur.

bi üye açtığı konusunda avukatım , akademisyenim , mimarım vs dediğinde çoğu bayan hemen dil bilgisi öğretmenliğine soyunuyo Bu konu çok dikkatimi çekiyo. Bunu kompleksli ve kıskanç olmalarına veriyorum.
Burası özgür bi yer dilekçe yazmıyoruz,sınav kağıdı vermiyoruz.Yazdıkları gayet anlaşılır Bence anlayıp anlamamak tamamen kapasite meselesi

bi üye açtığı konusunda avukatım , akademisyenim , mimarım vs dediğinde çoğu bayan hemen dil bilgisi öğretmenliğine soyunuyo Bu konu çok dikkatimi çekiyo. Bunu kompleksli ve kıskanç olmalarına veriyorum.
Burası özgür bi yer dilekçe yazmıyoruz,sınav kağıdı vermiyoruz.Yazdıkları gayet anlaşılır Bence anlayıp anlamamak tamamen kapasite meselesi

Kapasite meselesi demek biraz ağır kaçmış bence. Onun haricinde yazı şekline yapılan eleştirilerin maksadını aştığını düşünüyorum bende sizin gibi.
Ama kapasite meselesi demek yeni bir tartışmaya neden olur. Ve bence polemik yaratmaya gerek yok.

sıkıntı zaten anlamamak değil, kişinin paragraf yapmaması sonucu insanlar satırları kaçırıyolar konuda bu kadar uzun olunca okumaktan vazgeçiyolar çoğu zaman, burdaki kadınların kapasitesinden endişe edenler kk'yı terk edebilirler, konu bambaşka bişeyken ben avukatım ben doktorum ben şuyum buyum diye konuya giriyosa biri elbetteki insanlar ekstra bi özen bekliyolar,kimse konu sahibine mesleğini sormadı konusuylada mesleğinin bi ilgisi yok zira kv ve kp ile burdaki ev hanımları da sıkıntı yaşıyo ,olağanüstü bi sorun değil kısa roman tadında yazılanlar

Türkçe'ye önem vermek, dilin yozlaşmasını istememek kompleksli ve kıskanç olmak demek mi ?
Üniversitede benim dersime giren bir akademisyen böyle yazsa benim ona saygım falan kalmaz, önce gitsin okuma yazma öğrensin sonra ders anlatmaya kalksın diye de dedikodusu döner öğretmenin.

açıkçası eğitimci kimliği taşıyanların yazım ve anlatımlarına dikkat etmesi gerekir.gerekirden ziyade bu onların yaşam tarzıdır.bana göre isteselerde yanlış yazamamaları gerekir.
bir avukatın da kendini anlatamaması bana göre çok acı bir durum.daha kendini anlatamayan biri nasıl müvekkillerini savunacak.benim avukat arkadaşım var normal konuşmasında bile kendini dinletir.

aynı zamanda bir eğitimcinin de her halukarda düzgün yazımı ve anlatımı olmalı ki geleceğin gençlerine faydalı olmalı.eğitimci olmadıkları halde bu kulüpte o kadar düzgün yazan insanlar var ki en kötü anlarında bile imla hatası yapmıorlar.asıl eğitimcilerin böyle olması gerekir:34:

Şu yazının ilk halini görseydiniz çözmek için hiyeroglif yazısı bilmek gerektiğini düşünebilirdiniz.
Bu değiştirilmiş hali.
Kompleks ve kıskançlık burada tanımadığımız insanlara karşı hissedilecek bir şey değil.
Sonuçta herkes kafasına estiğini söyleyebilir değil mi?
Burada meslekler değil, fikirler, düşünceler konuşur ve kendimizi yazı diliyle ifade edeceğimiz yerdir FORUM :34:

Neyse, kişi kendinden bilir işi diyerek noktalayayım...
Saygılar...

Back