Şimdi dört nikah hakkını adamdan alınca o da öyle hissetmiştir. Daha üç hakkı varken bir tane ile yetinecek. Ne acıOylemi oluyor aceba
Adam zaten 4 kadina da yetiyorsa hadim etsinler onu bir zahmet
Bizimkileri zorla yataga cagirir olduk
Allah seniŞimdi dört nikah hakkını adamdan alınca o da öyle hissetmiştir. Daha üç hakkı varken bir tane işe yetinecek. Ne acı
Evet kadınınki çok çaresizce, beyhude bir çaba. Niyeti bozmuşsa eşi hiçbir şeyi dinlemez zaten ama bunun öğretmen bir kadının o an aklına gelmesi ve böyle bir talepte bulunması, ne bileyim üzücü bir durum. Eşim zaten istemez diyor ama yine de saçma. Yok bir de istesin? Hayatım çok monoton, Müge Anlı hikayeleri tarzında olmadığı için bana aşırı marjinal geldi.Ben yazdigim gibi sizinle ayni seyleri dusunuyorum
Gunumuzde tek eslilik olmasi lazim ama bunu her kadin ayni dusunmuyor
Cok ezikce gurursuzca ikinci kadin durumunu kabullenmek bu konuyu gundeme getirmek ama
Gerek tvlerde bazen gerek cevremizde bazi kadinlarin kumayla yasadigini goruyoruz
Belkide ondan korktu bunu istedi bilemiycem
ben olsam direk altin isterdim zaten
Zaten yapacak olan bir insanin mehirle de dizginlenecegini hic dusunmuyorum ama
Bayiliyorum su direk olaya dalmanaGelmiş yine bilir bilmez cahil cahil sallayanlar ve sırf muhabettimiz var diye -normalde her şeye verecek cevapları olduğu halde- buna suspus olanlar
E ama napayım. Ay muhabbetimiz var gülüyoruz eğleniyoruz ihi ihi diye alenen yapılan cahilliğe üç maymunu oynuyorlar. Keşke herkes bildiği şeyler hakkında konuşsa.Bayiliyorum su direk olaya dalmana
Ben bunu sadece psikolojik olarak rahatlama diye dusunuyorumEvet kadınınki çok çaresizce, beyhude bir çaba. Niyeti bozmuşsa eşi hiçbir şeyi dinlemez zaten ama bunun öğretmen bir kadının o an aklına gelmesi ve böyle bir talepte bulunması, ne bileyim üzücü bir durum. Eşim zaten istemez diyor ama yine de saçma. Yok bir de istesin? Hayatım çok monoton, Müge Anlı hikayeleri tarzında olmadığı için bana aşırı marjinal geldi.
Evi sizin üstünüze yaptı mı?dini nikahimizda eşimin çok zıt gittiği bı akrabası vardı. imam dedi bilezik olabilir çeyrek altın vs. benim bey hava olsun diye ben ev alicam dedi eşime. şükür aldida oturuyoruz
bazen diyor hangi cesaretle öyle dedim diye. aileside kiradaydi bizde ilk evlendigimizde kiraya gitmiştik
Baş harfasdjaghshshsfGelmiş yine bilir bilmez cahil cahil sallayanlar ve sırf muhabettimiz var diye -normalde her şeye verecek cevapları olduğu halde- buna suspus olanlar
Hay nereden çıktı başıma bu harf işiBaş harfasdjaghshshsf
Cok dogru yazmissinBen ogretmen degilim, tarihci degilim, musluman da degilim ama islam tarihi okdum hatirladigim kadariyla anlatayim:
- mehir kadin olan ese, erkek olan es tarafindan kendisinin bosanma ya da dul kalma durumlarinda magdur olmamasi icin verilen maddi bir guvence
- cogunlukla bosanma halinde gecerli, bu sebeple en gec bosanana kadar mehir borcunun odenmesi gerekiyor
- hayir baslik parasi, sut parasi ile alakasi yok. Nafaka gibi ama bunun soyle bir artisi oluyor, nafaka icin adamin bosanma anindaki maddi durumu baz aliniyor haliyle ama mehirde evlilik birligi kurulurkenki maddi duruma gore hareket ediliyor yani kadinin magdur olmamasi esas.
- islamiyete gore kadinin esini bosayabilecegi bir suru sebep var. Cocugunu emzirmek istemeyen anne icin sut anne tutmayan erkekten bile bosanma hakki var kadinin ya da ev islerinde yardimci tutmayan
- kadinin rizasi olmadan erkek 4 nikah kiyamaz. Dolayisiyla nikah haklari nikah sirasinda talep edilirse isi bilen hoca hop zaten onun icin senin rizan gerekli demeliydi kadina
Benden bu kadar
Yaktın başımıHay nereden çıktı başıma bu harf işi
O degil konu guzel ama telefonum hata veriyor simdi kavga ciksa takip edememE ama napayım. Ay muhabbetimiz var gülüyoruz eğleniyoruz ihi ihi diye alenen yapılan cahilliğe üç maymunu oynuyorlar. Keşke herkes bildiği şeyler hakkında konuşsa.
Hayaller paris şimdiBenimki açık arttirma gibi oldu. Söylediğim rakamları beğenmediler iki kere arttırdık. Boşver salla bişey. Güya ayrılınca o kadar sana borçlaniyormus eş. İki kuruş nafaka bile vermezler ne mehiri
Ayy yemin ederim aradigim yorumMehirle şaşırtmanın ne ilgisi var? Romantizminizi başka yerde yapsanız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?