canim aklina kotu bisey getirmeiyi dusun hersey iyi olsun.vunlar olasilik sonucta ve cokta yuksek bir olasilik degil ki bu testlerde yanilma payi cok yukaek oluoyor.bol bol dua et mevlaya.
eger bebegini her kosulda dogurmayi dusunuyorsan amniyosentez yaptirma derim.bana riskli geliyor
hep en kötüsü gelıyo be canım.. durduramıorum kendımı ağla zırla, faturalın ustu goz yasımla kırıstı.. bana da rısklı gelıo amnıosentez, ama hastanelerde calısan bazı tanıdıklarım harmony nın guvenılırlıgını arastır diyo, kendı dr.um eşim bu degeri alsa harmony yaptırırım diyo.. bi de doğurmak war, o zaman dıorum ayrıntılı ultrason yaptırmak yeterli gelıyo..
canım benim sana bir arkadaşımı anlatmak istiyorum hamileyken bu testler yapıldı dediler ki beyninde su var büyük beyne sahip hiçbir yetisini kullanamaz alalım kız inatla aldırmadı o benim bebeğim diye sonuç şu an 7yaşında pırlanta gibi bir kızı var hiçbir problemi de yok şükür ve bu bahsettiğim hatun fizik tedavi uzmanı zorlukların içinde yani Rabbim herşeyin yoluna girmesini nasip etsin inşallah tez zamandaaabiz geldik kızlar.. henüz 2 kişiyiz, inşallah sağlıkla boyle dewam eder.. dün dr. la görüştük eşime ve bana, down sendromu riski 1/161 diğerleri 1/20000 dedi.. bu tarama testi yani bu degerlere sahıp 161 kadından biri ds'li bebek sahıbı, benım gorevım dr.unuz olarak size danışmanlık etmek, size bunu yapın şunu yapmayın asla diyemem , dedi.. warmı kesin öğrenmek için yapılan iki test warmış:
1. amnıosentez, her 250gebelıkte 1 ihtimal düşüğe neden oluyo, 2 gunde sonuclar cıkar..
2.harmony test,anneden kan alınır yurtdışına gonderılır, 2 haftada sonuc cıkar, amnıosentez gibi riski yoktur, ücreti yaklaşık 2 katıdır..
ayrıntılı ultrasonu sordum %60 'ı yakalar ama kalan %40 ds tesbit edilemez, dedi..
sonra ona ne hissettiğini sordum, sizce bişe war mıdır diye? o da büyük ihtimal sağlıklı çıkacak, zaten bu testlerde risklilerin %90 'ı sağlıklı.. ama kesinde konuşamam,size gidin evinizde rahatca oturun diyemem, dedi..
hissettiğimi sorarsanız koskoca bi boşluk..araştırıyorum, uyuorum uykumda bile düşünüyorum 3 saat uyuorum 3 saat araştırıorum..
ne güzel olurdu canımcım ben utanıyorum yaa akşamları yemek bile yapamıyorum nerdeyse kocişe ayıp oluyor aç açına oruç tutuyor vallaamin cnm bugün 5.grup geliyor p.tesi bir grup daha var o son olur heralde....elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum vallahi herkesde memnun ayrılıyor....
ben birde çok kalabalık çağırmıyorum kargaşayı sevmediğimden 5-6 kişilik gruplar oluyor 3 de biz anca işte....keşke aynı şehirde olsaydıkda hep beraber iftar yapsaydık
canım inşallah herşey yoluna girer canım dualarımız seninle[h=2][/h] haberler kötü değer 253 olmuş ama akşama kahve lekenmelerim oldu acile gttm sonucu aldım 253 bugün tekrar kan verdm ultrasonla baktı 5+2 lik bozulmuş kese dedi hiçbişey anlamadım benm 5 haftalık hamile olmam imkansız ama kafam karışık öğleden sobra kan sonucunu alıcam değer düşmüşse yapcak bişey yok
bütün gece dua ettim canım sahurda ezanda Rabbim yardım edecek bir kapı açacakinşallah canım, bi daha hamile kalırsam zaten 2'li test ve ayrıntılı ultrasondan baska bişeye girmicem doğuma kadar.. 161 kadından biri olmak az mıdır cok mudur? 10000 de bir ihtimal cıkıp downlu bebekler oldugunu okudum.. oylede olabılırdı.. yada amnıosentez de dahıl rısklı olup sapasağlam cocuklar doguranları.. butun bunlar niye? dr.lar niye? neden bunca kafa karısıklıgı üzüntü? beklerken strese girmeler.. babam yaptırma diyo, annem ve ben ogrenelım en azından hazırlıklı oluruz fikrindeyiz, eşim amnıosentez yaptıralım diyo ama sonuc riskli çıkarsa ne yapmak istedıgıne emın degıl.. bine değil milyonlara bolundum.. bütün bilgiler kafamda ama bi yere oturmuyo, bi uyusam deliksiz 24 saat belkı daha ıyı hıssederım ama uyuyamıorumda.. ne yapıcam bilmıoyorum.. sadece dua edıyorum..
kızlar.. az once eşimden msj geldi, arkadasının ablası dr. o 40 yaşında anne oldu direk amniosentez yaptırdı , ona sorduk naapsak diye , o da ille amnıosentez yaptırcaksanız dr. ismi vereyım ama harmony testi tr.de duyulduysa hiç amnıosentez yaptırmayın direk harmony yaptırın demiş.. karar verıldı sanırım bize dua etmekten baska bişey kalmadı artık, inşallah bayramdan oncede temiz sonucu alıcaz, sonrada bayramı yaşıcaz inşallah.. Allahım sen yardımcımız ol..
kızlar.. az once eşimden msj geldi, arkadasının ablası dr. o 40 yaşında anne oldu direk amniosentez yaptırdı , ona sorduk naapsak diye , o da ille amnıosentez yaptırcaksanız dr. ismi vereyım ama harmony testi tr.de duyulduysa hiç amnıosentez yaptırmayın direk harmony yaptırın demiş.. karar verıldı sanırım bize dua etmekten baska bişey kalmadı artık, inşallah bayramdan oncede temiz sonucu alıcaz, sonrada bayramı yaşıcaz inşallah.. Allahım sen yardımcımız ol..
hadi bakalım cnm inşallah bayramı daha bir coşkuyla yaşarsın inşallah temiz sonuçlar alırsınız testten.
asbe yemek kokusundan mı yapamıyorsun yoksa vaktinmi yok kız.....önceden ben ramaznda eşimi bırakıp ailemin yanına giderdim şimdi bırakamıyorum o git diyor ama dilinin ucuyla oda alıştı hazır yemek
gümüş değerin aslında yükselmiş ama hayırlısı olsun cnm .
savaş kese düzgün yapıda olmuyor ve bozuluyor gelişmiyor sonra kanama ile atılıyor sağlıksız gebelik yani...
haberler kötü değer 253 olmuş ama akşama kahve lekenmelerim oldu acile gttm sonucu aldım 253 bugün tekrar kan verdm ultrasonla baktı 5+2 lik bozulmuş kese dedi hiçbişey anlamadım benm 5 haftalık hamile olmam imkansız ama kafam karışık öğleden sobra kan sonucunu alıcam değer düşmüşse yapcak bişey yok
asbe benimkide öyle kız ilk başta sahura kalkmıyordum ben adam ya yemiyordu ya su içip yatıyordu şimdi önünde hazır olunca yiyor
sen yat dinlen cnm eşinede okut yada anlat araştırsın biraz hamişlikte neler oluyor dur daha ruh halin yanar döner olacak....haftayamı gidecektin Dr.a sen .tekrar kan verdinmi?
bizimki ilk başta sahurda yemek yerdi anam ağladı benim ilk sene sonra yavaş yavaş kahvaltıya alıştırdım börekti falan derken hallediyorum ama şu an da kalkıp kahvaltılıkları sofraya koymaya halim yok
öğrencek ablası daha küçükbir de geçen seferkinde hiç böyle olmadım ya herşey normaldi ama bu sefer damardan girdi bizim minnoş direk yatırdı valla
bu arada bugün benim sanki adet olcakmışım gibi ağrım var yaaaa:18:
bugün gelcek misafirn kızı var onunda bebişi olmuyor (bugün oda gelecek hatta ) aşılamada denemişler tutmamış .eşinde hareket sıkıntısı varmış.aynı yıl evlendiydik bizden 3 ay sonra evlendiler ama işten güçten bebk düşünemediler 1.5 yıldırda istiyorlar ama olmuyor aklıma geldikçe onada dua ediyorum birde okulda çalıştığım arkadaşında olmuyor.son zamanda ne çok sıkıntı oluyor hemen hamile kalanlara hayranım vallahi bazılarıda düşündüğü ay hemen hamiş kalıyor.....
ağrın olması normal cnm vücud daha alışamadı gebeliğe hala kendini regli olcak sanıyor
inşallah kolay geçer hamişliğin ama etkilemeside bhcg nin arttığını gösterir cnm o yüzden sabır yapabildiğin kadar naz yap herkese .
ben hamileyken bir stajerimin yengeside hamileydi ve kadın altına aşeriyormuş iyimi ben sadece armuta aşermiştim tamda zamanında ve pazarın olduğu gün hiç öyle gece yarısı mevsimi olmayan bişeyi aşeripde aratmadım eşime ama ahtım var bu sefer aratcam
İnşallah başta sen ve Aybike olmak üzere arkadaşların ve tüm isteyenler tez zamanda bebiş sahibi olursunuzzzzz
umudum kusuruma bakma nolurrrrraskolsun asbe, başta ben değil miyimyani
canım çok teşekkür ederimmmmm aminnn inşallah darısı başına tez zamanda güzel haberler verirsin bizemerhaba kızlar nasılsınız
asbem tebrik ederim canım hamileymişsinYüce Rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah çok çok çok sevindim inan gerçi sen bizi dualarda unutmuşsun ama yinede dua edin kızlar benim ve tüm olmayanlar için...
rimelcim inşallah kötü bir sonuçla karşılaşmazsınız dualarım sizinle...
gümüşçüm içini ferah tut çıkmadık candan umut kesilmez
ve diğer arkadaşlar doğumu yaklaşanlara Rabbim bir avazda kurtarsın inşallah dualarınızda bizide unutmayın
ben ne olsun buralardayım işte doğru söylüyorsun canım ben hiç uğramıyorum ki teşekkür ederim canım ama burası hamişlerin topiği oldu kiicanım çok teşekkür ederimmmmm aminnn inşallah darısı başına tez zamanda güzel haberler verirsin bize
nerelerdesin sen bakiyim biz seni unutmadık sen kendini unutturdun
her zaman bekleriz muhabbetlerimize