Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hali
Canım sende nasıl durumlar? Kaç gün var bat'a?
Canim işte yumurtlamisim doktor bakti en son dedi beklicen bekliyorum 3 ağustos tam 1 hafta var bekliyorum valla olmazsa eşimle kendime randevu aldım özel gidicez ciddi ciddi tedavi olayım artık napim 7 ay da bitecek böyle giderse

Gunydin kizlar
Hareket anlamında bende çok cokk arada hissediyorum geçen pir pıt bahsetmiştim ya gözle goruldu die ondan sonra hiç hissermedim mesela doktorlar 20.h ya kadar normal diyor hissetmemek su 2. Gebelik erken hissedilir mevzusu hurafeymis her çocuk farklı olurmuş. İnşallah skinti yoktur bebislerde.
Bu ara çok yorgunluğum var evi toplayıp yemek yap oğlanı dışarı çıkar hooopp akşam oluyor resmen zaman yetmiyor tabi ben bunları yaparken arkamdan dağıtıyor kısır döngü yani
Benim 2 li için 20 hatta 21.h içindeyken en sağlıklı zaman dilimi dediydi öncesinde baİ organların tetkikinde gorunememe durumu oluyormuş
Geçen gece oglum bir tekme attı karnıma kan uykumdan uyandım umarım bişi olmamıştır
Hakkaten artık alışverişleri konuşsak süper olur ben gerçi biraz aceleciyim 1tane 10 lu hastane çıkışı 1 takım zıbın çorap diskasiyicisi küçük bir beşik ve abisiyle ortak kullanıcaklari gardolap aldım (abisinin dolabı baya küçük asla sigmazlar dbegistirelim dedik)

Z zesamu93
Canım sen nasılsın, nerelerdesin?
Cinsiyeti öğrenebildin mi?
Merhaba canım cumleten selamlar kızlar. T tulperde canım bayadır buralara takılamıyorum annemler bulundugum sehirden ev tuttular onlara ev aradık bulduk diyene kadar temizligr basladik o bitti bu seferde eşya telasimız basladi eksikler hala bitmiyor bayadır yazamıyorum size. Bu aralarda telefonum bozuk ekranı bulaniklastigi icin yazilari okuyamiyorum tamire gondercemmm. Simdide annemin yaninda firsat bulmusken onun telefonundan gireyim dedim. Aklimdaydiniz bayadır. Cinsiyeti henuz ogrenemedim. 15 haftalikken gittim doktor cinsiyetle ilgili en ufak bisey soylemedi.zamani gelince solicez dedi biraz cins bi doktor gıcık kaptim acikcasi. Baska bi doktora gidecegim bu cuma gunu tam 17 haftalık olacak icimden bi ses ogrenecekmisim gibi geliyor sen naptın ne var ne yok diger kizlar ne alemdeler bebis nasil iyimi?

Kolay gelsin canım taşınma telaşı baya zordur bilirim. Ben iyiyim canım çok şükür seni merak etmiştim iyi olduğuna sevindim

Kolay gelsin canım taşınma telaşı baya zordur bilirim. Ben iyiyim canım çok şükür seni merak etmiştim iyi olduğuna sevindim
Cok saol canım merak edip sordugun icin. Bende ozledim sizi. En mutlu anlarimizi paylastik sizinle ayrı bir bağ var aramızda.

İyi akşamlar kızlar bende dün Dr gittim 3lü sonucu için usg bakmadı sonuçlar temiz çok şükür 20 gün sonra çağırdı birde devlette yapılmıyor özelden ayrıntılı usg yaptır 24. Haftana kadar raporunu alınca konuşuruz dedi benim oğlan kıpırdanıyor ama hala ufak tefek öyle sert tekmeler kalmış aklımda şimdi küçük tabi pek minik geliyor bellemiş Bi sağ tarafı takılıyor orda arada rahatsız ediyorum onu kızla tuvalet maceralarımız devam ediyor evde işeyip kutsamadığı Bi küçük tuvalet kaldı onu da kullanmıyoruz sabaha karşı uyanıyor yanımıza alıyorum sabah bir kalkıyorum yatak göl habire eşime yatağı sildirip ters yüz ettiriyorum ne güzel söyleyen çocuğuma bayramda nazar değdi resmen öldür Allah gözüme bakarak yapıyor yine de söylemiyor çıldırıyorum evi toplamak Bi yana günde 2 makine çamaşır yıkıyorum habire derken akşam oluyor bu böyle sürüp gidiyor özledim sizi telefonum kızda oluyor hiçbir yere giremiyorum doğru dürüst hepinize Allah kolaylık sağlık versin havalar pek sıcak öpüyorum sizleri dikkat edin bebişlere ve kendinize adamlar kendileri halleder

Benim demirim düşüktür hep ondan vermiş olabilir.
D vit damla ben de kullanıyorum
Bir de innate diye bi omega3 ağırlıklı multivitamin
Damlayı biraktirdilar bana bı hap var daha etkili dediler ona başladım ama ne bilim doktorların hepsi farklı işte... Decavit hap anam palamut kadar zor yutuyorum
Balık yağı da ocean hap kullanıyorum. Balık peynir vb şeyler yemem diyince zaten decavit ve balık yağına başlattı beni. Ayın 3 üne devletten randevu aldım bakalım canım skliyor afedersiniz ama midem bulanio çıkartırken şak die alttan akıntı gelio ama bayaca geçen kanama oldu faliba die düşündüm o derece tıpkı regl gibi lop lop anlamadım zorlanmaktan mi ne

Benim gebelik takviminde akıntıda artış tarzı şeyler yazıyordu bu zamanlar için ondan olabilir mi ki senin?
ama benim gebeliklerimde hiç akıntı olmaz kupkuruyum.
Decavit ilkinde kullanmıştım çok büyük gerçekten zor oluyordu yutması.
Ben de bırakıcam damlayı yağ gibi midemi bulandırıyo hap isticem onun yerine.

Aynen ya ekmeğe dokuyordum bı lokmalık yada azıcık suya katıp iciodum ama çok zorlanıyorum Allah'tan değişti kendiliğinden. Akıntı evet artarmis ama bilmiyorum arada agrimda oluyor sanırım iltihap arttı bende hayır işin kötüsü hastanelerde 5 lt suda içsem idrar veremiyorum pskolojik olarak nasıl yaparım bilmem başka yolu varmı die sorucam idrar yolu enf bunu anlamanın hayır korkuyorum oğlumda tam bu haftalarda akıntıyı su sizmasi zannettiler crp anlatmistim çok aşırı yükseldi hast yattım vs ins benzer durumların olmaz die dua ediyorum. İnsanın başına bişi gelince hep endişe duyuyor malesef işte iyi düşünmeye çalışıyorum

İyi düşün canım bi şey yoktur inşallah onda oldu diye bunda da olacak diye bir şey yok.
O bahsettiğin su gibi akıntı bende de olmuştu ilk gebeliğimde bebeğin suyu sandık, serviks uzunluğuna bebeği suyuna baktı iyi demişti doktor enfeksiyondan olmuştur demişti sonra olmadı Allahtan.
Kasık ağrısı bende de oluyor şu sıralar, özellikle ani hareketlerde. hala yavaş hareket etmem yataktan yavaşça kalkmam gerektiğini idrak edemedim bir anda kalkıveriyorum sonra sancıdan kıvranıyorum.
İdrarını tutup öyle gitsen hastaneye versen olmaz mı tahlil ben de bi baktırayım bari hiç bakılmadı idrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…