• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

adettir de

yani şunların hiçbirini anlamıyorum ben

"x y z adetler var, ve biz x i yapalım neden çünkü paşa gönlüm öyle istiyor y z gerekmiyor, buna göre hareket edelim. işte bütçe vakit neyse ona göre şaapalım"

insan evleneceği adamla da bunları konuşmayacaksa kiminle konuşacak? ne konuşuyor bu insanlar evlendikleri güne kadar da birden tüm bunlar evlenme sürecinde sorun oluveriyor çözemiyorum. evlenene kadar hava durumu mu konuşuyorlar?

"babam biraz geleneksel bir insandır senden x y z beklentileri olabilir, sen buna takıl/takılma şunu yap/yapma"
hiçbir şey diyemeyeceksem de şu kadarını da mı demiycem arkadaş? tamam %100 herley öngörülemez ama çoğu yerde babalar damadı kenara çekip bişeyler diyormuş. insan evlenirken böyle şeyleri az çok tahmin eder yani.

kuaföre götürmesini ben bekliyorsam ben de derim (beklerim de açıkçası, çünkü benim belime kadar saçım var anacım kendim filan yapamam. bunu da herkes bilir. benim son derece ataerkil hayatında kuaförün kapısından geçmemiş bir babam var o babam bile özel bir günde kalkıp gidip benim için kuaförden randevu alıyor :D ben demeden. neden çünkü öğreniyor yani insanoğlu öğrenebilen bir varlık. kız babası da bugün olmadı 30 seneden sonra öğrendi bunu ama öğrendi. (ben günlük hayatta hiç kuaföre gitmediğim için bu kuaför olayı benim için özel günlerde stres konusu)

erkek arkadaşım kocam olacak adam hayli hayli öğrenip bilir, bilmesi gerekir. ha kendim gidemem mi gidebilirim. ama kendim gideceksem niye evleniyorum ? beklerim. (belki başka bir şeyi de beklemem o da ayrı, ona da derim zaten gerek yok diye) ne beklediğimi ne beklemediğimi anlamayacak, öğrenmeyecek, veya benim anlatamayacağım adamla da neden evleniyorum? niye evlenir ki insan?

fakat ehliyeti olmayan adamla da evleniyorsam babam da bu lafı ettiyse (benim babam asla etmez de benimki de başka bir şey bekleyebilir mesela, neyse) arabada "ahaha babama ehliyetinin olmadığını bile diyemedik ya yuh bize beee" diye konuşup gülmemiz filan gerekir. değilse zor yani...

bilemiyorum Altan ben belki bu yüzden bekarımdır.
+10000

Polemik - tartışma olarak bakmayın, fikir alışverişi yapıyoruz. Bu cümleyi erkekler de kadınlar için kurabilir. Kına gecesi için kuaförden gelip beni almadılar demek de eften püften mesele. Bunu eşime ben söyleyebilirim babam söyleyemez. Evlenecek yaşa gelmiş iki yetişkin insan bi zahmet bu planları da kendisi yapsın. Biz böyle şeylere hiç takılmadık. Ben hatta nikah günü ablamla gittim kuaföre, eşimin gelemeyiz yaşlıyız diyen akrabaları gelmişti onları organize ediyorlardı. Evden almaya geldiler bindik gittik düğüne. Ben bunu hiç mesele bile etmedim, halletiniz mi her şeyi diye konuştuk geçtik. Eşimin yardıma ihtiyacı oldu ben hallettim, benim yardıma ihtiyacım oldu eşim halletti. Kaç senedir evliyiz adam dünyayı serdi önüme.
Bir planlama hatası olmuş konuşulmamış demek ki ama son anda gerçekleşen problemler için atak davranacak kişi kızın yaşlı babası değildir bana göre.

Dugun sureci sorunsuz gecen var midir ben hic duymadim, illaki birileri birseyleri yanlis yapar, bi anne baba yanlis anlasilir, adetler dogru yerine getirilmez, gelinligim niye boyle oldu denilir vs.

Kafaya takmak istedikten sonra dugunumdeki x teyze niye siyah ayakkabi giymis hayirdir matem mi var diyende cikar (ki burda buna benzer bir baslikta vardi)

Siz esinizle zorla mi evlendirildiniz? Sanmıyorum, memnun olmadiysaniz neden nisan atmadınız ki?

Acikcasi uzaktan yaptiginiz sey soyle duruyor, "nisanliyken sustum ayrilirsin diye korktum, cunku zar zor evlenecek birini buldum ama simdi nikahin verdigi guvenceye dayanarak canina okuyorum"

Bunu birine yasatmayin derim ben, nikah cokta guvenilir bir olgu değil, bir davaya bakiyor.

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
Madem bunları tolere edemeyecektiniz neden evlendiniz? O an ayrılsaydınız. Madem evlendiniz neden dört yıl önce ki olayları tartışıp duruyorsunuz?
Yok ben unutamıyorum yapılanları hazmedemiyorum diyorsanız boşanın madem, yada geçmişin üstünü kapatıp geleceğe odaklanın.

Muhtemelen su an da mutsuzsunuz. esiniz size kendinizi degersiz hissettiriyor. O yuzden gecmiste.yasanan sorunlarla beraber kumulatif olarak degerlendiriyorsunuz. Eger araniz iyi olsaydi, degerli hissetseydiniz eski mevzulari coktan kapatirdiniz

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
İşte bu yüzden evlenecek kızlara diyoruz kui; cicim günlerinde (söz, nişan, düğün) her şeyi alttan almayın, tabi abartmayın da. (KAMU SPOTU)
Size gelirsek 4 yıl önce olmuş geçmiş gitmiş. Kına kısmına takıldım mesela , bizde çok önceden karılır kına, belki kayınvalidenizde ondan şaşırmıştır bilemedim. Geçmişi değiştiremeyeceğinize göre günümüzdeki değerinize odaklanın.

Katıldığım yorumlar da var. Şu an bu konuya takılmaya gerçekten gerek yok. Maddi durumunuz şu an iyidir. Ancak o zaman gerçekten kötüyse neden kuaföre gelip alsın orada saçma sapan bahşiş dağıtmak zorunda kalsın ki? Ben kuaföre gitmedim, kendim hiç istemedim bile kuaför ortamını saçma bulduğum için. Düğün salonu tuttuk ama pandemi olduğu için nikahtan hallice bi şeydi zaten 1 saat bile sürmedi. Kına zaten yasaktı, evde kendi aramızda takıldık. Kv, ara sıra fikir beyanında bulunur ve ısrarcı olur, nikah elbisesi bakarken de öyle olmuştu. Ben o an anında istiyorum, istemiyorum diye çirkefleşmeden söyledim. Şimdi içimde kalan bir şey yok o konuda. Olan olmuş artık geçmişi bırakın, bir de takıldığınız geçmiş 2 günlük bir süre, o an sizde yüzük fırlatıp terketme isteği uyandırmamış olaylar..Haksızsınız demiyorum ama şu an yapılabilecek bir şey yok, zamanı geriye alamazsınız. Koskoca hakim, avukat böyle mi evlenir diye düşünüyorsanız bunu düşünmek için de çok geç.

merak edip eski konulariniza baktim siz avukat esiniz hakimmiş.
yani şaka gibi. anadolunun bir yerinde zar zor düğün masraflarini yettirmeye çalişan damat ve hevesleri düşük ucretli nisanlisi yüzünden kursaginda kalan gelin sandim şunlari okurken bi de ucretsiz terapi yeri tarif ettim😅😅

alisveris yapmak icin yan sehre gidilen kucuk bir sehirde avukat kiz hakim koca bulmus. Bu büyük bir olay. cogu kisi size imrenerek bakiyordur eminim (küçük sehirlerde duz memur ya da asker koca bile büyük ovguyle karsilanir) . ona rağmen "kinamda bahsis vermedi rezil oldum / kuaforden almadi rezil oldum" falan diyorsunuz. gercekten ilginc.
merak etmeyin, rezil falan olmamissinizdir. Hakim kocayı sulaleye soktunuz ya, kocanizi berberden almaya babaniz gitse yine rezil olmazdıniz 😂😂

eger gercekten son 2 haftadır esinize karsi icinizde bir ofke varsa bence sebebi birkac ay once esinizin sperm sorunlari yüzünden cocuk sahibi olamadiginizi öğrenmiş olmaniz olabilir. Onu bununla suclayamayacaginiz, bir saglik sorununu dile getiremediginiz icin belki de ofkenizi gecmis konulardan kavga cikararak atmaya çalışıyorsunuzdur. tabii ki bunu istemeden yapıyorsunuzdur. böyle davranmak icinizden geliyordur
Konuş yengenç, sen yaz biz okuyalım. Neleri yakalamışsın yine yaaaaa

Öyle olur içimizde uhte kalıp bastirdigimiz herşey gün gelir volkan olur patlar.Herseyi siler süpürür.Tuhaf bir kayınvalide var tamamda.Siz niye para olarak düğüne organizasyona hazır olmadan bide hazır olmayan Mali yönden böyle bir evlilik yaptınız.Yasiniz esinizden büyük olabilir bizene kimene kaynanaya ne.Begenip sevip alan dışında insanlara ne düşer.Bunu yazmayacagim ayıp 😂Şimdi onun ogluda matah olsa paylaşılamayan olsa neysede öyle bir durumda yok.Şimdi siz genelde mutlu keyifli ve iyiki bu adamı eş yaptim diyorsanız konuyu yutup kapatacaksiniz çünkü sizde bile bile evlendiniz.Yok hata yaptım değmedi bu adam bunlara yanlış evlilikmis diyorsanız onunda çözümü var biliyorsunuz.Sinlenmeye gerek yok çözüme bakın böyle olmaz söyle saldır kavga çıkar yiprat bu olmaz

Back