Niye kızım boşandın mı töbeswOff ben istemedim cok pismanim altin iste bosver
Evlenirken değilde boşanma durumu olursa diye değilmi benmi yalnış biliyorumHayır başlık parası ile ilgisi olan bir durum değil.
İslam'da nikah kıyılırken kadının geçimini sağlayacağı miktarda eşinin evlenirken vereceği bir miktardır. Tabi herkesin imkanı bir değildir. Ancak ana mantığı kadının ekonomik hakkıdır.
Şu anda çok ayrıntılara girmeye gerek yok.
Sonuç olarak burası dini bir forum değil. İslam hukuku akademisyenlerinden bununla ilgili makale, tez vs okuyabilirsiniz.
Hoca sormadiNiye kızım boşandın mı töbesw
Olum ne alakası var imam imamdır işteHoca sormadibende tabi ucuyorum heyecandan
Birde bizim imam arapti ya turk imami bulamadik camide
Evlenirken değilde boşanma durumu olursa diye değilmi benmi yalnış biliyorum
Olum ne alakası var imam imamdır işteMehiri türkler mi icad etmiş
Istesen nolcak merhir istenen bi siy alınan değil kiImamînda alzaymiri bana denk geldicok pismanim ya on bilezik isterdim en az geri donusu yokmuydu bu isin
Talak haklarından birini isteyebilirsin. Dini anlamda da sen istediğin zaman eşini boşayabilirsin. Bir de dinimize göre bir erkeğin 4 kadınla nikah kıyma hakkı var. Ben mehir olarak o hakkını da aldım elinden yani benim nikahımdayken başkalarına nikah kıyamaz şartını koştum. Kesinlikle bu dört nikah meselesine karşıyım eşim de böyle biri değil ama birilerinden duymuştumMerhabalar hanımlar. Benim dini nikahım yapılıcam ama mehir ne isticem bilemiyorum..Eşimi maddi açıdan zora sokmak istemiyorum üstelik mehirede ihtiyacı olan bi kadın değilim şükürler olsun. Öyle bişey isteyeyim ki eşimi şaşırtayım ama bu para mal mülk olmasın istiyorum.. Aklınıza değişik fikirler gelirse benimle paylaşırsanız mutlu olurum
Garibanin yuzu hic gulurmuIstesen nolcak merhir istenen bi siy alınan değil ki
Mehir nikahta belirlenir.Evlenirken verilecek diye birşey yok .Bir nevi nafaka da denilebilir o devir için.Kadin mehirini istemekten vazgecede bilir .Yok evlenirken veriliyor.
Maalesef halk arasında öyle bir yanlış anlaşılma var.
Boşandığı zaman artık mehir borcu kalmışsa tamamen ödemek zorunda.
Mehir nikahta belirlenir.Evlenirken verilecek diye birşey yok .Bir nevi nafaka da denilebilir o devir için.Kadin mehirini istemekten vazgecede bilir .
Mehir adet değil yalnız.Mehir ne ya kaldimi bu adetler artik? Aileniz baslik ya da süt parasi istediler mi?
Mehirin anlamini cok iyi biliyorum, arastirin siz de öğrenin. Bu devirde mehrin bir anlami yok sacma sapan adet olarak kalmis iste.Mahir adet değil yalnız.
Başlık parasıyla da alakası yok
Neden anlamı olmasın?Mehirin anlamini cok iyi biliyorum, arastirin siz de öğrenin. Bu devirde mehrin bir anlami yok sacma sapan adet olarak kalmis iste.
Boşanirsa nafakasini alir zatenNeden anlamı olmasın?
Her kadının ekonomik özgürlüğü olmadığına göre gayet anlamı var.
Geldi Z kuşağıBitcoin isteyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?