- 27 Şubat 2012
- 14.002
- 23.352
-
- Konu Sahibi zeytinpeynir12
Bırakmayacaklardı bunu asla kabul etmiyorum. Bırakamazsın ya bırakamazsın. O çocuk sevgiyle büyüyecek, anne sevgisi baba sevgisi alacak, okulda sağ da sol da başı eğik gelmeyecek, veli toplantılarına herkesin anne babası gelirken babaanne dede gelmeyecek. Biraz çocukların dünyasından bakılmalı şu hayata. Dünyaya getirdiğim çocuğa da bakmayacaksam yazıklar olsun bana o zaman.Korkmuş bence sorumluluk almaktan ve anne keyfini sürerken ben neden onun çocuklarına bakacağım diye düşünüyor. Bence suç tamamen anne ve babada. Konu sahibi bakmak zorunda değil boşanabilir. Ama çocukların annesi ve babası kesinlikle babaanneye bırakmamalıydı.
Sen her şeyi düşünerek evlenmedin. Çocuğa babaanne bir ömür bakar, sonra anasının keyfi yeter alır diye düşündün, sana da bu vaad edildi zaten. Yaşamayınca çocukları şaka sandığınızı biliyoruz zaten yoksa bu cahil cesaretinin başka açıklaması yok. Şu an sen bol keseden sallıyorsun yarın o koca seni de boşar, elalemin şımarık karısı senin de çocuğuna lütuf diye anlatır evde oda açıldığını, o da inşallah başıma kalmaz bakar anası diye dualar eder o zaman anlarsın. Senin gibiler başına gelmeden anlamıyor, empati duygusu koca korkusuna bağlı olduğu için. Kocanın olmadığı yerlerde ne cesursun asıl fikirlerin nasıl da dökülüyor, adamın yanında iyilik meleği oluyorsun.Yorumlarınız gayet güzel bol keseden sallayan tayfa herkes herşeyi düşünerek evlendi ama yaşamayınca bazı şeyleri idrak edemiyorsun ayrıca anneleri gayet keyfinde durumu iyi biri onun bakması gerekiyor diyorum sokağa atılsın demedim klavye kahramanları
Ben diyorum çünkü ben çocuğumu sırtımda taşırım babaanneye bırakmam ölmediysem, ne kadar iyi olursan ol, eksik büyüyor o çocuklar, annem beni istemedi sevmedi diyor içinde, kimse ananın yerini tutamazBen anne bakmalı düşüncesinede katılmıyorum.İki tarafta sorumlu.Anne neden bakmıyor diyemez denmez
Evet aynen öyle. Ben başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemem. Çocuk demek hayatının komple değişmesi demek. Bunu göze alamam ve istemem. O yüzden çocuklu biriyle evlenmedim. Konu sahibi de öyle yapmalıydı. Anne baba hayatta ve sağlıklıyken sorumluluk onlarda. Babaanne ya da anneanneye bırakılamaz.Korkacaksa evlenmeseydi. Bu çocukların annelerinin başına bir şey gelse ne olacak yurda mı verecekler?
Ben de derim. Babaya suç bulunuyor ama anne de suçlu. Baba da anne de çocukları başından atmış babaanneye postalamış iyi kötü hayatını yaşıyor. Üstelik anne nafaka da alıyormuş çocukları gönderdiği halde. Her ikisi de aşırı suçlu yazık olan çocuklara oldu. Babaanne dede anne babanın yerini tutar mı hiçBen diyorum çünkü ben çocuğumu sırtımda taşırım babaanneye bırakmam ölmediysem, ne kadar iyi olursan ol, eksik büyüyor o çocuklar, annem beni istemedi sevmedi diyor içinde, kimse ananın yerini tutamaz
Y’a benim için anneyle babanın yeri farklı çocukta. Annenin verdiği sevgi şefkat çok başka. Anneyle baba eşit denir ama değil, sorumluluk eşit olsa da roller farklı.Ben de derim. Babaya suç bulunuyor ama anne de suçlu. Baba da anne de çocukları başından atmış babaanneye postalamış iyi kötü hayatını yaşıyor. Üstelik anne nafaka da alıyormuş çocukları gönderdiği halde. Her ikisi de aşırı suçlu yazık olan çocuklara oldu. Babaanne dede anne babanın yerini tutar mı hiç
Dengesiz benim çocuğumu niye katıyorsun Allah’a şükür her koşulda çocuğumun yanındayımSen her şeyi düşünerek evlenmedin. Çocuğa babaanne bir ömür bakar, sonra anasının keyfi yeter alır diye düşündün, sana da bu vaad edildi zaten. Yaşamayınca çocukları şaka sandığınızı biliyoruz zaten yoksa bu cahil cesaretinin başka açıklaması yok. Şu an sen bol keseden sallıyorsun yarın o koca seni de boşar, elalemin şımarık karısı senin de çocuğuna lütuf diye anlatır evde oda açıldığını, o da inşallah başıma kalmaz bakar anası diye dualar eder o zaman anlarsın. Senin gibiler başına gelmeden anlamıyor, empati duygusu koca korkusuna bağlı olduğu için. Kocanın olmadığı yerlerde ne cesursun asıl fikirlerin nasıl da dökülüyor, adamın yanında iyilik meleği oluyorsun.
Yazık şu mantığa ya. Çocuklu adamlarla evlenirken hiç düşünülmez. Ama iş çocuğa bakmaya gelince boşan heba etme. Ortada bir çocuk daha var babasından ayrılacak olan farkındamısın. Allah sizin gibilerden korusun insanıKardeşim boşan. Bebeğine gül gibi bakarsın. Bırak kocan düşünsün 3 çocuğa nasıl bakarım diye seni bağlayan bir şey yok. O çocukların anası değilsin babası değilsin. Sorumluluk almak zorunda değilsin. Boşa bir ömrü heba mı edeceksin
Çok korkuyorum bole konuları gordukçe. Ölürüm de cocuklarım ya ortada kalırsa. Kocam uckur derdıne dusup vefasız sevgısız bır kadınla evnırse dıye...Y’a benim için anneyle babanın yeri farklı çocukta. Annenin verdiği sevgi şefkat çok başka. Anneyle baba eşit denir ama değil, sorumluluk eşit olsa da roller farklı.
Cok saygısızsınız. Cocuklara sız gercekten bakmayın. Sızınle saglıklı buyuyemezler. Devlet baksın yavrulara...Dengesiz benim çocuğumu niye katıyorsun Allah’a şükür her koşulda çocuğumun yanındayım
Babasız olur da anasız olmaz ya. Baba sorumluluk almalı ama annenin bırakması çok travmatik aşılacak, tedavi edilebilecek bir yara değil bence. Memeli canlılara baktığımızda yavru annenin. İnsan gelişmiş bir canlı olsa da içgüdüsel davranışlar ve bilinçaltı anneyle bağı ayrı bir boyuta taşıyor. İstediğimiz kadar modern olalım anne eksikliği çok ayrı. Öldüyse yapacak bir şey yok ama yaşarken çocuğu baba da değil babaanneye bırakmak hiç doğru değil. Allah çocukları annesiz bırakmasın.Ben diyorum çünkü ben çocuğumu sırtımda taşırım babaanneye bırakmam ölmediysem, ne kadar iyi olursan ol, eksik büyüyor o çocuklar, annem beni istemedi sevmedi diyor içinde, kimse ananın yerini tutamaz
sacmalama cocuga bakmayan kadina kim ne nafakasi verir?Ayrıca anneleri nafakada alıyor
Noldu şekerim çocuk senin olunca bi için cız etti de mi? Adam seni başından atınca görüşürüz, bu hırsla sen de al uğraş diye bırakırsın çocuğu.Dengesiz benim çocuğumu niye katıyorsun Allah’a şükür her koşulda çocuğumun yanındayım
Ayrıca analarına gelecek olursak kadın evlendiğim zaman bana çocuklarımdan uzak dur yanına yaklaşma dedi bana küfülrer hakaretler evlenmemizi hazmedemiyor şimdide baksın çocuklarına dedimYa ne kadar dengesiz abuk subuk insan varsa onlar yazmış kimse çocuğunu başından atmadı eşimin anne hemen arka sokağımızda oturuyor ve gündüzleri oradaydı çocuklar orda daha rahatlat çünkü orayı evleri gibi görüyorlar bazı akşamlarda buraya geliyorlar ama 2 tane ergen erkekle ben sabahtan akşama kadar baş edemem diye dertleşmek amaçlı yazdım hakaretler enteresan enteresan cevaplar gerçekten gülüyorum yazılanları okurken
Kız anaları da evlatlarından ayırmasın, bana da travma yani kızım olmasaBabasız olur da anasız olmaz ya. Baba sorumluluk almalı ama annenin bırakması çok travmatik aşılacak, tedavi edilebilecek bir yara değil bence. Memeli canlılara baktığımızda yavru annenin. İnsan gelişmiş bir canlı olsa da içgüdüsel davranışlar ve bilinçaltı anneyle bağı ayrı bir boyuta taşıyor. İstediğimiz kadar modern olalım anne eksikliği çok ayrı. Öldüyse yapacak bir şey yok ama yaşarken çocuğu baba da değil babaanneye bırakmak hiç doğru değil. Allah çocukları annesiz bırakmasın.