• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

İçimde bitmek bilmeyen öfke var. Kime kızgın olduğumu anlamıyorum. Ne ucuz gelinlik umrumda nede kuaför. Böyle bir değersizlik hissi gibi. Böyle hissettirdiği için eşime kızgınım.kirginim . Severek evlendim ama eşim hep burnumdan getirdi . Aslında konu ne olursa olsun hissettiğim şey değersizlik. Ondan kavgam .
Bu kadar kızgın olduğunuz ve tartışma yaşadığınız bir evlilikte şu an neden çocuk sahibi olmaya çalışıyorsunuz o zaman ? Geçmişi unutamıyorsanız ayrılın; ikiniz de kendi yolunuza gidin.

Olaylar gerçekleştiği zaman öfkenizi bastırıp sorunlarınızı çözmeden devam etmeye çalışmışsınız. Tepkileriniz aşırı ya da değil diyemem. Herkesi rahatsız edecek şeyler farklıdır. Bir şey sizi rahatsız ettiğinde makul bir zaman diliminde çözmeye çalışın. Birine olan öfkenizi de başka birine yöneltmeyin.

Yapabileceğiniz en iyi şey - bence - eşinizle 4 yıl önceki olaylar için kavga etmek yerine geçmişten kalan bu öfkenizi çözümlemek. Sizi rahatsız eden şeylere karşı nasıl hissettiğinizi ve bundan dolayı gergin olduğunuzu anlatıp eşinizden özür dileyerek başlayabilirsiniz (eğer tartışmalara siz sebep oluyorsanız ve bunlar dışındaki ilişkiniz iyi ise)

Yıllar öncesi için yapabileceğiniz çok bir şey yok, olanı değiştiremezsiniz. Sorunlarınızın sebebini anlayın. Gerekiyorsa bu konuda terapi alabilirsiniz. İlişkinizden memnun değilseniz ona göre hareket edebilirsiniz.

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
Yahu dört sene geçmiş. Eşim taa evlendiğimiz zamanların problemlerini ısıtıp ısıtıp önüme getirse net soğurdum. Hem de fazlasıyla . Ne yapsın yani olan olmuş biten bitmiş

Evlendiğim günden beri bu konularda bu fikirde değildim. 4. Seneye yaklaşınca oldu . Bu sorun bir kaç haftadir var . 4 senedir virvir konuşan birisi değilim. 2 haftadır bende sorun hâline dönüştü.
O fikirdesinizdir de, belki bu kadar ortaya dökmenize sebep olacak bir şeyler yaşamamışsınızdır.
2 hafta once bunlari tetikleyip, sizi geçmişe götüren, geçmişin hesabini sormaniza neden olan ne oldu? Ne yaşadiniz,

bizim bir aile dostumuz var. kadin buyuk cocugu ortaokuldayken bosandi kocasindan.. kocasi nasil bir adamdi, neyi kötüydü, dövdü mü, sövdü mü, aldatti mi bilmiyorum. çünkü hep gelinliksiz evlendigini, kiralik gelinlik bile almadiklarini, düz nikahla evlendigini, gelin arabasinin suslenmedigini anlatti durdu her yerde. ki bosandiktan sonra bile bunlari anlatti. neredeyse 15 yil evli kaldigin eski kocan, elbet konuya komsuya anlatacak baska kotu yanlari vardir kocasinin. ama kadin hep o düğün gününden bahsederdi.
siz de onun gibisiniz.
bence bir an once terapi görün. her ilcede sosyal hizmet merkezleri var devletin. icinde psikologlar calisiyor. ilcenizinki neredeymis aratin, gidin orada terapi istediginize dair dilekce verin. yonlendirirler zaten sizi, girersiniz ucretsiz terapinize.
yoksa bu gidisle bu evlilikten hayir goremezsiniz.
ayrica insanin degeri kaynanasinin aldigi gelinlikle, düğün foto cekimiyle, kuaforden alinmayla mi belirleniyor?
yasit sayiliriz sizinle, ben de evlenmeyi planliyorum yakin gelecekte. ama gelinlik yerine sectigim elbiseyi kendim alacagim:) kuaföre söylemem bile düğün saçi oldugunu, su dalgası yaptirir geçerim. bilezik milezik zaten lafi olacak şeyler degil. düğün foto cekimi de açıkçası bana aptalca geliyor. bir ormanda gelin damat poz kesiyor sacma sapan bir sey. gecenlerde arkadasim video paylasmis düğün fotograflarindan. fas konseptli bir yere gitmisler. iste fas kaktusleriyle fas mimarisiyle falan studyoda resim cekmisler. merak ettim etiketledigi fotografciya baktim kampanya yapmislar 17.000 tl :) yani kampanyasiz alan allah bilir kac paraya cekiyor. isin ilginci daha gecen pegasusun indirimi vardi 2 kisi gidis donus toplam 8,500 liraya fas biletleri buldum (baska yere ayni paraya bilet aldim). yani o parayi gercekten sacma sapan bir fotoğrafa verene kadar git kocanla gercekten fasa, giy beyaz elbiseni tripodla cek gercek fas fotograflarini 😅 bu kadar mi vizyonsuzsun?
gicik oldum:)
sahsen benim de es adayim düğün fotografi diye benden 10 - 15 bin istese ben de göz devirirdim çünkü gereksiz masraf.
yani bence bunlarin hicbirinin degerle ilgisi yok. üzüldüğün seylerin hicbiri bana da yapılamayacak ama bu beni degersiz yapmıyor ki. ne munasebet :))
zaten düğün öncesi herkesin stresli oldugu - bin tane sorumluluğun icice gectigi, unuttugun bir kalem icin bile büyük sorun yasayacagin bir dönem. Maddi kulfeti bambaska bir boyut. Zaten ev kurmak, düğün yapmak yeterince zorken bir de kapi acilmiyorlar, sandik kalkmiyorlar, marş basmiyor, makas kesmiyorlar, bahsisler, alinacak bırakılacak akrabalar falan filan... sinir bozucu bir dönem.
o dönem ciftlerin birbirine o stresle ters davranmasi bence biraz tolere edilebilir.
ha tolere etmeseydiniz ayrilsaydiniz ona da hak verirdim. ama siz evlenmissiniz.
daha nereye kadar eski defterleri açıp kavga edeceksiniz ki? zamaninda o düğün stresiyle esiniz sizi paylamis ama o stresle siz hic onu paylamadiniz mi? eminim bir yerde ödeşmişsinizdir.
birakin artık eski defterleri, kötü anıları yolunuza bakin. kendinize olan degeri de sacma sapan seylerle kiyaslamayin.

Her gün konu açmıyorum.😂 Bir konu açtım.diye de mahalle karısı gibi eşim eve girer girmez kına düğün demiyorum komik olmayın lütfen. Konu açılınca normalde bu kadar rahatsız olmayan ben rahatsız olmaya . Ben rahatsız olunca da eşim ile tarstistigimdan bahsettim. Yoksa 7/24 saat böyle yaşamıyoruz herhalde
e madem her konu acildiginda kavga ediyorsun esin mal mi neden tetiklenecegini bile bile hala konuyu aciyor?
esin acmiyorsa demek ki acan sensin:)
ayrica konunda "son 2 haftada boyle oldum neden oldu bilmiyorum" gibi bir sey dememissin. gayet zamana yayilan bir olay gibi bahsetmissin. ayrica iki haftada kac kere bu konu acildi da büyük kavgalar ettin?
kadin kadinayiz, cevirme lutfen. sorununla tüm ciplakligiyla yüzleş ki ondan kurtulabil

Son düzenleme:
Sonuçta babası söylemiş mi söylemiş. Yapmayacaksan da alamam çünkü… diyerek gerekli iletişim kurulmalı bana göre. Ben adettir demedim zaten.
adettir de

yani şunların hiçbirini anlamıyorum ben

"x y z adetler var, ve biz x i yapalım neden çünkü paşa gönlüm öyle istiyor y z gerekmiyor, buna göre hareket edelim. işte bütçe vakit neyse ona göre şaapalım"

insan evleneceği adamla da bunları konuşmayacaksa kiminle konuşacak? ne konuşuyor bu insanlar evlendikleri güne kadar da birden tüm bunlar evlenme sürecinde sorun oluveriyor çözemiyorum. evlenene kadar hava durumu mu konuşuyorlar?

"babam biraz geleneksel bir insandır senden x y z beklentileri olabilir, sen buna takıl/takılma şunu yap/yapma"
hiçbir şey diyemeyeceksem de şu kadarını da mı demiycem arkadaş? tamam %100 herley öngörülemez ama çoğu yerde babalar damadı kenara çekip bişeyler diyormuş. insan evlenirken böyle şeyleri az çok tahmin eder yani.

kuaföre götürmesini ben bekliyorsam ben de derim (beklerim de açıkçası, çünkü benim belime kadar saçım var anacım kendim filan yapamam. bunu da herkes bilir. benim son derece ataerkil hayatında kuaförün kapısından geçmemiş bir babam var o babam bile özel bir günde kalkıp gidip benim için kuaförden randevu alıyor :D ben demeden. neden çünkü öğreniyor yani insanoğlu öğrenebilen bir varlık. kız babası da bugün olmadı 30 seneden sonra öğrendi bunu ama öğrendi. (ben günlük hayatta hiç kuaföre gitmediğim için bu kuaför olayı benim için özel günlerde stres konusu)

erkek arkadaşım kocam olacak adam hayli hayli öğrenip bilir, bilmesi gerekir. ha kendim gidemem mi gidebilirim. ama kendim gideceksem niye evleniyorum ? beklerim. (belki başka bir şeyi de beklemem o da ayrı, ona da derim zaten gerek yok diye) ne beklediğimi ne beklemediğimi anlamayacak, öğrenmeyecek, veya benim anlatamayacağım adamla da neden evleniyorum? niye evlenir ki insan?

fakat ehliyeti olmayan adamla da evleniyorsam babam da bu lafı ettiyse (benim babam asla etmez de benimki de başka bir şey bekleyebilir mesela, neyse) arabada "ahaha babama ehliyetinin olmadığını bile diyemedik ya yuh bize beee" diye konuşup gülmemiz filan gerekir. değilse zor yani...

bilemiyorum Altan ben belki bu yüzden bekarımdır.

merak edip eski konulariniza baktim siz avukat esiniz hakimmiş.
yani şaka gibi. anadolunun bir yerinde zar zor düğün masraflarini yettirmeye çalişan damat ve hevesleri düşük ucretli nisanlisi yüzünden kursaginda kalan gelin sandim şunlari okurken bi de ucretsiz terapi yeri tarif ettim😅😅
Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler...bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum.
alisveris yapmak icin yan sehre gidilen kucuk bir sehirde avukat kiz hakim koca bulmus. Bu büyük bir olay. cogu kisi size imrenerek bakiyordur eminim (küçük sehirlerde duz memur ya da asker koca bile büyük ovguyle karsilanir) . ona rağmen "kinamda bahsis vermedi rezil oldum / kuaforden almadi rezil oldum" falan diyorsunuz. gercekten ilginc.
merak etmeyin, rezil falan olmamissinizdir. Hakim kocayı sulaleye soktunuz ya, kocanizi berberden almaya babaniz gitse yine rezil olmazdıniz 😂😂

eger gercekten son 2 haftadır esinize karsi icinizde bir ofke varsa bence sebebi birkac ay once esinizin sperm sorunlari yüzünden cocuk sahibi olamadiginizi öğrenmiş olmaniz olabilir. Onu bununla suclayamayacaginiz, bir saglik sorununu dile getiremediginiz icin belki de ofkenizi gecmis konulardan kavga cikararak atmaya çalışıyorsunuzdur. tabii ki bunu istemeden yapıyorsunuzdur. böyle davranmak icinizden geliyordur

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
Tek bir soru soracağım başka derdiniz mi yok? Olmuş bitmiş gitmiş üzerinden 4 yıl geçmiş. Ne önemi var artık? Geçinmeye gönlünüz yok bence karı koca

alisveris yapmak icin yan sehre gidilen kucuk bir sehirde avukat kiz hakim koca bulmus. Bu büyük bir olay. cogu kisi size imrenerek bakiyordur eminim (küçük sehirlerde duz memur ya da asker koca bile büyük ovguyle karsilanir) . ona rağmen "kinamda bahsis vermedi rezil oldum / kuaforden almadi rezil oldum" falan diyorsunuz. gercekten ilginc.
merak etmeyin, rezil falan olmamissinizdir. Hakim kocayı sulaleye soktunuz ya, kocanizi berberden almaya babaniz gitse yine rezil olmazdıniz 😂😂
hakketen ben de az maaşlı eş var sandım orası ayrı da

bu dediğin kısıma şerh düşmek istiyorum
kadın da avukat yani
zaten gidip astsubay öğretmen polis bulsa asıl o zaman "herkese rezil" olurdu çünkü denk bulmazlardı
erkek her zaman üstün olmalı düsturu mucibince zaten hakim olması bir parça beklenti olurdu, en kötü denk olsun avukat olsun diye beklenirdi.

ve fakat "hakim olmuş ama bi örf adet bilmiyor" konusu yaşanmış sanırsam
zira benim de kaymakam, vali yardımcısı, ilde sayılı uzman doktor, müsteşar yardımcısı, sayılı kurumda şube müdürü vs eniştelerim var o bohçalar hep götürüldü o makaslar kesmedi o alışverişler yapıldı
yani öyle hakimmiş savcıymış diye adetler beklenmiyor değil, bekleniyor.

Benim de içime sinmeyen bin türlü şey oldu ama napalım iyi giden evliliği zehir mi edelim? Allah başka dert vermesin, demek ki gerçekten derdiniz sıkıntınız yok ki bunca zaman sonra bunları dert edinmişsiniz

Herseyi eşimle ortak yaptık kuaföre dahi gitmedim özellikle aileler hicbirseye karışmasın dedik daha soz olmadan esyalarimizi ortak aldik düğünü de olabildigince minumum masrafla yaptık kimseye de eywallah etmedik iki senelik evliyim yeni küçük bebegim var ben bile hatırlamıyorum düğünümü kinami makyajimi vs elalem ne yapsin o günleri uff hem elalem kim kendi bi taraflarini açıp baksınlar onlar çok mu dört dörtlük sacma sapan sebeplerden kavga çıkarıyorsunuz acin bi bakara suresi sirkeli suyla heryeri silin eve girerken selam vermeden girmeyin inancli biriyseniz bunlari yapin maneviyata da yönelin çiçek gibi huzurlu olun

Geçinmeye gönlü olmayanın hep bir bahanesi inanın vardır bazen kabul edip yola devam etmek gerekir bende evliyim buradaki insanların da illa ki olmuştur. Eksiklerimiz eksikler illa ki vardır ama bunlara takılı kalmak hem eşinizi mutsuz eder hem sizi sürekli eskiyi açan bir kadını hangi erkek sürekli gel karımmmm haklısın diyip teselli eder ki yapmayın eksiklerle yolunuza bakın sizinde nasibiniz böyleymiş diyip hayatına bakın

Benim de içime sinmeyen bin türlü şey oldu ama napalım iyi giden evliliği zehir mi edelim? Allah başka dert vermesin, demek ki gerçekten derdiniz sıkıntınız yok ki bunca zaman sonra bunları dert edinmişsiniz
İnanın herkesin illaki vardır küçükte olsa

Siz belkide annenize kizginsinizdir? Ofkeniz kime once onu düşünün. Sus sus kizim diyip damadi iyileyip kayinvalideyi suclu gosteren o. Evlilikte yapilan yapilmayan herseyin sorumlusu gelin ile damadindir. Kayinvalidelerin degil

Bildiğim tek şey var böyle ömür geçmez 🙄

Evlilikte bir sorun yoksa gecmise takilip kalmayin oyle asiri abartilacak hayati zindan edecek sorunlar yok

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yol

una giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
Yok artık,denilecek bir konu.İnsan geçmişin üzüntüleri ile nasıl bugününü ve geleceğini karartır diye madalya olsa size verirler.
Hayatta her şey dört dörtlük değildir.Heleki düğünlerde olur böyle aksilik,imkansızlıklar.
Yapmayın,yazık etmeyin kendinize de,eşinize de.

büyük ihtimalle etrafınızda yeni evlenen birileri var ve onlara yapılanı görünce kendi kendinize kuruyorsunuz. bu anlattıklarınızın hiçbirinin geri dönüşü yok . ne bekliyorsunuz 4 senenin sonunda zaman geriye mi aksın ?

Back