Doğuma Gelmek İsteyen Kayınvalide

Gerçekten yazdıklarınız üzücü, eşinizin annesi de babanne olacak torunu dünyaya gelecek, ve incelik edip sormuş annenize sen mi gideceksin ben mi diye. Büyük bir ameliyat geçireceksiniz eşiniz de ilk defa baba olacak bir yandan da eşi ameliyattan çıkmış olacak. yok niye yemek yapamıyormuş yok neden eşine bakamıyormuş size verilen cevaplar da kötü. Olaylara müdahale etmeyi bırakın doğumunuza ve kendinize odaklanın, gelen gelsin insanların hevesini kırmayın.
Eşimin annesi ilk kez babaanne olmuyor. Ama ben ilk kez anne oluyorum. Ayrıca sınırlanırını tanısa bilse zaten bu kadar korkmam olacak olanlardan. Sadece gösteriş olarak sevgi sergileyen biri hakkında ne hissetmemi bekliyorsunuz? Bir de insanların hevesini kırmayın demişsiniz de heves sadece onlarda mı var? Benim kırılan tüm heveslerim ne olacak peki? O hiç düşündü mü bunu? Keşke biraz tanısaydınız.

Gayet de bakılıyor valla. Bünyeden bünyeye de değişebilir acı eşiğiniz dikiş durumlarınız vs. Gözünüz korkmasın. Zaten bebek size geldiğinde tamamen ona odaklı olacağınız için elinizden geliyor hallediyorsunuz bi şekilde.
Eşinizle tekrar konuşun sürecin sizi olumsuz etkileyeceğini şimdiden strese girdiğinizi bu durumun sütünüzü de etkileyeceğini söyleyin.
Hatta kvye de bebeğin hassas olduğunu bir süre doktorun evde dahil ziyaretçi kabul etmeyin dediğini de söyleyebilirsiniz.
Eşiniz de açlıktan ölmez yani Bi gün makarna bi gün çorba bi gün merhaba menemen tost tavuk sote vs yapılır yenir bunların hiçbiri dert değil bi hafta yemek idare edilir

Gayet de bakılıyor valla. Bünyeden bünyeye de değişebilir acı eşiğiniz dikiş durumlarınız vs. Gözünüz korkmasın. Zaten bebek size geldiğinde tamamen ona odaklı olacağınız için elinizden geliyor hallediyorsunuz bi şekilde.
Eşinizle tekrar konuşun sürecin sizi olumsuz etkileyeceğini şimdiden strese girdiğinizi bu durumun sütünüzü de etkileyeceğini söyleyin.
Hatta kvye de bebeğin hassas olduğunu bir süre doktorun evde dahil ziyaretçi kabul etmeyin dediğini de söyleyebilirsiniz.
Eşiniz de açlıktan ölmez yani Bi gün makarna bi gün çorba bi gün merhaba menemen tost tavuk sote vs yapılır yenir bunların hiçbiri dert değil bi hafta yemek idare edilir
Aslında daha evvel de bana denmişti. Aslında sorun eşimde daha çok. O asla benimle birlik olup annesine böyle bir şey demez. Kendimi onunla birlik içindeki bir aileden çok ev arkadaşı gibi hissediyorum inanın bazen. Hatta bu sanırım suçlu olarak kayınvalideye odaklanmama neden oluyor. O yetiştirdiği için belki. Ya da eşim hep onun ağzına baktığı için. Hayatta onu kırmayacak şekilde bile olsa yalan söyleyemiyor ona. Ben dedim zaten annem tabii ki gelecek ama 3-4 gün sonrasını söyleyelim doğum tarihi olarak, sonrasında da erken doğuma alınmak zorunda kaldım deriz. Kalbi kırılmaz hem dedim. Hani ben asla istemem onun benim duygularım için annesinin kalbini kırmasını ya da günaha girmesini. Ama yazıyla kendimi anlatmak inanın çok zor. Daha evvel yazdığım konularda da çok yanlış anlaşıldığım durumlar oldu. Hani bir şeyi siz yaşıyorsunuz ya bir tek. Bir olayın içindeyken karşı tarafın beden dili bile sizi yaralayabiliyor ya. Kelimelere dökemiyorsunuz. Kimse tarafından sevilmemek, ya da kabullenilmediğini hissetmek çok zor. Üstüne üstlük sizi kabullenmeyenler sizden bir istekte bulununca sürekli daha zor. Neyse çok yazdım hakkınızı helal edin. Sağ olum yorum için.

Aslında daha evvel de bana denmişti. Aslında sorun eşimde daha çok. O asla benimle birlik olup annesine böyle bir şey demez. Kendimi onunla birlik içindeki bir aileden çok ev arkadaşı gibi hissediyorum inanın bazen. Hatta bu sanırım suçlu olarak kayınvalideye odaklanmama neden oluyor. O yetiştirdiği için belki. Ya da eşim hep onun ağzına baktığı için. Hayatta onu kırmayacak şekilde bile olsa yalan söyleyemiyor ona. Ben dedim zaten annem tabii ki gelecek ama 3-4 gün sonrasını söyleyelim doğum tarihi olarak, sonrasında da erken doğuma alınmak zorunda kaldım deriz. Kalbi kırılmaz hem dedim. Hani ben asla istemem onun benim duygularım için annesinin kalbini kırmasını ya da günaha girmesini. Ama yazıyla kendimi anlatmak inanın çok zor. Daha evvel yazdığım konularda da çok yanlış anlaşıldığım durumlar oldu. Hani bir şeyi siz yaşıyorsunuz ya bir tek. Bir olayın içindeyken karşı tarafın beden dili bile sizi yaralayabiliyor ya. Kelimelere dökemiyorsunuz. Kimse tarafından sevilmemek, ya da kabullenilmediğini hissetmek çok zor. Üstüne üstlük sizi kabullenmeyenler sizden bir istekte bulununca sürekli daha zor. Neyse çok yazdım hakkınızı helal edin. Sağ olum yorum için.
Yok estağfurullah ben yanlış anlamadım en doğal hakkınız istememek. Hamilesiniz ve bunu göz önünde bulundurmak zorundalar keşke öyle olsalar. Lütfen sevilmediğinizi de düşünmeyin. Sonuçta artık bir bebeğe annelik edecek hayat boyu yanında olacaksınız. Ondan daha önemli olamaz hiçbir şey. Sağlıkla büyütün

Sen sakin geçecek sanırsın aksilikler olur zorlanirsiniz. Hastanede 1 gün kalacağım zannederken 3gun 5 gün kalabilirsin. Hastane ev gibi olmuyor asla esinde yorulacak. En azından eve geçmeye yakın gelse iyi olur. Mutfakla ilgilenir. Oturma odasına yerleşmeyin. Eve gelince kendi odanıza yerleşin. İstersen kapıyı kapatır kitler açmaz dinlenirsin.

Herkese merhaba. 37 haftalık hamileyim. Kayınvalidemle aramız hep mesafeli. Hamile kaldığım ilk zamanlar annemi arayıp sen mi gideceksin ben mi demiş doğum için. Annem de çok yaşlı ve kanser hastası bir ablam var ona bakıyor evde. Gelemeyeceğini belirtmiş, kaynanam da ama onlar yapamaz bebek falan bakmaktan anlamazlar demiş.

Sonrasında benim aradığım bir gün de bana normal doğum olursan çok rahat sezaryen olursan da napalım el mecbur artık bakacağız sana, işimiz yok ne de olsa burada gelir sana bakarız dedi.

Ben bana baksın vs istemiyorum, öyle bir beklentim de yok. Hayatta ne o benden bir şey beklesin ne ben ondan. Çünkü sonrasında başa kakma gibi durumları da çok olan biri. Gelme amacı da zaten bana yardım vs değil oğlunun çocuğu doğduğu için heves, fotoğraf çekip tüm aile gruplarına vs atacak oğlumun diye, hep her şeyi öyle yapan biri. Beni sayıp sevmez. Planlarından beni arayıp bana bahsetmedi bile zaten.

Eşimle konuşmuştum. Annen en azından doğumdan bir hafta sonra gelsin demiştim. O da kabul etmişti. Şimdi eşimin aklını çelmiş, sezaryen doğum olacağım, doğumdan 2 gün evvel orada olacağım bana tarih verin diyor. Zaten hastanede onun yatacağı kalacağı vs yer de yok. Bebekle ve benimle eşim ilgilenecek, bir de onu eve bırakmak almak gibi sorunlar olacak, hastane zaten evimizden çok uzak.

Bir de ben en azından biraz alışmak, dikişlerimin iyileşmesini istiyorum. İlk emzirme deneyimimde falan negatif davranma ihtimali olan birini yanımda istemiyorum.

Eşimse dün dedi ki yemeğimizi vs yapardı annem, bir hafta evde ne yiyeceğiz vs dedi. Annem çok hevesli çok istekli bebek için vs dedi.

Ben de ayaklarımın üzerinde durmak ve o dönemi kolay atlatmak için önden doğum sonrasına hazırlık yapmak istiyorum. Neler yapıp hazır edebilirim yiyecek vs olarak? Ayrıca sizce iyi mi ediyorum, sonraki dönemi en azından 5-7 gün eşimle geçirmek zor mu olur? Yalnız kalmak istemem sıkıntı çıkarır mı acaba? Bu dönemi yalnız geçirenler var mı?
Öncelikle isterseniz deneyin eşinizle, baktınız olmuyor çağırırsınız 40 çıkana kadar yemek alışveriş va yapabilir. Ama kendinize yetebilme isteğinizi anlıyorum. Ben yemek fikri vereyim size birkaç, naçizane.
Buzluk baya işe yarar. Karnıyarık doldurun 4 er 5 er paketleyin buzluğa atın. 2 3 kilo kıymadan birkaç yemeklik köfte yoğurun şekillendirin buzluğa atın. İstediğiniz kadarını çıkarıp çıkarıp pişirip yersiniz. Tavuk fileto kuşbaşı doğrayıp baharatlayıp buzluğa atın. Tavaya alırsınız öylece pişerken siz başka işleri halledersiniz. Yine birkaç bonfile üst üste dondurup, bıçakla ince keserek döner yapılabilir pilav üstü pide üstü. Zaten et haşlama da sizi kurtarır, kırmızı et güzel süt yapar. Kuru dolma doldurun, Börek sarıp atın buzluğa. Bide çok sıkışırsanız basit çorbalar, buharda sebzeler veya haşlama et tavuk işinizi görür. Sebze yıka ayıkla zor olur hazır ayıklanmış ürün tercih edersiniz. Salata kurutucu alın bir tane, bir baş marulu bir seferde yıkayıp kurutup dolaba kaldırın çıkarıp doğraması pratik olur. Son olarak baktınız çok sıkışıksınız birkaç kez dışardan söylersiniz umarım işinize yarar.

Öncelikle isterseniz deneyin eşinizle, baktınız olmuyor çağırırsınız 40 çıkana kadar yemek alışveriş va yapabilir. Ama kendinize yetebilme isteğinizi anlıyorum. Ben yemek fikri vereyim size birkaç, naçizane.
Buzluk baya işe yarar. Karnıyarık doldurun 4 er 5 er paketleyin buzluğa atın. 2 3 kilo kıymadan birkaç yemeklik köfte yoğurun şekillendirin buzluğa atın. İstediğiniz kadarını çıkarıp çıkarıp pişirip yersiniz. Tavuk fileto kuşbaşı doğrayıp baharatlayıp buzluğa atın. Tavaya alırsınız öylece pişerken siz başka işleri halledersiniz. Yine birkaç bonfile üst üste dondurup, bıçakla ince keserek döner yapılabilir pilav üstü pide üstü. Zaten et haşlama da sizi kurtarır, kırmızı et güzel süt yapar. Kuru dolma doldurun, Börek sarıp atın buzluğa. Bide çok sıkışırsanız basit çorbalar, buharda sebzeler veya haşlama et tavuk işinizi görür. Sebze yıka ayıkla zor olur hazır ayıklanmış ürün tercih edersiniz. Salata kurutucu alın bir tane, bir baş marulu bir seferde yıkayıp kurutup dolaba kaldırın çıkarıp doğraması pratik olur. Son olarak baktınız çok sıkışıksınız birkaç kez dışardan söylersiniz umarım işinize yarar.
Çok teşekkür ederim.

Merhaba 🙄 ben ne kendi annnemi ne kv yi istemiyorum dedim annem zaten gelmeycekti bu konunun geçtiği her ortamda dedim ben kendim bakacağım kimseyi istemiyorum diye eşime de ben bu bebeği çok bekledim benim bebeğim olsun istiyorum bütün sorumluluğu ben istiyorum dedim (kv aramis oğlum bakamazlar demiş eşim gerekirse beş dk uyumaz bakar o bu bebeği çok bekledi demiş 😍) grler olmaz dedi olur ben böyle istiyorum dedim cahilsinz bakamazsiniz dediler kediler bile bakıyor bakarım dedim en son kp kim gelecek ne yapacaksınız dedi kvde vardı ben stres olmak istemiyorum baba ben çocuğuma bakarım anneleri istemiyorum kendimi toparlayıp gelirler dedim kvye de 40 ım cikmadan geleceksen tek gelirsin anne benim nerelerim yirtilacak ben çocuk emzirecegim evde erkek istemiyorum dedim kardeşim geldi onunla üç gün baktik sonra küvöze gitti bebeğim kimden bulaştığını bilmediğimiz enfeksiyondan bir hafta yattı o süreçte ben kendimi toparladım bir ay çok güzel bir düzenimiz vardı eşim bebeğin altını alırdı çok güzel sever bakardı ne zaman kv geldi çocuk isilik oldu kocam her bebeği sevdiğinde babandan böyle birşey görmedik altını aldığında aynı sözler eşim bakmamaya başladı kv sinirlerimi çok bozdu on gün kaldı ve gitti iyiki en başta gelmemiş

Bir aydır emzirdigim bebeği mememe aldığımda eliyle mememe dokundu bide boğulur ölür böyle memen burnuna gelmesin dedi hala sinirden deliriyorum bu güne kadar yaşadı biliyorum demiştim cinnetlik olabiliyor bazı şeyler lohusayken inanılmaz batıyor insana

İlk bir hafta yardıma ihtiyacın olabilir fazla karıştırmadan yardım etmesini sağla bence.insan uykusuzluktan yoruluyor çünkü

Eşimse dün dedi ki yemeğimizi vs yapardı annem, bir hafta evde ne yiyeceğiz vs dedi. Annem çok hevesli çok istekli bebek için vs dedi.

Ben de ayaklarımın üzerinde durmak ve o dönemi kolay atlatmak için önden doğum sonrasına hazırlık yapmak istiyorum. Neler yapıp hazır edebilirim yiyecek vs olarak? Ayrıca sizce iyi mi ediyorum, sonraki dönemi en azından 5-7 gün eşimle geçirmek zor mu olur? Yalnız kalmak istemem sıkıntı çıkarır mı acaba? Bu dönemi yalnız geçirenler var mı?
tövbe tövbee ne yiyeceksin esinin yaptigini tabii ki
bundan mi acizmis de eve asci bekliyor.
gicik oldum kocana
ayrica es es olduktan sonra ikinci bir kisiye hic ihtiyac yok. ablam da tam olarak ayni sebeplerle kimseyi istemedi dogumdan sonra. bir gece bile kalmadi kimse yanlarinda. kari koca gayet de guzel baktilar - ki hem sezaryendi hem de dogumdan once ayağını incitmisti rahat yuruyemez haldeydi.

Eşin 1 hafta sana bakamayip yemek hazirlamayacaksa at çöpe o kocayı , 1 hafta sonrada gelmesin kv de. Ben şu anda doğum yapsam gelirse annem gelsin 2 ay kimse yanıma gelmesin derim . ben bebegime bakarım geri kalanı eşim bakacak edecek elbette hemde banada bakacak gül gibi hele bir bakmasın .. ihtimaline dahi hirslandim bak 🤭

Ben ağustosta sezaryen doğum yaptım. Sezaryanı fazla hafife alıyormuşum sonradan pişman oldum açıkçası. Koskoca bir ameliyat sonuçta. Servise erkek girişi yasak olduğu için annem vardı yanımda ama o ilk 2 gün annem bile yetmedi. Onun da bebek bakımını unutmuş olması, benim ağrılarım derken çok strese girdi kadıncağız kayınvalidemi yardıma çağırdık. 3. Gün geldi 1 hafta kaldı ve iyiki de gelmiş. Eşim tecrübesiz ben yaralı. Annemle birlik olup hem evi çekip çevirdiler hem eşimle bizi bebeğe alıştırdılar. Emzirmek bile başlı başına sorun çünkü bebeği tutmayı öğreniyorsun, bebek emmeyi öğreniyor derken 2 hafta sonra ancak alıştım emzirmeye. Tabii benim hastanem çok anne-bebek dostu sayılmazdı devlette doğurdum. Sizin hastane iyi ebe/doola desteği olan ilgili bir yerse benim yaşadığım o ilk 3 gününüz rahat geçer. Sizin kayınvalide biraz da müdahaleci eski kafalı bir tipmiş. Eğer öyle olmasaydı mutlaka çağırın derdim. Çünkü insan doğum gibi bir olayda gerçekten desteğe ihtiyaç duyuyor.

Tabiki gelecek gorecek de kv yi tutanlar surayi kaciriyorlar . Kadin ee el mecbur gelip sana bakicaz demis . Benim kv dem boyle bisey de se yardim ihtiyacim varsa da istemem . Oyuzden kadinin ustune gitmeyin bosuna. Oyle akil vermek kolay insanlara da siz bunu bu kadar kolay sineye ceker misiniz acaba? Evet zor tek basina bakmak eminim . Ama lohusa bi kadina da boyle soylenmez. Ben art niyet ararim . Ama cok istiyorsa gelsin ,bastan esinize de soyleyin dsunduklerinizi cunku anladigim kadariyla onunda cok yardimci olmaya gonlu yok. baktiniz dur istemediginiz bir hal oluyor esinizle konusun. Bu arada stresten sut kesilmez diyen arkadas da sunu unutmasin stresten simsiyah olan saclar bi gece beyazlayabiliyor sut mu kesilmeyecek. Ama simdiden kendinizi strese sokmayin bi de bunu dsunmeyin bence.

Tabiki gelecek gorecek de kv yi tutanlar surayi kaciriyorlar . Kadin ee el mecbur gelip sana bakicaz demis . Benim kv dem boyle bisey de se yardim ihtiyacim varsa da istemem . Oyuzden kadinin ustune gitmeyin bosuna. Oyle akil vermek kolay insanlara da siz bunu bu kadar kolay sineye ceker misiniz acaba? Evet zor tek basina bakmak eminim . Ama lohusa bi kadina da boyle soylenmez. Ben art niyet ararim . Ama cok istiyorsa gelsin ,bastan esinize de soyleyin dsunduklerinizi cunku anladigim kadariyla onunda cok yardimci olmaya gonlu yok. baktiniz dur istemediginiz bir hal oluyor esinizle konusun. Bu arada stresten sut kesilmez diyen arkadas da sunu unutmasin stresten simsiyah olan saclar bi gece beyazlayabiliyor sut mu kesilmeyecek. Ama simdiden kendinizi strese sokmayin bi de bunu dsunmeyin bence.
Eşim annesi için en fazla bir ay ya da 40 gün kalır gider diyor. 🙁 dedim ben nasıl dayanacağım o kadar süre. Sanki az bir süre gibi söylüyor. Sıkıntı çıkarsam da anlayabilecek kapasitede değil maalesef. Bu kez ben suçlu oluyorum. Senin ailen de şöyle vs diyor. Ya da küsüyor hiç konuşmuyoruz. Rabbim yardımcımız olsun. Bazen sırf bu durumlardan evliliğim devam etmeyecek gibi geliyor korkuyorum.

Herkese merhaba. 37 haftalık hamileyim. Kayınvalidemle aramız hep mesafeli. Hamile kaldığım ilk zamanlar annemi arayıp sen mi gideceksin ben mi demiş doğum için. Annem de çok yaşlı ve kanser hastası bir ablam var ona bakıyor evde. Gelemeyeceğini belirtmiş, kaynanam da ama onlar yapamaz bebek falan bakmaktan anlamazlar demiş.

Sonrasında benim aradığım bir gün de bana normal doğum olursan çok rahat sezaryen olursan da napalım el mecbur artık bakacağız sana, işimiz yok ne de olsa burada gelir sana bakarız dedi.

Ben bana baksın vs istemiyorum, öyle bir beklentim de yok. Hayatta ne o benden bir şey beklesin ne ben ondan. Çünkü sonrasında başa kakma gibi durumları da çok olan biri. Gelme amacı da zaten bana yardım vs değil oğlunun çocuğu doğduğu için heves, fotoğraf çekip tüm aile gruplarına vs atacak oğlumun diye, hep her şeyi öyle yapan biri. Beni sayıp sevmez. Planlarından beni arayıp bana bahsetmedi bile zaten.

Eşimle konuşmuştum. Annen en azından doğumdan bir hafta sonra gelsin demiştim. O da kabul etmişti. Şimdi eşimin aklını çelmiş, sezaryen doğum olacağım, doğumdan 2 gün evvel orada olacağım bana tarih verin diyor. Zaten hastanede onun yatacağı kalacağı vs yer de yok. Bebekle ve benimle eşim ilgilenecek, bir de onu eve bırakmak almak gibi sorunlar olacak, hastane zaten evimizden çok uzak.

Bir de ben en azından biraz alışmak, dikişlerimin iyileşmesini istiyorum. İlk emzirme deneyimimde falan negatif davranma ihtimali olan birini yanımda istemiyorum.

Yanlız olmak zor olur ben bebek bakmasini bilmeme rağmen zorlandım kardeşim ablam 15 gün durdu gittiler yemek yapamıyordum helva ile günümü geçiriyordum benim kayınvalidem yakındı hiç yardım eden olmadi mesela tek başıma zor oldu çocuğun bezini dahi kaldiramiyordum çocuk hep ağladı için gazlıydi bence gelsin sana faydası olur büyüklerin genetiğinde var olumsuz konuşma bide torunu olacağı için mutlu kadın sonra başa kalkarsa yapmasaydin dersin kısa kısas :)))

Sezeryan ile doğum yaptım.Hastane sonrası kimsenin gelmesine gerek olmadığını,eşimle halledebileceğimizi söylemiştim.
Dikiş ağrıları değil ama şiddetli baş ağrısı beni sarstığı için eşim annesiyle durumu paylaşınca kayınvalidem gelmek istedi.(Normalde aramız iyidir kendisiyle.)
Üç gün içinde hormonların da etkisiyle kadından baya soğumuştum.Lohusalık sanki senin dışında herkese sirayet ediyormuş gibi oluyor.Hormonlar hassaslaştırıyor,insanlar her hareketine,lafına sözüne dikkat etsin istiyorsun.Kaldı ki kayınvalidenizden çok haz etmiyorsanız sinirlenmeniz,kavga tartışma gibi olaylar kaçınılmaz olacak.

Eşiniz yemek olayına önem verip dert ediyorsa bir zahmet girsin mutfağa.Hayatında hiç mi makarna,çorba yapmamış? Arada da dışardan siparişle çözülür yemek durumu.
Önceden buzluğa bişeyler atabilirsiniz isterseniz.Ama bence şu saatten sonra çok kasmayın.
Stressizlik,bol uyku,bol istirahat şuan yapmanız gereken şeyler.
Çünkü çok ihtiyacınız olacak doğumdan sonra.

X