Merhaba benim de bir saat önce yopun bi kırmızı kanamam oldu acile gittim baktı kese duruyor dedi bebek yok ama kese içi boş değil dedi.6+5 te böyle olması normal mi sizce? Henüz kalp atışı duymamıştık. İğne verdi 3 günde bir olacak şekildeÇok olmadı işte damla damla sildikçe kan geliyor banada hap verdi işte sabahın köründen beri hastane geziyorum sırf gece 3.30 da gitmediğim için azarlayarak gönderdiler kan Sonuçlarıma bakmadılar. Keşke tvdeki dizilerdeki yada İnternette ki doktorları hemşireleri görebilsek karşımızda daha ciddi bişey olabilirdi ve bunun sorumluluğunu hiç biri almayacaktı. Dün geceden beri ömrümün yarısı gitti galiba... Ve bayram çok çalışıyorlar diye sırf baklava alıp gitmek istedim içimden geldi onu bile geri çevirdiler yani ben anlamıyorum bu kadar kötü olmak niye. Bu süreçte Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten rabbim kimseye muhtaç etmesin iyi insanlarla karşılaştırsın
Bende 6+3 bende çok yoğun kanama olmadı hap verdi 1 hafta sonra kontrol dedi. İnşallah normaldir herhangi Bi ağrım yada kanamam yok şuanda ilaçtan sonra kanama kesildi çok şükür benimde ilk gebeliğin olduğu için bende pek bilmiyorumMerhaba benim de bir saat önce yopun bi kırmızı kanamam oldu acile gittim baktı kese duruyor dedi bebek yok ama kese içi boş değil dedi.6+5 te böyle olması normal mi sizce? Henüz kalp atışı duymamıştık. İğne verdi 3 günde bir olacak şekilde
Anladım peki sen kalp atışı duydun mu. 7 hafta nerdeyse duyamamış olmak ve kırmızı kanama beni çok endişelendirdi. Doktor kese iyi yerde şu an korkacak bişey yok dedi ama gebeliğin muhtemelen 5 haftalık deyince acaba gelişimimi durdu dedim. Ona henüz bişey söylemeyiz pazartesi tekrar gel polikliniğe dediBende 6+3 bende çok yoğun kanama olmadı hap verdi 1 hafta sonra kontrol dedi. İnşallah normaldir herhangi Bi ağrım yada kanamam yok şuanda ilaçtan sonra kanama kesildi çok şükür benimde ilk gebeliğin olduğu için bende pek bilmiyorumama normal diyorlar
Yok bende pazartesi 7 hafta olduğunda gidecektim duymaya benim doktorda kesenin yerleşimi güzel ama daha küçük olduğunda kalp atışı duyulmaz dedi tam günü olarak görünüyor. Geç yumurtlama olmuş olabilir sonradan gününe yetişiyor diyorlar içini ferah tut yaptığımız en çok yanlış stres yapmamız Rabbim büyük bu mucizeyi o verdi bize alacak olanda sadece o hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun inşallahAnladım peki sen kalp atışı duydun mu. 7 hafta nerdeyse duyamamış olmak ve kırmızı kanama beni çok endişelendirdi. Doktor kese iyi yerde şu an korkacak bişey yok dedi ama gebeliğin muhtemelen 5 haftalık deyince acaba gelişimimi durdu dedim. Ona henüz bişey söylemeyiz pazartesi tekrar gel polikliniğe dedi
Çok haklısın canım istediğin gibi yazabilirsin.Bu arada hamile tüm arkadaşlar;
Eğer bu yazdıklarım onu yemeyin onu sürmeyinler eğer sizi en ufak olumsuz etkiliyorsa lütfen yazın hiç alınmam gerçekten.
Benim aşırı hassas olma sebebim küçük kardeşim down sendromlu ve ondan sonrasında sanki duzelecekmis gibi neden olabilirleri çok araştırdık bu sırada diğer engellerin sebepleri vs de çıktı karşımıza ve bu yüzden sizleri de olabildiğince doğala yönlendirmek istiyorum. Bu zamanda ne kadar doğal yaşanabilir çok zor fakat elimizden geldiğince
Dediğim gibi eğer bunlar sizi telaşa ya da kaygıya sürükleyen seylerse lütfen yazın. Bu dönemde tüm kimyasallardan daha kötüsü stres bence hamilelik en mutlu geçirilmesi gereken zaman
Çok geçmiş olsun. Bebek yok ama kese içi boş değil ne demek acaba. Yolk sac mı görünüyor demek istemiş ki.Merhaba benim de bir saat önce yopun bi kırmızı kanamam oldu acile gittim baktı kese duruyor dedi bebek yok ama kese içi boş değil dedi.6+5 te böyle olması normal mi sizce? Henüz kalp atışı duymamıştık. İğne verdi 3 günde bir olacak şekilde
Ovu yaptim 35 gunde bir adet oluyorum 20.21. gunde pik gördüm ctlamayi Gördum iki aydir doktorla yumurta takibi yptik mart ve nisanda ama olmadi nisan 24 te hsg cekindim bu ay yumurtlamayi baya baya hissettim akintilarim baya vardi yumurtlmayi kacirmadigima eminim bugun ctlamadn sonra 7. Gun bugunOvulasyon testi falan yapıyor musun canim
Bazen yumurtlama zamanı da olur bu akıntı; belki geç yumurtlama olmuştur
Yerleşme kanaması da olabilir ama bu durumda da erken yumurtlamis olabilirsinçünkü yumurtlamanin takriben 9-10 gün sonrasında yerleşme başlıyor
Evet döllenme sırasında oluşuyorÇok haklısın canım istediğin gibi yazabilirsin.
İlk gebeliğimde çok sakındım. Paketli diye makarna bile yemedim. annemin yaptığı eriştelerden yedim yani o derece dikkat ettim. Şekerin tadını unuttum. Yanımda kola içerken biri alıp koklayıp geri verirdim. Öyle canım isterdi.
Bazen yanlış mı yaptım diye düşünüyorum. Bunda yine dikkat edeceğim ama canım çok tatlı isterse birazcık tadına bakabileceğim ya da çok istersem bir kaç yudum kola da içeceğim.
Kızımı da her şeyden sakınarak büyüttüm. Yavrum topitopun ne olduğunu bile bilmiyordu. Bi kere dayısı şu tablet çikolatalardan almış gelmiş anne o ne kitap mı diyor
Bazen doğru yaptığımdan şüpheye düşüyorum. Yani çocuk bu şeker de çikolata da yemeli diyorum bazen.
Kardeşin için üzüldüm canım. Allah kolaylık versin ailene.. benim dayım da down sendromlu ve geçen ay anneannemi kaybettik
Down sendromun yediklerimizle pek de bi ilgisi yok diye biliyorum. Döllenme sırasında oluşan bi durum.
Yok yok gömmem zaten kilo alırım sonraEvet döllenme sırasında oluşuyor
Bu da döllenme sırasında standardın dışında bir çaprazlamadan meydana geliyor ki bu gen bozukluğunun da sebebinin vücuda öncesinde alınan kimyasallar sebebiyle oluşabilecegini söylüyorlar
Tabi ki hamile kaldiktan sonra gen bozukluğu olamaz nasıl döllenme olduysa öyle devam ediyor da işte diğer bazı hastalıklar örneğin otizm anne karnındaki bazı travmalardan da etkilenebilir gibi tezler mevcut.
Ben de kızı senin gibi büyüttüm 18 ay sonra da pfapa çıktı su an kakao, mayalanmamis süt ürünleri, şeker, beyaz undan uzak durması gerekiyor ateş araları uzun kalsın diye
Bugün bayram namina bir şey yasasin diye haftaici markette bayram çikolatası görüp merak etmişti. Onlardan yemesine müsaade ettik. Ama yarından itibaren yine korumalı devam edeceğiz inşallah.
Ben önümüzdeki sene kreşe vereceğim inşallah orada yiyecek arada bir tabi ki artık yapacak çok bir şey yok. Şükür ki geçici bir durum 7 yaş civarı bitiyormuş.
Ben de hamileyken aşırı dikkat etmiştim. Tekrar hamile kalsam yine ederim vebal gibi geliyor bana; karnimizdaki bebek biz ne yersek onu yiyor mecburen.
Ama tabi kendine de işkence etme yani canın çok çekerse ölçülü ye tabii her gün oturup tatlı gömmedikten sonra
Bu arada başın sağolsun Rabbim mekanını cennet eylesin anneanneninÇok haklısın canım istediğin gibi yazabilirsin.
İlk gebeliğimde çok sakındım. Paketli diye makarna bile yemedim. annemin yaptığı eriştelerden yedim yani o derece dikkat ettim. Şekerin tadını unuttum. Yanımda kola içerken biri alıp koklayıp geri verirdim. Öyle canım isterdi.
Bazen yanlış mı yaptım diye düşünüyorum. Bunda yine dikkat edeceğim ama canım çok tatlı isterse birazcık tadına bakabileceğim ya da çok istersem bir kaç yudum kola da içeceğim.
Kızımı da her şeyden sakınarak büyüttüm. Yavrum topitopun ne olduğunu bile bilmiyordu. Bi kere dayısı şu tablet çikolatalardan almış gelmiş anne o ne kitap mı diyor
Bazen doğru yaptığımdan şüpheye düşüyorum. Yani çocuk bu şeker de çikolata da yemeli diyorum bazen.
Kardeşin için üzüldüm canım. Allah kolaylık versin ailene.. benim dayım da down sendromlu ve geçen ay anneannemi kaybettik
Down sendromun yediklerimizle pek de bi ilgisi yok diye biliyorum. Döllenme sırasında oluşan bi durum.
Son 7-8 hafta su içsem yarıyor dedikleri cinsten olmuştumYok yok gömmem zaten kilo alırım sonra
Amin canım sağ ol.Bu arada başın sağolsun Rabbim mekanını cennet eylesin anneannenin
Dayinla kim ilgileniyor
İşte en zoru bu maalesef özel çocuğu olan annrlrr için sanırım.
Annem de hep ikiniz benden sonra ama o benimle beraber gelsin isterim diyor
Ben hamileliğimi erken gelen kahverengi leke ile öğrendim :) adetten tam 1 hafta önce gelmiştiKizlar herkese iyi bayramlar umarim iyisinizdirsize bibsorum olucak adetim ayin 20 snde ama bugun adetin ilk gunu boyle kahvemsi akinti gelir ya peceteye ondan geldi bunedir ilkkez basima geldi
Çok şükür canım sevindim zor bir durum kendisine de bakana da.Amin canım sağ ol.
Teyzem ilgileniyor zaten ikisi de teyzemde kalıyordu son iki yıldır falan.
Anneannem de hep öyle dua ederdi Allahım benden önce alsın onun canını diye.
Ama çok şükür annem de var teyzem de var ikisi de bebekler gibi bakar.
Ben de öyleydim 20.haftaya kadar hiç almamıştım. Sonra doğuma kadar 14 kilo almıştım.Son 7-8 hafta su içsem yarıyor dedikleri cinsten olmuştum
7 ay boyunca 7 kilo alıp son 8 haftada 10 kilo daha aldım şaka gibi ☺
Ayy ciddenmi suan hamilemisiniz benmde tam bir hafta var reglimeBen hamileliğimi erken gelen kahverengi leke ile öğrendim :) adetten tam 1 hafta önce gelmişti
Valla su mankenler gibi 4-5 kilo alıp dogursakBen de öyleydim 20.haftaya kadar hiç almamıştım. Sonra doğuma kadar 14 kilo almıştım.
Bunda daha şimdiden 1 buçuk kilo aldım bileama iştahım kesildi almam gibi geliyo bi süre daha..
Ayy ciddenmi suan hamilemisiniz benmde tam bir hafta var reglimeyani bigunmu surdu bikac gun mu benm ikindiye dogru geldi ic camasirima gelmis sonra yarim saat sonra affedersin peceteyede geldi sonra bisey yok henuz suan kendimi dinliyorum ara ara sanci girip cikiyo pisikolojik mi acep
Bu arada hamile tüm arkadaşlar;
Eğer bu yazdıklarım onu yemeyin onu sürmeyinler eğer sizi en ufak olumsuz etkiliyorsa lütfen yazın hiç alınmam gerçekten.
Benim aşırı hassas olma sebebim küçük kardeşim down sendromlu ve ondan sonrasında sanki duzelecekmis gibi neden olabilirleri çok araştırdık bu sırada diğer engellerin sebepleri vs de çıktı karşımıza ve bu yüzden sizleri de olabildiğince doğala yönlendirmek istiyorum. Bu zamanda ne kadar doğal yaşanabilir çok zor fakat elimizden geldiğince
Dediğim gibi eğer bunlar sizi telaşa ya da kaygıya sürükleyen seylerse lütfen yazın. Bu dönemde tüm kimyasallardan daha kötüsü stres bence hamilelik en mutlu geçirilmesi gereken zaman
Kızlar.. İkinize de Allah yardım etsinÇok haklısın canım istediğin gibi yazabilirsin.
Ayy cok mutlu oldum senin adina korona kotu zamana denk gelmis gecmis olsun canimLekelenmeden sonra ultra erken gebelik testi yaptım ben, silik bir çizgi gördüm.. Adet günüme kadar ara ara devam etti, hatta buraya da yazmıştım sanırım adet oldum bebiş yoktur diye ama yerleşme kanaması imiş :) lekelenmeden 2 gün sonra kanda da beta hcg 145 çıkmıştı.. pazartesi günü nasipse gidip görücem hesaplamalara göre 6+0 günlük oldu.. Korona olduğumu öğrendiğim günün ertesi günü hamile olduğumu öğrendim zorlu geçti gidemedim bu sebeple. İnsallah sizin kolaylıklar içersinde geçer ve insallah bu lekelenmeler yerleşme kanamasındadır