4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

Hemen hemen herkesin böyle hikayeleri var daha iyi şartlar olsa çok daha iyilerini beklerdiniz ve bunun sonu yok adamın bir yanlışı yoksa bu gün bir sorununuz yoksa daha fazla kendinizi de eşinizi de üzmeyin

Sizi bir kadın olarak cidden çok iyi anlıyorum. Bizim de eşimle evlilik arefesinde ailesinden kaynaklı çok problemimiz oldu çok kavga ettik çok mutsuz olduk, takıntı halini almıştı artık bende o konular. Fakat zamanla çözdüm tavsiyelerimi vericem size:
öncelikle bir insanın geçmişe bu kadar takılı olması bugününe bir yatırım yapmaması, geleceğe umutla bakmaması ile bağlantılı biraz da. Yani mutsuz evlilikle. Kendinize yatırım yapın artık hangi konu ilginizi çekiyorsa işle evle alakalı olabilir spor olabilir kitap okuyabilirsiniz manevi şeylere yönelebilirsiniz, hoşunuza gidecek sizi besleyecek herhangi bir şeyler
Sonrasında bu meseleleri konuşmama kararı alın, dile getirmedikçe bir yerden sonra takma durumunuz da azalacak (ayrıca gerçekten eşinize de yazık, olmuş bitmiş adamın da mutlu olmaya hakkı var)
Gelecek planları yapın bakış açınızı değiştirin. Ömrümüzdeki en önemli günler kına veya düğün günlerimiz değil, gelecek için o kadar güzel hayalleriniz olsun ki eşinizle ailenizle alakalı geçmişi unutabilesiniz
Sonrasında bunları yaptıkça mutlu olmaya başlayacaksınız ve eşiniz de mutlu olmaya size daha düşkün olmaya başlayacak özgüveniniz de yerine gelecek. İnanın bir erkek için eşinin yüzünün gülmesi çok önemli bir şey çoğu şeyi değiştirir. Eşim bana artık birbirimizle alakalı şeyler yüzünden tartışmak istiyorum yeni bir mesele duymak istiyorum bıktım artık bu konulardan demişti bir gün bana hiç unutmam, ondan sonra bunu yapmayı bıraktım ve Şuan Allah’a şükür çok mutluyuz. Hayat kına gününde bitmiyor yani :)
Bunları yaptıkça gündeminiz değişecek psikolog ve psikiyatrist desteğini yazmama gerek yok heralde özele gidemeseniz bile devlete gidebilirsiniz. Herşey değişebilir yeter ki bakış açınızı değiştirmeye başlayın :)

Gına geldi bu aile yapma zorunluluğundan.
Adam kendi yapacağını yapmış işte.
Çalışıp beraber yapacaksınız inşallah çocuğum şu adet zırvalığı olan biriyle evlenmez evlenirse de kapı orda kendi yapar. Kendine güvenmeyen de evlenmesin.

Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?

Mutsuzluk diye tabir edeceğim bir hayatım yok ama saçma sapan şeyler beni maziye götürüyor. Niye böyle yapıyorum anlamıyorum. Konuşunca eski gelmiyor bağırıp çağırınca haklı da olmuyorum ama olmuyor konu açılınca sus konuşma. Ama yok icimde alev çıkıyor çok saçma.

İçimde bitmek bilmeyen öfke var. Kime kızgın olduğumu anlamıyorum. Ne ucuz gelinlik umrumda nede kuaför. Böyle bir değersizlik hissi gibi. Böyle hissettirdiği için eşime kızgınım.kirginim . Severek evlendim ama eşim hep burnumdan getirdi . Aslında konu ne olursa olsun hissettiğim şey değersizlik. Ondan kavgam .
Bana kalırsa evlenmeden önce tolere ettim sustum dediğiniz şeylere anında tepki göstermediğiniz ses çıkarmadığınız için kendinize kızgınsınız o yüzden öfke patlamaları yaşıyorsunuz.

Eşiniz zorla mı evlendin derken haklı, nikah zamanı ne yapılacaksa sadece eşinizin maddi imkanlarıyla yapılacağını biliyordunuz değil mi?

Bu konuda sizi kandırmadıysa, düğün yaparım en iyi gelinliği alırım vs vs gibi, bütçesini de yapabileceklerini de biliyorsunuzdur, ailesinin sıcak bakmadığının da farkındaydınız, kadınlar evlenirken ne istediklerini bilmeliler, ya tüm adetler tam yapılsın ya hiç olmasın deyip ona göre karar vermeliler, muhtemelen şu an çevrenizde adetleri yaparak evlenenleri gördükçe ben niye istemedim diye kızıyorsunuz ama böyle tercih eden sizsiniz.

Düğünle, kına hazırlanırken verilen parayla, fotoğraf çekimiyle değer ölçülmez, eşiniz sizi seviyor sayıyor mu mutlu ediyor mu ona bakmalısınız, direkt mutluyum da diyemiyorsunuz eşinizle problemleriniz varsa çözülmeyecek gibiyse ayrılmalısınız, sürekli eskiyi deşerek devam edemezsiniz.

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
Öf ne saçma saçma adetler içim sıkıldı. Bunlar için durup durup öfkeleniyorsanız ayrılın gitsin ikiniz de rahat esin 😒 yok kına karılırmış, yok kınalık alınırmış.

Back