Mehir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenirken değilde boşanma durumu olursa diye değilmi benmi yalnış biliyorum

Ay aklıma kendi nikahım geldi. Hoca bana sormadı nedense eşime sormuştu ne yapıcaksın diye. Yapabileceğin birşeyi söyle bunu yapmak Zorundasın demişti. Babamda yan tarafdan bir yüzük müzük kücük birşey de demişti. Babama bak kendi babam bunu diyen hala gülerim aklıma geldikce

Talak haklarından birini isteyebilirsin. Dini anlamda da sen istediğin zaman eşini boşayabilirsin. Bir de dinimize göre bir erkeğin 4 kadınla nikah kıyma hakkı var. Ben mehir olarak o hakkını da aldım elinden yani benim nikahımdayken başkalarına nikah kıyamaz şartını koştum. Kesinlikle bu dört nikah meselesine karşıyım eşim de böyle biri değil ama birilerinden duymuştum

Yok evlenirken veriliyor.
Maalesef halk arasında öyle bir yanlış anlaşılma var.
Boşandığı zaman artık mehir borcu kalmışsa tamamen ödemek zorunda.
Mehir nikahta belirlenir.Evlenirken verilecek diye birşey yok .Bir nevi nafaka da denilebilir o devir için.Kadin mehirini istemekten vazgecede bilir .

Mehir nikahta belirlenir.Evlenirken verilecek diye birşey yok .Bir nevi nafaka da denilebilir o devir için.Kadin mehirini istemekten vazgecede bilir .

Araştırmanızı öneririm. Mehir çeşitleri vardır. Elde imkan varsa o an verilir, elde imkan yoksa erkek kadına borçlu kalır. Elimde oldukça öder nikah birlikteliği içinde.
Ola ki boşanma kararı verilirse adam boşanırken vermediği miktarı vermek zorundadır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…