Mehir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oylemi oluyor aceba
Adam zaten 4 kadina da yetiyorsa hadim etsinler onu bir zahmet
Bizimkileri zorla yataga cagirir olduk
Şimdi dört nikah hakkını adamdan alınca o da öyle hissetmiştir. Daha üç hakkı varken bir tane ile yetinecek. Ne acı

Evet kadınınki çok çaresizce, beyhude bir çaba. Niyeti bozmuşsa eşi hiçbir şeyi dinlemez zaten ama bunun öğretmen bir kadının o an aklına gelmesi ve böyle bir talepte bulunması, ne bileyim üzücü bir durum. Eşim zaten istemez diyor ama yine de saçma. Yok bir de istesin? Hayatım çok monoton, Müge Anlı hikayeleri tarzında olmadığı için bana aşırı marjinal geldi.

Ben ogretmen degilim, tarihci degilim, musluman da degilim ama islam tarihi okdum hatirladigim kadariyla anlatayim:

- mehir kadin olan ese, erkek olan es tarafindan kendisinin bosanma ya da dul kalma durumlarinda magdur olmamasi icin verilen maddi bir guvence

- cogunlukla bosanma halinde gecerli, bu sebeple en gec bosanana kadar mehir borcunun odenmesi gerekiyor

- hayir baslik parasi, sut parasi ile alakasi yok. Nafaka gibi ama bunun soyle bir artisi oluyor, nafaka icin adamin bosanma anindaki maddi durumu baz aliniyor haliyle ama mehirde evlilik birligi kurulurkenki maddi duruma gore hareket ediliyor yani kadinin magdur olmamasi esas.

- islamiyete gore kadinin esini bosayabilecegi bir suru sebep var. Cocugunu emzirmek istemeyen anne icin sut anne tutmayan erkekten bile bosanma hakki var kadinin ya da ev islerinde yardimci tutmayan

- kadinin rizasi olmadan erkek 4 nikah kiyamaz. Dolayisiyla nikah haklari nikah sirasinda talep edilirse isi bilen hoca hop zaten onun icin senin rizan gerekli demeliydi kadina

Benden bu kadar

Ben bunu sadece psikolojik olarak rahatlama diye dusunuyorum
Cidden bazen oyle sacma seyler goruyor ki insanlar aceba ondan mi boyle dusunceler diye dusunuyorum
Ayni dediginiz gibi isteyeni kim durdurabilir
Zaten aksiyonsuz hayat yasayan bizler icin cok marjinal ama genel olarak aile yasantisi cevre felan derken degisik hal alabiliyor olaylar

Maddi birşey isteyin ki eger ki karsinizdaki kişi yerine getirirse mesleginiz olsa bile hayat sartlarinin agirlastigi şu donemde o takviye de fayda sağlar.
Ben 150 gr istemiştim. Her imam yapar mi bilmem ama sözleşme gibi birşey yapmisti bizimki ben sakladim her ihtimale karşı. Hatta sahitler bile imza atmıştı

Evi sizin üstünüze yaptı mı?

Cok dogru yazmissin
Cidden diyorum ya aslinda islamiyetteki amac burda kadini korumak
Ama gunumuzde kadinlar artik herseyi sacma bir hal aldiriyor gelenek gorenek hep degisiyor
Islam konusunda ayri sacmaladilar
Gelenekte ayri tuzlu kahve misali
Kadinin erkegi bosayabilmesi icin sebep cok tek erkek bosamiyor evet
Erkegin ilgisiz sevgisiz olmasi gibi cok sey bosanmak icin neden
Ama iste arastirmiyoruz
Kulaktan dolma islam yasayanlar cok

E ama napayım. Ay muhabbetimiz var gülüyoruz eğleniyoruz ihi ihi diye alenen yapılan cahilliğe üç maymunu oynuyorlar. Keşke herkes bildiği şeyler hakkında konuşsa.
O degil konu guzel ama telefonum hata veriyor simdi kavga ciksa takip edemem

Benimki açık arttirma gibi oldu. Söylediğim rakamları beğenmediler iki kere arttırdık. Boşver salla bişey. Güya ayrılınca o kadar sana borçlaniyormus eş. İki kuruş nafaka bile vermezler ne mehiri

Konu sahibi sitede yeni, kuralları bilmeme ihtimali var ama sizlere ne demeli?
Eş sayısına kadar girmişsiniz.

Sizler öğrenene kadar yazmaya devam demek ki.

Dini içerik yasaktır.

He bir de bu zamanda kadın hakları var yazanlar olmuş, bazı şeyleri isteyen uygular istemeyen uygulamaz ama bu zamanda kadın hakları demeyin, adamlar evlenirken fıstıklı lokum gibi boşanırken ejderha gibi, çoğu kadın yasal hakkı olan takılarını dahi alamazken nafaka hayal oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…