:) teşekkür ederim. halimi anlayanlar çıkıyor. ve takdir ettim sizi okumuşsunuz tüm mesajları çünkü okumadan herkes yorum yapıyor ve anlamadan yargılıyorlar. içtenlikle teşekkür ediyorum. hatalarımı düzeltebilecek zekaya sahibim, kimse anasının karnından eş/hanım/kadın/evhanımı vs.vs.olarak doğmadı. yaşaya yaşaya öğreniyoruz.
Bende evlilik böyle mi oluyor bilmiyordum. 1 insanla geçinmek zor zanaat imiş, e öğreniyoruz işte :) Karşılıklı empatiye döküyorum diyaloglarımı artık. Kocamda bende çok rahatız şu konudaki mesajlardan çıkardığım derslerden sonra.
ben beş seneyi bitirdim evliliğimde... eşimin ailesi ile güllük gülüstanlık hatunlardan da değilim. öyle hatunlarda var mı bilmiyorum zaten? ben evhanımlığı tabirine de karşı hafif feminist tarafı da baskın bir kadın olarak, senin o kadar misafirin bulaşığını mutfakta tek başına yıkamana bile takıldım mesela. karakter ve insanların görmüşlükleri ile alakalı aslında bütün bunlar. benim ailem de böyle seninkin de öyle.
sen zaten burada ki başlıkta yapılan yorumlardan kendince yapıcı olanları alıp yol katetmişsin ama nacizane bir öneride bulunayım: insan eşinin ailesine durup dururken kindar olmaz. mümkün değil gibi geliyor bana. neyse onu demeycektim zaten. diyecektim ki onların ayıbı, kusuru yüzünden evliliğini yıprattıkça senden gidiyor. eşinin seni anlaması şahane bir şey, ara ara devrelerinin yanmasını mazur görmeni tavsiye ederim. hallolur bunlar zamanla bu kadar büyük gelmez gözüne, alışırsın o tuhaf insanlara da.
ancak, olan size olur
maalesef!
bir de mutlaka eşinin ailesindne bu kadar nefret eden biri olarak, mesafeli olmak konusunda itinalı ol derim ben. bırak seni nasıl bilirlerse bilsinler sen kendini biliyorsan ohooo onların ne dediğinin de pek önemi yok.
haa eşin el ne der diyor ya, bir laf vardır orta anadolu da el gördümlük gider gelirim ben ama kararında dersin olur biter; madem el bu kadar önemli ise.
benim kayınpederim de, senede bir geliyorsunuz el bize laf ediyor dedi. ben de el istiyor diye gelin diyorsan baba sene de bir de gelmeyiz biz, biz özlüyorsun diye gelin diyorsun sanıyordum dedim. ee bizim çevremiz var, bilmem nemiz var dedi? bende bizim de hayat meşgalemiz var, borçlarımız var, hastalığımız, sağlığımız var bunlar çevremizde ki herkesten bir nebze önde dedim.
senin konu girişin gibi çok yazdım :) intikamımı aldım sanırım.