Lütfen kendinizi gerçek anlamda benim yerime koyun ve gerçekçi yorumlar yapın rica ediyorum siz olsanız bu durumda naparsiniz?

her şeyi anlatmadı iz sanki mesela biz 3 kardeşiz 2 erkek bir kiz. Tek kızım yani annem ve babam miraslarinsan tek kuruş dahi bana helal etmiyorlar. evlerden vermiyorlar sırf kız olduğum için. şimdi bakıma muhtaç olduklarında ben mi bakicam ha evlatlık görevi ayrıdır ama evler ocaklar paylasilirken onlara her daim yardım edilirken benim çok zor zamanlarımda bile beş kuruş borç vermedikleri ben mi bakicam kusura bakmasınlar derim.

böyle durumlar var mı

Bayıldım son Yazdiklariniza inşallah arkasında durursunuz.Oh ne güzel yalnız birakil dışlanmış ol laflari ye sonra son çare akıla düş.Ben de aynını daha erken yapardım bu koca çektirmiş tır size ben öyle anladım biraz sanki oda pek yanınızda olmamış pek matah değilmiş gibi.Oh mış birakin anne oğulu başbaşa 👍🏼

Ben evlendigim günden beri eşimin ailesi tarafından hep eleştirilen dışlanan, heryerde dedikodusu yapılan bir kadınım maddi manevi hiç bir katkilari yok zorunda da değiller tamam. Çocuğum oldu lohusa depresyonu yaşadım. Kayın validemi arayıp sadece yanımda olmasini istedim bir iş beklemedim ama yok gelmedi sen yaparsın dedi kapattı. Sonra eşimin abisi eşini boşadı keyfi, sırf başkasının peşinden gitmek için 3 tane çocuğunu annesiz bıraktı. Kayın validem olsun oğlum ben bakarım dedi biri kundakta olmak üzere 3 tane çocuğunu güle oynaya büyüttü. Sonra oğlu büyüyen çocuklarını alıp yurt dışına gitti bunlari bir daha arayıp sormadı... Kaldı mi başıma.. sonra ben hastayio yavrum diye eşimi aramaya başladı eşim köy ile şehrin yolu arasında mekik dokuyo ve herrrr seferinde doktorlar teyze maşallahın var diyo inanın 65 yaşında bir tansiyon şeker bile yok masallah ben 30 yaşındayım ondan daha çok hastalığım var. Bu arada eşimin bir abisi daha var ona da yine herşeyi ne yardım ettiler evinin tüpüne kadar düşünurlerdi. Her neyse eşimin babası öldü ve kaynanam artık köyde yalnız olmaz diye bilmiş kızı dün akşam eşimi aradi şimdi annem öbür abinde yapamaz onun eşi pasaklı dedi. E bizde kızlarımız bize düşmez anneme bakmak dedi. Senin eşim temiz titiz dedi en uygunu sensin dedi. Gelsin seninle yaşasın dedi. Ve ben hiç bir şey diyemedim eşim annemdir bakacağım dedi. Şuan içimden sessizce boşanma kararı aldım haksizmiyim
Bu saatten sonra senin hayatinin bitişidir senin sessiz kalisin. Cok acik net gercek yaziyorum. Sessiz silik kenarda bekle kayinvaliden gelsin. Ona bak laf ye. Zaten takmiyorlarmis ana kiz yavastan seni eritirler. Once gorumceni arayacaksin yakin bir ev tutulsun herkes ortak baksin diyeceksin. Sonra esine beni annenle oturmak zorunda birakirsan mahkemeye veririrm agir kusurlu olarak dava acarim herseyi kaybedersin diyeceksin. Dipnot : ben kanser oldum zamaninda. Mecazi degil gercekten kanser hastasi oldum.kimsede gelip bakmadi annemden baska. Bu aklinin bir kosesinde hep olsun

Ben evlendigim günden beri eşimin ailesi tarafından hep eleştirilen dışlanan, heryerde dedikodusu yapılan bir kadınım maddi manevi hiç bir katkilari yok zorunda da değiller tamam. Çocuğum oldu lohusa depresyonu yaşadım. Kayın validemi arayıp sadece yanımda olmasini istedim bir iş beklemedim ama yok gelmedi sen yaparsın dedi kapattı. Sonra eşimin abisi eşini boşadı keyfi, sırf başkasının peşinden gitmek için 3 tane çocuğunu annesiz bıraktı. Kayın validem olsun oğlum ben bakarım dedi biri kundakta olmak üzere 3 tane çocuğunu güle oynaya büyüttü. Sonra oğlu büyüyen çocuklarını alıp yurt dışına gitti bunlari bir daha arayıp sormadı... Kaldı mi başıma.. sonra ben hastayio yavrum diye eşimi aramaya başladı eşim köy ile şehrin yolu arasında mekik dokuyo ve herrrr seferinde doktorlar teyze maşallahın var diyo inanın 65 yaşında bir tansiyon şeker bile yok masallah ben 30 yaşındayım ondan daha çok hastalığım var. Bu arada eşimin bir abisi daha var ona da yine herşeyi ne yardım ettiler evinin tüpüne kadar düşünurlerdi. Her neyse eşimin babası öldü ve kaynanam artık köyde yalnız olmaz diye bilmiş kızı dün akşam eşimi aradi şimdi annem öbür abinde yapamaz onun eşi pasaklı dedi. E bizde kızlarımız bize düşmez anneme bakmak dedi. Senin eşim temiz titiz dedi en uygunu sensin dedi. Gelsin seninle yaşasın dedi. Ve ben hiç bir şey diyemedim eşim annemdir bakacağım dedi. Şuan içimden sessizce boşanma kararı aldım haksizmiyim
Neden sizin fikriniz sorulmuyor? Görümce abisini arayıp kendince karar veriyor. Anneleri 2 oğluna o kadar yardım etmiş 3 çocuğuna bakmış ama oğlu yurtdışına gidince yalnız kalmış. Size hiçbir maddi manevi desteği olmayan kaynananın sizde kalması konusunu eşiniz size hiç sormadı mi , danışmadı mı?

65 yaşında kadın bakıma muhtaç değildir, neden kendi evlerinde kalamıyor bu kadınlar? Kimseye bakmakla falan yükümlü değilsiniz, gelsin çocuklara baksın siz de bir işe girip çalışayım deyin bakalım ne diyecekler. Kocanız çok istiyorsa kendi oturup baksın anasına.

Peki sen bu krizi fırsata çevirip çalışmaya başlayamaz mısın yemekleri falan da o yapsın. En azından kendi paranı kazanmaya başlamış olursun muhattaplığın da olmaz

Bakılmaz. Bakılması gerekiyorsa da kızına düşer. Bu bakım sadece maddi değil ki. Kv ne durumda tam bilmiyorum ama bunun duşu var bilmem nesi var ben şahsen yapamam valla. Eşiniz sabah gidip akşam gelecek adı da anneme baktım olacak. Kızı kendi rahatı bozulmasın istiyor belli. Ev ev üstüne olmaz arkadaş bi özeliniz kalmayacak, istediğin gibi yatamazsın kalkamazsın bugün yemek yapmıyım diyemezsin alıp başını dışarı çıkamazsın daha ohooo.

Siz çalışıyor musunuz? Diyin ki çok iyi olur annen gelsin çocuklara baksın ben işe gireyim zaten çalışmak istiyorum. 65 yaş gayet bakabilir.

her şeyi anlatmadı iz sanki mesela biz 3 kardeşiz 2 erkek bir kiz. Tek kızım yani annem ve babam miraslarinsan tek kuruş dahi bana helal etmiyorlar. evlerden vermiyorlar sırf kız olduğum için. şimdi bakıma muhtaç olduklarında ben mi bakicam ha evlatlık görevi ayrıdır ama evler ocaklar paylasilirken onlara her daim yardım edilirken benim çok zor zamanlarımda bile beş kuruş borç vermedikleri ben mi bakicam kusura bakmasınlar derim.

böyle durumlar var mı
Konuya değil ama sizin yorumunuza çok şaşırdım. Helal haramı bilen insanlar nasıl sizin payınızı vermezler

Kızlara neden düşmüyormus pardon?
Ayrıca pasaklı geline gidip yardım etsin kaynana daha genç hasta da değil
Pasaklılığı bahane etmişler. Söz konusu kişi sanki 2 yaşında bebek, koca kadın yahu! Pasaklılık bahane edilmiş resmen.

"Anamiza bakmak bize dusmez" lafina da popomla gülerim. Tam tersi bizim millette kız, anasına bakar, erkek çocuğu anasına bakmaz.
Bana göre herkes bakmalı tabii, o ayrı.

Eşinizle problemleriniz varsa tabii ki bosanin. Ancak bahsettiğiniz durumdan dolayı ben bosanacagim demek Allah korusun sizin annenizin veya ailenizden birinin aynı durumda size gelmek istemesi eşinizin boşanmak istemesi.
Eşiniz annesini bakmak istiyorsa baksın. Siz eşinizle konuşun ayrı ev tutsun annesine onunda hizmetini yapsın sizinde. Aynı apartmandan da oalbilir. Kapilariniz ayrı olsun siz de bir yudum su vermek isterseniz verirsiniz istemezseniz vermezsiniz.
Kayinvalidenizin 3 çocuğu bakması beni mutlu etti. Annelerinin yaptığı edepsizlik yüzünden (başka adamin peşinden gitme) o yavruları sefil etmemiş.

Konuya değil ama sizin yorumunuza çok şaşırdım. Helal haramı bilen insanlar nasıl sizin payınızı vermezler
konuyla ilgisi şöyle acaba o kızlara da böyle bir yaptırım durum mu uygulanıyor da bize düşmez diyorlar. o yuzden sordum bize gelince maalesef canım hala böyle düşünenler var beddua ediyorlar kardeşlerinden birsey alırsan diye doğu Karadeniz'de var bu durumlar

Buradan mı güncelleniyor bilmiyorum yazıyorum son durumu bugün 5 yaşındaki çocuğumun gözü önünde 11 yıldır hiç yukselmedigi kadar yükseldi seslerimiz saygisizlastik hadsizlestik. Ben ağlarken yavrumun korkuyla gözlerimin içine baktığını gördüğüm an ben gidiyorum dedim .. ben gidiyordum çünkü bizim lanet kürt adetlerinde gelin kaynanaya bakmak zorunda. Eğer bosanma durumu varsada gidecek olan gelindir koca durur. Olsun giderim emeğim de evim de onların olsun ben oğlumla yeni bir hayat kurarim. Yaşasın annesiyle diye düşündüm ağlaya ağlaya çocuğu giydirdim kendim giyinip ayakkabı giymeyi bile unutarak ev terliğim ile çıktım dışarı yanıma bir sadece cüzdanım ve çantamı aldım. Kıyafetleri taoplayacak gücüm falan da yoktu. Önce oğlumu yolda önce AVM ye gidip kendime bir ayakkabı alırım sonra oğlumla ana oğul sinema keyfi yaparız ardından oyun alanına gideriz ordan şimdilik sığınma evine.. diye düşündüm eşimin kartı bendeydi hiç de harcamam normalde ama o sinirle oğluna harcicam sonuçta ödesin dedim. Nafakami da alırım oğlumla yaşar gideriz diye hayaller kurdum. Derken arabayla yanıma yanaştı bağıra bağıra arabaya bin dedi inanılmaz ofkeliydi daha önce fiziksel bir şiddet görmedim ama bugün korktum acikcasi. Bana bişey yapar da oğlum annesiz kalırsa diye korkumdan bindim eve götürdü bizi geri

Devamı.. evde ağzımı hiç açmadım o söylendi ben oğlumla ilgilendim. Oğlumun odasına girip kapıyı kapattım oyun oynamaya başladık sonra uzun süre ses çıkmadı bir ara kapı sesi geldi dışarı çıktı geri geldi odaya girdi ve oğluma sarıldı özür diledi öptü çocuğu. Sonra benden de özür diledi bu konuyu sakin bir zamanda çocuk okuldayken ayrıntili konuşalım dedi kapattı konuyu .tamam dedim ama soğudum hâlâ konusasim yok ve hâlâ çok kırgın ve ofkeliyim

Acilen sizde eltiniz gibi pasaklı olun. Ceza mı veriyorlar titiz temizinden diye .

Devamı.. evde ağzımı hiç açmadım o söylendi ben oğlumla ilgilendim. Oğlumun odasına girip kapıyı kapattım oyun oynamaya başladık sonra uzun süre ses çıkmadı bir ara kapı sesi geldi dışarı çıktı geri geldi odaya girdi ve oğluma sarıldı özür diledi öptü çocuğu. Sonra benden de özür diledi bu konuyu sakin bir zamanda çocuk okuldayken ayrıntili konuşalım dedi kapattı konuyu .tamam dedim ama soğudum hâlâ konusasim yok ve hâlâ çok kırgın ve ofkeliyim
Yani kv bu kavganın üstüne eve gelir mi bilmiyorum ama siz düzelseniz bile çocuğunuzun psikolojisini göz önünde bulundurun. Gerekirse psikoloğs götürün bi süre tavırları değişti mi diye gözlemleyin ki bu durumdan etkilenmemiş olsun. Sizde sakin olun ve söyleyeceğiniz tek şey kv gelirs eben giderim kabul etmiyorum demek olsun. Ayrıca başlarım adetine. Dinimiz gelin sorumlu değildir diyor. Anayasa gelin sorumlu değildir diyor. Bitti gitti.

Kim demiş kürt adetlerinde temiz gelin kaynanaya bakar diye diğer elti ne olacak o kürtlükten mi çıktı. Nasıl kendinizi savundunuz ve eşiniz nasıl bir savunma yaptı merak ettim çünkü bu konuda eşinizin eli ayağı tutan kadın için mantıklı bir cümle kurduğunu sanmıyorum

X