adettir de
yani şunların hiçbirini anlamıyorum ben
"x y z adetler var, ve biz x i yapalım neden çünkü paşa gönlüm öyle istiyor y z gerekmiyor, buna göre hareket edelim. işte bütçe vakit neyse ona göre şaapalım"
insan evleneceği adamla da bunları konuşmayacaksa kiminle konuşacak? ne konuşuyor bu insanlar evlendikleri güne kadar da birden tüm bunlar evlenme sürecinde sorun oluveriyor çözemiyorum. evlenene kadar hava durumu mu konuşuyorlar?
"babam biraz geleneksel bir insandır senden x y z beklentileri olabilir, sen buna takıl/takılma şunu yap/yapma"
hiçbir şey diyemeyeceksem de şu kadarını da mı demiycem arkadaş? tamam %100 herley öngörülemez ama çoğu yerde babalar damadı kenara çekip bişeyler diyormuş. insan evlenirken böyle şeyleri az çok tahmin eder yani.
kuaföre götürmesini ben bekliyorsam ben de derim (beklerim de açıkçası, çünkü benim belime kadar saçım var anacım kendim filan yapamam. bunu da herkes bilir. benim son derece ataerkil hayatında kuaförün kapısından geçmemiş bir babam var o babam bile özel bir günde kalkıp gidip benim için kuaförden randevu alıyor
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
ben demeden. neden çünkü öğreniyor yani insanoğlu öğrenebilen bir varlık. kız babası da bugün olmadı 30 seneden sonra öğrendi bunu ama öğrendi. (ben günlük hayatta hiç kuaföre gitmediğim için bu kuaför olayı benim için özel günlerde stres konusu)
erkek arkadaşım kocam olacak adam hayli hayli öğrenip bilir, bilmesi gerekir. ha kendim gidemem mi gidebilirim. ama kendim gideceksem niye evleniyorum ? beklerim. (belki başka bir şeyi de beklemem o da ayrı, ona da derim zaten gerek yok diye) ne beklediğimi ne beklemediğimi anlamayacak, öğrenmeyecek, veya benim anlatamayacağım adamla da neden evleniyorum? niye evlenir ki insan?
fakat ehliyeti olmayan adamla da evleniyorsam babam da bu lafı ettiyse (benim babam asla etmez de benimki de başka bir şey bekleyebilir mesela, neyse) arabada "ahaha babama ehliyetinin olmadığını bile diyemedik ya yuh bize beee" diye konuşup gülmemiz filan gerekir. değilse zor yani...
bilemiyorum Altan ben belki bu yüzden bekarımdır.