- 27 Haziran 2013
- 154
- 31
-
- Konu Sahibi kirmizi8416
Hanımefendi ben çocuğu yamamaya çalışmıyorum, hafta sonu görüyor çocuğunu tatil günlerinde. Kendi paramı kazanıyorum, nafakaya da ihtiyacım yok. Ben sadece acaba düzelir mi diye düşündüm hepSize büyü falan mı yapıldı? Efsunlandınız mı? Bi baksanıza dışarıdan kendinize.
Daha sayayım mı?
- Çocuğun babası zaten boşanınca da bu kadar görecek, şu an ekstradan görmüyor bebeğini?
- Adam çalışmayıp aylak aylak gezdiği halde sizin yanınıza gelmiyor, sizi de bebeği de görmek istediği yok meden zorla kendinizi ve bebeği adama kaba tabirle yamamaya heveslisiniz? Babalık dilenerek yaptırılmaz.
- Boşanınca sizden haraç kesmeyeceği için zaten bakıcı da tutarsınız, kreşe de yazdırırsınız haraçla
- boşanınca nafaka alacaksınız kızınız için şimdiki gibi tek bakmak da yok
- boşanınca eşinizin anormal ailesi ile bağınız kesilecek, annenize hizmetçilik yaptıramayacaklar
Nafakaya sizin ihtiyacınız yok zaten hanımefendi, o sizin çocuğunuzun hakkı. Çocuğunuzun hakkını nasıl böyle kolay başkasına yedirebiliyorsunuz? Yeni moda mı bu benim nafakaya ihtiyacım yok olayları. İhtiyacınız var demedik, çocuğun yasal hakkı dedik. Zaten boşanınca da haftasonu görüşüyor çocuk tam olarak farkı nedir anlık durumun?Hanımefendi ben çocuğu yamamaya çalışmıyorum, hafta sonu görüyor çocuğunu tatil günlerinde. Kendi paramı kazanıyorum, nafakaya da ihtiyacım yok. Ben sadece acaba düzelir mi diye düşündüm hep
Bak sen, Allah Allah…Bazen ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum
Kocanızın mı nafakaya ihtiyacı var?Hanımefendi ben çocuğu yamamaya çalışmıyorum, hafta sonu görüyor çocuğunu tatil günlerinde. Kendi paramı kazanıyorum, nafakaya da ihtiyacım yok. Ben sadece acaba düzelir mi diye düşündüm hep
Niye düzelsin ki her olanak var ve adam sizi sevmiyor, çocuğunu da sevmiyor.Hanımefendi ben çocuğu yamamaya çalışmıyorum, hafta sonu görüyor çocuğunu tatil günlerinde. Kendi paramı kazanıyorum, nafakaya da ihtiyacım yok. Ben sadece acaba düzelir mi diye düşündüm hep
Sen nerelerdesin yaSesli güldüm
Eşiniz sizin nüfusunuza geçsin bari. Malum bebeğiniz bir değil iki olmuş. Kira falan yollamayın da görsün. Niye bu kadar ezdirdiniz kendinizi. Eşiniz altından mı? Arsa mı bu yıllar sonra değerlenecek? Dolar mı bu üç beş sene sonra kendini amorte edecek? Yooo. Niye ona da siz bakıyorsunuz o zaman.Merhaba. Biraz uzun olacak ama içinden çıkamadığım durumlar var, belki bir akıl veren olur
Eşimle severek evlendik, ben şehir değiştirdim. Eşim esnaf, çok büyük paralar kazanmıyor. Ben maaşlı, sosyal hakları iyi bir işte çalışıyorum. Eşim evlenmeden önce işyerine 5 – 6 gün giderdi. Pandemiden sonra bu süreler azaldı. Kuzeninin vefatından sonra iyice saldı, haftada 1 belki. Online satış da yapıyor ancak bir ev geçindirmek için yeterli değil. Ailesi varlıklı ancak onlardan bir beklentim hiç olmadı. Evlenirken oturduğumuz evi bile neredeyse onlar seçti, mobilyaları, yatak odamın rengini vs. Çok içime attığım şeyler oldu ama sustum. Haziranda doğum yaptım. Bu arada bebek odasını ben ödedim, doğum masraflarını ben karşıladım. Bir de eşim doğum günü için kombine bilet istedi, onu da aldım. Kayınvalidem bakacaktı güya çocuğa, yardımcı da tutacaktık. 3 gün hastanede yattım doğumdan sonra. Sezaryen sonrası hemen miyom ameliyatı olmuştum. Tansiyonumu dengeleyemediler, bebeğimde de sarılık riski vardı. Eşimin sülalesi fündüz gelip yiyor içiyor, gece bütün derdi sıkıntıyı annem çekiyordu. Babam o ara ev alışverişimi bile yapıyordu. Eşim ise yıkanıp kahve içmeye gider, kargo varsa onu götürürdü. Hastaneden çıktığımız gün bitik haldeyim, annem de yorgun, kanamam var. Kv, kp, eltim, kayınbiraderler bize geldiler yediler içtiler. Bir tas çorba bile görmedim. Ertesi gün de kaçar gibi yazlıklarına gittiler. Annem, benimle bebekle, yemekle,evle başbaşa kaldı. Çünkü ben yerimden zor kalkıyordum. Bir hafta sonra bayramdı ve eşim de 2 gün bayramda yazlığa gitti. Dayanamadım, ben de annemlerle doğduğum şehre döndüm. Halen ordayım, işe başladım. Bebeğim 10 aylık ve annem bakıyor. İşe başlama zorundaydım çünkü bakıcı tutacak kadar ekonomik rahatlığımız yok. Eşim benim üzerimden sigortalı, yani çalışmasam açıkta kalacağız. Eşim, benim yanıma geldiğinde ben ağrıdan kıvranırken havuza bile gitti. Şimdi bir şeyleri düzeltmeye çalışıyor belki ama hala sorumsuzluk var. Bir ihtiyacın var mı diye sorduğun yok diyorum, haklısın düşünemedim diyor bir sefer soruyor tekrarı yok. Onun olduğu şehirdeki kiralık evimizin yıllarca kirasını ödedim, geçen ay yine benden istedi. Faturalar da bende. Tüm gün çalışıyorum, akşam bebeğimle ilgileniyorum. Haftasonları geliyor ya da ben gidiyorum önceden yaşadığımız şehre. Çocuk kreşe gidene kadar annem bakacak, sonra döneceğim diye konuştuk, yoksa boşanacaktık. Ama benim dönesim yok. Bu haftasonu yine gideceğim, çocuğun bir ihtiyacı var mı alayım mı demiyor da çocuğu annemlerde yıkayalım mı onlar da görmek istiyormuş diyor. Patladım yine her zamanki gibi. Bazen ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum, çünkü o benim şu an yaşadığım şehre gelmeyi kabul etmiyor. Soğudum, kırgınım. Bazı şeyler nasıl düzelir bilmiyorum.
Çok uzun oldu, kusura bakmayın ;(
Bikac iş vardı , halletim geldimSen nerelerdesin ya
E adamcağız işsiz güçsüz, nafakası kesilirse kirayı faturaları yazlık iaşelerini nasıl ödeyecek? Kötü yola mi düşsün ? Kurda kuşa yem mi olsun kâtip?Kocanızın mı nafakaya ihtiyacı var?
Tabi canım beslemek lazım minik kuşu, yoksa kaçar gider kendini besletecek başka kapı bulur.E adamcağız işsiz güçsüz, nafakası kesilirse kirayı faturaları yazlık iaşelerini nasıl ödeyecek? Kötü yola mi düşsün ? Kurda kuşa yem mi olsun kâtip?
Bu kadar orda kalıyorsa bişiler bir gibi geldi banaTabi canım beslemek lazım minik kuşu, yoksa kaçar gider kendini besletecek başka kapı bulur.
Nasıl?Bu kadar orda kalıyorsa bişiler bir gibi geldi bana
İfade edememişim adam yanına gelmiyo sürekli yalnız çalışmıyor da bence başka bir şeyler karıştırıyorNasıl?
O olabilir. Adamın ne halt ettiği belli değil bi başına aylardır, konu sahibi de harçlığını eksik etmesin faturasını yatırsın.İfade edememişim adam yanına gelmiyo sürekli yalnız çalışmıyor da bence başka bir şeyler karıştırıyor
Dayalı döşeli kirası faturası ödenen boş evde tek başına bomboş otururken diyor, adamcağızın canı sıkılır diyor. Arada bir bazı "arkadaşları" uğrayabilir doğal olarak diyor. Yoksa niye gitmesin çocugunun karısının yanına diyor...Nasıl?