Arsız, meraklı, müdahaleci kv

Yalnız biz konu sahibiyle mesajlaşıyorduk sen oradan hayırdır? Bu şekilde laf atanlarla polemiğe girmem söz konusu olamaz zaten. Herkes kendi ilişkisine ve eşine baksın. Sana tapan kocanla hayatta mutluluklar 😏
Sana da iyi idare etmeler 🥴

Okurken sinirlendim. Ben kendi annemde dahi '' senin düğününde şunu istiyorum, bunu alıcam '' sözüne bile tahammül edemiyorum çünkü ben istemiyorum. Herkes kendi hayalini, hayatını ve geleceğini yaşamalı. Kendi yaşayamadıkları, heveslerini bizim üzerimizden gerçekleştirmeleri doğru değil. Eşiniz ana kuzusu belli ki. Evet huylu huyundan değişmez ama sesini kestiği zaman olur. Ben annemi uyarsam bi daha böyle davranamaz mesela. Aynı davranışı eşimden de beklerim. Sürekli görüşmek, ailenize, giyiminize laf etmesi kabul edilemez. Herkesin yapısı farklıdır siz sabırlısınız belli ki ama ben ne büyük dinlerim ne başkası lafını veririm. Bana nasıl yaklaşılıyorsa ben de öyle karşılık veririm.
Bu tarz ailelerin sayısı çoğaldı ama izin veren yine kadınlar.
Tamamen sessiz kalmıyorum ama beklenen tepkiyi vermiyorum sanırım.

Maalesef. Çünkü böylesi karakterim bu diyerek istediğini istediği zaman, istediği şekilde söylüyor. Anneliğini de bahane ederek oğlunun bi yere kadar kızağını da biliyor ki eşiniz net cevabını verse yine yapamaz. Ben buna benzerini susturdum mum ettim diyebilirim şimdi bulunduğum ortamda sessizlik yemini etmiş gibi oluyorlar :) Bana da sürekli '' aman cahil insanla tartışılmaz, huyu bu '' derlerdi ama sen sustukça tepene çıkıyorlar yoksa ben de bayılmıyorum tartışmaya, aynı ortamda bulunmaya. İnsan sadece hayatına saygı duyulsun istiyor.

Boşanma garantili evlilik yapma yolundasın resmen. Bir önceki sayfada mesai çıkışı haftaiçi 2 saat gidiyorum demişsin mesela bu ne alaka. Daha nişanlıyken neden yüz göz oldun bu kadar. Nişanlın haftada 1-2 gideriz diyor e kendi ailenede 2 git, haftada 1de kv gelir size ne kalıyo herkes aile evinde otursun o zaman. Bu adam kesinlikle anacı senide dize getirmiş. Böyle kayınvalidem olsa değil 2-3günde bir aramak, mesai çıkışları gitmek, tozumu bile bulamaz.
Ayrıca gülerek laf sokmak çok saçma bir şeyden rahatsızsanız doğru düzgün sert bir dille söylersin -tatlı dilden anlamayanlar için- baktın devam ediyor keser atarsın.
Nişanlına ben annenle görüşmek istemiyorum, evime uzun süreler yatılı kabul etmiyorum desen. Dilini biraz sivriltip vites yükseltsen ana kuzusu nişanlının foyası dökülür ortaya.
Nişan tanımak içindir, sessiz olayım uysal olayım diyerek tanıyamazsınız biraz delirin vitesi arttırın siz kötü olunca ne yapıyolar bi izleyin.

Merhaba hanımlar.

Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.

Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.

Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.

Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)

Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.

Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)

Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.

1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?

Okuduğunuz için teşekkürler.
Sıkıntılı problemli bir insan baştan konuşulmaşı bu durumlar eş olacak müstakbel bey de sesini biraz çıkarmalı ama ben düzeleceğini sanmıyorum aşırı rahatsız eder sizi bu. Gecenin yarısı arayıp napıyosunuz diye de sorar utanmadan yarın birgün o potansiyel var mesafe koy şimdiden ve hoşlanmadığın şeyleri dile getir yani ben illa kırıcı ol demiyorum ama bunlar bunlar bunlar olmaz olamaz demelisin hatta demelisiniz nişanlin annesiyle konuşması gerek bukadar sık boğaz edilmez. Onu geçtim evdeki çöpleri niye sana veriyo 2025 giriyoruz yep yeni şeyler varken ne gerek var eski şeylere ben züccaciye açmıyorum de geç beğenmedim zevkim değil de geç ah ah bunun daha gelinliği zartı zurtu var bide çok cektirecek belli ki iyi düşün karar ver kararından dönmeyeceksen bile mümkün oldukca uzakta yaşamayı tercih edin huzur herşeyden önemli.

Boşanma garantili evlilik yapma yolundasın resmen. Bir önceki sayfada mesai çıkışı haftaiçi 2 saat gidiyorum demişsin mesela bu ne alaka. Daha nişanlıyken neden yüz göz oldun bu kadar. Nişanlın haftada 1-2 gideriz diyor e kendi ailenede 2 git, haftada 1de kv gelir size ne kalıyo herkes aile evinde otursun o zaman. Bu adam kesinlikle anacı senide dize getirmiş. Böyle kayınvalidem olsa değil 2-3günde bir aramak, mesai çıkışları gitmek, tozumu bile bulamaz.
Ayrıca gülerek laf sokmak çok saçma bir şeyden rahatsızsanız doğru düzgün sert bir dille söylersin -tatlı dilden anlamayanlar için- baktın devam ediyor keser atarsın.
Nişanlına ben annenle görüşmek istemiyorum, evime uzun süreler yatılı kabul etmiyorum desen. Dilini biraz sivriltip vites yükseltsen ana kuzusu nişanlının foyası dökülür ortaya.
Nişan tanımak içindir, sessiz olayım uysal olayım diyerek tanıyamazsınız biraz delirin vitesi arttırın siz kötü olunca ne yapıyolar bi izleyin.
Ailem başka şehirde maalesef onlara gidemicem. Her mesai çıkışı da gitmiyorum hafta 1 kez ya da 2 kez maksimum.

Nişanlım ile net bir dille konuştum bakalım gözlemdeyim.

Sıkıntılı problemli bir insan baştan konuşulmaşı bu durumlar eş olacak müstakbel bey de sesini biraz çıkarmalı ama ben düzeleceğini sanmıyorum aşırı rahatsız eder sizi bu. Gecenin yarısı arayıp napıyosunuz diye de sorar utanmadan yarın birgün o potansiyel var mesafe koy şimdiden ve hoşlanmadığın şeyleri dile getir yani ben illa kırıcı ol demiyorum ama bunlar bunlar bunlar olmaz olamaz demelisin hatta demelisiniz nişanlin annesiyle konuşması gerek bukadar sık boğaz edilmez. Onu geçtim evdeki çöpleri niye sana veriyo 2025 giriyoruz yep yeni şeyler varken ne gerek var eski şeylere ben züccaciye açmıyorum de geç beğenmedim zevkim değil de geç ah ah bunun daha gelinliği zartı zurtu var bide çok cektirecek belli ki iyi düşün karar ver kararından dönmeyeceksen bile mümkün oldukca uzakta yaşamayı tercih edin huzur herşeyden önemli.
Kiralık ev ararken bir eve baktık, tanıdıktı inanılmaz eskiydi öyle böyle değil. Hiç beğenmedim. Neyse bana sordu nasıl buldun evi diye, dedimok eskiydi olmaz. Nişanlım da dedi yeni eşyalar o eve olmaz yazık olur. Annesi ne dedi peki, benim evim de eski ne olmuş 🤣 ben de biz bir miyiz dedim. E sen yeni ev istiyorsun gibi bir şey dedi. Dedim en güzel evde oturmayı istemek hakkım değil mi? Sonra sustular bir daha da ev mevzusu ile ilgili yorum belirtmediler. Lar derken evet kp de ileri boyutta olmasa da bazı şeylere karışıyor. Ama o kadar göze batmıyor hayır'dan anlıyor susup geçiyor kenara.

Ama tabi yolda nişanlımı da uyardım. Kimse fikir beyan etmesin biz nasıl istersek öyle olacak biz yaşayacağız dedim. Ailesi ile konuşacağını söyledi belki de o etkili olmuştur.

Kiralık ev ararken bir eve baktık, tanıdıktı inanılmaz eskiydi öyle böyle değil. Hiç beğenmedim. Neyse bana sordu nasıl buldun evi diye, dedimok eskiydi olmaz. Nişanlım da dedi yeni eşyalar o eve olmaz yazık olur. Annesi ne dedi peki, benim evim de eski ne olmuş 🤣 ben de biz bir miyiz dedim. E sen yeni ev istiyorsun gibi bir şey dedi. Dedim en güzel evde oturmayı istemek hakkım değil mi? Sonra sustular bir daha da ev mevzusu ile ilgili yorum belirtmediler.

Ama tabi yolda nişanlımı da uyardım. Kimse fikir beyan etmesin biz nasıl istersek öyle olacak biz yaşayacağız dedim. Ailesi ile konuşacağını söyledi belki de o etkili olmuştur.
Arada laf sokmak iyidir tabi ki herkes ayağını yorganına göre uzatsın kiralik ev ödemek te kolay değil ama yeni evlnceksiniz uzun seneler oturacaksanız temiz ev olsun tabi ki umarım nişanlın konuşmuştur çünkü hiç ağızlarının ayarı olmuyo bazem

Bu arada anneme hoşgeldin demeye evime geldiklerinde yaptığım yemeğe karışıp elimi tuttu. Yapma demek için. O kadar sinirlendim ki hem karışıyorsun hem elimi tutuyorsun. Git Allah aşkına içerde otur diyerek sesimi yükselttim. Alakasız yerlerde ktrmtm bana böyle dedi diyor 🤣 belli ki çok bozulmuş.

Ailem başka şehirde maalesef onlara gidemicem. Her mesai çıkışı da gitmiyorum hafta 1 kez ya da 2 kez maksimum.

Nişanlım ile net bir dille konuştum bakalım gözlemdeyim.
evli insanlar bu kadar görüşmüyorlar eşlerinin ailesiyle. gerçekten çok fazla. ne işiniz var orada her hafta her hafta? ne yapıyorsunuz ki gidince? önce buradan başlamanız gerekiyor. bırakın gitmeyin 1 ay bakalım neler olacak.

X