bizim bir aile dostumuz var. kadin buyuk cocugu ortaokuldayken bosandi kocasindan.. kocasi nasil bir adamdi, neyi kötüydü, dövdü mü, sövdü mü, aldatti mi bilmiyorum. çünkü hep gelinliksiz evlendigini, kiralik gelinlik bile almadiklarini, düz nikahla evlendigini, gelin arabasinin suslenmedigini anlatti durdu her yerde. ki bosandiktan sonra bile bunlari anlatti. neredeyse 15 yil evli kaldigin eski kocan, elbet konuya komsuya anlatacak baska kotu yanlari vardir kocasinin. ama kadin hep o düğün gününden bahsederdi.
siz de onun gibisiniz.
bence bir an once terapi görün. her ilcede sosyal hizmet merkezleri var devletin. icinde psikologlar calisiyor. ilcenizinki neredeymis aratin, gidin orada terapi istediginize dair dilekce verin. yonlendirirler zaten sizi, girersiniz ucretsiz terapinize.
yoksa bu gidisle bu evlilikten hayir goremezsiniz.
ayrica insanin degeri kaynanasinin aldigi gelinlikle, düğün foto cekimiyle, kuaforden alinmayla mi belirleniyor?
yasit sayiliriz sizinle, ben de evlenmeyi planliyorum yakin gelecekte. ama gelinlik yerine sectigim elbiseyi kendim alacagim:) kuaföre söylemem bile düğün saçi oldugunu, su dalgası yaptirir geçerim. bilezik milezik zaten lafi olacak şeyler degil. düğün foto cekimi de açıkçası bana aptalca geliyor. bir ormanda gelin damat poz kesiyor sacma sapan bir sey. gecenlerde arkadasim video paylasmis düğün fotograflarindan. fas konseptli bir yere gitmisler. iste fas kaktusleriyle fas mimarisiyle falan studyoda resim cekmisler. merak ettim etiketledigi fotografciya baktim kampanya yapmislar 17.000 tl :) yani kampanyasiz alan allah bilir kac paraya cekiyor. isin ilginci daha gecen pegasusun indirimi vardi 2 kisi gidis donus toplam 8,500 liraya fas biletleri buldum (baska yere ayni paraya bilet aldim). yani o parayi gercekten sacma sapan bir fotoğrafa verene kadar git kocanla gercekten fasa, giy beyaz elbiseni tripodla cek gercek fas fotograflarini
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
bu kadar mi vizyonsuzsun?
gicik oldum:)
sahsen benim de es adayim düğün fotografi diye benden 10 - 15 bin istese ben de göz devirirdim çünkü gereksiz masraf.
yani bence bunlarin hicbirinin degerle ilgisi yok. üzüldüğün seylerin hicbiri bana da yapılamayacak ama bu beni degersiz yapmıyor ki. ne munasebet :))
zaten düğün öncesi herkesin stresli oldugu - bin tane sorumluluğun icice gectigi, unuttugun bir kalem icin bile büyük sorun yasayacagin bir dönem. Maddi kulfeti bambaska bir boyut. Zaten ev kurmak, düğün yapmak yeterince zorken bir de kapi acilmiyorlar, sandik kalkmiyorlar, marş basmiyor, makas kesmiyorlar, bahsisler, alinacak bırakılacak akrabalar falan filan... sinir bozucu bir dönem.
o dönem ciftlerin birbirine o stresle ters davranmasi bence biraz tolere edilebilir.
ha tolere etmeseydiniz ayrilsaydiniz ona da hak verirdim. ama siz evlenmissiniz.
daha nereye kadar eski defterleri açıp kavga edeceksiniz ki? zamaninda o düğün stresiyle esiniz sizi paylamis ama o stresle siz hic onu paylamadiniz mi? eminim bir yerde ödeşmişsinizdir.
birakin artık eski defterleri, kötü anıları yolunuza bakin. kendinize olan degeri de sacma sapan seylerle kiyaslamayin.