Mehir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki bir güruh insanı gerçekten aşağılamak için varmış gibi. Sürekli bir saldırma modunda. İnsanlar fikirlerini beyan ederken çekiniyor maalesef. Böyle olmaması gerekiyor.
Yazdığımız bir daha okuyun bence siz insanlarla dalga geçiyorsunuz. Mağdur edebiyatı yapmayın

Nikahı ne zaman kıydınız, nerden baksan 500 yılı var gibi geldi bana

Herkes para veya altin istemek zorunda degil olabilir
Hac isteyen elbise isteyen dahi var illa maddi olmak zorunda degil

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Bu uygulamanın amacı şu değil mi: Kocası aniden ölen veya boşanan kadına kısa süreli de olsa sosyoekonomik güvence sağlamak. Hac veya elbise veya bunun gibi bir şey nasıl sosyoekonomik güvenceye dönüşüyor?

Benim kimseyle dalga geçtiğim yok.
Dört nikah hakkını aldım demek pek ciddi gelmedi bana. Bunu bir de gururla söylüyorsunuz. Bu kadar güvensiz olduğunuz biriyle nasıl evlendiniz ki

Son düzenleme:
Mehir elle tutulan maddi birşey olmalıdır, Hatta hz Ali nin hz Fatma annemize verecek hicbir şeyi olmadığı için peygamberimizin tavsiyesi ile zırhını satıp 400 dirhem gümüşü mehir olarak hz Fatma annemize vermiştir, çok az da olsa bişey isteyin , pahalı olmak zorunda değil

Evet aslinda amac bu sizin dediginiz dogru calismayan kadinlar icin bir nevi yatirim para ama iste herkes boyle dusunmuyor degisik istekler cikiyor

İşte mehirin tam tanımı bu.

Bize garip gelen şu: Bu devirde, böyle bir memlekette nasıl insanların gündeminde dört eş olabiliyor, bu motivasyon nereden geliyor? Ben eşime dört eş falan desem adam bana kafayı mı yedin, ne saçmalıyorsun der. Kadının rızası olmadan erkek zaten başka eş getiremiyorsa neden bu gereksiz garanticilik? Medeni kanunda zaten var olan hakkını ne diye ikinciye onaylatma gereği duyar ki insan? Şakaysa komik değil, gerçekse çok komik dedikleri cinsten, değişik bir kafa. Bir kadının hayatında böyle bir ihtimalin varlığı söz konusu bile olmamalı. Bu şekilde yeminle, mehirle adamı dizginlemeye çalışmak çok ezikçe bir durum. Çok şükür bugün de başkası adına utandık.

Buradaki bir güruh insanı gerçekten aşağılamak için varmış gibi. Sürekli bir saldırma modunda. İnsanlar fikirlerini beyan ederken çekiniyor maalesef. Böyle olmaması gerekiyor.

Belki bilincli yapmıyorsunuz ama hem yanlis bilgi verip hem marifetmis gibi anlatiyorsunuz. Hem esinizin kuma almayacagina inaniyorsunuz hem ovune ovune es alma hakkini aldim diyorsunuz. Kendinizi asagilayan bizzat sizsiniz

Evet aslinda amac bu sizin dediginiz dogru calismayan kadinlar icin bir nevi yatirim para ama iste herkes boyle dusunmuyor degisik istekler cikiyor
Boşanmaya karar verince beraber hacca mı gidecekler mesela, hani erkeksiz gidilmiyor ya son görev babında mı oluyor

Ben yazdigim gibi sizinle ayni seyleri dusunuyorum
Gunumuzde tek eslilik olmasi lazim ama bunu her kadin ayni dusunmuyor
Cok ezikce gurursuzca ikinci kadin durumunu kabullenmek bu konuyu gundeme getirmek ama
Gerek tvlerde bazen gerek cevremizde bazi kadinlarin kumayla yasadigini goruyoruz
Belkide ondan korktu bunu istedi bilemiycem
ben olsam direk altin isterdim zaten
Zaten yapacak olan bir insanin mehirle de dizginlenecegini hic dusunmuyorum ama

Boşanmaya karar verince beraber hacca mı gidecekler mesela, hani erkeksiz gidilmiyor ya son görev babında mı oluyor
Mehir dini nikah sirasinda yapilir ve evlilikte en gec verilir iste
Ama her halti abartmaya bayilan tuhaf kadinlar boyle seylerle cikiyor sonra bosaninca ne mehir kaliyor ne hac Tobe Estagfirullah
Iste altinini parani otur
Isteyen koca zaten goturur

Dört eş hakkı = hadım ben öyle anladım

Evlilik sırasında verildiğini bence birçok kişi bilmiyordur. Ben mesela…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…