• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki bir güruh insanı gerçekten aşağılamak için varmış gibi. Sürekli bir saldırma modunda. İnsanlar fikirlerini beyan ederken çekiniyor maalesef. Böyle olmaması gerekiyor.
Yazdığımız bir daha okuyun bence siz insanlarla dalga geçiyorsunuz. Mağdur edebiyatı yapmayın

Talak haklarından birini isteyebilirsin. Dini anlamda da sen istediğin zaman eşini boşayabilirsin. Bir de dinimize göre bir erkeğin 4 kadınla nikah kıyma hakkı var. Ben mehir olarak o hakkını da aldım elinden yani benim nikahımdayken başkalarına nikah kıyamaz şartını koştum. Kesinlikle bu dört nikah meselesine karşıyım eşim de böyle biri değil ama birilerinden duymuştum ☺️
Nikahı ne zaman kıydınız, nerden baksan 500 yılı var gibi geldi bana

Herkes para veya altin istemek zorunda degil olabilir
Hac isteyen elbise isteyen dahi var illa maddi olmak zorunda degil

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Bu uygulamanın amacı şu değil mi: Kocası aniden ölen veya boşanan kadına kısa süreli de olsa sosyoekonomik güvence sağlamak. Hac veya elbise veya bunun gibi bir şey nasıl sosyoekonomik güvenceye dönüşüyor?

Benim kimseyle dalga geçtiğim yok.
Dört nikah hakkını aldım demek pek ciddi gelmedi bana. Bunu bir de gururla söylüyorsunuz. Bu kadar güvensiz olduğunuz biriyle nasıl evlendiniz ki

Son düzenleme:
Merhabalar hanımlar. Benim dini nikahım yapılıcam ama mehir ne isticem bilemiyorum..Eşimi maddi açıdan zora sokmak istemiyorum üstelik mehirede ihtiyacı olan bi kadın değilim şükürler olsun. Öyle bişey isteyeyim ki eşimi şaşırtayım ama bu para mal mülk olmasın istiyorum.. Aklınıza değişik fikirler gelirse benimle paylaşırsanız mutlu olurum😊
Mehir elle tutulan maddi birşey olmalıdır, Hatta hz Ali nin hz Fatma annemize verecek hicbir şeyi olmadığı için peygamberimizin tavsiyesi ile zırhını satıp 400 dirhem gümüşü mehir olarak hz Fatma annemize vermiştir, çok az da olsa bişey isteyin , pahalı olmak zorunda değil

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Bu uygulamanın amacı şu değil mi: Kocası aniden ölen veya boşanan kadına kısa süreli de olsa sosyoekonomik güvence sağlamak. Hac veya elbise veya bunun gibi bir şey nasıl sosyoekonomik güvenceye dönüşüyor?
Evet aslinda amac bu sizin dediginiz dogru calismayan kadinlar icin bir nevi yatirim para ama iste herkes boyle dusunmuyor degisik istekler cikiyor 😬

İşte mehirin tam tanımı bu. 👏👏👏

Bu talak ve dort eslilik konusu cok baska bir konu
Degisik birsey istemissiniz olabilir saygi duyarim sizi elestirdigim icin yazmiyorum
Sadece yorum yapan herkese diyorum bu konular cok derin dikkatli yazalim bu aylar da
Ortada bir sure var inkara yonelir gibi yazmayalim

Sadece esin zaten evlenirken izin almasi gerekiyor kadin riza gostermezse evlenemez
Zaten kadin istemezse ceker gider
Ayrica islam tarihin de onceden 4 esi olan erkeklere acik acik sart kosulan sey 4 kadina da adaletli davranmakmis yani birine ne alirsa Aynisina ondan veya birine bir gun giderse digerine de birgun
Ki su zaman da zaten bunlara dikkat eden erkek nerde
Zaten evlenmeyi dusunen birinin de ne mehir nede bunlara dikkat edecegini dusunmuyorum
Bize garip gelen şu: Bu devirde, böyle bir memlekette nasıl insanların gündeminde dört eş olabiliyor, bu motivasyon nereden geliyor? Ben eşime dört eş falan desem adam bana kafayı mı yedin, ne saçmalıyorsun der. Kadının rızası olmadan erkek zaten başka eş getiremiyorsa neden bu gereksiz garanticilik? Medeni kanunda zaten var olan hakkını ne diye ikinciye onaylatma gereği duyar ki insan? Şakaysa komik değil, gerçekse çok komik dedikleri cinsten, değişik bir kafa. Bir kadının hayatında böyle bir ihtimalin varlığı söz konusu bile olmamalı. Bu şekilde yeminle, mehirle adamı dizginlemeye çalışmak çok ezikçe bir durum. Çok şükür bugün de başkası adına utandık.

Buradaki bir güruh insanı gerçekten aşağılamak için varmış gibi. Sürekli bir saldırma modunda. İnsanlar fikirlerini beyan ederken çekiniyor maalesef. Böyle olmaması gerekiyor.

Belki bilincli yapmıyorsunuz ama hem yanlis bilgi verip hem marifetmis gibi anlatiyorsunuz. Hem esinizin kuma almayacagina inaniyorsunuz hem ovune ovune es alma hakkini aldim diyorsunuz. Kendinizi asagilayan bizzat sizsiniz

Evet aslinda amac bu sizin dediginiz dogru calismayan kadinlar icin bir nevi yatirim para ama iste herkes boyle dusunmuyor degisik istekler cikiyor 😬
Boşanmaya karar verince beraber hacca mı gidecekler mesela, hani erkeksiz gidilmiyor ya son görev babında mı oluyor😂

Bize garip gelen şu: Bu devirde, böyle bir memlekette nasıl insanların gündeminde dört eş olabiliyor, bu motivasyon nereden geliyor? Ben eşime dört eş falan desem adam bana kafayı mı yedin, ne saçmalıyorsun der. Kadının rızası olmadan erkek zaten başka eş getiremiyorsa neden bu gereksiz garanticilik? Medeni kanunda zaten var olan hakkını ne diye ikinciye onaylatma gereği duyar ki insan? Şakaysa komik değil, gerçekse çok komik dedikleri cinsten, değişik bir kafa. Bir kadının hayatında böyle bir ihtimalin varlığı söz konusu bile olmamalı. Bu şekilde yeminle, mehirle adamı dizginlemeye çalışmak çok ezikçe bir durum. Çok şükür bugün de başkası adına utandık.
Ben yazdigim gibi sizinle ayni seyleri dusunuyorum
Gunumuzde tek eslilik olmasi lazim ama bunu her kadin ayni dusunmuyor
Cok ezikce gurursuzca ikinci kadin durumunu kabullenmek bu konuyu gundeme getirmek ama
Gerek tvlerde bazen gerek cevremizde bazi kadinlarin kumayla yasadigini goruyoruz
Belkide ondan korktu bunu istedi bilemiycem
ben olsam direk altin isterdim zaten 😂
Zaten yapacak olan bir insanin mehirle de dizginlenecegini hic dusunmuyorum ama

Boşanmaya karar verince beraber hacca mı gidecekler mesela, hani erkeksiz gidilmiyor ya son görev babında mı oluyor😂
Mehir dini nikah sirasinda yapilir ve evlilikte en gec verilir iste
Ama her halti abartmaya bayilan tuhaf kadinlar boyle seylerle cikiyor sonra bosaninca ne mehir kaliyor ne hac Tobe Estagfirullah
Iste altinini parani otur
Isteyen koca zaten goturur

Ben yazdigim gibi sizinle ayni seyleri dusunuyorum
Gunumuzde tek eslilik olmasi lazim ama bunu her kadin ayni dusunmuyor
Cok ezikce gurursuzca ikinci kadin durumunu kabullenmek bu konuyu gundeme getirmek ama
Gerek tvlerde bazen gerek cevremizde bazi kadinlarin kumayla yasadigini goruyoruz
Belkide ondan korktu bunu istedi bilemiycem
ben olsam direk altin isterdim zaten 😂
Zaten yapacak olan bir insanin mehirle de dizginlenecegini hic dusunmuyorum ama
Dört eş hakkı = hadım ben öyle anladım 🤷

Mehir dini nikah sirasinda yapilir ve evlilikte en gec verilir iste
Ama her halti abartmaya bayilan tuhaf kadinlar boyle seylerle cikiyor sonra bosaninca ne mehir kaliyor ne hac Tobe Estagfirullah
Iste altinini parani otur
Isteyen koca zaten goturur
Evlilik sırasında verildiğini bence birçok kişi bilmiyordur. Ben mesela…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back